ΖΥΜΑΡΙΚΟ

Αρνάκι ραγού με χυλοπίτες
Αρνάκι ραγού με χυλοπίτες
30΄ 2 ώρες 4-6 μερίδες –   Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον...
Περισσότερα →
Παστίτσιο με ανάμεικτα λαχανικά
Παστίτσιο με ανάμεικτα λαχανικά
30´ 40´ – 45´ 4 – 6 μερίδες –   Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό...
Περισσότερα →
Φακές με μανέστρα και κρεμμύδια
Φακές με μανέστρα και κρεμμύδια
30΄ 35΄ – 40΄ 6 μερίδες –   Αν βαρεθήκατε τις φακές σούπα, μπορείτε να τις απολαύσετε σε ένα πολύ νόστιμο καθημερινό γιουβετσάκι, πλούσιο και χορταστικό.  Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. φακές ψιλές, καλά ξεπλυμένες και...
Περισσότερα →
Ψευτοπαστίτσιο με μελιτζάνες
Ψευτοπαστίτσιο με μελιτζάνες
40΄ 40΄ 6 μερίδες –   Κανένας δεν πρόκειται να αισθανθεί την απουσία του κρέατος από το συγκεκριμένο φαγητό. Είναι τόσο χορταστικό και πλήρες που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια. Υλικά Εκτέλεση 2 κιλά μελιτζάνες...
Περισσότερα →
Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκια
Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκια
20΄ 10΄ 4 μερίδες –   Για ιδιαίτερο άρωμα και γεύση μπορούμε να ραντίσουμε κάθε μερίδα με λίγο φουντουκέλαιο, το οποίο βρίσκουμε σε καλά μπακάλικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε απλό ελαιόλαδο. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με τόνο κονσέρβας και λιαστές ντομάτες
Σπαγγέτι με τόνο κονσέρβας και λιαστές ντομάτες
15΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για κλασικό τόνο κονσέρβας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο από γυάλινο βαζάκι, σε νερό, καλά στραγγισμένο. Είναι νοστιμότερος και καλύτερης ποιότητας, αρκεί να αποφύγουμε τον κοκκινόπτερο, καθώς πρόκειται για...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών
Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών
10΄ 35΄ – 40΄ 4 μερίδες –   Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο, σε ένα επίσημο μενού για χορτοφάγους, μιας και τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με μελιτζάνες
Σπαγγέτι με μελιτζάνες
 10΄ 15΄ 4 μερίδες 30΄   Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο. Χορταστική μακαρονάδα που θα αρέσει σε όλους. Υλικά Εκτέλεση 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε μέτριους κύβους 400 γρ. σπαγγέτι Νο 6 1 κρεμμύδι ξερό,...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με λουκάνικο Ευρυτανίας, μανιτάρια και δυόσμο
Σπαγγέτι με λουκάνικο Ευρυτανίας, μανιτάρια και δυόσμο
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Μια γρήγορη μακαρονάδα με ένα γευστικότατο λουκάνικο Ευρυτανίας το οποίο επειδή περιέχει πράσο συμπληρώνει την απουσία του κρεμμυδιού από αυτή τη συνταγή.  Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο (500 γρ.) σπαγγέτι...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με κάππαρη, αντσούγιες και λιαστές ντομάτες
Σπαγγέτι με κάππαρη, αντσούγιες και λιαστές ντομάτες
10΄ 20΄ 4 μερίδες –   Η διάσημη μακαρονάδα «αλά πουτανέσκα», πικάντικη και με έντονο ταμπεραμέντο, κλείνει μέσα της χαρακτηριστικές μεσογειακές γεύσεις. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. σπαγγέτι (Νο 6 ή Νο 10) 50 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Ριγκατόνι με σύκα
Ριγκατόνι με σύκα
15΄ 10΄ 4 μερίδες  –   Ο γνωστός συνδυασμός φρέσκων σύκων με προσούτο σε ένα πρωτότυπο, ασυνήθιστο αλλά εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. ριγκατόνι (ή πένες) 50 ml ελαιόλαδο 1 μέτριο...
