ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Πράσινο ριζότο με γαρίδες
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
20´ 30´ 6 μερίδες –   Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες. Υλικά Εκτέλεση Για το...
Περισσότερα →
Χταπόδι πετιμεζάτο με κοφτό μακαρονάκι
Χταπόδι πετιμεζάτο με κοφτό μακαρονάκι
20΄ 1½ ώρα 4 μερίδες –   Γλυκόξινο και πεντανόστιμο αυτό το χταποδάκι, διαφορετικό. Μετατρέπει ένα παραδοσιακό φαγάκι σε έδεσμα, μυρωδάτο και μελάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο, βάρους 1.200 γρ. περίπου, καθαρισμένο...
Περισσότερα →
Χταπόδι κρασάτο με μέλι
Χταπόδι κρασάτο με μέλι
15΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Από τις πιο νόστιμες συνταγές για χταπόδι που μοσχοβολάει κρασάκι. Υλικά Εκτέλεση 1 σχετικά μεγάλο χταπόδι με βάρος 1.000 – 1.100 γρ., φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο ¾...
Περισσότερα →
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι
40΄ 25΄- 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Κλασικό και αγαπημένο σαρακοστιανό πιάτο που φτιάχνεται είτε με φρέσκο είτε με κατεψυγμένο χταπόδι. Συχνά το μαγείρεμα ολοκληρώνεται στην κατσαρόλα αλλά εδώ προτείνουμε μια πολύ νοστιμότερη...
Περισσότερα →
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες, από τις κατεψυγμένες. Δίνουν περισσότερη νοστιμιά στα λαχανικά που τις συνοδεύουν. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα κρούστας 1 κουτ. γλυκού μαύρο σουσάμι (προαιρετικά -θα το...
Περισσότερα →
Σουπιές με σπανάκι
Σουπιές με σπανάκι
40΄ 1 ώρα 6 μερίδες –   Οι σταφίδες ταιριάζουν πολύ σε μαγειρευτά φαγητά με ψάρια ή θαλασσινά και τέτοιες συνταγές συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Οι σταφίδες μπαίνουν πάντα στο τέλος του μαγειρέματος, για...
Περισσότερα →
Σούπα με γαρίδες, καρύδα και δυόσμο
Σούπα με γαρίδες, καρύδα και δυόσμο
30΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Τα εξωτικά προϊόντα όπως η σάλτσα ψαριού, έχου ιδιαίτερη και έντονη γεύση και είναι από τα αρτύματα που χαρακτηρίζουν τα ασιατικά πιάτα. Η χρήση της σάλτσα είναι προαιρετική,...
Περισσότερα →
Ριζότο με γαρίδες
Ριζότο με γαρίδες
10΄ 35΄ 4 μερίδες –   Το ριζότο αυτό είναι ένα ντελικάτο φαγητό που χρειάζεται και ένα ιδιαίτερο κρασί για να το αναδείξει. Ένα κομψό λευκό κρασί με διακριτικό άρωμα και εκρηκτική γεύση θα είναι...
Περισσότερα →
Μυδοπίλαφο
Μυδοπίλαφο
30΄ 30΄ 4 μερίδες –   Από τα νοστιμότερα πιλάφια της ελληνικής κουζίνας, νηστίσιμο, γρήγορο και εύκολο. Δώστε προσοχή στο καλό καθάρισμα των μυδιών ώστε τα όστρακα να είναι πεντακάθαρα, αφού με αυτά θα μαγειρευτούν....
Περισσότερα →
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
10΄ 20΄ 4 μερίδες –   Πιάτο θεσσαλονικιώτικο που συναντάμε όμως και σε άλλα μέρη της Μακεδονίας. Μαζί με ένα πιλάφι αποτελεί κύριο γεύμα, ωστόσο σερβίρεται και σκέτο, σαν εξαιρετικός ουζομεζές. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε...
