destination taste!

ΛΑΔΕΡΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
Απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό, λίγο μπελαλίδικο, αλλά «αρχοντικό» και με σπάνια νοστιμιά που ανταμείβει κάθε κόπο! Επειδή είναι αρκετά πλούσιο φαγητό, αποφύγετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες γιατί θα γίνει πιο βαρύ και περισσότερο λαδερό.
Περισσότερα →
Μουσακάς, ο κλασσικός
Μουσακάς, ο κλασσικός
40´-50´ 1 ώρα 8-10 μερίδες 30´   Ίσως το πιο παραδοσιακό καλοκαιρινό, κυριακάτικο φαγητό. Είναι λίγο χρονοβόρο αλλά αποζημειώνει με τη γεύση του. Αν θέλετε να το «ελαφρύνετε» μπορείτε να αποφύγετε το τηγάνισμα και...
Περισσότερα →
Τουρλού με μυρωδικά
Τουρλού με μυρωδικά
30΄ 40΄ – 60΄ 4 μερίδες –   Μέχρι να καλοκαιριάσει για τα καλά και να βγουν στην αγορά μελιτζάνες, βλίτα και μπάμιες για τα κλασικά λαδερά του καλοκαιριού, φτιάχνουμε ένα τουρλού με τα πρώτα...
Περισσότερα →
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
30΄ 40΄ 4 μερίδες –   Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού μπριάμ (ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο,...
Περισσότερα →
Πατάτες γιαχνί με καπνιστή μπριζόλα
Πατάτες γιαχνί με καπνιστή μπριζόλα
20΄ 50΄ 4 – 6 μερίδες –   Οι χοιρινές καπνιστές μπριζόλες έχουν διακριτικά καπνιστό άρωμα, καθόλου «ισοπεδωτικό»  και είναι ιδιαίτερα νόστιμες και τρυφερές. Αν δεν βρούμε (ή αν δεν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε), τις...
Περισσότερα →
Πατάτες γιαχνί με ελιές και μάραθο
Πατάτες γιαχνί με ελιές και μάραθο
15΄ 55΄ 6 μερίδες –   Στα μαγειρευτά φαγητά είναι καλύτερο να ρίχνουμε το πιο ντελικάτο φρέσκο μυρωδικό –εδώ το μάραθο- στο τέλος του μαγειρέματος για να διατηρήσει το άρωμά του. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ....
Περισσότερα →
Μπρόκολο γιαχνί
Μπρόκολο γιαχνί
10΄ 35΄ 4 μερίδες  –   Η τριμμένη πατάτα είναι μια εξαιρετική λύση για «δεμένες» πυκνές σάλτσες γιατί περιέχει άμυλο και μελώνει ωραία. Ετσι μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή την κρέμα γάλακτος, σε...
Περισσότερα →
Μπριάμ με φέτα και μαϊντανό
Μπριάμ με φέτα και μαϊντανό
30΄ 35΄ – 40΄ 4 μερίδες –   Τα τουρλού φούρνου ή κατσαρόλας έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βάλουμε όποια και όσα λαχανικά θέλουμε. Οσο προχωρά το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φασολάκια...
Περισσότερα →
Μπριάμ με μήλα
Μπριάμ με μήλα
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Τα μήλα, μελώνουν τέλεια με το ψήσιμο και προσφέρουν τη γλύκα τους στο φαγητό, γεφυρώνοντας τέλεια τις τελευταίες καλοκαιρινές γεύσεις με τις πρώτες φθινοπωρινές. Υλικά Εκτέλεση 2 μέτριες...
Περισσότερα →
Μπριάμ με καραμελωμένα κρεμμύδια, θυμάρι και γραβιέρα
Μπριάμ με καραμελωμένα κρεμμύδια, θυμάρι και γραβιέρα
40΄ 1ώ + 15΄ 4 μερίδες –   Απογειώνουμε το κλασικό μπριάμ με τη νοστιμιά του καραμελωμένου κρεμμυδιού και την υπέροχη ευωδιά του θυμαριού και, για περισσότερο «σώμα» και γεύση, προσθέτουμε μια καλή κρητική γραβιέρα....
Περισσότερα →
Μπάμιες στο φούρνο με γιαούρτι
Μπάμιες στο φούρνο με γιαούρτι
 30΄ 35΄ – 40΄ 4 – 6 μερίδες –   Στο καθάρισμα της μπάμιες προσέχουμε να μη σκίσουμε τον κορμό της γιατί θα «σαλιώσει» στο μαγείρεμα. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο 1 κιλό μπάμιες, καθαρισμένες, πλυμένες...
Περισσότερα →
Μελιτζάνες γεμιστές ιμάμ με φέτα
Μελιτζάνες γεμιστές ιμάμ με φέτα
 1 ώρα 1ώ + 15΄ 4 μερίδες –   Η μελιτζάνα είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό λαχανικό. Έχω μια αδυναμία στις γλυκές μακριές αργίτικες, τσακώνικες που για την παρακάτω συνταγή ταιριάζουν και τις προτιμάμε από...
Περισσότερα →
Βλίτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα
Βλίτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα
40΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα χορταρικά στο νόστιμο αυτό πιάτο, όπως κολοκυθοκορφάδες, κολοκυθανθούς, αλμύρα κ.ά. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Υλικά Εκτέλεση 80 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό...
Περισσότερα →
Αγκινάρες στιφάδο
Αγκινάρες στιφάδο
30΄ 1ώ + 15΄ 4 μερίδες –   Φαγάκι νόστιμο και νηστίσιμο.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες αγκινάρες αν σας δυσκολεύουν στο καθάρισμα. Οι φρέσκες, όμως, έχουν άλλη γεύση!!! Υλικά Εκτέλεση 12 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες...
Περισσότερα →
Αγκινάρες με αρακά
Αγκινάρες με αρακά
20΄ 30΄ – 35΄ 4 μερίδες  –   Κλασσικό λαδερό φαγητό με λαχανικά. Αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες και αρακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Γίνονται το ίδιο νόστιμα. Υλικά Εκτέλεση 8 αγκινάρες καθαρισμένες φρέσκες, ή...
Περισσότερα →
Αγκινάρες αλά πολίτα
Αγκινάρες αλά πολίτα
30΄ 50΄ 4 μερίδες –   Είναι σημαντικό να τρίψουμε τις φρέσκες αγκινάρες με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Φροντίζουμε να τις καθαρίσουμε σχολαστικά και από τις βάσεις των φύλλων, που βρίσκονται γύρω από την...
Περισσότερα →
Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο
Γεμιστά με ρύζι και δυόσμο
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες  –   Κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για τα γεμιστά της.Άλλες προσθέτουν κιμά, άλλες αντί για ρύζι χρησιμοποιούν πλιγούρι.Η παρακάτω συνταγή είναι η αγαπημένη της οικογενείας μας,χωρίς να...
Περισσότερα →
Μουσακάς Evi Evane
Μουσακάς Evi Evane
40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Από τα φαβορί στο EVI EVANE, ξακουστός και μοναδικός.  Άλλες φορές με σάλτσα γιαουρτιού και άλλες με σάλτσα φέτας! Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες κατά...
Περισσότερα →