ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
15´ 45´ 6 πατάτες –   Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική! Υλικά Εκτέλεση 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό...
Περισσότερα →
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα...
Περισσότερα →
Λουκάνικα κοζάκικα με πάπρικα γκρατέν, με λαχανικά και πουρέ πατάτας
Λουκάνικα κοζάκικα με πάπρικα γκρατέν, με λαχανικά και πουρέ πατάτας
35΄ 20΄-25΄ 6 μερίδες –   Αγαπημένα λουκάνικα από παραδοσιακή συνταγή, γίνονται το απόλυτο υλικό για ένα γκρατέν με πολλές γεύσεις. Υλικά Εκτέλεση 800 γρ. λουκάνικα κοζάκικα με πάπρικα Μουτεβελής, ψιλοκομμένα 3 κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Κοκκινιστό κατσαρόλας με λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά με αρακά και πατάτες
Κοκκινιστό κατσαρόλας με λουκάνικα μερακλίδικα καυτερά με αρακά και πατάτες
15΄ 50΄ 4 μερίδες –   Μοντέρνο κοκκινιστό με ωραία, δεμένη σάλτσα. Τα καυτερά λουκάνικα είναι τα ιδανικά για να δώσουν πικάντικη γεύση στις πατάτες και τον αρακά. Υλικά Εκτέλεση 450 γρ. λουκάνικα μερακλίδικα...
Περισσότερα →
Παστίτσιο με ανάμεικτα λαχανικά
Παστίτσιο με ανάμεικτα λαχανικά
30´ 40´ – 45´ 4 – 6 μερίδες –   Η ελαφριά εκδοχή του παστίτσιου που θα λατρέψουν όσοι ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή. Εγώ σας το προτείνω με κοφτό μακαρονάκι αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιοδήποτε άλλο χοντρό...
Περισσότερα →
Μελιτζάνες γεμιστές «βεντάλια»
Μελιτζάνες γεμιστές «βεντάλια»
40΄ 50΄ 4 μερίδες –   Με τις τελευταίες μελιτζάνες της εποχής, που είναι γλυκές, χωρίς σπόρια και αφράτες, φτιάχνουμε τα πιο νόστιμα πιάτα. Χορταστική, πεντανόστιμη και μυρωδάτη, αυτή η συνταγή αποχαιρετά το φθινόπωρο με...
Περισσότερα →
Λαχανόσουπα χειμωνιάτικη
Λαχανόσουπα χειμωνιάτικη
30΄  περίπου 1 ώρα 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τη σούπα από το μπλέντερ για να αποκτήσει βελούδινη υφή, σαν κρέμα. Αν είναι αρκετά υδαρή, την αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις...
Περισσότερα →
Ανάμεικτα λαχανικά τουρσί
Ανάμεικτα λαχανικά τουρσί
35΄ – 40΄ 2 κιλά   Αφήνω τα βαζάκια σε σκοτεινό και δροσερό σημείο για 2 εβδομάδες πριν τα ανοίξω. Μετά το άνοιγμα το τουρσί διατηρείται για καιρό εντός ή εκτός ψυγείου, πάντα σε δροσερό...
Περισσότερα →
Σαλάτα με φρέσκα κουκιά και φέτα
Σαλάτα με φρέσκα κουκιά και φέτα
20΄ 12΄ 4 – 6 μερίδες –   Τα φρέσκια κουκιά είναι πολύ τρυφερά και εξαιρετικά νόστιμα, ιδανικά για μια ζεστή σαλάτα. Όταν τα βράσουμε μπορούμε, αν θέλουμε, να αφαιρέσουμε το εξωτερικό ανοιχτόχρωμο περίβλημα, αν...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σπιτικό ξινολάχανο
Σαλάτα με σπιτικό ξινολάχανο
15΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Το παραδοσιακό ξινολάχανο που φτιάχνουν στη Βόρεια Ελλάδα (και σε πολλά μέρη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης) απαιτεί ιδιαίτερες διαδικασίες για να ετοιμαστεί, αλλά το αποτέλεσμα...
Περισσότερα →
Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
10΄ 15΄ 4 μερίδες –   Ξεφεύγουμε λίγο από τα κλασικά λαδερά και ετοιμάζουμε τα φασολάκια με τον κινέζικο τρόπο, δηλαδή τηγανισμένα σε δυνατή φωτιά και για ελάχιστα λεπτά. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. πράσινα φασολάκια...
Περισσότερα →
Σουφλέ με κολοκυθάκια και καρότα
Σουφλέ με κολοκυθάκια και καρότα
40΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Δίχρωμο, εντυπωσιακό και ανάλαφρο σουφλέ που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Το μόνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι πρέπει να σερβιριστεί αμέσως μετά το ψήσιμο για να μη χάσει...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
10΄ – 4 μερίδες –   Τα κολοκυθάκια τρώγονται και ωμά και είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Προτιμούμε τα μικρά και τρυφερά. Υλικά Εκτέλεση 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, ντοματίνια και δεντρολίβανο
Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, ντοματίνια και δεντρολίβανο
40΄ 20΄ 4 μερίδες –   Αν δε βρείτε φρέσκες αγκινάρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας. Υλικά Εκτέλεση Για τη σαλάτα 12 αγκινάρες, φρέσκες, καθαρισμένες 50 ml ελαιόλαδο 500 γρ. ντοματίνια 4 φρέσκα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με πράσινα φασολάκια και σάλτσα δυόσμου
Σαλάτα με πράσινα φασολάκια και σάλτσα δυόσμου
20΄ 3΄ – 4΄ 6 μερίδες –   Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, καθαρισμένα από τις ίνες. Εξαιρετικά ταιριάζουν τα αμπελοφάσουλα. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό πράσινα στρογγυλά φασολάκια, κατεψυγμένα 2½ κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
30΄ 40΄ 4 μερίδες –   Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού μπριάμ (ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο,...
Περισσότερα →
Πουρές πατάτας, ο κλασσικός
Πουρές πατάτας, ο κλασσικός
10΄ 25΄ – 30΄ 4 μερίδες –   Ο κλασσικός πουρές που μπορεί να συνοδεύσει αναρίθμητες συνταγές από ψητά, κοκκινιστά, λεμονάτα κ.ά. Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με διάφορα μυρωδικά, τυριά...
Περισσότερα →
Πουρές μελιτζάνας
Πουρές μελιτζάνας
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Είτε το πούμε μελιτζανοσαλάτα είτε πουρέ μελιτζάνας, η ουσία είναι ότι τα μείγματα με ψίχα ψητής μελιτζάνας συνοδεύουν έξοχα τα κυριακάτικα πιάτα μας με  κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι, κατά...
Περισσότερα →
Πουρές δίχρωμος κολοκύθας-πατάτας
Πουρές δίχρωμος κολοκύθας-πατάτας
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Η κολοκύθα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε λαϊκές αγορές και υπαίθριους πάγκους. Θα χρειαστούμε ένα μεγάλο, καλό μαχαίρι για να αφαιρέσουμε τη χονδρή και σκληρή φλούδα...
Περισσότερα →
Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα
Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους...
Περισσότερα →
Πατατούλες ψητές με κρέμα καπνιστής πέστροφας
Πατατούλες ψητές με κρέμα καπνιστής πέστροφας
10΄ 45΄ – 55΄ 4 μερίδες –   Ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για να ξεφύγετε από τα καθιερωμένα. Διαλέξτε τις μικρές και στρογγυλές πατατούλες για φούρνο και αποφύγετε τις μεγαλύτερες, για να έχετε τέλειο και ομοιόμορφο...
