ΚΡΕΑΣ

Κεφτεδάκια με λουκάνικα χωριάτικα με πράσο στο φούρνο με λεμονοσκορδάτες πατατούλες
Κεφτεδάκια με λουκάνικα χωριάτικα με πράσο στο φούρνο με λεμονοσκορδάτες πατατούλες
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Όλοι αγαπάμε τα κεφτεδάκια και κυρίως τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας «κιμά» από λουκάνικο με πράσο, γίνονται πιο αφράτα, πιο νόστιμα και είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν σε όλους....
Περισσότερα →
Κοκκινιστό κατσαρόλας με λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά με αρακά και πατάτες
Κοκκινιστό κατσαρόλας με λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά με αρακά και πατάτες
15΄ 50΄ 4 μερίδες –   Μοντέρνο κοκκινιστό με ωραία, δεμένη σάλτσα. Τα καυτερά λουκάνικα είναι τα ιδανικά για να δώσουν πικάντικη γεύση στις πατάτες και τον αρακά. Υλικά Εκτέλεση 450 γρ. λουκάνικα μερακλίδικα...
Περισσότερα →
Αρνάκι ραγού με χυλοπίτες
Αρνάκι ραγού με χυλοπίτες
30΄ 2 ώρες 4-6 μερίδες –   Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον...
Περισσότερα →
Μελιτζάνες γεμιστές «βεντάλια»
Μελιτζάνες γεμιστές «βεντάλια»
40΄ 50΄ 4 μερίδες –   Με τις τελευταίες μελιτζάνες της εποχής, που είναι γλυκές, χωρίς σπόρια και αφράτες, φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα πιάτα. Χορταστική, πεντανόστιμη και μυρωδάτη, αυτή η συνταγή αποχαιρετά το φθινόπωρο με...
Περισσότερα →
Αρνάκι ατζέμ πιλάφι
Αρνάκι ατζέμ πιλάφι
10΄ 2½ ώρες 4 – 6 μερίδες –   Ένα νόστιμο φαγητό γεμάτο με τα αρώματα της Ανατολής. Είναι λίγο χρονοβόρο στο μαγείρεμά του, αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει!!! Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό...
Περισσότερα →
Μπριζόλες αγριογούρουνου μαρινάτες στη σχάρα με σάλτσα μύρτιλων
Μπριζόλες αγριογούρουνου μαρινάτες στη σχάρα με σάλτσα μύρτιλων
15΄ 12΄ 4 μερίδες 24 ώρες   Χειμωνιάτικο και γιορτινό φαγάκι που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Το μαρινάρισμα είναι απαραίτητο για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό και νόστιμο. Η σάλτσα που συνοδεύει τις...
Περισσότερα →
Τσίλι κον κάρνε… το κλασικό
Τσίλι κον κάρνε… το κλασικό
10΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Πικάντικο, αρωματικό, χορταστικό. Αν αντέχετε τις καυτερές γεύσεις, το τσίλι κον κάρνε (που σημαίνει τσίλι με κρέας) θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιάτα, χειμώνα-καλοκαίρι. Ανάλογα με το...
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές
Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές
 20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Πεντανόστιμα σουτζουκάκια με ιδιαίτερη γεύση. Οι ελιές δίνουν πικάντικη γεύση και γίνονται το τέλειο μεζεδάκι για μπύρα. Υλικά Εκτέλεση 650 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη 2...
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια γεμιστά, κρασάτα
Σουτζουκάκια γεμιστά, κρασάτα
30΄ 35΄ 6 μερίδες –   Η γέμιση με τυριά είναι προαιρετική και, αν θέλουμε, την παραλείπουμε και φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια σκέτα. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο 350 γρ. κιμάς χοιρινός, από...
Περισσότερα →
Ρολό κιμά με σάλτσα κρεμμυδιών
Ρολό κιμά με σάλτσα κρεμμυδιών
15΄ 1½ ώρα 6 μερίδες –   Το ρολό απογειώνετε με αυτή την σάλτσα κρεμμυδιών. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα χρησιμοποιώντας ένα κρεμμύδι και ένα πράσο. Θα γίνει εξίσου υπέροχη! Υλικά Εκτέλεση ¼...
