destination taste!

ΚΡΕΑΣ

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ
ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ
Από τις πιο χορταστικές σούπες του χειμώνα. Εγώ συνήθως, χρησιμοποιώ ένα μικρό ζυμαρικό όπως είναι το κουσκουσάκι. Εσείς όμως, μπορείτε να ρίξετε κριθαράκι, ρύζι ή τραχανά. Όλα, δένουν απόλυτα!
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
Απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό, λίγο μπελαλίδικο, αλλά «αρχοντικό» και με σπάνια νοστιμιά που ανταμείβει κάθε κόπο! Επειδή είναι αρκετά πλούσιο φαγητό, αποφύγετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες γιατί θα γίνει πιο βαρύ και περισσότερο λαδερό.
Περισσότερα →
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
Eκλεκτός μεζές με εκλεκτό τυράκι. Το λαδοτύρι είναι το ιδανικό τυρί για να κάνει το χοιρινό ζουμερό και πικάντικο. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια καυτερή πιπερίτσα για ακόμα πιο «δυνατή» γεύση. Συνοδέψτε την τηγανιά με τσιπουράκι.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON
Διάσημη γαλλική συνταγή της Βουργουνδίας. Μιας τεράστιας οινοπαραγωγικής περιοχής με ονομαστά κρασιά. Γι’ αυτό και το μοσχαράκι βράζει σε ζωμό και κόκκινο, δυνατό κρασί.
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο. Και επειδή σε όλους αρέσει το ζυμαρικό, φρόντισα να τα «παντρέψω» με τις παραδοσιακές χυλοπίτες της απ’ τα Ζυμαρικά Ψαχνών που ξέρω ότι θα το απογειώσει.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ «ΒΕΝΤΑΛΙΑ»
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ «ΒΕΝΤΑΛΙΑ»
Με τις τελευταίες μελιτζάνες της εποχής, που είναι γλυκές, χωρίς σπόρια και αφράτες, φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα πιάτα. Χορταστική, πεντανόστιμη και μυρωδάτη, αυτή η συνταγή αποχαιρετά το φθινόπωρο με στιλ.
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ, ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ, ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΩΝ
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ, ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ, ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΩΝ
Χειμωνιάτικο και γιορτινό φαγάκι που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Το μαρινάρισμα είναι απαραίτητο για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό και νόστιμο. Η σάλτσα που συνοδεύει τις μπριζόλες θα δώσει χρώμα και θα απογειώσει τη γεύση.
Περισσότερα →
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ… ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ… ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ
Πικάντικο, αρωματικό, χορταστικό. Αν αντέχετε τις καυτερές γεύσεις, το τσίλι κον κάρνε (που σημαίνει τσίλι με κρέας) θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιάτα, χειμώνα-καλοκαίρι. Ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλετε το πιάτο, επιλέξετε σκόνη τσίλι πολύ ή λιγότερο καυτερό.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΕΝΕΣ
Για ακόμα περισσότερη νοστιμιά, στο νερό που θα βράσω τα ζυμαρικά ρίχνω και ένα κύβο ζωμό λαχανικών. Οταν στραγγίξω τα ζυμαρικά κρατάω κατά μέρος 2 φλιτζάνια από το ζωμό αυτό, για τη σάλτσα.
Περισσότερα →
BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ
BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ
Τα μπέργκερ είναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά.
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ
Η τέλεια πρόταση για όσους αγαπούν το αυγολέμονο. Ο,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες, ιδιαίτερα μάλιστα αν προσθέσετε περισσότερο νερό, ώστε να γίνει σούπα!
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
Ένα στιφάδο αλλιώτικο, εύκολο και γρήγορο, με κεφτεδάκια, έτσι για αλλαγή. Σερβίρετέ το στο κυριακάτικο τραπέζι, με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι.
