ΑΡΝΙ

Αρνάκι ραγού με χυλοπίτες
Αρνάκι ραγού με χυλοπίτες
30΄ 2 ώρες 4-6 μερίδες –   Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον...
Περισσότερα →
Σάντουιτς με αρνάκι και γλυκόξινο μείγμα με παντζάρια
Σάντουιτς με αρνάκι και γλυκόξινο μείγμα με παντζάρια
 15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Ζητάμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας να ετοιμάσει τα αρνίσια μπριζολάκια (δηλαδή αρνίσια παϊδάκια, κοτολέτες) γιατί το ξεκοκάλισμά τους ίσως απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο. Υλικά Εκτέλεση 8 αρνίσια μπριζολάκια,...
Περισσότερα →
Αρνάκι ατζέμ πιλάφι
Αρνάκι ατζέμ πιλάφι
10΄ 2½ ώρες 4 – 6 μερίδες –   Ένα νόστιμο φαγητό γεμάτο με τα αρώματα της Ανατολής. Είναι λίγο χρονοβόρο στο μαγείρεμά του, αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει!!! Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό...
Περισσότερα →
Τζιγεροσαρμάδες (Μακεδονία)
Τζιγεροσαρμάδες (Μακεδονία)
40΄ 45΄ – 50΄ 6   Στην κυριολεξία σημαίνει ντολμάς με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια) και είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Η ιδιαιτερότητά αυτών των ντολμάδων είναι ότι οι τυλίγονται σε αρνίσια ή κατσικίσια μπόλια...
Περισσότερα →
Τας κεμπάπ πολίτικο (Πόλη)
Τας κεμπάπ πολίτικο (Πόλη)
15΄ 1-1½ ώρα 4 μερίδες 12 ώρες   Κλασικό κοκκινιστό φαγητό της πολίτικης κουζίνας που θα συνοδέψετε με πιλάφι, πουρέ πατάτας ή με τηγανητές πατάτες. Το ιδανικό του συνοδευτικό πάντως είναι ο πουρές καπνιστής μελιτζάνας....
Περισσότερα →
Συκωταριά σε τερίνα
Συκωταριά σε τερίνα
40΄ 1½ ώρα 6 – 8 μερίδες 2 – 3 ώρες   Για να ξεφύγετε τελείως από τα καθιερωμένα του πασχαλινού τραπεζιού, ετοιμάστε τη συκωταριά σε τερίνα. Εχει φίνα υφή, λεπτή γεύση που θυμίζει τη...
Περισσότερα →
Κοκορετσάκια σε σουβλάκια
Κοκορετσάκια σε σουβλάκια
2 ώρες 35΄ – 40΄ 6 σουβλάκια 12 ώρες   Ψήνονται πιο γρήγορα από τη σούβλα και σίγουρα εξασφαλίζουν το γιορτινό μας τραπέζι ακόμα κι αν ο καιρός έχει άλλα σχέδια! Αν τα ψήσετε στα...
Περισσότερα →
Σαρμάς στο φούρνο (Λέσβος)
Σαρμάς στο φούρνο (Λέσβος)
40΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Πρόκειται για ένα υπέροχο έδεσμα από τη Λέσβο, που συνδυάζει τόσο το ψαχνό του αρνιού όσο και τη συκωταριά. Σερβίρεται κυρίως ως κρασομεζές, μέχρι να ετοιμαστεί...
Περισσότερα →
Αρνίσιο κότσι με σάλτσα λιαστής ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας
Αρνίσιο κότσι με σάλτσα λιαστής ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας
10´ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Τα κότσια είναι από τα νοστιμότερα μέρη του ζώου (αρνιού, μοσχαριού, βοδινού ή χοιρινού) γιατί έχουν άφθονο κολλαγόνο που μελώνει έξοχα το λιγοστό αλλά πεντανόστιμο κρέας. Καθώς το...
Περισσότερα →
Αρνίσιο μπουτάκι με γλάσο από μέλι, πορτοκάλι και θυμάρι
Αρνίσιο μπουτάκι με γλάσο από μέλι, πορτοκάλι και θυμάρι
15΄ 1½ – 2 ώρες 4 μερίδες  –   Το χειμώνα φτιάξτε αυτό το απίθανο φαγάκι αντικαθιστώντας το φρέσκο θυμάρι με ίση ποσότητα από φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο. Υλικά Εκτέλεση 1 αρνίσιο μπούτι (ή «χεράκι», δηλαδή...