Περισσότερα →
Πρασοντολμαδάκια στο ταψί
Πρασοντολμαδάκια στο ταψί
45΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Γλυκονόστιμα, πρωτότυπα και χορταστικά, αυτά τα ντολμαδάκια τυλίγονται πανεύκολα και χωρίς κόπο, αφού τα πράσα έχουν το ιδανικό σχήμα για γέμιση. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα...
Περισσότερα →
Παστίτσιο με πένες
Παστίτσιο με πένες
1 ώρα 45΄ 4 – 6 μερίδες 1 ταψί 24×34 εκ. –   Για ακόμα περισσότερη νοστιμιά, στο νερό που θα βράσω τα ζυμαρικά ρίχνω και ένα κύβο ζωμό λαχανικών. Οταν στραγγίξω τα ζυμαρικά κρατάω...
Περισσότερα →
Μπέργκερ σπιτικά
Μπέργκερ σπιτικά
15΄ 10΄ – 12΄ 5 – 6 μερίδες 1 ώρα   Τα μπέργκερ είναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το...
Περισσότερα →
Μουσακάς με κολοκυθάκια
Μουσακάς με κολοκυθάκια
1ώ + 15΄ 30΄ – 40΄ 4 – 6 μερίδες  –   Απλός, λιτός και ελαφρύς ο ψευτομουσακάς αυτός δεν είναι άλλο από μυρωδάτο, καλομαγειρεμένο κιμά καλυμμένο με κολοκυθάκια και τυρί. Με τον ίδιο τρόπο...
Περισσότερα →
Μουσακάς με αγκινάρες
Μουσακάς με αγκινάρες
45΄ 40΄ 6 μερίδες –   Μουσακά φτιάχνουμε όλο το χρόνο με τα εποχικά υλικά. Οι αγκινάρες συνδυάζονται πολύ καλά με τον κιμά και το αποτέλεσμα είναι ένας μουσακάς ιδιαίτερος και πεντανόστιμος. Υλικά Εκτέλεση 10...
Περισσότερα →
Μελιτζάνες παπουτσάκια
Μελιτζάνες παπουτσάκια
1½ ώρα 35΄ – 45΄ 4 μερίδες –   Υπέροχο φαγητό, λίγο μπελαλίδικο, αλλά «αρχοντικό» και με σπάνια νοστιμιά που ανταμείβει κάθε κόπο! Επειδή είναι αρκετά πλούσιο φαγητό, αποφύγετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες γιατί θα...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια φρικασέ
Κεφτεδάκια φρικασέ
40΄ 35΄ – 40΄ 4 μερίδες –   Η τέλεια πρόταση για όσους αγαπούν το αυγολέμονο. Ο,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες ημέρες, ιδιαίτερα μάλιστα αν προσθέσετε περισσότερο νερό, ώστε να γίνει σούπα! Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια φούρνου, αλλιώς
Κεφτεδάκια φούρνου, αλλιώς
1½ ώρα 20΄ – 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Κάτι σαν πιτάκια γεμιστά με κιμά είναι αυτά τα κεφτεδάκια. Δεν τηγανίζονται, βράζουν ήπια και στη συνέχεια τυλίγονται σε μια απλή σπιτική ζύμη και...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια στιφάδο
Κεφτεδάκια στιφάδο
1 ώρα 25΄ – 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Ένα στιφάδο αλλιώτικο, εύκολο και γρήγορο, με κεφτεδάκια, έτσι για αλλαγή. Σερβίρετέ το στο κυριακάτικο τραπέζι, με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι.  Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια Σουηδικά
Κεφτεδάκια Σουηδικά
40΄ 15΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα αγαπημένα κεφτεδάκια των Σουηδών… Αν δεν σας αρέσει το καπνιστό μπέικον μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα πιο ελαφρύ ζαμπόν. Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια με τραχανά
Κεφτεδάκια με τραχανά
20΄ 20΄ 6 μερίδες 30΄   Ο τραχανάς αντικαθιστά μέρος του ψωμιού στο μείγμα με τον κόκκο τους να γίνεται αισθητός στο στόμα, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα. Το μείγμα του κιμά γίνεται πιο στεγνό...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια γεμιστά με γραβιέρα
Κεφτεδάκια γεμιστά με γραβιέρα
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα   Αν δεν σας αρέσει η γραβιέρα χρησιμοποιήστε όποιο άλλο τυρί θέλετε. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά όπως παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και προτιμήστε αυτά που λιώνουν ωραία, όπως...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια αφράτα
Κεφτεδάκια αφράτα
20΄ 20΄ – 25΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα   Πολλές είναι οι συνταγές για αφράτα κεφτεδάκια και η καθεμία έχει το μυστικό της: καλής ποιότητας πρώτες ύλες, καλό ζύμωμα του κιμά, υλικά-έκπληξη που...