Περισσότερα →
Μύδια γιουβέτσι
Μύδια γιουβέτσι
10΄  40΄ 4 – 6 μερίδες –   Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια ψίχα κατεψυγμένα, που θα βρούμε στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστούμε 500 – 700 γρ. και θα τα ετοιμάσουμε...
Περισσότερα →
Μύδια γεμιστά
Μύδια γεμιστά
15΄ 15΄ – 20΄  4 μερίδες –   Ένα ελαφρύ φαγάκι με γεύση καλοκαιριού. Υλικά Εκτέλεση 20 – 25 μύδια μεγάλα, καθαρισμένα 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι 2 κρεμμύδια...
Περισσότερα →
Μαρουλοντολμάδες θαλασσινοί
Μαρουλοντολμάδες θαλασσινοί
1 ώρα 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Συχνά σερβίρω αυτά τα ντολμαδάκια με μια απλή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όσο ζουμάκι έχει μείνει στην κατσαρόλα με 1 κουτ....
Περισσότερα →
Κριθαρότο με γαρίδες
Κριθαρότο με γαρίδες
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Μοντέρνο όσο το ριζότο, παραδοσιακό όσο μια “σκέτη από γιουβέτσι”. Αυτή η συνταγή, απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα με ψάρια ή...
Περισσότερα →
Καλαμαράκια κοκκινιστά με πράσα
Καλαμαράκια κοκκινιστά με πράσα
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Για να μαλακώσουν τα καλαμαράκια είτε τα τηγανίζουμε πολύ σύντομα (σε πολύ δυνατή φωτιά για ελάχιστα λεπτά) είτε τα σιγομαγειρεύουμε για αρκετή ώρα. Για να δέσει η άφθονη...
Περισσότερα →
Καλαμαράκια γιουβέτσι γλυκανισάτα
Καλαμαράκια γιουβέτσι γλυκανισάτα
40΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Είναι εντυπωσιακό το πόσο ταιριάζουν οι γλυκανισάτες γεύσεις με τα καλαμαράκια. Εδώ μάλιστα υπάρχουν ουκ ολίγες: ούζο, μαραθόριζα και γλυκάνισος. Υλικά Εκτέλεση 60 ml ελαιόλαδο 1 κιλό...
Περισσότερα →
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
20´ 15´ 4 μερίδες –   Μεζεδάκι τέλειο για ούζο…  Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι πεντανόστιμο. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά Για τη γέμιση 500...
Περισσότερα →
Γαριδομακαρονάδα
Γαριδομακαρονάδα
40΄ 10΄ 4 μερίδες –   Καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει στους πάντες. Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες γιατί αυτές είναι που αφήνουν όλη τους τη γεύση στο νερό που θα χρησιμοποιήσετε για να βράσετε τα ζυμαρικά...
Περισσότερα →
Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Αξίζει να αναζητήσουμε φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα καλό φυτώρια και στα ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ, καθώς το άρωμά τους εισχωρεί καλύτερα στον κορμό κάθε γαρίδας και τις...
Περισσότερα →
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
15´ 15´ 4 μερίδες –   Μια συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα… Ούζο, μαραθόσπορος και φινόκιο θα σας ταξιδέψουν σε καλοκαιρινές παραλίες. Υλικά Εκτέλεση 16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι 300...
Περισσότερα →
Γαρίδες με άνηθο, σε ζελέ
Γαρίδες με άνηθο, σε ζελέ
20΄ – 4 – 6 μερίδες 3 ώρες   Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό, τέλειο για ένα καλοκαιρινό μπουφέ. Υλικά Εκτέλεση 6 φύλλα ζελατίνης ½ λίτρο ζωμός λαχανικών 1 κουτ. γλυκού σπιτική κέτσαπ ή κέτσαπ βιολογική 250...
Περισσότερα →
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα κλαδιά δεντρολίβανου, γίνονται σούβλες για τις γαρίδες, χαρίζοντάς τους ιδιαίτερο άρωμα και ο συνδυασμός ούζο-μέλι δίνουν μια γεύση απίστευτη! Υλικά Εκτέλεση ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2...
Περισσότερα →