destination taste!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
Παραλλαγές στη βασική ζύμη μπορούν να γίνουν ανάλογα με τα γούστα σας. Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά, κίμινο, μαραθόσπορο ή ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι κ.λπ.) ακόμα και συνδυασμό...
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΛΙΑΣΤΕΣ
Φτιάξτε τις δικές σας λιαστές ντομάτες τον Αύγουστο που οι ντομάτες είναι γλυκές και απολαύστε όλο το χρόνο λίγο από το καλοκαιρινό ήλιο στο πιάτο σας.
Περισσότερα →
ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ
ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ
Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς λουκάνικα στο σπίτι; Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε, συν τα αμέτρητα πλεονεκτήματα όπως την επιλογή καλού κρέατος και των άλλων υλικών, την απουσία φωσφορικών αλάτων...
Περισσότερα →
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας τις χυλοπίτες. Η νοστιμιά τους είναι απίστευτη.
Περισσότερα →
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΑ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΑ
Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστούν και διατηρούνται πολύ καιρό στο ψυγείο. Δίνουν γεύση σε όλα τα ψητά κρέατα σχάρας, τα ουδέτερα ζυμαρικά και της χειμωνάτικες σούπες.
Περισσότερα →
ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΓΙΑ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
Την Άνοιξη και καλύτερα τον Μάιο είναι η καλύτερη εποχή για να μαζέψετε τα αμπελόφυλλα. Τα κλήματα είναι φορτωμένα με τρυφερά φυλλαράκια για να φτιάξουμε τα δικά μας ντολμαδάκια.
Περισσότερα →
ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ
Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, αν και ελαφρώς χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. Προσέχουμε με την προσθήκη αλευριού: το πολύ αλεύρι κάνει τα νιόκι βαριά, σκληρά και άγρια, ενώ το λιγοστό τα κάνει υπερβολικά μαλακά...
Περισσότερα →
ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ
ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ
Δεν βάζω άλλα μπαχαρικά εκτός από τα δαφνόφυλλα για να κρατήσω ουδέτερη τη γεύση του ζωμού. Δεν θέλω να μυρίζει έντονα και να επηρεάζει τα φαγητά μου.
Περισσότερα →
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ
Από τους πιο βασικούς ζωμούς της κουζίνας. Μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο βρασμού αλλά είναι μεγάλη η ποσότητα. Αν τον παγώσετε στην κατάψυξη θα περάσετε πολύ καιρό.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ
ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ
Η κρέμα σκόρδου είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε τη γεύση και το άρωμα του σκόρδου, χωρίς την αψάδα του.
Περισσότερα →
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Το καλοκαίρι που υπάρχουν ωραίες, ώριμες ντομάτες κάνω μεγάλες ποσότητες αυτής της σάλτσα και τις κρατάω σε αποστειρωμένα βάζα για όλο το χειμώνα.
Περισσότερα →
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ
ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΣΠΙΤΙΚΗ
Αν δεν βρείτε ολόφρεσκα και βιολογικά αυγά, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε άλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρόκους από αυγά μελάτα, δηλαδή βρασμένα για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).
Περισσότερα →
ΖΩΜΟΣ ΨΑΡΙΟΥ
ΖΩΜΟΣ ΨΑΡΙΟΥ
Για ένα πιο ελαφρύ ζωμό, προτιμώ λευκά ψάρια με λεπτή γεύση, όπως γλώσσα, καλκάνι, πεσκανδρίτσα, βακαλάος, σφυρίδα, συναγρίδα, φαγκρί κλ.π. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα κεφάλια μεγάλων ψαριών...
Περισσότερα →