Περισσότερα →
Κεμπάπ πικάντικα
Κεμπάπ πικάντικα
15΄ 10΄ – 15΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς στο γκριλ 6 μεσαίες αραβικές πίτες, λαδωμένες και βάζω στο...
Περισσότερα →
Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ
Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ
15΄ 20΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Ζουμερά κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο...
Περισσότερα →
Ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα, με πέστο από θυμάρι
Ρολό από κατσικίσιο μπούτι στη λαδόκολλα, με πέστο από θυμάρι
20΄ 2 ώρες 6 μερίδες –   Εχει σημασία να επιλέξετε φρέσκα και όχι ξερά μυρωδικά γιατί έχουν ασύγκριτα καλύτερο άρωμα. Αν δεν βρείτε θυμάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια ρίγανη ή φρέσκια μαντζουράνα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Σαρμάς καραμανλίδικος με πλιγούρι και παστουρμά (Βόρεια Ελλάδα)
Σαρμάς καραμανλίδικος με πλιγούρι και παστουρμά (Βόρεια Ελλάδα)
30´ 45´ 4 – 6 μερίδες –   Παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή που συνηθίζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Με την προσθήκη του παστουρμά παίρνει άλλη διάσταση. Υλικά Εκτέλεση 1 κατσικίσια συκωταριά (χωρίς το πνευμόνι), κομμένη σε μικρά...
Περισσότερα →
Τζιγεροσαρμάδες (Μακεδονία)
Τζιγεροσαρμάδες (Μακεδονία)
40΄ 45΄ – 50΄ 6   Στην κυριολεξία σημαίνει ντολμάς με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια) και είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Η ιδιαιτερότητά αυτών των ντολμάδων είναι ότι οι τυλίγονται σε αρνίσια ή κατσικίσια μπόλια...
Περισσότερα →
Τας κεμπάπ πολίτικο (Πόλη)
Τας κεμπάπ πολίτικο (Πόλη)
15΄ 1-1½ ώρα 4 μερίδες 12 ώρες   Κλασικό κοκκινιστό φαγητό της πολίτικης κουζίνας που θα συνοδέψετε με πιλάφι, πουρέ πατάτας ή με τηγανητές πατάτες. Το ιδανικό του συνοδευτικό πάντως είναι ο πουρές καπνιστής μελιτζάνας....
Περισσότερα →
Συκωταριά σε τερίνα
Συκωταριά σε τερίνα
40΄ 1½ ώρα 6 – 8 μερίδες 2 – 3 ώρες   Για να ξεφύγετε τελείως από τα καθιερωμένα του πασχαλινού τραπεζιού, ετοιμάστε τη συκωταριά σε τερίνα. Εχει φίνα υφή, λεπτή γεύση που θυμίζει τη...
Περισσότερα →
Κοκορέτσι με πατάτες (Μυτιλήνη)
Κοκορέτσι με πατάτες (Μυτιλήνη)
40΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Ασυνήθιστη πρόταση για να φάμε κοκορετσάκι. Ψιλοκομμένη συκωταριά και κομματάκια ψαχνού, με γιαούρτι, όλο τυλιγμένο σε τραγανή μπόλια! Το σερβίρετε κομμένο σε χορταστικές φέτες και συνοδεύετε με κρασάκι...
Περισσότερα →
Κοκορετσάκια σε σουβλάκια
Κοκορετσάκια σε σουβλάκια
2 ώρες 35΄ – 40΄ 6 σουβλάκια 12 ώρες   Ψήνονται πιο γρήγορα από τη σούβλα και σίγουρα εξασφαλίζουν το γιορτινό μας τραπέζι ακόμα κι αν ο καιρός έχει άλλα σχέδια! Αν τα ψήσετε στα...
Περισσότερα →
Σαρμάς στο φούρνο (Λέσβος)
Σαρμάς στο φούρνο (Λέσβος)
40΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Πρόκειται για ένα υπέροχο έδεσμα από τη Λέσβο, που συνδυάζει τόσο το ψαχνό του αρνιού όσο και τη συκωταριά. Σερβίρεται κυρίως ως κρασομεζές, μέχρι να ετοιμαστεί...
Περισσότερα →
Αρνίσιο κότσι με σάλτσα λιαστής ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας
Αρνίσιο κότσι με σάλτσα λιαστής ντομάτας και πουρέ γλυκοπατάτας
10´ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Τα κότσια είναι από τα νοστιμότερα μέρη του ζώου (αρνιού, μοσχαριού, βοδινού ή χοιρινού) γιατί έχουν άφθονο κολλαγόνο που μελώνει έξοχα το λιγοστό αλλά πεντανόστιμο κρέας. Καθώς το...
Περισσότερα →
Αρνίσιο μπουτάκι με γλάσο από μέλι, πορτοκάλι και θυμάρι
Αρνίσιο μπουτάκι με γλάσο από μέλι, πορτοκάλι και θυμάρι
15΄ 1½ – 2 ώρες 4 μερίδες  –   Το χειμώνα φτιάξτε αυτό το απίθανο φαγάκι αντικαθιστώντας το φρέσκο θυμάρι με ίση ποσότητα από φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο. Υλικά Εκτέλεση 1 αρνίσιο μπούτι (ή «χεράκι», δηλαδή...
Περισσότερα →
Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες
Αρνάκι φρικασέ με αγκινάρες
30΄ 1½ ώρα 6 μερίδες –   Αν δεν σας… πάει και πολύ το ψητό αρνάκι και θέλετε κάτι πιο ζουμερό και «σαλτσάτο» για το πασχαλινό τραπέζι, δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με αγκινάρες και αρνάκι....
Περισσότερα →
Αρνάκι στη γάστρα με σάλτσα γιαουρτιού
Αρνάκι στη γάστρα με σάλτσα γιαουρτιού
10΄ 2 ώρες 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε το αγελαδινό γιαούρτι με πρόβειο, για αυθεντικά ινδικό αποτέλεσμα. Η γεύση του είναι εντονότερη, πιο όξινη, πλούσια και βουτυράτη. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο 1...
Περισσότερα →
Αρνάκι πρασοσέλινο
Αρνάκι πρασοσέλινο
30΄ 1½ ώρα 6 μερίδες  –   Μην ξεχάσετε ποτέ: αν δεν σερβίρετε ένα φαγητό με αυγολέμονο αμέσως, μην σκεπάσετε την κατσαρόλα γιατί το αυγολέμονο θα κόψει και θα πάει ο κόπος σας χαμένος! Υλικά...
Περισσότερα →
Αρνάκι μαροκινό με μπαχαρικά, σταφίδες και αμύγδαλα
Αρνάκι μαροκινό με μπαχαρικά, σταφίδες και αμύγδαλα
30΄ 1ώ + 10΄ 4 – 6 μερίδες –   Βασικό και καθοριστικό υλικό εδώ είναι το αραβικό μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ, ονομασία που σημαίνει «το κεφάλι του μαγαζιού», δηλώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα, την αφρόκρεμα...
Περισσότερα →
Αρνάκι εξοχικό
Αρνάκι εξοχικό
20΄ 1½ ώρα 6 μερίδες –   Όσα ρολάκια κρέατος κι αν σκαρφιστώ, όσα αρνίσια καρέ-κορώνα κι αν γεμίσω, όσες μαριναρισμένες αρνίσιες κοτολέτες κι αν ψήσω, από το πασχαλινό μου τραπέζι δεν μπορεί να λείπει...