Περισσότερα →
Πατατοτυροκεφτέδες με ντομάτα
Πατατοτυροκεφτέδες με ντομάτα
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά οι κροκέτες αυτές αρωματίζονται με βασιλικό, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό που μας αρέσει, όπως μάραθο ή δυόσμο....
Περισσότερα →
Πατάτες στιφάδο στη γάστρα με μυρωδικά
Πατάτες στιφάδο στη γάστρα με μυρωδικά
45΄  45΄ – 50΄ 4 – 6 μερίδες –   Αν δεν βρούμε μικρές πατατούλες για φούρνο και μάλιστα βιολογικές, μπορούμε να αγοράσουμε πατάτες κανονικού μεγέθους. Τις πλένουμε πολύ καλά, τις βράζουμε ολόκληρες, τις ξεφλουδίζουμε...
Περισσότερα →
Πατάτες στη γάστρα με φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά
Πατάτες στη γάστρα με φρέσκα κρεμμυδάκια και μυρωδικά
40΄ 40΄ – 50΄ 6 μερίδες –   Αν θέλουμε να νοστιμίσουμε περισσότερο το φαγητό αυτό (ξεφεύγοντας λίγο βέβαια από τον όρο «λαδερό»), μπορούμε να ρίξουμε στη γάστρα 120 γρ. ψιλοκομμένο καπνιστό μπέικον (ή σύγκλινο),...
Περισσότερα →
Πατάτες πικάντικες με μπαχαρικά
Πατάτες πικάντικες με μπαχαρικά
30΄ 45΄ 6 μερίδες  –   Αν έχετε βαρεθεί τις τηγανητές πατάτες ή τις συνηθισμένες πατάτες φούρνου δοκιμάστε αυτή την πρωτότυπη και διαφορετική προτάση με πρωτότυπο, εύκολο ψήσιμο και απίθανη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 8 μεγάλες...
Περισσότερα →
Πατάτες ογκρατέν
Πατάτες ογκρατέν
45΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Είναι ένα ιδανικό συνοδευτικό για χοιρινό ψημένο στο φούρνο ή για άλλα ψητά κρέατα και πουλερικά, ψημένα σκέτα, με απλό τρόπο. Από μόνο του πάντως αυτό το πιάτο...
Περισσότερα →
Πατάτες ιδιαίτερα τραγανές
Πατάτες ιδιαίτερα τραγανές
35΄ Τηγάνισμα: 15΄ ή Ψήσιμο: 1 ώρα 4 – 6 μερίδες –   Το μυστικό είναι πρώτα να βράσουμε τις πατάτες για να μαλακώσουν. Μετά, τις αρωματίζουμε με μπαχαρικά και μυρωδικά, τις νοστιμίζουμε με αλάτι και...
Περισσότερα →
Πατάτες γιαχνί με καπνιστή μπριζόλα
Πατάτες γιαχνί με καπνιστή μπριζόλα
20΄ 50΄ 4 – 6 μερίδες –   Οι χοιρινές καπνιστές μπριζόλες έχουν διακριτικά καπνιστό άρωμα, καθόλου «ισοπεδωτικό»  και είναι ιδιαίτερα νόστιμες και τρυφερές. Αν δεν βρούμε (ή αν δεν θέλουμε να τις χρησιμοποιήσουμε), τις...
Περισσότερα →
Πατάτες γιαχνί με ελιές και μάραθο
Πατάτες γιαχνί με ελιές και μάραθο
15΄ 55΄ 6 μερίδες –   Στα μαγειρευτά φαγητά είναι καλύτερο να ρίχνουμε το πιο ντελικάτο φρέσκο μυρωδικό –εδώ το μάραθο- στο τέλος του μαγειρέματος για να διατηρήσει το άρωμά του. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ....
Περισσότερα →
Μανιτάρια φρικασέ
Μανιτάρια φρικασέ
20΄ 35΄ 4 μερίδες –   Για μια νηστίσιμη εκδοχή αυτής της σούπας, προσθέτω στα υλικά και 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Όταν τελειώσει το 20λεπτο μαγείρεμα,...
