ΑΥΓΟ

Φρουτάλια με χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο (Άνδρος)
Φρουτάλια με χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο (Άνδρος)
20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Παραδοσιακή συνταγή της Άνδρου ιδιαίτερα χορταστική. Σερβιριστεί ως μεζές αλλά και ως κυρίως πιάτο με ζεστό χωριάτικο ψωμί. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. χωριάτικο ριγανάτο λουκάνικο, κομμένο σε φετούλες 1...
Περισσότερα →
Τορτίγια με πατάτες
Τορτίγια με πατάτες
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Οταν θέλω κάτι χορταστικό, εύκολο και πραγματικά νόστιμο, αυτή η ομελέτα τορτίγια είναι ό,τι πρέπει! Ιδανική αν μου έχουν περισσέψει βραστές πατάτες, ή ακόμα και ψητές οι...
Περισσότερα →
Στραπατσάδα με βλήτα και φέτα
Στραπατσάδα με βλήτα και φέτα
40΄ 10΄ 4 – 6 μερίδες –   Βλίτα τα υπέροχα! Μην τα περιορίσετε μόνο σε μια βραστή σαλάτα. Η γλύκα και η νοστιμιά τους απογειώνει ένα πλήθος από καλοκαιρινά πιάτα όπως χορτόπιτες,. Στραπατσάδες, ομελέτες,...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
5΄ 10΄ – 15΄ 2 μερίδες –   Το σουτζούκι είναι ένα παραδοσιακό αλλαντικό με έντονη γεύση και δυνατό άρωμα. Το ήπιο ανθότυρο και ο δροσερός βασιλικός δίνουν την ισορροπία των γεύσεων που χρειάζεται το...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
10΄ 15΄ 2 μερίδες –   Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό αλλαντικό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι φτιαγμένος με βρασμένα κομμάτια κρέατος, ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Μοιάζει λίγο με την πηχτή, αλλά έχει πιο...
Περισσότερα →
Ομελέτα φούρνου με φασολάκια και ζαμπόν
Ομελέτα φούρνου με φασολάκια και ζαμπόν
20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αυτή η ομελέτα φούρνου, γνωστή στη γαλλική κουζίνα ως clafoutis, στην πραγματικότητα είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό, ευέλικτο και χορταστικό πιάτο που μάλιστα ετοιμάζεται με απλά υλικά που, λίγο-πολύ έχουμε...
Περισσότερα →
Ομελέτα με πατάτες
Ομελέτα με πατάτες
40΄ 12΄ 4 – 6 μερίδες –   Πανεύκολη και χορταστική ομελέτα και το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με περισσεύματα από πατάτες φούρνου (αν περισσέψουν από το ψητό), οπότε γλιτώνετε και χρόνο...
Περισσότερα →
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα 20΄  – 4 μερίδες 1-2 ώρες   Υπέροχο ορεκτικό που αξιοποιεί τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά. Τα ραπανάκια δίνουν μια πικάντικη γεύση και συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρο....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
30΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Φυλάμε στο ψυγείο τα περισσευούμενα κόκκινα αυγά του Πάσχα (γερά ή τσουγκρισμένα και ραγισμένα) μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά αναρίθμητοι και ευφάνταστοι τρόποι να τα σερβίρουμε! Υλικά...
Περισσότερα →
Croque madame
Croque madame
5΄-6΄ 15΄ 2 μερίδες –   Η βάση αυτού του τοστ είναι το croque monsieur, αλλά όπως λένε οι Γάλλοι, φόρεσε …φούστα (το αυγό) και έγινε κυρία! Υλικά Εκτέλεση 2 φέτες ζαμπόν βραστό 4 φέτες...
Περισσότερα →
Στραπατσάδα με κολοκύθα
Στραπατσάδα με κολοκύθα
40΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Μ’ αρέσει η κολοκύθα γιατί είναι ένα λαχανικό που πάει παντού και πρωταγωνιστεί τόσο σε γλυκίσματα όσο και σε αλμυρά πιάτα. Οι συνηθισμένες συνταγές είναι λίγο-πολύ γνωστές...
Περισσότερα →
Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα
Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα
10΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Γρήγορη και χορταστική ομελέτα που θα ολοκληρώσετε στο γκριλ, για να αποφύγετε το αναποδογύρισμά της στο τηγάνι, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο αν δεν...
Περισσότερα →
Ομελέτα με κιμά και ντομάτα
Ομελέτα με κιμά και ντομάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ασυνήθιστη αλλά απίθανα νόστιμη αυτή η ομελέτα. Ο αρνίσιος κιμάς δίνει τη χαρακτηριστική νοστιμιά του και τον προτείνω, αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →