destination taste!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Έχουμε παρερμηνεύσει αυτή τη συνταγή, μάλλον, χάρη ευκολίας και συνήθως χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος. Η αυθεντική καρμπονάρα περιέχει μόνο αυγά, βούτυρο και κρέας συντηρημένο σε λίπος (λαρδί).
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο. Και επειδή σε όλους αρέσει το ζυμαρικό, φρόντισα να τα «παντρέψω» με τις παραδοσιακές χυλοπίτες της απ’ τα Ζυμαρικά Ψαχνών που ξέρω ότι θα το απογειώσει.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό ζυμαρικό (ριγκατόνι, πένες, κοχύλια, φαρφάλες). Τα λαχανικά μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εποχή.
Περισσότερα →
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Πιάτο express, γιατί απαιτεί μόνο λίγο χρόνο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Οι ωμές ντομάτες και ο φρέσκος βασιλικός είναι ότι πιο καλοκαιρινό μπορώ να σας προτείνω. Αν χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες, θα πρέπει να φροντίσετε να τις έχετε ξεπαγώσει πριν τις χρησιμοποιήσετε.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Αντί για κλασικό τόνο κονσέρβας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο από γυάλινο βαζάκι, σε νερό, καλά στραγγισμένο. Είναι νοστιμότερος και καλύτερης ποιότητας, αρκεί να αποφύγουμε τον κοκκινόπτερο, καθώς πρόκειται για είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ως κύριο, σε ένα επίσημο μενού για χορτοφάγους, μιας και τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να νοστιμίσουμε το μείγμα γάλακτος-γιαουρτιού με κάρι ή σαφράν.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ
Για να μην λασπώσουν τα σπαγγέτι αλλά και να μην κρυώσουν, φροντίζω να έχω βράσει 1 – 2 λίτρα νερό και με αυτό τα ξεβγάζω όταν τα στραγγίξω. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε όμως το νερό που έβρασαν γιατί περιέχει το άμυλο των μακαρονιών και θα τα λασπώσει.
Περισσότερα →
ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΣΠΙΤΙΚΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟΥ
Είναι λίγο φασαριόζικη η διαδικασία παρασκευής τους, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω! Επιπλέον έχουμε την ικανοποίηση της σπιτικής γεύσης και της χαράς της δημιουργίας, ιδιαίτερα για ένα τόσο ιδιαίτερο ζυμαρικό.
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ
ΠΡΑΣΟΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ ΓΚΡΑΤΙΝΕ
Το ροκφόρ κάνει όλη τη… νόστιμη δουλειά στο φαγητό αυτό με την ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση του και την κρεμώδη υφή του. Προσοχή στο αλάτι: Ρίξτε μικρή ποσότητα γιατί το ροκφόρ (ή όποιο άλλο μπλε τυρί χρησιμοποιήσετε) είναι αλμυρό.
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΠΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Όταν φτιάχνουμε σάλτσα τυριών για ζυμαρικά, συνδυάζουμε ένα τυρί λαστιχωτό γιατί λιώνει ωραία και δίνει «σώμα» στη σάλτσα, ένα τυρί με ήπια γεύση (όπως το κασέρι ή η γκούντα) και ένα πικάντικο μπλε τυρί, το οποίο ωστόσο, αν θέλουμε, αντικαθιστούμε με μια πικάντικη βαρελίσια φέτα.
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΠΕΝΕΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Το ανθότυρο, με την κρεμώδη σύσταση και την απαλή νοστιμιά του μετριάζει την έντονη γεύση της ελιάς, της κάππαρης και της λιαστής ντομάτας. Αν θέλουμε όμως πιπεράτη γεύση, το αντικαθιστούμε με φέτα της αρεσκείας μας, τριμμένη στον τρίφτη.
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Για να φτιάξετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιών, πρώτα κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα πολλά σπόρια. Μετά τα κόβετε με ένα μαχαιράκι σε μπαστουνάκια πάχους ½ εκατοστού.
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες πάστες! Το καλοκαίρι βάλτε φρέσκες ντομάτες, ώριμες και τριμμένες και σερβίρετε το φαγητό αυτό ακόμα και κρύο, σαν σαλάτα.
Περισσότερα →
ΜΑΚΑΔΟΝΑΔΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΜΑΚΑΔΟΝΑΔΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Γρήγορη και χορταστική ομελέτα που θα ολοκληρώσετε στο γκριλ, για να αποφύγετε το αναποδογύρισμά της στο τηγάνι, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο αν δεν έχετε εμπειρία.
Περισσότερα →
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και...