Περισσότερα →
Μπροκολόσουπα
Μπροκολόσουπα
10΄ 40΄ 4 μερίδες –   Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα σε πιάτα με κρέας ή ψάρια. Υλικά Εκτέλεση 100 ml...
Περισσότερα →
Μπρόκολο γιαχνί
Μπρόκολο γιαχνί
10΄ 35΄ 4 μερίδες  –   Η τριμμένη πατάτα είναι μια εξαιρετική λύση για «δεμένες» πυκνές σάλτσες γιατί περιέχει άμυλο και μελώνει ωραία. Ετσι μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή την κρέμα γάλακτος, σε...
Περισσότερα →
Μπριάμ με φέτα και μαϊντανό
Μπριάμ με φέτα και μαϊντανό
30΄ 35΄ – 40΄ 4 μερίδες –   Τα τουρλού φούρνου ή κατσαρόλας έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα ότι μπορούμε να βάλουμε όποια και όσα λαχανικά θέλουμε. Οσο προχωρά το καλοκαίρι μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φασολάκια...
Περισσότερα →
Μπριάμ με μήλα
Μπριάμ με μήλα
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Τα μήλα, μελώνουν τέλεια με το ψήσιμο και προσφέρουν τη γλύκα τους στο φαγητό, γεφυρώνοντας τέλεια τις τελευταίες καλοκαιρινές γεύσεις με τις πρώτες φθινοπωρινές. Υλικά Εκτέλεση 2 μέτριες...
Περισσότερα →
Μπριάμ με καραμελωμένα κρεμμύδια, θυμάρι και γραβιέρα
Μπριάμ με καραμελωμένα κρεμμύδια, θυμάρι και γραβιέρα
40΄ 1ώ + 15΄ 4 μερίδες –   Απογειώνουμε το κλασικό μπριάμ με τη νοστιμιά του καραμελωμένου κρεμμυδιού και την υπέροχη ευωδιά του θυμαριού και, για περισσότερο «σώμα» και γεύση, προσθέτουμε μια καλή κρητική γραβιέρα....
Περισσότερα →
Μπάμιες στο φούρνο με γιαούρτι
Μπάμιες στο φούρνο με γιαούρτι
 30΄ 35΄ – 40΄ 4 – 6 μερίδες –   Στο καθάρισμα της μπάμιες προσέχουμε να μη σκίσουμε τον κορμό της γιατί θα «σαλιώσει» στο μαγείρεμα. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο 1 κιλό μπάμιες, καθαρισμένες, πλυμένες...
Περισσότερα →
Μελιτζανορολά στο φούρνο με Μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας
Μελιτζανορολά στο φούρνο με Μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 μερίδες –   Γρήγορο μπυρομεζεδάκι με την καπνιστή γεύση του Μετσοβόνε. Αν δεν σας αρέσει το Μετσοβόνε μπορείτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε όποιο άλλο καπνιστό τυρί σας αρέσει. Υλικά Εκτέλεση Για τα...
Περισσότερα →
Μελιτζάνες με γιαούρτι και κάρι
Μελιτζάνες με γιαούρτι και κάρι
15΄ 30΄ 4 μερίδες  –   Φροντίζουμε να επιλέξουμε καλής ποιότητας φρεσκοαλεσμένα μπαχαρικά για να αποδώσουν το μέγιστο των αρωμάτων τους. Υλικά Εκτέλεση 4 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια 75 ml ελαιόλαδο 2 κουτ....
