ΤΥΡΙ

Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
20΄ 10΄-15΄ 4 – 6 μερίδες –   Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και πρωτότυπα λουκάνικα a la ελληνικά. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην...
Περισσότερα →
Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα ανοιχτή με ζύμη πεϊνιρλί
Τυρόπιτα ανοιχτή με ζύμη πεϊνιρλί
 40΄ 30΄  1 ταψί διαμέτρου 26 εκ.   Μοιάζει με τάρτα αυτή η τυρόπιτα, αφού έχει μονάχα ένα φύλλο, στη βάση της, αφήνοντας τη γέμιση να ροδοκοκκινίσει ακάλυπτη, γυμνή, λαχταριστή. Αντικαταστήστε τα τυριά που...
Περισσότερα →
Τυροκουλούρα με κεφαλοτύρι Κρήτης
Τυροκουλούρα με κεφαλοτύρι Κρήτης
 25΄ 45΄  1 κουλούρα 6 – 8 ατόμων –   Η τυροκουλούρα είναι ένα πλούσιο ψωμί που «στέκεται» μόνο του… σαν μεζεδάκι. Χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι Κρήτης για την ισορροπία που έχει μεταξύ αλμυρού και πικάντικου...
Περισσότερα →
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
30΄  35΄ Για 30 κομμάτια 1 ώρα   Αξεπέραστα! Ετοιμάζονται εύκολα ακόμα και από αρχάριους, αρέσουν σε όλους, χορταίνουν και τρώγονται εύκολα με το χέρι διευκολύνοντας πολύ το σερβίρισμά τους στο σαλόνι, τη βεράντα...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα «έκπληξη»
Τυρόπιτα «έκπληξη»
 15΄ 1 ώρα  Για 1 ταψί 30×40 εκ. –   Μια τυρόπιτα που θυμίζει σουφλέ. Αν δεν σας αρέσει το ρεγκάτο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα ωραίο καπνιστό μετσοβόνε. Υλικά...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο
Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο
 20΄ 40΄ – 45΄ 6 μερίδες –   Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα αφράτη
Τυρόπιτα αφράτη
 10΄ 50΄ – 55΄ Για 1 μέτριο ταψί –   Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα,...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι
Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι
20΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε...
Περισσότερα →
Τυρόμυλοι
Τυρόμυλοι
1 ώρα 20΄ 8 τυρόμυλοι –   Μια «παιχνιδιάρικη» γλυκιά συνταγή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Είναι ιδανικό σνακ για το σχολείο τους ή για απογευματινό κολατσιό και μπορούν να βοηθήσουν στην παρασκευή τους....
Περισσότερα →
Πίτσες ατομικές με 4 τυριά
Πίτσες ατομικές με 4 τυριά
20΄ 15΄ – 20΄ Για 4 ατομικές πίτσες 20΄   Μια ωραία ιδέα για να αρωματίσουμε τις πίτσες είναι να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο αντί για σκέτο λάδι. Για να το φτιάξουμε βάζουμε...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο σαν πίτσα
Τυρόψωμο σαν πίτσα
 15΄  30΄ 6 τυρόψωμα  1 ώρα   Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω...
Περισσότερα →
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
10΄ – 2 μερίδες –   Είναι το καλοκαιρινό κολατσιό της παιδικής μου ηλικίας, στον τόπο καταγωγής μου στην ορεινή Φθιώτιδα. Αυτό το χορταστικό, δροσερό και υγιεινό πρόγευμα που το λέγαμε «μπουκουβάλα», φτιάχνεται εύκολα και...
Περισσότερα →
Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα
Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα
40΄ 40΄ ταψί 30×40 εκ. –   Πλούσια, πυκνή κρέμα με τη νοστιμιά του καλού κασεριού. Μπορούμε να τη σερβίρουμε και στο πρωινό με τον καφέ μας. Υλικά Εκτέλεση Για την πίτα 2 έτοιμα φύλλα...
Περισσότερα →
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
40΄ 40΄ – 45΄ 30-35 κομμάτια   Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει...
Περισσότερα →
Σαλάτα με τυρί Σαν Μιχάλη
Σαλάτα με τυρί Σαν Μιχάλη
10΄ – 4 μερίδες –   Αγαπημένη σαλάτα, δροσερή, φρουτένια με ένα τυράκι όνειρο από το τυροκομείο του Ζωζεφίνου και μια βινεγκρέτ βελούδινη. Υλικά Εκτέλεση Μείγμα από φύλλα ρόκας, τρυφερές καρδιές μαρουλιού και κορυφούλες από...
Περισσότερα →
Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα
Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα
1 ώρα 20΄ 4-6 μερίδες 1 ώρα   Για τις τέλειες τυροκροκέτες, με απολαυστική τραγανή και χρυσαφένια κρούστα και κρεμώδες, μελάτο εσωτερικό, διαλέγω πάντα μαλακά κίτρινα τυριά όπως το μετσοβόνε, μια γλυκιά γραβιέρα, κασέρι, ένταμ,...
Περισσότερα →
Τυροκαυτερή σπιτική
Τυροκαυτερή σπιτική
10΄  – Για 500 γρ. 1 ώρα   Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη....
Περισσότερα →
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
40΄ 25´ 2 πίτσες 1 – 1½ ώρα   Παρόλο που συνηθίζεται στις πίτσες να βάζουμε κίτρινα, μαλακά τυριά, εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική πίτσα με μανιτάρια, βάζοντας φέτα και...
Περισσότερα →
Πίτα της Τυρινής
Πίτα της Τυρινής
10΄ 45΄ ταψί 36 εκ.   Παραδοσιακή πίτα για την την εβδομάδα της Τυρινής. Είναι η εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα όπου απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος αλλά επιτρέπονται όλα τα γαλακτοκομικά. Υλικά Εκτέλεση 3...
