ΜΟΣΧΑΡΙ

Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
15΄ 4΄ – 10΄ 4 μερίδες –   Τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με ιδιαίτερα πικάντικη σάλτσα. Το δροσερό γιαούρτι, με τις πιπερίτσες τσίλι δένουν υπέροχα και απογειώνουν το φιλέτο. Υλικά Εκτέλεση     Για το φιλέτο...
Περισσότερα →
Συκώτι μοσχαρίσιο σκορδάτο με θυμάρι
Συκώτι μοσχαρίσιο σκορδάτο με θυμάρι
10΄  8΄ 4 μερίδες 2 ώρες   Δώστε λίγη προσοχή στην προετοιμασία του συκωτιού γιατί χρειάζεται μούλιασμα σε ξιδόνερο ή λεμονόνερο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αποβάλλει τη βαριά και δυσάρεστη μυρωδιά «συκωτίλας». Υλικά...
Περισσότερα →
Μοσχαρίσιες εσκαλόπ φούρνου
Μοσχαρίσιες εσκαλόπ φούρνου
15΄ 12΄ – 15΄ 4 μερίδες –   Υλικά Εκτέλεση 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 μοσχαρίσιες εσκαλόπ, βάρους περίπου 150 γρ. η καθεμία 4 μεγάλες φέτες βραστό χοιρινό ζαμπόν 4 λεπτές φέτες γραβιέρα της αρεσκείας...
Περισσότερα →
Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες
Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες
10΄ 2 ώρες 4 – 6 μερίδες –   Φαγάκι οικογενειακό, κυριακάτικο, χορταστικό και υπέροχο. Με τις τελευταίες γλυκές και αφράτες, ψωμωμένες μελιτζάνες, γίνεται τελειο! Υλικά Εκτέλεση 6 μέτριες τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι με ελιές και χυλοπίτες
Μοσχαράκι με ελιές και χυλοπίτες
15΄ 1ώ + 10΄ 4 – 6 μερίδες   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χυλοπίτες της επιλογής μας: χωριάτικες με αυγά ή απλές, μακριές ή κοντές. Σε κάθε περίπτωση πάντως ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού όταν μαγειρέψουμε...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι σαλμί με καρύδια
Μοσχαράκι σαλμί με καρύδια
15΄ 2 ώρες 4 μερίδες –   Φανείτε γενναιόδωροι με τα καρύδια και ρίξτε άφοβα ακόμα και περισσότερη ποσότητα, αν έχετε. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια των 3 –...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι με μανιτάρια και κρέμα
Μοσχαράκι με μανιτάρια και κρέμα
 15΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Διαλέγουμε το τρυφερό κόντρα για τη συνταγή αυτή, φιλεταρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες, που θα κόψετε με ένα καλό κοφτερό μαχαίρι δίχως δόντια. Διαφορετικά...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι γιουβέτσι με καρότα και λιαστές ντομάτες
Μοσχαράκι γιουβέτσι με καρότα και λιαστές ντομάτες
10΄  2 ώρες 4 μερίδες   Κλασικό κυριακάτικο φαγάκι, οικογενειακό και καλοκαιρινό, εμπλουτισμένο εδώ με τη γλύκα του καρότου και την έξτρα νοστιμιά και αψάδα της λιαστής ντομάτας. Υλικά Εκτέλεση 700 – 800 γρ. μοσχάρι χωρίς...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι γιορτινό με δαμάσκηνα
Μοσχαράκι γιορτινό με δαμάσκηνα
 30΄  1 – 1½ ώρα  4 – 6 μερίδες   Για όσους δεν αρέσκονται στο χοιρινό, αυτό το ευωδιαστό και μελωμένο φαγάκι με μοσχαράκι κατσαρόλας και δαμάσκηνα είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι.  Υλικά...
Περισσότερα →
Κοντοσούβλι «ανάμεικτο» στη λαδόκολλα με θυμάρι και πατατούλες
Κοντοσούβλι «ανάμεικτο» στη λαδόκολλα με θυμάρι και πατατούλες
20΄ 1-1½ ώρα  6 μερίδες 1 ώρα   Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο είδος κρέατος αν σας αρέσει, π.χ. μοσχάρι ή κοτόπουλο, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των...
Περισσότερα →
Γκιούλμπασι
Γκιούλμπασι
 15΄ 2½ ώρες 4 – 6 μερίδες   Παραδοσιακό, με δυνατή γεύση και σοφούς γευστικούς συνδυασμούς, το γκιούλμπασι είναι το καλύτερο κυριακάτικο πιάτο. Συνδυάστε το με τηγανητές πατάτες. Πολλές! Υλικά Εκτέλεση ½ κιλό αρνίσιο...
Περισσότερα →