ΨΑΡΙ

Μπακαλιαρόπιτα
Μπακαλιαρόπιτα
 30΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Για να ξαλμυρίσουμε φιλέτα μπακαλιάρου τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό, με το δέρμα προς τα κάτω και τα αφήνουμε για 24...
Περισσότερα →
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ....
Περισσότερα →
Καλαμαράκια γιουβέτσι γλυκανισάτα
Καλαμαράκια γιουβέτσι γλυκανισάτα
40΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Είναι εντυπωσιακό το πόσο ταιριάζουν οι γλυκανισάτες γεύσεις με τα καλαμαράκια. Εδώ μάλιστα υπάρχουν ουκ ολίγες: ούζο, μαραθόριζα και γλυκάνισος. Υλικά Εκτέλεση 60 ml ελαιόλαδο 1 κιλό...
Περισσότερα →
Ψαρόσουπα
Ψαρόσουπα
40΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες  –   Τα καταλληλότερα βραστόψαρα, ιδανικά για ψαρόσουπα είναι τα σκορπίδια, οι δράκαινες, τα χριστόψαρα, οι χάνοι, οι γύλοι, τα κεφάλια και οι ουρές πεσκανδρίτσας, τα μπακαλιαράκια, οι μπαλάδες...
Περισσότερα →
Ψαρομπιφτεκάκια στο φούρνο
Ψαρομπιφτεκάκια στο φούρνο
30´ 15´ – 20´ 4 μερίδες –   Νόστιμα μπιφτεκάκια ψαριού, ιδανικά για μπουφέ και παιδικά πάρτυ. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Υλικά Εκτέλεση 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένου 3 παξιμάδια κριθαροκουλούρες 2 αυγά, κατά προτίμηση...
Περισσότερα →
Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα
Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα
30΄ 15΄ -20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα. Υλικά...
Περισσότερα →
Ψάρι ψημένο σε κρούστα αλατιού
Ψάρι ψημένο σε κρούστα αλατιού
15΄ 25΄ – 30΄ 2 μερίδες –   Η κρούστα αλατιού είναι ο ιδανικός τρόπος για να ψήσετε χοντρά ψάρια χωρίς το φόβο να στεγνώσουν. Υλικά Εκτέλεση 1 μεγάλο λαβράκι (ή τσιπούρα), βάρους περίπου 1 κιλού,...
Περισσότερα →
Ψάρι πλακί Σπετσιώτα
Ψάρι πλακί Σπετσιώτα
 25΄ 40΄ – 50΄ 4 μερίδες –   Μην σας ξεγελά το όνομα. Το καταπληκτικό καλοκαιρινό αυτό πιάτο φτιάχνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από λευκό ψάρι μπορούμε να ετοιμάσουμε το φαγητό αυτό και...
Περισσότερα →
Τσιπούρες Νισουάζ στο χαρτί
Τσιπούρες Νισουάζ στο χαρτί
20΄ 25΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τις ολόκληρες τσιπούρες με φιλέτα ψαριού, όπως πέρκα, γαλέο ή μπακαλιάρο. Θα χρειαστούμε 4 φιλέτα βάρους περίπου 250 γρ. το καθένα ή 8 μικρότερα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Τερίνα γλώσσας και σολομού με σπανάκι
Τερίνα γλώσσας και σολομού με σπανάκι
25΄ 40΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Μπορεί να μοιάζει εξεζητημένη συνταγή, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας απλός τρόπος να απολαύσουμε φιλεταρισμένο ψάρι, χωρίς να χάσουμε τίποτα από τη γεύση και την αφράτη υφή τους,...
Περισσότερα →
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
15΄ 8΄ – 10΄ 4 μερίδες 30΄   Πικάντικα και πεντανόστιμα σουβλάκια, ότι πρέπει για βραδιές με τσίπουρο ή ουζάκι. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φιλέτο από καπνιστό σκουμπρί κονσέρβας, κομματιασμένο με το χέρι σε μέτρια...
Περισσότερα →
Σολομός στο χαρτί με μουστάρδα
Σολομός στο χαρτί με μουστάρδα
30΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αντί σολομού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες ή φιλέτα από γαλέο, πέρκα, σφυρίδα, μπακαλιάρο ή άλλο ψάρι της αρεσκείας μας. Υλικά Εκτέλεση 2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα στη...
Περισσότερα →
Σαρδέλες γεμιστές πλακί
Σαρδέλες γεμιστές πλακί
20΄ 10΄ – 12΄ 4 μερίδες –   Από τα νοστιμότερα μαγειρέματα της σαρδέλας είναι γεμιστές στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε εύκολα, όπως ακριβώς καθαρίζουμε το γαύρο, χωρίς όμως να χωρίσουμε τα φιλετάκια στα δύο. Υλικά...
Περισσότερα →
Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες
Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες
45΄  – 6 – 8 μερίδες –   Από τις πιο νόστιμες σαλάτες-κρέμες, με αναπάντεχο αλλά εξαίσιο συνδυασμό υλικών. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και σφικτή, αλειμμένη σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού ή σαν ντιπ,...