Περισσότερα →
Navarin ανοιξιάτικο
Navarin ανοιξιάτικο
20΄ 1ώ + 45΄ 6 μερίδες –   Navarin είναι η γαλλική εκδοχή του στιφάδο. Το αργό μαγείρεμα, κάνουν το αρνάκι τρυφερό και τα λαχανικά μελώνουν μέσα στην σαλτσούλα. Συνοδεύστε το με ένα νόστιμο, φρεσκοψημένο...
Περισσότερα →
Γύρος σπιτικός στο φούρνο
Γύρος σπιτικός στο φούρνο
5΄ 20′ – 25′ 4 μερίδες 1 ώρα   Κάθε πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα είναι πολύ ταιριαστή με τις πίτες, αλλά εγώ προτιμώ μια εξαιρετικά δροσερή και μυρωδάτη: κόβω μερικά μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια σε πολύ...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι στο τηγάνι με τζίντζερ και μπαχαρικά
Ψαρονέφρι στο τηγάνι με τζίντζερ και μπαχαρικά
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Το ψαρονέφρι αυτό αφενός ετοιμάζεται γρήγορα και δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, αφετέρου αφήνει να αναδειχθούν τα αρώματα των μπαχαρικών και του τζίντζερ. Υλικά Εκτέλεση 50 ml ελαιόλαδο 2 φρέσκα...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι ρολό γεμιστό με λιαστές ντομάτες
Ψαρονέφρι ρολό γεμιστό με λιαστές ντομάτες
10΄ 50΄ 4 μερίδες –   Το υπέροχο φιλέτο του χοιρινιού μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με γέμιση, παραμένει ζουμερό και συναρπαστικά αφράτο. Το καλύτερο κυριακάτικο γεύμα. Υλικά Εκτέλεση 3 – 4 ψαρονέφρια, συνολικού βάρους 1.000 –...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα
Ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα
15΄ 15΄ – 18΄ 4 μερίδες –   Το πλέον άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού είναι το φιλέτο που μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο, το τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Δεν το παρακάνουμε με το μαγείρεμα...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, λιαστές ντομάτες και με αρωματικό πλιγούρι
Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, λιαστές ντομάτες και με αρωματικό πλιγούρι
20΄ 40΄ 4 μερίδες –    Για περισσότερη γεύση και νοστιμιά στο πλιγούρι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με ζωμό λαχανικών. Υλικά Εκτέλεση 800 – 850 γρ. ψαρονέφρι (ανάλογα με το μέγεθός τους θα χρειαστείτε...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι γεμιστό με ξερά φρούτα
Ψαρονέφρι γεμιστό με ξερά φρούτα
45΄ 15΄ – 20΄ 6 μερίδες –   Γλυκόξινο, ζουμερό και με μια υπέροχη μελωμένη σάλτσα, το ψαρονέφρι αυτό είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι, χωρίς να σας κλείσει για ώρες στην κουζίνα. Υλικά...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι «γλυκοπικάντικο» με σάλτσα μήλου και πολέντα με τραχανά
Ψαρονέφρι «γλυκοπικάντικο» με σάλτσα μήλου και πολέντα με τραχανά
1 ώρα 15΄ 4 μερίδες –   Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων. Υλικά Εκτέλεση Για το...
Περισσότερα →
Χωριάτικο λουκάνικο με πράσο
Χωριάτικο λουκάνικο με πράσο
 30΄ 6 κιλά 1η φάση: 8-14 ώρες 2η φάση: 10-15 μέρες   Ποιος είπε ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς λουκάνικα στο σπίτι; Πιστέψτε με, είναι πολύ πιο απλό από όσο φαντάζεστε, συν τα...
Περισσότερα →
Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά
Χοιρινό γλυκόξινο με ανανά
20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Υλικά Εκτέλεση Για τη σάλτσα 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή ξίδι από λευκό κρασί 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική 1 κουτ. σούπας πελτές τομάτας ½ φλιτζ....