Περισσότερα →
Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι
Λαχανοντολμάδες νηστίσιμοι
1 ώρα 50΄ 4 – 6 μερίδες –   Αν θέλουμε, σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες σκέτους, χωρίς τη σάλτσα της κατσαρόλας. Εκτός νηστείας, μπορούμε να τους αυγοκόψουμε ή να τους σερβίρουμε με μια σάλτσα που θα...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα
Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα
15΄ 30΄ 4   Αντί για κουνουπίδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα κοτσάνια, τα καθαρίζουμε από σκληρές ίνες και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ώστε να μαγειρευτούν στον...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι πανέ με σαφράν
Κουνουπίδι πανέ με σαφράν
30΄ 30΄ 4   Το μυστικό μου για τραγανή αλλά πολύ αφράτη κρούστα είναι η προσθήκη δύο απλών υλικών στο χυλό: μαρέγκας (για τεχνική που θυμίζει την ιαπωνική τεμπούρα) και κορν φλάουρ που κάνει...
Περισσότερα →
Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
20΄ 20΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Δεν μου αρέσει το πολύ αλεύρι στους κολοκυθοκεφτέδες γιατί τους κάνει πολύ «ψωμένιους». Προτιμώ να γεύομαι τα λεπτεπίλεπτα κολοκυθάκια και τα αρώματα των μυρωδικών. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό...
Περισσότερα →
Κολοκυθάκια γεμιστά στην κατσαρόλα
Κολοκυθάκια γεμιστά στην κατσαρόλα
20΄ 45΄ 4 μερίδες –   Εύκολη και ελαφριά συνταγή για γεμιστά κατσαρόλα. Αν δεν σας αρέσουν τα κολοκυθάκια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με λαχανικά της αρεσκείας σας. Πιπεριές και ντομάτες θα γίνουν εξίσου υπέροχα....
Περισσότερα →
Ελαφρύ σουφλέ κουνουπιδιού
Ελαφρύ σουφλέ κουνουπιδιού
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Πολύ εύκολο, χωρίς τεχνικές πολύπλοκες και υπερβολές στα υλικά, αυτό το σουφλέ είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό κάλεσμα ή αποτελεί από μόνο του ένα...
Περισσότερα →
Γιαχνιστό τουρλού λαχανικών
Γιαχνιστό τουρλού λαχανικών
20΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα διαθέσιμα και εποχικά λαχανικά, όπως αγκινάρες, φρέσκα κουκιά, πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), τρυφερά φύλλα σπανακιού κ.ά. Για να γίνει πιο χορταστικό, αν θέλουμε...
Περισσότερα →
Αγκινάρες στιφάδο
Αγκινάρες στιφάδο
30΄ 1ώ + 15΄ 4 μερίδες –   Φαγάκι νόστιμο και νηστίσιμο.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες αγκινάρες αν σας δυσκολεύουν στο καθάρισμα. Οι φρέσκες, όμως, έχουν άλλη γεύση!!! Υλικά Εκτέλεση 12 φρέσκες αγκινάρες καθαρισμένες...
Περισσότερα →
Αγκινάρες με αρακά
Αγκινάρες με αρακά
20΄ 30΄ – 35΄ 4 μερίδες  –   Κλασσικό λαδερό φαγητό με λαχανικά. Αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες και αρακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Γίνονται το ίδιο νόστιμα. Υλικά Εκτέλεση 8 αγκινάρες καθαρισμένες φρέσκες, ή...
Περισσότερα →
Αγκινάρες αλά πολίτα
Αγκινάρες αλά πολίτα
30΄ 50΄ 4 μερίδες –   Είναι σημαντικό να τρίψουμε τις φρέσκες αγκινάρες με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Φροντίζουμε να τις καθαρίσουμε σχολαστικά και από τις βάσεις των φύλλων, που βρίσκονται γύρω από την...
Περισσότερα →
Κριθαρότο με μανιτάρια
Κριθαρότο με μανιτάρια
15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και μανεστράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ....