Περισσότερα →
Πέρκα με πορτοκάλι στο φούρνο και χόρτα τσιγαριαστά
Πέρκα με πορτοκάλι στο φούρνο και χόρτα τσιγαριαστά
20΄ 50΄ 6 μερίδες –   Ένα νόστιμο φαγητό, που το συνηθίζουν πολύ στην Κρήτη. Για τα «τσιγαριαστά» χόρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι βρείτε στη λαϊκή. Δοκιμάστε με λάπαθα, καυκαλήθρες, ζοχούς ή ότι άλλο σας...
Περισσότερα →
Πανγκάσιους σε κρούστα από ελιές Καλαμών με μαριναρισμένα κολοκυθάκια
Πανγκάσιους σε κρούστα από ελιές Καλαμών με μαριναρισμένα κολοκυθάκια
10΄ 10΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Φτηνό ψαράκι που μπορεί να γίνει ένα σπουδαίο φαγητό. Τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια θα του δώσει δροσερή γεύση και οι κρούστα με ελιές Καλαμών την ένταση που χρειάζεται. Υλικά...
Περισσότερα →
Μπακαλιάρος σε ριζότο
Μπακαλιάρος σε ριζότο
15΄ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Κύριο πιάτο με ψάρι και συνοδευτικό, μαζί, σε ένα! Το μυστικό νοστιμιάς και αρώματος στη συνταγή αυτή είναι φασκόμηλο που «δένει» εκπληκτικά με τη γεύση του μπακαλιάρου. Για...
Περισσότερα →
Μπακαλιαρολουκουμάδες αφράτοι
Μπακαλιαρολουκουμάδες αφράτοι
20΄ 15΄ – 20΄ 4 μερίδες 24 ώρες   Το μυστικό είναι στο ασπράδι και τη μπίρα! Αυτά τα δύο υλικά είναι φύσει διογκωτικά και δίνουν στο μείγμα αέρινη υφή. Ειλικρινά, δεν πρόκειται για απλούς...
Περισσότερα →
Μπακαλιαροκροκέτες με σκορδαλιά με καρύδι
Μπακαλιαροκροκέτες με σκορδαλιά με καρύδι
30΄ 40΄ 4 – 6 μερίδες 24 ώρες ξαλμύρισμα 5-6 ώρες μαρινάρισμα   Σκορδαλιά με διακριτική γεύση σκόρδου χάρη στη δουλεμένη κρέμα σκόρδου και αρώματα  φρέσκου βασιλικού ή δυόσμου που τόσο ανάγκη έχει ο μπακαλιάρος. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Μένουλες «τσακιστές»
Μένουλες «τσακιστές»
30΄ 2-3 ημέρες   Ιδιαίτερο μεζεδάκι από ένα υποτιμημένο και φτηνό ψάρι. Η μένουλα ή μέλουνα (σε ορισμένες περιοχές) Είναι συγγενικό ψάρι με τη μαρίδα αλλά είναι διπλάσια στο μάκρος και στο φάρδος. Προτιμήστε...
Περισσότερα →
Μαρίδες στο τηγάνι σε κουρκούτι
Μαρίδες στο τηγάνι σε κουρκούτι
20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Φτιάξτε αυτό το φαγητό και με άλλα μικρά ψάρια όπως γαύρο ή μικρό γοπάκι. Εχουμε υπόψη πώς, ενώ η μαρίδα δεν απαιτεί το παραμικρό καθάρισμα, παρά μόνο καλό πλύσιμο,...
Περισσότερα →
Γλώσσες σε κρούστα βρώμης με κυδώνια και σος ροδιού
Γλώσσες σε κρούστα βρώμης με κυδώνια και σος ροδιού
30΄ 15΄ 4 μερίδες –   Ντελικάτη συνταγή για όσους θέλουν να εντυπωσιάσουν στο τραπέζι. Υλικά Εκτέλεση 2 μεγάλα, ώριμα κυδώνια ¼ φλιτζ. τσαγιού (50 ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, ψιλοκοπανισμένο 2 ώριμα...
Περισσότερα →
Γλώσσες με κρούστα βρώμης και μήλα
Γλώσσες με κρούστα βρώμης και μήλα
30΄ 15΄ 4   Μόνο δύο φορές διακόπτεται η αυστηρή νηστεία της Σαρακοστής και μάλιστα και τις δύο φορές με ψάρι: Την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Ευκαιρία για ακόμη περισσότερα...
Περισσότερα →
Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
20΄ 18΄ – 20΄ 4 μερίδες –   Ο γαλέος είναι ένα ψάρι που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα: είναι πεντανόστιμος, η σάρκα του είναι σφικτή, ολόλευκη, με μονάχα ένα κεντρικό κόκαλο της ραχοκοκαλιάς και, τέλος, μαγειρεύεται...
Περισσότερα →