Περισσότερα →
Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα
Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα
 10΄ 1ώ + 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Φαγάκι ζεστασιάς και νοστιμιάς, κυριακάτικο αλλά και γιορτινό. Συνοδέψτε τον με τον πουρέ κάστανου που σας προτείνω και αφήστε τις καλύτερες εντυπώσεις στους καλεσμένους σας....
Περισσότερα →
Χοιρινό πρασοσέλινο
Χοιρινό πρασοσέλινο
10΄ 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες –   Στη συνταγή αυτή αντί να σοτάρουμε το κρέας σοτάρουμε μονάχα τα λαχανικά (πράσο, κρεμμυδάκια και σέλινο). Το κρέας γίνεται ελαφρύτερο αλλά εξίσου νόστιμο. Υλικά Εκτέλεση ½...
Περισσότερα →
Χοιρινό με σάλτσα μαύρης σταφίδας
Χοιρινό με σάλτσα μαύρης σταφίδας
15΄ 2 ώρες 6 μερίδες –   Αυθεντική ελληνική γλυκόξινη γεύση! Υλικά Εκτέλεση 400 ml κόκκινο ξηρό κρασί 3/4 φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες 1.100 – 1.200 γρ. χοιρινό από μπούτι, κομμένο σε μέτρια κομμάτια 1...
Περισσότερα →
Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
15′ 20′ 6 μερίδες 12 ώρες   Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους 1 μεγάλη, κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2 ξερά...
Περισσότερα →
Χοιρινά ρολάκια πικάντικα
Χοιρινά ρολάκια πικάντικα
10΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Υλικά Εκτέλεση 4 φέτες από χοιρινό μπούτι, χωρίς το κόκαλο, πάχους 1 – 1½ εκ. η καθεμία 4 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή 2 πιπεριές Φλωρίνης, καθαρισμένες από σπόρια...
Περισσότερα →
Πανσέτα με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι
Πανσέτα με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι
10΄ 50΄ 4 μερίδες –   Σας συμβουλεύω να μην αντικαταστήσετε το Metaxa! Είναι ακριβώς αυτό το υλικό που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα, καραμελώνει έξοχα την πανσέτα και κυρίως, δίνει μια εξαιρετική γεύση στο γλάσο. ...
Περισσότερα →
Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
15΄ 4΄ – 10΄ 4 μερίδες –   Τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με ιδιαίτερα πικάντικη σάλτσα. Το δροσερό γιαούρτι, με τις πιπερίτσες τσίλι δένουν υπέροχα και απογειώνουν το φιλέτο. Υλικά Εκτέλεση     Για το φιλέτο...
Περισσότερα →
Συκώτι μοσχαρίσιο σκορδάτο με θυμάρι
Συκώτι μοσχαρίσιο σκορδάτο με θυμάρι
10΄  8΄ 4 μερίδες 2 ώρες   Δώστε λίγη προσοχή στην προετοιμασία του συκωτιού γιατί χρειάζεται μούλιασμα σε ξιδόνερο ή λεμονόνερο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να αποβάλλει τη βαριά και δυσάρεστη μυρωδιά «συκωτίλας». Υλικά...
Περισσότερα →
Μοσχαρίσιες εσκαλόπ φούρνου
Μοσχαρίσιες εσκαλόπ φούρνου
15΄ 12΄ – 15΄ 4 μερίδες –   Υλικά Εκτέλεση 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 μοσχαρίσιες εσκαλόπ, βάρους περίπου 150 γρ. η καθεμία 4 μεγάλες φέτες βραστό χοιρινό ζαμπόν 4 λεπτές φέτες γραβιέρα της αρεσκείας...
