destination taste!

ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!
Περισσότερα →
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΣΥΚΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΜΕ ΣΥΚΑ
Το φρέσκο χταπόδι δεν χρειάζεται πολύ αλάτι γιατί το νερό που αποβάλλει κατά την διάρκεια του βρασμού είναι αρκετό αλμυρό. Πριν αλατίσετε πρέπει να δοκιμάσετε.
Περισσότερα →
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΝΦΙ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΟΝΦΙ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ
Μελωμένο, τέλειο χταποδάκι που όμοιο του δεν έχετε ξαναγευτεί! Για μια ακόμη φορά το ελαιόλαδο κάνει το «θαύμα» του. Αν θέλουμε αυτό το τέλειο μεζέ να το κάνουμε φαγάκι καλοκαιρινό δεν έχουμε παρά να προσθέσουμε το τελευταίο τέταρτο...
Περισσότερα →
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Για να βγάλει το χταπόδι τα υγρά του, μέσα στα οποία θα μαγειρευτεί, είναι απαραίτητο να το μαγειρέψουμε σκέτο και σε πολύ χαμηλή φωτιά και με κλειστή κατσαρόλα, ώστε να μην εξατμιστούν πριν προλάβει να μαλακώσει.
Περισσότερα →
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ
Κλασικό και αγαπημένο σαρακοστιανό πιάτο που φτιάχνεται είτε με φρέσκο είτε με κατεψυγμένο χταπόδι. Συχνά το μαγείρεμα ολοκληρώνεται στην κατσαρόλα αλλά εδώ προτείνουμε μια πολύ νοστιμότερη εκδοχή με ψήσιμο για το τελείωμα...
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
Τα εξωτικά προϊόντα όπως η σάλτσα ψαριού, έχου ιδιαίτερη και έντονη γεύση και είναι από τα αρτύματα που χαρακτηρίζουν τα ασιατικά πιάτα. Η χρήση της σάλτσα είναι προαιρετική, ωστόσο δίνει έντονο θαλασσινό άρωμα στη σούπα.
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Όταν βράζουμε φρέσκα μύδια αρκεί μια μικρή ποσότητα υγρού, συνήθως κρασί ή νερό, σκέτο ή αρωματισμένο με μυρωδικά. Στην ουσία τα μύδια δεν βράζουν αλλά αχνίζουν για λίγα λεπτά στον ατμό του υγρού που κοχλάζει.
Περισσότερα →
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Το ριζότο αυτό είναι ένα ντελικάτο φαγητό που χρειάζεται και ένα ιδιαίτερο κρασί για να το αναδείξει. Ένα κομψό λευκό κρασί με διακριτικό άρωμα και εκρηκτική γεύση θα είναι το ιδανικό.
Περισσότερα →
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
Από τα νοστιμότερα πιλάφια της ελληνικής κουζίνας, νηστίσιμο, γρήγορο και εύκολο. Δώστε προσοχή στο καλό καθάρισμα των μυδιών ώστε τα όστρακα να είναι πεντακάθαρα, αφού με αυτά θα μαγειρευτούν.
Περισσότερα →
ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
ΜΥΔΙΑ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια ψίχα κατεψυγμένα, που θα βρούμε στα ψυγεία όλων των σούπερ μάρκετ. Θα χρειαστούμε 500 – 700 γρ. και θα τα ετοιμάσουμε όπως και στην κανονική συνταγή.
Περισσότερα →
ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Ένα ελαφρύ φαγάκι με γεύση καλοκαιριού. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι να είναι φρέσκα τα μύδια. Η θάλασσα που «κρύβουν» μέσα τους τα κάνει απολαυστικά!
Περισσότερα →
ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ
ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ
Συχνά σερβίρω αυτά τα ντολμαδάκια με μια απλή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όσο ζουμάκι έχει μείνει στην κατσαρόλα με 1 κουτ. σούπας ταχίνι, λίγη μουστάρδα και από 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Μοντέρνο όσο το ριζότο, παραδοσιακό όσο μια “σκέτη από γιουβέτσι”. Αυτή η συνταγή, απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα με ψάρια ή θαλασσινά.
Περισσότερα →
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ
Για να μαλακώσουν τα καλαμαράκια είτε τα τηγανίζουμε πολύ σύντομα (σε πολύ δυνατή φωτιά για ελάχιστα λεπτά) είτε τα σιγομαγειρεύουμε για αρκετή ώρα. Για να δέσει η άφθονη σάλτσα τους, βάζουμε στην κατσαρόλα...
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ
ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ
Για να έχουμε πάντα διαθέσιμο ολόφρεσκο τζίντζερ, αγοράζουμε 2 – 3 τεμάχια, τα ξεφλουδίζουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τυλίγουμε το καθένα σε διάφανη μεμβράνη...
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει στους πάντες. Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες γιατί αυτές είναι που αφήνουν όλη τους τη γεύση στο νερό που θα χρησιμοποιήσετε για να βράσετε τα ζυμαρικά σας.
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
Αξίζει να αναζητήσουμε φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα καλό φυτώρια και στα ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ, καθώς το άρωμά τους εισχωρεί καλύτερα στον κορμό κάθε γαρίδας και τις μαρινάρει έξοχα.
Περισσότερα →