Περισσότερα →
Κριθαράκι με παντζάρια
Κριθαράκι με παντζάρια
10΄ 15΄ – 20΄ 4 μερίδες –   Κριθαράκι το ελληνικό ζυμαρικό στο χρώμα και τι γεύση του παντζαριού! Υλικά Εκτέλεση 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό 3 μεγάλα...
Περισσότερα →
Πρασοντολμαδάκια στο ταψί
Πρασοντολμαδάκια στο ταψί
45΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Γλυκονόστιμα, πρωτότυπα και χορταστικά, αυτά τα ντολμαδάκια τυλίγονται πανεύκολα και χωρίς κόπο, αφού τα πράσα έχουν το ιδανικό σχήμα για γέμιση. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα...
Περισσότερα →
Μουσακάς με κολοκυθάκια
Μουσακάς με κολοκυθάκια
1ώ + 15΄ 30΄ – 40΄ 4 – 6 μερίδες  –   Απλός, λιτός και ελαφρύς ο ψευτομουσακάς αυτός δεν είναι άλλο από μυρωδάτο, καλομαγειρεμένο κιμά καλυμμένο με κολοκυθάκια και τυρί. Με τον ίδιο τρόπο...
Περισσότερα →
Μουσακάς με αγκινάρες
Μουσακάς με αγκινάρες
45΄ 40΄ 6 μερίδες –   Μουσακά φτιάχνουμε όλο το χρόνο με τα εποχικά υλικά. Οι αγκινάρες συνδυάζονται πολύ καλά με τον κιμά και το αποτέλεσμα είναι ένας μουσακάς ιδιαίτερος και πεντανόστιμος. Υλικά Εκτέλεση 10...
Περισσότερα →
Μουσακάς Evi Evane
Μουσακάς Evi Evane
40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Από τα φαβορί στο EVI EVANE, ξακουστός και μοναδικός.  Άλλες φορές με σάλτσα γιαουρτιού και άλλες με σάλτσα φέτας! Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες κατά...
Περισσότερα →
Μελιτζάνες παπουτσάκια
Μελιτζάνες παπουτσάκια
1½ ώρα 35΄ – 45΄ 4 μερίδες –   Υπέροχο φαγητό, λίγο μπελαλίδικο, αλλά «αρχοντικό» και με σπάνια νοστιμιά που ανταμείβει κάθε κόπο! Επειδή είναι αρκετά πλούσιο φαγητό, αποφύγετε να τηγανίσετε τις μελιτζάνες γιατί θα...
Περισσότερα →
Λαχανοντολμάς “της τεμπέλας”
Λαχανοντολμάς “της τεμπέλας”
45΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Εύκολος, γρήγορος και  νόστιμος, ο λαχανοντολμάς αυτός δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους κλασικούς παραδοσιακούς αλλά χρονοβόρους ντολμάδες. Συνοδέψτε τον με τη σάλτσα γιαουρτιού που θα τον...
Περισσότερα →
Γεμιστά με κιμά και λαχανικά
Γεμιστά με κιμά και λαχανικά
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες  –   Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που λατρεύουμε όλοι. Με την προσθήκη του κιμά γίνεται ακόμα πιο χορταστικό και πιο νόστιμο. Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε 50 γρ. φέτα...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο τηγανητό με λαχανικά
Κοτόπουλο τηγανητό με λαχανικά
10΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες  –   Υλικά Εκτέλεση 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) 4 φιλέτα (περίπου 700 – 800 γρ.) φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι φιλέτα που ζυγίζει περίπου...
Περισσότερα →
Αρνάκι κοκκινιστό με φασολάκια
Αρνάκι κοκκινιστό με φασολάκια
10΄  1ώ + 15΄  4 – 6 μερίδες   Τα καλοκαιρινά κοκκινιστά κρέατα είναι το ιδανικό κυριακάτικο οικογενειακό πιάτο με όλη τη νοστιμιά που τους δίνει η φρέσκια ντομάτα και τα φρέσκα μυρωδικά. Το...
Περισσότερα →