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη μας καθημερινή γευστική συνήθεια πόσο μάλλον όταν κυριαρχούν τα αρώματα του βασιλικού. Αντικαταστήστε τον τόνο με σολομό κονσέρβας για τρυφερότερο ψαχνό και ακόμα περισσότερη νοστιμιά.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, που θέλουν μια εύκολη, γρήγορη και προπάντων νόστιμη συνταγή. Το γιαούρτι και ο δυόσμος, είναι υλικά που τα επιλέγω γιατί μου δίνουν μια φρεσκάδα στη γεύση χωρίς να κάνουν το φαγητό μου βαρύ.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Ένα ελαφρύ κύριο πιάτο με ψάρι αναζητά ένα αρκετά στιβαρό, χορταστικό συνοδευτικό, όπως το κριθαράκι, μαγειρεμένο μάλιστα σαν ριζότο για να δώσει ζουμερή αίσθηση στο όλο γεύμα.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και μανεστράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Περισσότερα →
Βίδες με χωριάτικη σαλάτα
Βίδες με χωριάτικη σαλάτα
15΄ 8΄ -10΄ 6 – 8 μερίδες –   Το λευκό βαλσαμικό ξίδι έχει εξαιρετικά λεπτή γεύση και απαλό χρώμα που δεν «σκεπάζει» το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ντομάτας. Για ακόμη πιο όμορφη εμφάνιση...
Περισσότερα →
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
Για να μειώσουμε σημαντικά τις θερμίδες της συνταγής (για λόγους σιλουέτας ή υγείας), αντικαθιστούμε το πλήρες γάλα με ελαφρύ, το κλασικό τυρί κρέμα με τυρί κρέμα light και τη γραβιέρα με ένα καλό κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά.
Περισσότερα →
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Κλασικό και αγαπημένο σαρακοστιανό πιάτο που φτιάχνεται είτε με φρέσκο είτε με κατεψυγμένο χταπόδι. Συχνά το μαγείρεμα ολοκληρώνεται στην κατσαρόλα αλλά εδώ προτείνουμε μια πολύ νοστιμότερη εκδοχή με ψήσιμο για το τελείωμα...
Περισσότερα →
ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια ψίχα κατεψυγμένα, που θα βρούμε στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστούμε 500 – 700 γρ. και θα τα ετοιμάσουμε όπως και στην κανονική συνταγή.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Μοντέρνο όσο το ριζότο, παραδοσιακό όσο μια “σκέτη από γιουβέτσι”. Αυτή η συνταγή, απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα με ψάρια ή θαλασσινά.
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει στους πάντες. Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες γιατί αυτές είναι που αφήνουν όλη τους τη γεύση στο νερό που θα χρησιμοποιήσετε για να βράσετε τα ζυμαρικά σας.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ
Για ακόμα περισσότερη νοστιμιά, στο νερό που θα βράσω τα ζυμαρικά ρίχνω και ένα κύβο ζωμό λαχανικών. Οταν στραγγίξω τα ζυμαρικά κρατάω κατά μέρος 2 φλιτζάνια από το ζωμό αυτό, για τη σάλτσα.
Περισσότερα →
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΙΜΑ
Για να προστατέψετε τα χερούλια της κατσαρόλας όταν την βάλετε στο φούρνο (αν δεν είναι μεταλλικά), τα τυλίγετε με αλουμινόχαρτο. Προσέχετε πάντως όταν τη βγάλετε από το φούρνο: πιάστε την με γάντια φούρνου για να μην κάψετε τα χέρια σας.
Περισσότερα →
ΜΑΝΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
ΜΑΝΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Παραδοσιακό φαγητό από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Υπάρχουν όμως διάφορες παραλλαγές στην Πόλη, τη Θράκη και τη Μικρασία. Μπελαλίδικη συνταγή που όμως, αξίζει να την φτιάξετε μιας και η γεύση της θα σας αποζημιώσει.
Περισσότερα →
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Δοκιμάστε να πασπαλίσετε τα μακαρόνια με το τριμμένο τυρί πριν βάλετε τη σάλτσα. Οταν τη ρίξετε πάνω στο τυρί αυτό θα λιώσει και θα ενωθεί με τη σάλτσα σε μια κρέμα πλούσια και πυκνή!
Περισσότερα →
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Λιγάκι παραμελημένα τα κανελόνια, αλλά γιατί; Υπάρχει καλύτερο ζυμαρικό για γέμισμα και μάλιστα με πυκνές σάλτσες κιμά και ντομάτας;
Περισσότερα →
ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΚΟΧΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Οι κοχύλες, είναι μεγάλα ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού, με μέγεθος αυγού που, στην κοιλότητά τους, συγκεντρώνουν σάλτσα –είναι ιδανικά για γέμισμα, όπως τα κανελόνια, και θα τα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, κυρίως από καλές ιταλικές εταιρείες.
Περισσότερα →