Περισσότερα →
ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Λαχταριστά, ζουμερά κεφτεδάκια που στη Σουηδία πλασσάρονται σαν street food. Μπορείτε να τα σερβίρετε με βραστά λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, μπρόκολο) με μικρές, βραστές πατατούλες και για τους πιο τολμηρούς, με συνοδεία μιας κόκκινης μαρμελάδας.
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
Ο τραχανάς αντικαθιστά μέρος του ψωμιού στο μείγμα με τον κόκκο τους να γίνεται αισθητός στο στόμα, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα. Το μείγμα του κιμά γίνεται πιο στεγνό μεν, αλλά τηγανίζεται ομοιόμορφα.
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Αν δεν σας αρέσει η γραβιέρα χρησιμοποιήστε όποιο άλλο τυρί θέλετε. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά όπως παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και προτιμήστε αυτά που λιώνουν ωραία, όπως κασέρι, γκούντα, ένταμ, γραβιέρα γλυκιά, ακόμη και μια μαλακή φέτα ή ένα ροκφόρ!
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
Πολλές είναι οι συνταγές για αφράτα κεφτεδάκια και η καθεμία έχει το μυστικό της: καλής ποιότητας πρώτες ύλες, καλό ζύμωμα του κιμά, υλικά-έκπληξη που μαλακώνουν και κάνουν το μείγμα ζουμερό. Ο συνδυασμός τους τελικά είναι το μυστικό για νόστιμα και ζουμερά, αφράτα κεφτεδάκια.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Για αυθεντική ανατολίτκη γεύση βάζουμε στο μείγμα και αρνίσιο κιμά, αλλιώς βάζουμε μόνο μοσχαρίσιο. Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει το κρέας δύο φορές από τη μηχανή του κιμά, καθώς τα κεμπάπ –σε αντίθεση με τα μπιφτέκια- έχουν πιο συμπαγή και σφικτή υφή.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς στο γκριλ 6 μεσαίες αραβικές πίτες, λαδωμένες και βάζω στο κέντρο τους τα ψημένα κεμπάπ.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
Ζουμερά κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο ή μαϊντανό  τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα ξερά.
Περισσότερα →
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
Μην ξαφνιάζεστε με το κόκαλο! Το μεδούλι του με το κολλαγόνο που περιέχει βοηθά τη σάλτσα του ταψιού να δέσει καλύτερα και τη νστιμίζει υπέροχα. Πριν το βάλετε στο ταψί το ξεπλένετε καλά για να απομακρύνετε τυχόν τρίμματα από το κόψιμό του. Μάλιστα, για καλό και για κακό, πριν βάλετε τη σάλτσα να δέσει, σουρώνετε το ζουμί του ταψιού.
Περισσότερα →
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
Στην κυριολεξία σημαίνει ντολμάς με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια) και είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Η ιδιαιτερότητά αυτών των ντολμάδων είναι ότι οι τυλίγονται σε αρνίσια ή κατσικίσια μπόλια (λέγεται και «σκέπη»), δηλαδή μια μεγάλη μεμβράνη από λεπτό τρυφερό λίπος, σαν δαντέλα (σαν μπόλια, το πλεκτό παραδοσιακό κεφαλομάντηλο).
Περισσότερα →
ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΠΟΛΙΤΙΚΟ (ΠΟΛΗ)
ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΠΟΛΙΤΙΚΟ (ΠΟΛΗ)
Κλασικό κοκκινιστό φαγητό της πολίτικης κουζίνας που θα συνοδέψετε με πιλάφι, πουρέ πατάτας ή με τηγανητές πατάτες. Το ιδανικό του συνοδευτικό πάντως είναι ο πουρές καπνιστής μελιτζάνας.
Περισσότερα →
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΕ ΤΕΡΙΝΑ
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΕ ΤΕΡΙΝΑ
Για να ξεφύγετε τελείως από τα καθιερωμένα του πασχαλινού τραπεζιού, ετοιμάστε τη συκωταριά σε τερίνα. Εχει φίνα υφή, λεπτή γεύση που θυμίζει τη μαγειρίτσα και σερβίρεται εύκολα, κομμένη σε φέτες.