Περισσότερα →
Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες
Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες
30΄ 1½ ώρα 6 μερίδες –   Αν δεν σας… πάει και πολύ το ψητό αρνάκι και θέλετε κάτι πιο ζουμερό και «σαλτσάτο» για το πασχαλινό τραπέζι, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με αγκινάρες και αρνάκι....
Περισσότερα →
Αρνάκι στη γάστρα με σάλτσα γιαουρτιού
Αρνάκι στη γάστρα με σάλτσα γιαουρτιού
10΄ 2 ώρες 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το αγελαδινό γιαούρτι με πρόβειο, για αυθεντικά ινδικό αποτέλεσμα. Η γεύση του είναι εντονότερη, πιο όξινη, πλούσια και βουτυράτη. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο 1...
Περισσότερα →
Αρνάκι πρασοσέλινο
Αρνάκι πρασοσέλινο
30΄ 1½ ώρα 6 μερίδες  –   Μην ξεχάσετε ποτέ: αν δεν σερβίρετε ένα φαγητό με αυγολέμονο αμέσως, μην σκεπάσετε την κατσαρόλα γιατί το αυγολέμονο θα κόψει και θα πάει ο κόπος σας χαμένος! Υλικά...
Περισσότερα →
Αρνάκι μαροκινό με μπαχαρικά, σταφίδες και αμύγδαλα
Αρνάκι μαροκινό με μπαχαρικά, σταφίδες και αμύγδαλα
30΄ 1ώ + 10΄ 4 – 6 μερίδες –   Βασικό και καθοριστικό υλικό εδώ είναι το αραβικό μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ, ονομασία που σημαίνει «το κεφάλι του μαγαζιού», δηλώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα, την αφρόκρεμα...
Περισσότερα →
Αρνάκι εξοχικό
Αρνάκι εξοχικό
20΄ 1½ ώρα 6 μερίδες –   Όσα ρολάκια κρέατος κι αν σκαρφιστώ, όσα αρνίσια καρέ-κορώνα κι αν γεμίσω, όσες μαριναρισμένες αρνίσιες κοτολέτες κι αν ψήσω, από το πασχαλινό μου τραπέζι δεν μπορεί να λείπει...
Περισσότερα →
Navarin ανοιξιάτικο
Navarin ανοιξιάτικο
20΄ 1ώ + 45΄ 6 μερίδες –   Navarin είναι η γαλλική εκδοχή του στιφάδο. Το αργό μαγείρεμα, κάνουν το αρνάκι τρυφερό και τα λαχανικά μελώνουν μέσα στην σαλτσούλα. Συνοδεύστε το με ένα νόστιμο, φρεσκοψημένο...
Περισσότερα →
Κοντοσούβλι «ανάμεικτο» στη λαδόκολλα με θυμάρι και πατατούλες
Κοντοσούβλι «ανάμεικτο» στη λαδόκολλα με θυμάρι και πατατούλες
20΄ 1-1½ ώρα  6 μερίδες 1 ώρα   Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο είδος κρέατος αν σας αρέσει, π.χ. μοσχάρι ή κοτόπουλο, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των...
Περισσότερα →
Γκιούλμπασι
Γκιούλμπασι
 15΄ 2½ ώρες 4 – 6 μερίδες   Παραδοσιακό, με δυνατή γεύση και σοφούς γευστικούς συνδυασμούς, το γκιούλμπασι είναι το καλύτερο κυριακάτικο πιάτο. Συνδυάστε το με τηγανητές πατάτες. Πολλές! Υλικά Εκτέλεση ½ κιλό αρνίσιο...
Περισσότερα →
Αρνάκι κοκκινιστό με φασολάκια
Αρνάκι κοκκινιστό με φασολάκια
10΄  1ώ + 15΄  4 – 6 μερίδες   Τα καλοκαιρινά κοκκινιστά κρέατα είναι το ιδανικό κυριακάτικο οικογενειακό πιάτο με όλη τη νοστιμιά που τους δίνει η φρέσκια ντομάτα και τα φρέσκα μυρωδικά. Το...
Περισσότερα →
Αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας
Αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας
20΄ 1 ώρα + 10΄ 4 – 6 μερίδες   Φαγητό κυριακάτικο και γιορτινό. Το τρυφερό αρνάκι δίνει τέτοια νοστιμιά στο κριθαράκι που θα το λατρέψουν όλοι. Υλικά Εκτέλεση 1.500 γρ. αρνάκι από μπούτι,...
Περισσότερα →