Περισσότερα →
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
15΄ 5´-8´ 4 μερίδες –   Μία γρήγορα γεύση που σας παίρνει ελάχιστο χρόνο να το προετοιμάσετε. Τα «επίπεδα» βλήτα παίρνουν άλλη διάσταση όταν τα συνδυάσετε με τη γαλομυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο τυράκι από κατσικίσιο γάλα...
Περισσότερα →
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
10΄ 4´-6´ 4 μερίδες –   Ένα μεζεδάκι πανεύκολο και χωρίς πολλά υλικά που θα συνοδέψει το τσιπουράκι σας. Το ανθότυρο είναι το ιδανικό τυρί, μαλακό και κρεμώδες που δένει υπέροχα με τη γλύκα της...
Περισσότερα →
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
15΄ 5´-6´ 4 μερίδες –   Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα...
Περισσότερα →
Μπαλίτσες τυριού με ξηρούς καρπούς και ΜΕΤΑΧΑ
Μπαλίτσες τυριού με ξηρούς καρπούς και ΜΕΤΑΧΑ
15΄  – 6 μερίδες 2 ώρες   Λαχταριστές τυρομπαλίτσες με κρεμώδη υφή που κάνει υπέροχη αντίθεση με το τραγανό περίβλημα ξηρών καρπών. Για το καλοσώρισμα των καλεσμένων.  Υλικά Εκτέλεση 50 γρ. καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα...
Περισσότερα →
Μπάλες τυριού με σύκα και ρόφημα με μέντα, λεμονόχορτο & κρόκο Κοζάνης
Μπάλες τυριού με σύκα και ρόφημα με μέντα, λεμονόχορτο & κρόκο Κοζάνης
10΄ – 8 μερίδες 2 ώρες   Εξαιρετικό μεζεδάκι με τη λεπτή γεύση του τσαγιού να αναδεικνύει τους ξηρούς καρπούς και το «άνοστο» ανθότυρο. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. ανθότυρο 50 γρ. σταφίδες μαύρες 50 γρ....
Περισσότερα →
Κρουασάν με κρέμα τυριών
Κρουασάν με κρέμα τυριών
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει...
Περισσότερα →
Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς
Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση...
Περισσότερα →
Κέικ με μανούρι, κυδώνια και βιολογικό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης, θυμάρι και δεντρολίβανο
Κέικ με μανούρι, κυδώνια και βιολογικό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης, θυμάρι και δεντρολίβανο
20΄ 45΄ 8-10 μερίδες –   Πρωτότυπο κέικ με τη λεπτή γεύση του τσαγιού να ισορροπεί τα κυδώνια αλλά και να δίνει ένταση στο γλυκό μανούρι. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο + 2 κουτ....
Περισσότερα →
Cheesecake αλμυρό με 3 τυριά
Cheesecake αλμυρό με 3 τυριά
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες –   Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με...
Περισσότερα →
Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά Καμήλας
Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά Καμήλας
45΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Ανάλογα με την εποχή του χρόνου επιλέγω διάφορα χορταρικά όπως ραδίκια κάθε είδους, λάπατα, σπανάκι, σέσκουλα, βλίτα, ζωχούς κ.ά.). Ο παστουμάς καμήλας έχει ιδιαίτερα ελαφριά γεύση και...
Περισσότερα →
Τάρτα μπρόκολο με 3 τυριά
Τάρτα μπρόκολο με 3 τυριά
2 ώρες 45΄ – 50΄ ταρτιέρα 36×11 εκ.   Η τάρτα αυτή, είναι μια πολύ καλή πρόταση για όσους δεν τρελαίνονται για το μπρόκολο. Σε συνδυασμό με τα διάφορα τυριά γίνεται μοναδική. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Τάρτα με κολοκύθα και ανθότυρο
Τάρτα με κολοκύθα και ανθότυρο
1 ώρα 40΄ 6 μερίδες –   Κολοκύθα πωλείται ολόκληρη, σε κομμάτια και ψίχα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και, φυσικά, σε λαϊκές αγορές και μανάβικα. Το ιδιαίτερα αρωματικό βορειοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ πωλείται έτοιμο σε...
Περισσότερα →
Πατατοτυροκεφτέδες με ντομάτα
Πατατοτυροκεφτέδες με ντομάτα
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά οι κροκέτες αυτές αρωματίζονται με βασιλικό, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό που μας αρέσει, όπως μάραθο ή δυόσμο....
Περισσότερα →
Μπριάμ με φέτα και μαϊντανό
Μπριάμ με φέτα και μαϊντανό
30΄ 35΄ – 40΄ 4 μερίδες –   Τα τουρλού φούρνου ή κατσαρόλας έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βάλουμε όποια και όσα λαχανικά θέλουμε. Οσο προχωρά το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φασολάκια...
Περισσότερα →
Μελιτζανορολά στο φούρνο με Μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας
Μελιτζανορολά στο φούρνο με Μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 μερίδες –   Γρήγορο μπυρομεζεδάκι με την καπνιστή γεύση του Μετσοβόνε. Αν δεν σας αρέσει το Μετσοβόνε μπορείτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε όποιο άλλο καπνιστό τυρί σας αρέσει. Υλικά Εκτέλεση Για τα...
Περισσότερα →
Πένες στο φούρνο με 3 τυριά
Πένες στο φούρνο με 3 τυριά
20΄ 15΄ – 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε σάλτσα τυριών για ζυμαρικά, συνδυάζουμε ένα τυρί λαστιχωτό γιατί λιώνει ωραία και δίνει «σώμα» στη σάλτσα, ένα τυρί με ήπια γεύση (όπως...
Περισσότερα →