destination taste!

ΚΕΪΚ – ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΑΛΜΥΡΑ

Τυροκούλουρο με ζύμη brioche
Τυροκούλουρο με ζύμη brioche
20´ 30´-35´ 5-6 τυροκούλουρα (ανάλογα το μέγεθος) 8 ώρες συνολικά   Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το φαγόπυρο δεν έχει σχέση με το σιτάρι και θεωρείται ψευτοδημητριακό. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν περιέχει γλουτένη. Το κέικ αυτό, είναι αφράτο, μυρωδάτο και δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει «κλασσικό» αλεύρι!
Περισσότερα →
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
20΄ 45΄ 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ –   Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
Μπορείτε να το κόψετε σε χοντρές φέτες και να τις «ντύσετε» με χαρτί κουζίνας και λαδόκολλα. Έτσι θα διατηρηθούν μαλακές και θα μπορείτε να τις δίνετε τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.
Περισσότερα →
Μπισκοτάκια αλμυρά με σουσάμι
Μπισκοτάκια αλμυρά με σουσάμι
 15΄ 10΄ – 12΄ 15 μπισκότα 1 ώρα   Και τα δύο φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο, με ζύμη μπριζέ για τάρτες και  σουσάμι. Με τον ίδιο τρόπο τα φτιάχνω με μαυροκούκκι, παπαρουνόσπορο, μπούκοβο,...
Περισσότερα →
Μπατόν σαλέ
Μπατόν σαλέ
20΄ 30΄ + 30΄ 50 – 60 κομμάτια 1 ώρα   Τα «αλμυρά μπαστουνάκια» όπως λέγονται, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ποτό και κρασί. Το μυστικό τους: Τα διπλοψήνω για να παραμείνουν τραγανά και...
Περισσότερα →
ΛΑΛΑΓΓΙΑ
ΛΑΛΑΓΓΙΑ
Είδος τηγανίτας που τηγανίζεται σε παρθένο ελαιόλαδο. Παρασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες τις γιορτές και κυρίως τα Χριστούγεννα.
Περισσότερα →
Κριτσίνια πολύσπορα
Κριτσίνια πολύσπορα
20΄  15΄ 50 – 60 κριτσίνια  15΄   Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα και τραγανά κριτσίνια για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδιαίτερα για τις γιορτές, τα σπιτικά, χειροποίητα κριτσίνια σας θα συνοδέψουν μους και ντιπ...
Περισσότερα →
Κριτσίνια με σουσάμι
Κριτσίνια με σουσάμι
 15΄ 15΄ – 20΄ 35 – 40 κομμάτια 20΄   Τραγανά και νόστιμα, τα κριτσίνια αυτά μπορούμε να τα σερβίρουμε με σαλάτες αλλά και κάθε είδους ντιπ. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε ένα γυάλινο...
Περισσότερα →
Κριτσίνια μαύρα με ελιές
Κριτσίνια μαύρα με ελιές
20΄ 25΄ – 30΄ 40-45 κριτσίνια 10΄ – 15΄   Απλώς υπέροχα για σνακ κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και για να συνοδέψετε όλα τα σπιτικά ντιπ και αλείμματα. Αν δεν θέλετε να βάλετε...
Περισσότερα →
Κριτσίνια με παρμεζάνα και μπούκοβο
Κριτσίνια με παρμεζάνα και μπούκοβο
10΄ 10΄ 15-18 κριτσίνια 1 ώρα   Αυτά τα κριτσίνια τα κάνω κάθε φορά που θα μου περισσέψει φύλλο σφολιάτας. Θέλω να τα σερβίρω μαζί με κάποιο μεζεδάκι, αλλά συνήθως δεν τα προλαβαίνω… Εξαφανίζονται… Υλικά...
Περισσότερα →
Κουλούρια κρασάτα
Κουλούρια κρασάτα
15΄ 35-40΄ 30-40 κομμάτια   Για τα κουλουράκια αυτά χρησιμοποιήστε ένα ωραίο, αρωματικό, λευκό κρασί που θα τα κάνει τόσο μυρωδάτα και εθιστικά που θα σας ξετρελάνουν. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ.  λευκό κρασί 300 γρ....
Περισσότερα →
Κουλουράκια άγλυκα με καρότο
Κουλουράκια άγλυκα με καρότο
15΄ 25΄ – 30΄ 30 κομμάτια 10΄   Υγιεινό σνακ για ανάμεσα στα γεύματα αλλά και εξαιρετικό συνοδευτικό για αναρίθμητα ντιπ, σάλτσες και τυρόκρεμες. Προσέχουμε να στύψουμε πολύ καλά τα τριμμένα καρότα διαφορετικά ο...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Τα αλμυρά κέικ είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερα όμως όταν πρόκειται για παιδιά, επιλέγουμε καλής ποιότητας αγνές πρώτες ύλες. Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα αλμυρό κέικ...
Περισσότερα →
Κέικ αλμυρό με γίγαντες
Κέικ αλμυρό με γίγαντες
30΄ 2½ ώρες 6 μερίδες 12 ώρες   Το κέικ αυτό σερβίρεται άνετα ως πρώτο πιάτο και συνοδεύεται με μια σαλάτα. Μπορεί επίσης να σερβιριστεί ως πρώτο πιάτο ή σαν γαρνιτούρα για ψητά ψάρια. Ακόμη...
Περισσότερα →