destination taste!

ΛΑΔΕΡΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ
Απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό, λίγο μπελαλίδικο, αλλά «αρχοντικό» και με σπάνια νοστιμιά που ανταμείβει κάθε κόπο! Επειδή είναι αρκετά πλούσιο φαγητό, αποφύγετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες γιατί θα γίνει πιο βαρύ και περισσότερο λαδερό.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Μέχρι να καλοκαιριάσει για τα καλά και να βγουν στην αγορά μελιτζάνες, βλίτα και μπάμιες για τα κλασικά λαδερά του καλοκαιριού, φτιάχνουμε ένα τουρλού με τα πρώτα κολοκυθάκια, ντομάτες, φασολάκια και υπέροχα μυρωδικά.
Περισσότερα →
ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ… ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΡΙΑΜ
ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ… ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΡΙΑΜ
Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού μπριάμ (ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο, γι’ αυτό και δεν το αφήνουν να μελώσει πολύ γιατί θα διαλυθούν τα λαχανικά.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ
Οι χοιρινές καπνιστές μπριζόλες έχουν διακριτικά καπνιστό άρωμα, καθόλου «ισοπεδωτικό» και είναι ιδιαίτερα νόστιμες και τρυφερές. Αν δεν βρούμε (ή αν δεν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε), τις αντικαθιστούμε με 300 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρούς κύβους.
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΙΑΧΝΙ
ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΓΙΑΧΝΙ
Η τριμμένη πατάτα είναι μια εξαιρετική λύση για «δεμένες» πυκνές σάλτσες γιατί περιέχει άμυλο και μελώνει ωραία. Ετσι μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή την κρέμα γάλακτος, σε μαγειρευτά και σούπες.
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟ
Τα τουρλού φούρνου ή κατσαρόλας έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βάλουμε όποια και όσα λαχανικά θέλουμε. Οσο προχωρά το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φασολάκια...
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ
ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΜΗΛΑ
Τα μήλα, μελώνουν τέλεια με το ψήσιμο και προσφέρουν τη γλύκα τους στο φαγητό, γεφυρώνοντας τέλεια τις τελευταίες καλοκαιρινές γεύσεις με τις πρώτες φθινοπωρινές.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΙΜΑΜ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΙΜΑΜ ΜΕ ΦΕΤΑ
Η μελιτζάνα είναι το αγαπημένο μου καλοκαιρινό λαχανικό. Έχω μια αδυναμία στις γλυκές μακριές αργίτικες, τσακώνικες που για την παρακάτω συνταγή ταιριάζουν και τις προτιμάμε από τις μεγάλες, στρογγυλές φλάσκες.
Περισσότερα →
Βλίτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα
Βλίτα και γλιστρίδα γιαχνιστά με φέτα
40΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα χορταρικά στο νόστιμο αυτό πιάτο, όπως κολοκυθοκορφάδες, κολοκυθανθούς, αλμύρα κ.ά. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά εκπληκτικό. Υλικά Εκτέλεση 80 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό...
Περισσότερα →
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΣΤΙΦΑΔΟ
Φαγάκι νόστιμο και νηστίσιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες αγκινάρες αν σας δυσκολεύουν στο καθάρισμα. Οι φρέσκες, όμως, έχουν άλλη γεύση!!!
Περισσότερα →
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
Κλασσικό λαδερό φαγητό με λαχανικά. Αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες και αρακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Γίνονται το ίδιο νόστιμα.
Περισσότερα →
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ
Είναι σημαντικό να τρίψουμε τις φρέσκες αγκινάρες με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Φροντίζουμε να τις καθαρίσουμε σχολαστικά και από τις βάσεις των φύλλων, που βρίσκονται γύρω από την καρδιά, γιατί είναι σκληρές και ινώδεις.
Περισσότερα →
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
Κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για τα γεμιστά της.Άλλες προσθέτουν κιμά, άλλες αντί για ρύζι χρησιμοποιούν πλιγούρι.Η παρακάτω συνταγή είναι η αγαπημένη της οικογενείας μας...
Περισσότερα →
Μουσακάς Evi Evane
Μουσακάς Evi Evane
40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Από τα φαβορί στο EVI EVANE, ξακουστός και μοναδικός.  Άλλες φορές με σάλτσα γιαουρτιού και άλλες με σάλτσα φέτας! Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες κατά...
Περισσότερα →
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που λατρεύουμε όλοι. Με την προσθήκη του κιμά γίνεται ακόμα πιο χορταστικό και πιο νόστιμο. Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. φέτα στη γέμιση, πριν γεμίσετε τα λαχανικά.
Περισσότερα →