Περισσότερα →
Ραβιόλια σπιτικά (γεμιστά με ξερά μανιτάρια) με πέστο μαϊντανού
Ραβιόλια σπιτικά (γεμιστά με ξερά μανιτάρια) με πέστο μαϊντανού
1 ώρα 15΄  6 μερίδες –   Είναι λίγο φασαριόζικη η διαδικασία παρασκευής τους, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω! Επιπλέον έχουμε την ικανοποίηση της σπιτικής γεύσης και της χαράς της δημιουργίας,...
Περισσότερα →
Πένες στο φούρνο με 3 τυριά
Πένες στο φούρνο με 3 τυριά
20΄ 15΄ – 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε σάλτσα τυριών για ζυμαρικά, συνδυάζουμε ένα τυρί λαστιχωτό γιατί λιώνει ωραία και δίνει «σώμα» στη σάλτσα, ένα τυρί με ήπια γεύση (όπως...
Περισσότερα →
Πένες με φρέσκα κουκιά και δυόσμο
Πένες με φρέσκα κουκιά και δυόσμο
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο ζυμαρικά πένες (ή...
Περισσότερα →
Πένες με φέτα και κολοκυθάκια
Πένες με φέτα και κολοκυθάκια
15΄ 10΄ 4 μερίδες –   Για να φτιάξετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιών, πρώτα κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα πολλά σπόρια. Μετά τα κόβετε με ένα μαχαιράκι...
Περισσότερα →
Πένες με τόνο και ελιές
Πένες με τόνο και ελιές
5΄ 20΄ 4 μερίδες –   Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες πάστες! Το καλοκαίρι βάλτε φρέσκες ντομάτες, ώριμες και τριμμένες και σερβίρετε το φαγητό αυτό ακόμα...
Περισσότερα →
Πένες με μανιτάρια, πράσινη σάλτσα και παστουρμά
Πένες με μανιτάρια, πράσινη σάλτσα και παστουρμά
10΄ 25΄ 4 μερίδες –   Μοντέρνα συνταγή με παραδοσιακό πικάντικο παστουρμά και νόστιμη σάλτσα μαϊντανού. Υλικά Εκτέλεση 100 γρ. παστουρμά, κομμένο σε λεπτά φετάκια 400 γρ. πένες 300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κομμάτια...
Περισσότερα →
Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα
Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα
10΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Γρήγορη και χορταστική ομελέτα που θα ολοκληρώσετε στο γκριλ, για να αποφύγετε το αναποδογύρισμά της στο τηγάνι, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο αν δεν...
Περισσότερα →
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και...
Περισσότερα →
Λαζάνια με τόνο και βασιλικό
Λαζάνια με τόνο και βασιλικό
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη μας καθημερινή γευστική συνήθεια πόσο μάλλον όταν κυριαρχούν τα αρώματα του βασιλικού. Αντικαταστήστε τον τόνο με σολομό κονσέρβας για τρυφερότερο ψαχνό και ακόμα περισσότερη...
Περισσότερα →
Κριθαρότο με σταφίδες
Κριθαρότο με σταφίδες
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένα ελαφρύ κύριο πιάτο με ψάρι αναζητά ένα αρκετά στιβαρό, χορταστικό συνοδευτικό, όπως το κριθαράκι, μαγειρεμένο μάλιστα σαν ριζότο για να δώσει ζουμερή αίσθηση στο όλο γεύμα. Υλικά...
Περισσότερα →
Κριθαρότο με μανιτάρια
Κριθαρότο με μανιτάρια
15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και μανεστράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ....
Περισσότερα →
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο...
Περισσότερα →
Κριθαράκι με παντζάρια
Κριθαράκι με παντζάρια
10΄ 15΄ – 20΄ 4 μερίδες –   Κριθαράκι το ελληνικό ζυμαρικό στο χρώμα και τι γεύση του παντζαριού! Υλικά Εκτέλεση 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό 3 μεγάλα...