Περισσότερα →
ΡΕΓΑΛΙ, ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ (ΛΑΚΩΝΙΑ)
ΡΕΓΑΛΙ, ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ (ΛΑΚΩΝΙΑ)
Σε περιοχές της Λακωνίας η μαγειρίτσα δεν είναι άσπρη και αυγοκομμένη, αλλά κοκκινιστή. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σούπα), είτε επάνω σε ένα λοφάκι από σπυρωτό πιλάφι!
Περισσότερα →
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
Ασυνήθιστη πρόταση για να φάμε κοκορετσάκι. Ψιλοκομμένη συκωταριά και κομματάκια ψαχνού, με γιαούρτι, όλο τυλιγμένο σε τραγανή μπόλια! Το σερβίρετε κομμένο σε χορταστικές φέτες και συνοδεύετε με κρασάκι και μαρουλοσαλάτα.
Περισσότερα →
ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
Ψήνονται πιο γρήγορα από τη σούβλα και σίγουρα εξασφαλίζουν το γιορτινό μας τραπέζι ακόμα κι αν ο καιρός έχει άλλα σχέδια! Αν τα ψήσετε στα κάρβουνα, αρχικά θα βάλετε τη σχάρα με τα σουβλάκια κοντά στη θράκα ώστε να τα δείτε να ροδίζουν καλά και να γίνουν τραγανά.
Περισσότερα →
ΣΑΡΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΛΕΣΒΟΣ)
ΣΑΡΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΛΕΣΒΟΣ)
Πρόκειται για ένα υπέροχο έδεσμα από τη Λέσβο, που συνδυάζει τόσο το ψαχνό του αρνιού όσο και τη συκωταριά. Σερβίρεται κυρίως ως κρασομεζές, μέχρι να ετοιμαστεί το αρνάκι!
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
Μην ξεχάσετε ποτέ: αν δεν σερβίρετε ένα φαγητό με αυγολέμονο αμέσως, μην σκεπάσετε την κατσαρόλα γιατί το αυγολέμονο θα κόψει και θα πάει ο κόπος σας χαμένος!
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΑΡΝΑΚΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Βασικό και καθοριστικό υλικό εδώ είναι το αραβικό μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ, ονομασία που σημαίνει «το κεφάλι του μαγαζιού», δηλώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα, την αφρόκρεμα των μπαχαρικών του καταστήματος.
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ
ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ
Όσα ρολάκια κρέατος κι αν σκαρφιστώ, όσα αρνίσια καρέ-κορώνα κι αν γεμίσω, όσες μαριναρισμένες αρνίσιες κοτολέτες κι αν ψήσω, από το πασχαλινό μου τραπέζι δεν μπορεί να λείπει ένα λαχταριστό παραδοσιακό αρνάκι εξοχικό, ρουμελιώτικο και ασυναγώνιστο.
Περισσότερα →
NAVARIN ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ
NAVARIN ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ
Navarin είναι η γαλλική εκδοχή του στιφάδο. Το αργό μαγείρεμα, κάνουν το αρνάκι τρυφερό και τα λαχανικά μελώνουν μέσα στην σαλτσούλα. Συνοδεύστε το με ένα νόστιμο, φρεσκοψημένο ψωμί.
Περισσότερα →
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Το πλέον άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού είναι το φιλέτο που μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο, το τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Δεν το παρακάνουμε με το μαγείρεμα όμως για να μην στεγνώσει και σκληρύνει.
Περισσότερα →
ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ
ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΟ
Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς λουκάνικα στο σπίτι; Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε, συν τα αμέτρητα πλεονεκτήματα όπως την επιλογή καλού κρέατος και των άλλων υλικών, την απουσία φωσφορικών αλάτων και συντηρητικών και φυσικά, τους συνδυασμούς γεύσεων που μας αρέσουν.
