ΜΥΔΙΑ

Πλιγούρι με μύδια και άνηθο
Πλιγούρι με μύδια και άνηθο
10΄ περίπου 30΄ 4 μερίδες –   Τα μύδια της Ολυμπιάδας ξεχωρίζουν για τη γεύση, το μέγεθος, την καθαρότητα και τον τρόπο καλλιέργειάς τους. Αυτό οφείλεται στην απαράμιλλη κρυστάλλινη ποιότητα του θαλασσινού νερού, που ευνοεί τη...
Περισσότερα →
Διάφανη σούπα με κοχύλια και σπαράγγια
Διάφανη σούπα με κοχύλια και σπαράγγια
30΄ περίπου 25΄ 4 μερίδες –   Μια σούπα που μοσχοβολάει ελληνική θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όστρακα αγαπάτε αρκεί να είναι φρέσκα. Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό κοχύλια πλυμένα και στραγγισμένα 200 γρ. σπαράγγια...
Περισσότερα →
Μυδοπίλαφο
Μυδοπίλαφο
30΄ 30΄ 4 μερίδες –   Από τα νοστιμότερα πιλάφια της ελληνικής κουζίνας, νηστίσιμο, γρήγορο και εύκολο. Δώστε προσοχή στο καλό καθάρισμα των μυδιών ώστε τα όστρακα να είναι πεντακάθαρα, αφού με αυτά θα μαγειρευτούν....
Περισσότερα →
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
10΄ 20΄ 4 μερίδες –   Πιάτο θεσσαλονικιώτικο που συναντάμε όμως και σε άλλα μέρη της Μακεδονίας. Μαζί με ένα πιλάφι αποτελεί κύριο γεύμα, ωστόσο σερβίρεται και σκέτο, σαν εξαιρετικός ουζομεζές. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε...
Περισσότερα →
Μύδια γιουβέτσι
Μύδια γιουβέτσι
10΄  40΄ 4 – 6 μερίδες –   Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια ψίχα κατεψυγμένα, που θα βρούμε στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστούμε 500 – 700 γρ. και θα τα ετοιμάσουμε...
Περισσότερα →
Μύδια γεμιστά
Μύδια γεμιστά
15΄ 15΄ – 20΄  4 μερίδες –   Ένα ελαφρύ φαγάκι με γεύση καλοκαιριού. Υλικά Εκτέλεση 20 – 25 μύδια μεγάλα, καθαρισμένα 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι 2 κρεμμύδια...
Περισσότερα →