Περισσότερα →
Κριθαράκι με κολοκύθα και φέτα
Κριθαράκι με κολοκύθα και φέτα
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Πεντανόστιμο φαγάκι με τη γλύκα της μελωμένης κολοκύθας. Η φέτα δίνει την οξύτητα που του χρειάζεται για να ισσοροπήσει. Υλικά Εκτέλεση 600 γρ. ψίχα από κολοκύθα (ζυγισμένη καθαρισμένη)...
Περισσότερα →
Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα μουστάρδας και βραστό ζαμπόν
Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα μουστάρδας και βραστό ζαμπόν
20΄ 10΄ 4 μερίδες –   Φαγάκι αστραπή, πεντανόστιμο και απλό και με ένα πλεονέκτημα: μετατρέπεται εύκολα σε πιάτο light, για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους χωρίς να στερούνται τη γεύση. Πώς; Απλώς αντικαθιστάτε το...
Περισσότερα →
Γιουβέτσι με καραμελωμένα ντοματίνια και ταχίνι
Γιουβέτσι με καραμελωμένα ντοματίνια και ταχίνι
20΄ 30΄ – 35΄ 4 μερίδες –   Νόστιμο και νηστίσιμο «σκέτο από γιουβέτσι». Το ταχίνι δένει απόλυτα και δίνει γεύση Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. κριθαράκι μέτριο 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα,...
Περισσότερα →
Βίδες με χωριάτικη σαλάτα
Βίδες με χωριάτικη σαλάτα
15΄ 8΄ -10΄ 6 – 8 μερίδες –   Το λευκό βαλσαμικό ξίδι έχει εξαιρετικά λεπτή γεύση και απαλό χρώμα που δεν «σκεπάζει» το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Για ακόμη πιο όμορφη εμφάνιση...
Περισσότερα →
Χταπόδι πετιμεζάτο με κοφτό μακαρονάκι
Χταπόδι πετιμεζάτο με κοφτό μακαρονάκι
20΄ 1½ ώρα 4 μερίδες –   Γλυκόξινο και πεντανόστιμο αυτό το χταποδάκι, διαφορετικό. Μετατρέπει ένα παραδοσιακό φαγάκι σε έδεσμα, μυρωδάτο και μελάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, βάρους 1.200 γρ. περίπου, καθαρισμένο...
Περισσότερα →
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
40΄ 25΄- 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Κλασικό και αγαπημένο σαρακοστιανό πιάτο που φτιάχνεται είτε με φρέσκο είτε με κατεψυγμένο χταπόδι. Συχνά το μαγείρεμα ολοκληρώνεται στην κατσαρόλα αλλά εδώ προτείνουμε μια πολύ νοστιμότερη...
Περισσότερα →
Σούπα με γαρίδες, καρύδα και δυόσμο
Σούπα με γαρίδες, καρύδα και δυόσμο
30΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Τα εξωτικά προϊόντα όπως η σάλτσα ψαριού, έχου ιδιαίτερη και έντονη γεύση και είναι από τα αρτύματα που χαρακτηρίζουν τα ασιατικά πιάτα. Η χρήση της σάλτσα είναι προαιρετική,...
Περισσότερα →
Μύδια γιουβέτσι
Μύδια γιουβέτσι
10΄  40΄ 4 – 6 μερίδες –   Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια ψίχα κατεψυγμένα, που θα βρούμε στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστούμε 500 – 700 γρ. και θα τα ετοιμάσουμε...
Περισσότερα →
Κριθαρότο με γαρίδες
Κριθαρότο με γαρίδες
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Μοντέρνο όσο το ριζότο, παραδοσιακό όσο μια “σκέτη από γιουβέτσι”. Αυτή η συνταγή, απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα με ψάρια ή...
Περισσότερα →
Καλαμαράκια γιουβέτσι γλυκανισάτα
Καλαμαράκια γιουβέτσι γλυκανισάτα
40΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Είναι εντυπωσιακό το πόσο ταιριάζουν οι γλυκανισάτες γεύσεις με τα καλαμαράκια. Εδώ μάλιστα υπάρχουν ουκ ολίγες: ούζο, μαραθόριζα και γλυκάνισος. Υλικά Εκτέλεση 60 ml ελαιόλαδο 1 κιλό...