Περισσότερα →
ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
Στη συνταγή αυτή αντί να σοτάρουμε το κρέας σοτάρουμε μονάχα τα λαχανικά (πράσο, κρεμμυδάκια και σέλινο). Το κρέας γίνεται ελαφρύτερο αλλά εξίσου νόστιμο.
Περισσότερα →
ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ METAXA ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ METAXA ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Σας συμβουλεύω να μην παραλείψετε ή αντικαταστήσετε το πετιμέζι! Είναι ακριβώς αυτό το υλικό που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα, καραμελώνει έξοχα και κυρίως, δίνει μια εξαιρετική ελαφρώς καπνιστή, πυκνή, μεστή γεύση στο γλάσο.
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ
ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ
Τσικνίζουμε με ευωδιαστά ψητά μπριζολάκια, μαριναρισμένα σε μπίρα και τα ψήνουμε εύκολα και γρήγορα για το δείπνο της Τσικνοπέμπτης. Οσο για το συνοδευτικό, ξεχνάμε για λίγο τις τυπικές τηγανητές πατάτες και τις σοτάρουμε με μπέικον, για ιδιαίτερη νοστιμιά.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Καθώς οι μπριζόλες είναι μεγάλες και δεν θα χωρέσουν όλες μαζί στο τηγάνι έχουμε δύο επιλογές: είτε να τις ετοιμάσουμε ταυτόχρονα σε δύο τηγάνια, μοιράζοντας ανάλογα στη μέση και τα υπόλοιπα υλικά, ή θα τις μαγειρέψουμε σε δύο δόσεις, μοιράζονται και πάλι στη μέση τα υλικά.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΕΣΚΑΛΟΠ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΕΣΚΑΛΟΠ ΦΟΥΡΝΟΥ
Τα εσκαλόπ είναι κομμάτια κρέατος που με τη βοήθεια του μπάτη τα κάνουμε λεπτότερα. Καλό θα ήταν να μη τα κόβουμε από την αρχή σε λεπτές φέτες και κατόπιν τα χτυπάμε και με τον μπάτη γιατί έτσι θα καταστραφούν οι ίνες τους και θα γίνουν σκληρά κατά το μαγείρεμα.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES
Το γουκ είναι ένα σκεύος που μοιάζει με τηγάνι. Ο κοίλος πυθμένας του έχει την ιδιότητα να κατανέμει ισομερώς την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σκεύος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να τηγανίζουμε ομοιόμορφα, γρήγορα αλλά το σημαντικότερο, με λίγη λιπαρή ουσία.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χυλοπίτες της επιλογής μας: χωριάτικες με αυγά ή απλές, μακριές ή κοντές. Σε κάθε περίπτωση πάντως ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού όταν μαγειρέψουμε το κρέας και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ
Διαλέγουμε το τρυφερό κόντρα για τη συνταγή αυτή, φιλεταρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες, που θα κόψετε με ένα καλό κοφτερό μαχαίρι δίχως δόντια. Διαφορετικά ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει εκείνος.
Περισσότερα →
ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ
ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ
Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο είδος κρέατος αν σας αρέσει, π.χ. μοσχάρι ή κοτόπουλο, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των άλλων κρεάτων. Μην αφαιρέσετε όμως το αρνάκι γιατί αυτό είναι που δίνει την περισσότερη νοστιμιά.
Περισσότερα →
ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ
ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ
Παραδοσιακό, με δυνατή γεύση και σοφούς γευστικούς συνδυασμούς, το γκιούλμπασι είναι το καλύτερο κυριακάτικο πιάτο. Συνδυάστε το με τηγανητές πατάτες. Πολλές!
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΑΡΝΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Τα καλοκαιρινά κοκκινιστά κρέατα είναι το ιδανικό κυριακάτικο οικογενειακό πιάτο με όλη τη νοστιμιά που τους δίνει η φρέσκια ντομάτα και τα φρέσκα μυρωδικά. Το ιδανικό τους συνοδευτικό, τι άλλο από τα καλοκαιρινά λαδερά;
Περισσότερα →