Περισσότερα →
Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες
Μοσχάρι κοκκινιστό με μελιτζάνες
10΄ 2 ώρες 4 – 6 μερίδες –   Φαγάκι οικογενειακό, κυριακάτικο, χορταστικό και υπέροχο. Με τις τελευταίες γλυκές και αφράτες, ψωμωμένες μελιτζάνες, γίνεται τελειο! Υλικά Εκτέλεση 6 μέτριες τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι με ελιές και χυλοπίτες
Μοσχαράκι με ελιές και χυλοπίτες
15΄ 1ώ + 10΄ 4 – 6 μερίδες   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις χυλοπίτες της επιλογής μας: χωριάτικες με αυγά ή απλές, μακριές ή κοντές. Σε κάθε περίπτωση πάντως ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού όταν μαγειρέψουμε...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι σαλμί με καρύδια
Μοσχαράκι σαλμί με καρύδια
15΄ 2 ώρες 4 μερίδες –   Φανείτε γενναιόδωροι με τα καρύδια και ρίξτε άφοβα ακόμα και περισσότερη ποσότητα, αν έχετε. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μοσχάρι από κιλότο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια των 3 –...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι με μανιτάρια και κρέμα
Μοσχαράκι με μανιτάρια και κρέμα
 15΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Διαλέγουμε το τρυφερό κόντρα για τη συνταγή αυτή, φιλεταρισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες και μετά σε λωρίδες, που θα κόψετε με ένα καλό κοφτερό μαχαίρι δίχως δόντια. Διαφορετικά...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι γιουβέτσι με καρότα και λιαστές ντομάτες
Μοσχαράκι γιουβέτσι με καρότα και λιαστές ντομάτες
10΄  2 ώρες 4 μερίδες   Κλασικό κυριακάτικο φαγάκι, οικογενειακό και καλοκαιρινό, εμπλουτισμένο εδώ με τη γλύκα του καρότου και την έξτρα νοστιμιά και αψάδα της λιαστής ντομάτας. Υλικά Εκτέλεση 700 – 800 γρ. μοσχάρι χωρίς...
Περισσότερα →
Μοσχαράκι γιορτινό με δαμάσκηνα
Μοσχαράκι γιορτινό με δαμάσκηνα
 30΄  1 – 1½ ώρα  4 – 6 μερίδες   Για όσους δεν αρέσκονται στο χοιρινό, αυτό το ευωδιαστό και μελωμένο φαγάκι με μοσχαράκι κατσαρόλας και δαμάσκηνα είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι.  Υλικά...
Περισσότερα →
Κοντοσούβλι «ανάμεικτο» στη λαδόκολλα με θυμάρι και πατατούλες
Κοντοσούβλι «ανάμεικτο» στη λαδόκολλα με θυμάρι και πατατούλες
20΄ 1-1½ ώρα  6 μερίδες 1 ώρα   Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο είδος κρέατος αν σας αρέσει, π.χ. μοσχάρι ή κοτόπουλο, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των...
Περισσότερα →
Γκιούλμπασι
Γκιούλμπασι
 15΄ 2½ ώρες 4 – 6 μερίδες   Παραδοσιακό, με δυνατή γεύση και σοφούς γευστικούς συνδυασμούς, το γκιούλμπασι είναι το καλύτερο κυριακάτικο πιάτο. Συνδυάστε το με τηγανητές πατάτες. Πολλές! Υλικά Εκτέλεση ½ κιλό αρνίσιο...
Περισσότερα →
Αρνάκι κοκκινιστό με φασολάκια
Αρνάκι κοκκινιστό με φασολάκια
10΄  1ώ + 15΄  4 – 6 μερίδες   Τα καλοκαιρινά κοκκινιστά κρέατα είναι το ιδανικό κυριακάτικο οικογενειακό πιάτο με όλη τη νοστιμιά που τους δίνει η φρέσκια ντομάτα και τα φρέσκα μυρωδικά. Το...
Περισσότερα →
Αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας
Αρνάκι γιουβέτσι κατσαρόλας
20΄ 1 ώρα + 10΄ 4 – 6 μερίδες   Φαγητό κυριακάτικο και γιορτινό. Το τρυφερό αρνάκι δίνει τέτοια νοστιμιά στο κριθαράκι που θα το λατρέψουν όλοι. Υλικά Εκτέλεση 1.500 γρ. αρνάκι από μπούτι,...
Περισσότερα →