destination taste!

ΟΣΠΡΙΑ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
Για να ξεφύγουμε λίγο από την τυπική σούπα με φακές, ας την εμπλουτίσουμε με νόστιμα σοταρισμένα λαχανικά και σπανάκι. Φαγητό θρεπτικό, πλουσιότατο σε σίδηρο, χορταστικό και πολύ νόστιμο.
Περισσότερα →
ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ
ΦΑΒΑ ΑΠΟ ΚΟΥΚΙΑ
Εξαιρετικός μεζές για όλο το χρόνο που συνοδεύει έξοχα ούζο, τσίπουρο ή κρασάκι. Αυτή η φάβα συνοδεύει τέλεια φρέσκο ψωμί φρυγανισμένο, καλά σπιτικά κριτσίνια ή καλής ποιότητας αλμυρά κράκερς.
Περισσότερα →
ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Το φυτό από το οποίο προέρχεται η φάβα είναι το λαθούρι, το οποίο στη Σαντορίνη καλλιεργείται εδώ και 3600 χρόνια. Η φάβα της Σαντορίνης είναι απαλή και γλυκιά στη γεύση.
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ
Μια ωραία πρόταση είναι να σερβίρουμε τη σούπα αυτή με μια αφράτη κρέμα καπνιστής πέστροφας: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (θα τα βρούμε σε συσκευασίες κενού στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε τον πολτό με...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη σαλάτα μας ελιές Καλαμών ή πράσινες, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Το καλοκαίρι, μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με φρέσκες ντομάτες...
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ
ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ
Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση στη σούπα, μπορούμε να σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα...
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ
Το ρεβιθάλευρο είναι απίθανο συστατικό για ψωμί, κράκερς, κροκέτες και κεφτεδάκια. Εδώ το προτείνω για υπέροχους, αφράτους ρεβιθοκεφτέδες, αντικαθιστώντας τα ρεβίθια με το πολύωρο μούλιασμα και βράσιμο.
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ
ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ
Η πιο κλασσική σούπα με ρεβίθια ιδανική για της κρύες μέρες του χειμώνα. Στίψτε μπόλικο λεμονάκι και συνοδέψτε την με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
Κάτι ανάμεσα σε ζουμερό φαγητό κατσαρόλας και σούπα είναι αυτό το φαγητό που πραγματικά μοσχοβολά από το κύμινο και τη σάλτσα χαρίσα, θυμίζοντας αμυδρά χούμους.
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Τα ρεβίθια που μαγειρεύονται στο φούρνο, μέσα σε γάστρα, μαλακώνουν καλύτερα, χυλώνουν θαυμάσια –ιδιαίτερα αν είναι φρέσκα και βραστερά- και αποκτούν μια ιδιαίτερη...
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ
ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ
Αν ο πουρές προκύψει υγρός, τον μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τον ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι απλώς να στεγνώσει και όχι να «αρπάξει» γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του.
Περισσότερα →
ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
Η παλληκαριά είναι ένα παραδοσιακό φαγητό με ανάμεικτα όσπρια και δημητριακά και που συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας με διάφορες ονομασίες (π.χ. πολυσπόρια,) σε πολλές παραλλαγές...
Περισσότερα →
ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ Ή ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ
ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ Ή ΠΟΛΥΣΠΟΡΙΑ
Συνταγή μου (μείγμα από όσπρια και δημητριακά) από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων.
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Σχεδόν όλα τα όσπρια γίνονται καταπληκτικοί κεφτέδες και τα άσπρα φασόλια δεν αποτελούν εξαίρεση. Για να κερδίσουμε χρόνο, μπορούμε να βράσουμε φασόλια κάποια στιγμή που έχουμε ελεύθερο χρόνο, να τα στραγγίξουμε καλά, να τα αφήσουμε να κρυώσουν...
Περισσότερα →
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
«Οσπρια, τα πιάτα της φτώχειας και της υγείας», λέει η γιαγιά μου η Κωνσταντίνα που, κάθε Παρασκευή, φτιάχνει όσπρια, άλλοτε φασόλια, άλλοτε φακές, ρεβίθια, κουκιά, φάβα και πάλι από την αρχή.
Περισσότερα →
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Διαλέξτε καλής ποιότητες γίγαντες (ελέφαντες) Πρεσπών που είναι πολύ βραστεροί και ιδιαίτερα νόστιμοι. Θα τους βρείτε σε καλά παντοπωλεία και αξίζει να τους αναζητήσετε για πραγματικά αξέχαστη γεύση.
Περισσότερα →