Περισσότερα →
Γαριδομακαρονάδα
Γαριδομακαρονάδα
40΄ 10΄ 4 μερίδες –   Καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει στους πάντες. Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες γιατί αυτές είναι που αφήνουν όλη τους τη γεύση στο νερό που θα χρησιμοποιήσετε για να βράσετε τα ζυμαρικά...
Περισσότερα →
Κουνέλι στιφάδο με χυλοπίτες
Κουνέλι στιφάδο με χυλοπίτες
15΄ 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες 6 – 8 ώρες   Φαγητό που παλιότερα ετοιμαζόταν σε ιδιαίτερες περιστάσεις, μερακλίδικο, δείγμα μαγειρικής δεξιότητας της κάθε νοικοκυράς.  Υλικά Εκτέλεση 1 μέτριο κουνέλι, με βάρος 1.500 –...
Περισσότερα →
Παστίτσιο με πένες
Παστίτσιο με πένες
1 ώρα 45΄ 4 – 6 μερίδες 1 ταψί 24×34 εκ. –   Για ακόμα περισσότερη νοστιμιά, στο νερό που θα βράσω τα ζυμαρικά ρίχνω και ένα κύβο ζωμό λαχανικών. Οταν στραγγίξω τα ζυμαρικά κρατάω...
Περισσότερα →
Μαντί με πρόβειο παστουρμά και σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο
Μαντί με πρόβειο παστουρμά και σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο
1 ώρα 45΄ 4 μερίδες  –   Παραδοσιακό φαγητό από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Υπάρχουν όμως διάφορες παραλλαγές στην Πόλη, τη Θράκη και τη Μικρασία. Μπελαλίδικη συνταγή που όμως, αξίζει να την φτιάξετε μιας και...
Περισσότερα →
Μακαρόνια με κιμά
Μακαρόνια με κιμά
15΄ 45΄ 4 μερίδες –   Δοκιμάστε να πασπαλίσετε τα μακαρόνια με το τριμμένο τυρί πριν βάλετε τη σάλτσα. Οταν τη ρίξετε πάνω στο τυρί αυτό θα λιώσει και θα ενωθεί με τη σάλτσα σε...
Περισσότερα →
Λαζάνια με κιμά στο φούρνο
Λαζάνια με κιμά στο φούρνο
45΄ 1 ώρα 6 μερίδες –   Ο χοιρινός κιμάς δίνει μείγμα πιο ζουμερό και, για κάποιους, πιο νόστιμο. Αν θέλετε όμως τον παραλείπετε και χρησιμοποιείτε μόνο μοσχαρίσιο στην ίδια ποσότητα με το χοιρινό. Υλικά...
Περισσότερα →
Κανελόνια με κιμά στο φούρνο
Κανελόνια με κιμά στο φούρνο
45΄ 1 ώρα 4 – 6 μερίδες –   Λιγάκι παραμελημένα τα κανελόνια, αλλά γιατί; Υπάρχει καλύτερο ζυμαρικό για γέμισμα και μάλιστα με πυκνές σάλτσες κιμά και ντομάτας; Υλικά Εκτέλεση 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2...
Περισσότερα →
Κοχύλες γεμιστές με κοτόπουλο
Κοχύλες γεμιστές με κοτόπουλο
 30΄ 25΄ – 30΄ 6 μερίδες –   Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο ζυμαρικά «κοχύλες» (είναι μεγάλα ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού, με μέγεθος αυγού που, στην κοιλότητά τους, συγκεντρώνουν σάλτσα –είναι ιδανικά για γέμισμα, όπως τα...
Περισσότερα →
Αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας
Αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας
20΄ 1 ώρα + 10΄ 4 – 6 μερίδες   Φαγητό κυριακάτικο και γιορτινό. Το τρυφερό αρνάκι δίνει τέτοια νοστιμιά στο κριθαράκι που θα το λατρέψουν όλοι. Υλικά Εκτέλεση 1.500 γρ. αρνάκι από μπούτι,...
Περισσότερα →