destination taste!

ΟΣΠΡΙΑ

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ
Για να ξεφύγουμε λίγο από την τυπική σούπα με φακές, ας την εμπλουτίσουμε με νόστιμα σοταρισμένα λαχανικά και σπανάκι. Φαγητό θρεπτικό, πλουσιότατο σε σίδηρο, χορταστικό και πολύ νόστιμο.
Περισσότερα →
Φάβα με ζεστή κρεμμυδοσαλάτα
Φάβα με ζεστή κρεμμυδοσαλάτα
10΄ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Η φάβα και το κρεμμύδι είναι ζευγάρι αχώριστο. Εδώ, προτείνουμε μια άλλη εκδοχή της… «παντρεμένης» φάβας με φρέσκα κρεμμυδάκια, σοταρισμένα και γλυκανισάτα.  Υλικά Εκτέλεση Για τη φάβα 2...
Περισσότερα →
Φάβα από κουκιά
Φάβα από κουκιά
10΄ 1 – 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες 12 ώρες   Εξαιρετικός μεζές για όλο το χρόνο που συνοδεύει έξοχα ούζο, τσίπουρο ή κρασάκι. Αυτή η φάβα συνοδεύει τέλεια φρέσκο ψωμί φρυγανισμένο, καλά σπιτικά...
Περισσότερα →
Φάβα (Σαντορίνη)
Φάβα (Σαντορίνη)
15΄ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Το φυτό από το οποίο προέρχεται η φάβα είναι το λαθούρι, το οποίο στη Σαντορίνη καλλιεργείται εδώ και 3600 χρόνια. Η φάβα της Σαντορίνης είναι απαλή και γλυκιά...
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ
Μια ωραία πρόταση είναι να σερβίρουμε τη σούπα αυτή με μια αφράτη κρέμα καπνιστής πέστροφας: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (θα τα βρούμε σε συσκευασίες κενού στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε τον πολτό με...
Περισσότερα →
Σαλάτα με φακές και φέτα
Σαλάτα με φακές και φέτα
10΄ 25΄ – 30΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη σαλάτα μας ελιές Καλαμών ή πράσινες, χωρίς κουκούτσια, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Το καλοκαίρι, μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με φρέσκες ντομάτες, κομμένες σε...
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ
ΡΕΒΙΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ
Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση στη σούπα, μπορούμε να σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα...
Περισσότερα →
Ρεβιθοκεφτέδες πανεύκολοι
Ρεβιθοκεφτέδες πανεύκολοι
20΄ 30΄ 4 μερίδες 2 – 3 ώρες   Το ρεβιθάλευρο είναι απίθανο συστατικό για ψωμί, κράκερς, κροκέτες και κεφτεδάκια. Εδώ το προτείνω για υπέροχους, αφράτους ρεβιθοκεφτέδες, αντικαθιστώντας τα ρεβίθια με το πολύωρο μούλιασμα...
Περισσότερα →
Ρεβιθοκεφτέδες (Σίφνος)
Ρεβιθοκεφτέδες (Σίφνος)
15΄  1½ ώρα 4 – 6 μερίδες 8-12 ώρες   Το χειμώνα, που δεν υπάρχει φρέσκος δυόσμος, φτιάχνουμε αυτούς τους ρεβιθοκεφτέδες με άνηθο. Στην περίπτωση αυτή αντικαθιστούμε την κανέλα με γλυκάνισο σε σκόνη. Υλικά...
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ
ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΟΥΠΑ
Η πιο κλασσική σούπα με ρεβίθια ιδανική για της κρύες μέρες του χειμώνα. Στίψτε μπόλικο λεμονάκι και συνοδέψτε την με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
Κάτι ανάμεσα σε ζουμερό φαγητό κατσαρόλας και σούπα είναι αυτό το φαγητό που πραγματικά μοσχοβολά από το κύμινο και τη σάλτσα χαρίσα, θυμίζοντας αμυδρά χούμους.
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Τα ρεβίθια που μαγειρεύονται στο φούρνο, μέσα σε γάστρα, μαλακώνουν καλύτερα, χυλώνουν θαυμάσια –ιδιαίτερα αν είναι φρέσκα και βραστερά- και αποκτούν μια ιδιαίτερη...
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ
ΠΟΥΡΕΣ ΑΡΑΚΑ
Αν ο πουρές προκύψει υγρός, τον μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τον ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για 2 – 3 λεπτά, μέχρι απλώς να στεγνώσει και όχι να «αρπάξει» γιατί θα αλλοιωθεί η γεύση του.
Περισσότερα →
Παληκαριά με πέστο ρόκας
Παληκαριά με πέστο ρόκας
30΄ 1 – 2 ώρες 4 μερίδες 12 ώρες   Η παλληκαριά είναι ένα παραδοσιακό φαγητό με ανάμεικτα όσπρια και δημητριακά και που συναντάμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας με διάφορες ονομασίες (π.χ. πολυσπόρια,)...
Περισσότερα →
Παληκαριά ή πολυσπόρια
Παληκαριά ή πολυσπόρια
5΄ 2 ώρες 4 μερίδες –   Συνταγή μου (μείγμα από όσπρια και δημητριακά) από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο...
Περισσότερα →
Μαυρομάτικα φασόλια με χωριάτικο λουκάνικο, πλιγούρι και κολοκυθάκια
Μαυρομάτικα φασόλια με χωριάτικο λουκάνικο, πλιγούρι και κολοκυθάκια
15΄ 1 ώρα 6 μερίδες –   Το καλοκαιράκι προτιμάμε τα όσπρια μαγειρεμένα σύντομα και σε ελαφρά πιάτα, για να αποφύγουμε τις ατελείωτες ώρες πάνω από ζεστές κατσαρόλες. Αυτό το σαλατοφαγητό είναι νόστιμο και χορταστικό...
Περισσότερα →
Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα
Μαυρομάτικα φασόλια με σέσκουλα
30΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μοιάζει με σαλάτα αυτό το πιάτο αφού μάλιστα το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο. Αν δεν βρούμε σέσκουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρούλια, λάπαθα, σπανάκι ή ήμερα ραδίκια (π.χ. «ιταλικά»). Υλικά...
Περισσότερα →
Μαυρομάτικα σαλάτα με τόνο και ντομάτες
Μαυρομάτικα σαλάτα με τόνο και ντομάτες
20΄ 40΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη ένταση σε αυτό το σαλατοφαγητό, μπορούμε να προσθέσουμε μερικά φιλετάκια μαριναρισμένου γαύρου (ή μερικές αντσούγες σε λάδι, στραγγισμένες), κομμένα στη μέση, λίγο πριν το...
Περισσότερα →
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
«Οσπρια, τα πιάτα της φτώχειας και της υγείας», λέει η γιαγιά μου η Κωνσταντίνα που, κάθε Παρασκευή, φτιάχνει όσπρια, άλλοτε φασόλια, άλλοτε φακές, ρεβίθια, κουκιά, φάβα και πάλι από την αρχή.
Περισσότερα →
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Διαλέξτε καλής ποιότητες γίγαντες (ελέφαντες) Πρεσπών που είναι πολύ βραστεροί και ιδιαίτερα νόστιμοι. Θα τους βρείτε σε καλά παντοπωλεία και αξίζει να τους αναζητήσετε για πραγματικά αξέχαστη γεύση.
Περισσότερα →