ΧΟΙΡΙΝΟ

Ρεβιθόσουπα με χοιρινό
Ρεβιθόσουπα με χοιρινό
30΄ 1 ώρα + 45΄ 6 – 8 μερίδες 8-12 ώρες   Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση στη σούπα, μπορούμε να σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε...
Περισσότερα →
Γύρος σπιτικός στο φούρνο
Γύρος σπιτικός στο φούρνο
5΄ 20′ – 25′ 4 μερίδες 1 ώρα   Κάθε πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα είναι πολύ ταιριαστή με τις πίτες, αλλά εγώ προτιμώ μια εξαιρετικά δροσερή και μυρωδάτη: κόβω μερικά μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια σε πολύ...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι στο τηγάνι με τζίντζερ και μπαχαρικά
Ψαρονέφρι στο τηγάνι με τζίντζερ και μπαχαρικά
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Το ψαρονέφρι αυτό αφενός ετοιμάζεται γρήγορα και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, αφετέρου αφήνει να αναδειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών και του τζίντζερ. Υλικά Εκτέλεση 50 ml ελαιόλαδο 2 φρέσκα...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι ρολό γεμιστό με λιαστές ντομάτες
Ψαρονέφρι ρολό γεμιστό με λιαστές ντομάτες
10΄ 50΄ 4 μερίδες –   Το υπέροχο φιλέτο του χοιρινιού μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με γέμιση, παραμένει ζουμερό και συναρπαστικά αφράτο. Το καλύτερο κυριακάτικο γεύμα. Υλικά Εκτέλεση 3 – 4 ψαρονέφρια, συνολικού βάρους 1.000 –...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα
Ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα
15΄ 15΄ – 18΄ 4 μερίδες –   Το πλέον άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού είναι το φιλέτο που μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο, το τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Δεν το παρακάνουμε με το μαγείρεμα...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, λιαστές ντομάτες και με αρωματικό πλιγούρι
Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, λιαστές ντομάτες και με αρωματικό πλιγούρι
20΄ 40΄ 4 μερίδες –    Για περισσότερη γεύση και νοστιμιά στο πλιγούρι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με ζωμό λαχανικών. Υλικά Εκτέλεση 800 – 850 γρ. ψαρονέφρι (ανάλογα με το μέγεθός τους θα χρειαστείτε...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι γεμιστό με ξερά φρούτα
Ψαρονέφρι γεμιστό με ξερά φρούτα
45΄ 15΄ – 20΄ 6 μερίδες –   Γλυκόξινο, ζουμερό και με μια υπέροχη μελωμένη σάλτσα, το ψαρονέφρι αυτό είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι, χωρίς να σας κλείσει για ώρες στην κουζίνα. Υλικά...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι «γλυκοπικάντικο» με σάλτσα μήλου και πολέντα με τραχανά
Ψαρονέφρι «γλυκοπικάντικο» με σάλτσα μήλου και πολέντα με τραχανά
1 ώρα 15΄ 4 μερίδες –   Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων. Υλικά Εκτέλεση Για το...
Περισσότερα →
Χωριάτικο λουκάνικο με πράσο
Χωριάτικο λουκάνικο με πράσο
 30΄ 6 κιλά 1η φάση: 8-14 ώρες 2η φάση: 10-15 μέρες   Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς λουκάνικα στο σπίτι; Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε, συν τα...
Περισσότερα →
Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά
Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά
20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Υλικά Εκτέλεση Για τη σάλτσα 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή ξίδι από λευκό κρασί 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική 1 κουτ. σούπας πελτές τομάτας ½ φλιτζ....
Περισσότερα →
Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα
Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα
 10΄ 1ώ + 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Φαγάκι ζεστασιάς και νοστιμιάς, κυριακάτικο αλλά και γιορτινό. Συνοδέψτε τον με τον πουρέ κάστανου που σας προτείνω και αφήστε τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σας....
Περισσότερα →
Χοιρινό πρασοσέλινο
Χοιρινό πρασοσέλινο
10΄ 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες –   Στη συνταγή αυτή αντί να σοτάρουμε το κρέας σοτάρουμε μονάχα τα λαχανικά (πράσο, κρεμμυδάκια και σέλινο). Το κρέας γίνεται ελαφρύτερο αλλά εξίσου νόστιμο. Υλικά Εκτέλεση ½...
Περισσότερα →
Χοιρινό με σάλτσα μαύρης σταφίδας
Χοιρινό με σάλτσα μαύρης σταφίδας
15΄ 2 ώρες 6 μερίδες –   Αυθεντική ελληνική γλυκόξινη γεύση! Υλικά Εκτέλεση 400 ml κόκκινο ξηρό κρασί 3/4 φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες 1.100 – 1.200 γρ. χοιρινό από μπούτι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια 1...
Περισσότερα →
Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
15′ 20′ 6 μερίδες 12 ώρες   Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους 1 μεγάλη, κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2 ξερά...
Περισσότερα →
Χοιρινά ρολάκια πικάντικα
Χοιρινά ρολάκια πικάντικα
10΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Υλικά Εκτέλεση 4 φέτες από χοιρινό μπούτι, χωρίς το κόκαλο, πάχους 1 – 1½ εκ. η καθεμία 4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή 2 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από σπόρια...
Περισσότερα →
Πανσέτα με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι
Πανσέτα με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι
10΄ 50΄ 4 μερίδες –   Σας συμβουλεύω να μην αντικαταστήσετε το Metaxa! Είναι ακριβώς αυτό το υλικό που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα, καραμελώνει έξοχα την πανσέτα και κυρίως, δίνει μια εξαιρετική γεύση στο γλάσο. ...
Περισσότερα →
Κοντοσούβλι «ανάμεικτο» στη λαδόκολλα με θυμάρι και πατατούλες
Κοντοσούβλι «ανάμεικτο» στη λαδόκολλα με θυμάρι και πατατούλες
20΄ 1-1½ ώρα  6 μερίδες 1 ώρα   Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο είδος κρέατος αν σας αρέσει, π.χ. μοσχάρι ή κοτόπουλο, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των...
Περισσότερα →
Γκιούλμπασι
Γκιούλμπασι
 15΄ 2½ ώρες 4 – 6 μερίδες   Παραδοσιακό, με δυνατή γεύση και σοφούς γευστικούς συνδυασμούς, το γκιούλμπασι είναι το καλύτερο κυριακάτικο πιάτο. Συνδυάστε το με τηγανητές πατάτες. Πολλές! Υλικά Εκτέλεση ½ κιλό αρνίσιο...
Περισσότερα →