destination taste!

ΠΙΤΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ

Τυροκούλουρο με ζύμη brioche
Τυροκούλουρο με ζύμη brioche
20´ 30´-35´ 5-6 τυροκούλουρα (ανάλογα το μέγεθος) 8 ώρες συνολικά   Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους...
Περισσότερα →
Σκοπελίτικη τυρόπιτα
Σκοπελίτικη τυρόπιτα
15´ 6´-7´ 4 πίτες 20´   Αυθεντική, μοναδική, παραδοσιακή πίτα της Σκοπέλου. Λίγα τα υλικά της… απίστευτη η γεύση της. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί) 500...
Περισσότερα →
Τάρτα με ψητά μανιτάρια και άνηθο
Τάρτα με ψητά μανιτάρια και άνηθο
40´ 45´ 6-8 μερίδες 1 ώρα   Αν θέλετε μπορείτε, εκτός από κασέρι, να χρησιμοποιήσετε και ένα μείγμα διάφορων πικάντικων τυριών που αγαπάτε. Γραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή ποσότητα τυριού κρέμα...
Περισσότερα →
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
25΄ 40΄ – 45΄ 25-30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30...
Περισσότερα →
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
30΄ 20΄ (συνολικά) 4 μερίδες 30΄   Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει. Τα...
Περισσότερα →
Ταρτάκια με λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
Ταρτάκια με λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
20΄ 35΄-40΄ 8 ταρτάκια –   Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα χωριάτικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Πίτα ρατατούιγ
Πίτα ρατατούιγ
15΄ 40΄ 6 – 8 μερίδες –   Αυτή την πίτα την φτιάχνω με τα περισσεύματα από το γαλλικό ρατατούιγ ή το ελληνικό τουρλού. Το μέγεθός της εξαρτάται από το περίσσευμα που έχω στη...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα ανοιχτή με ζύμη πεϊνιρλί
Τυρόπιτα ανοιχτή με ζύμη πεϊνιρλί
 40΄ 30΄  1 ταψί διαμέτρου 26 εκ.   Μοιάζει με τάρτα αυτή η τυρόπιτα, αφού έχει μονάχα ένα φύλλο, στη βάση της, αφήνοντας τη γέμιση να ροδοκοκκινίσει ακάλυπτη, γυμνή, λαχταριστή. Αντικαταστήστε τα τυριά που...
Περισσότερα →
Μπακαλιαρόπιτα
Μπακαλιαρόπιτα
 30΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Για να ξαλμυρίσουμε φιλέτα μπακαλιάρου τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό, με το δέρμα προς τα κάτω και τα αφήνουμε για 24...
Περισσότερα →
Τυροκουλούρα με κεφαλοτύρι Κρήτης
Τυροκουλούρα με κεφαλοτύρι Κρήτης
 25΄ 45΄  1 κουλούρα 6 – 8 ατόμων –   Η τυροκουλούρα είναι ένα πλούσιο ψωμί που «στέκεται» μόνο του… σαν μεζεδάκι. Χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι Κρήτης για την ισορροπία που έχει μεταξύ αλμυρού και πικάντικου...
Περισσότερα →
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
30΄  35΄ Για 30 κομμάτια 1 ώρα   Αξεπέραστα! Ετοιμάζονται εύκολα ακόμα και από αρχάριους, αρέσουν σε όλους, χορταίνουν και τρώγονται εύκολα με το χέρι διευκολύνοντας πολύ το σερβίρισμά τους στο σαλόνι, τη βεράντα...
Περισσότερα →
Χορτοπιτάκια εύκολα
Χορτοπιτάκια εύκολα
 10΄ 15΄-20΄ για 30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα πιτάκια με «Τα Φυλλαράκια». Τα έτοιμα, κομμένα, χωριάτικα φύλλα της Ευβοϊκής Ζύμης μου έχουν λύσει τα χέρια. Για τη γέμιση κάντε μια βόλτα στη λαϊκή και...
Περισσότερα →
Χορτόπιτα τραγανή
Χορτόπιτα τραγανή
 45΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Η εκπληκτική αντίθεση της τρυφερής και ζουμερής γέμισης χορταρικών με την τραγανή επικάλυψη μπομπότας (δηλαδή του χονδρού καλαμποκένιου σιμιγδαλιού, γνωστού και ως πολέντα), είναι που...
Περισσότερα →
Χορτόπιτα (Ζαγοροχώρια)
Χορτόπιτα (Ζαγοροχώρια)
 1 ώρα 1 ώρα  για 1 μέτριο ταψί –   Πανέμορφα και ξακουστά τα Ζαγοροχώρια που είναι μικρά χωριουδάκια σκορπισμένα στα βουνά γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων. Είναι διάσημα για τις πίτες τους...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα «έκπληξη»
Τυρόπιτα «έκπληξη»
 15΄ 1 ώρα  Για 1 ταψί 30×40 εκ. –   Μια τυρόπιτα που θυμίζει σουφλέ. Αν δεν σας αρέσει το ρεγκάτο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα ωραίο καπνιστό μετσοβόνε. Υλικά...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο
Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο
 20΄ 40΄ – 45΄ 6 μερίδες –   Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα αφράτη
Τυρόπιτα αφράτη
 10΄ 50΄ – 55΄ Για 1 μέτριο ταψί –   Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα,...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι
Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι
20΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε...
Περισσότερα →
Τάρτα με πράσα και πλιγούρι
Τάρτα με πράσα και πλιγούρι
40΄ 40΄ 6 – 8 μερίδες –   Το πλιγούρι είναι σπασμένο σιτάρι, πολύ πλούσιο σε ίνες. Θα το βρείτε στα καλά μπαχαράδικα της Ευριπίδου σε τρεις τύπους. Ψιλό, μέτριο και χοντρό και το καθένα...
Περισσότερα →
Τάρτα με φρέσκα φασολάκια, ντομάτες και κρέμα φέτας
Τάρτα με φρέσκα φασολάκια, ντομάτες και κρέμα φέτας
30΄ 45΄ 6 μερίδες –   Μεταμορφώνουμε τα κλασικά λαδερά φασολάκια σε μια τάρτα με ιδιαίτερη νοστιμιά, πλούσια γεύση και πρωτότυπη εμφάνιση. Υλικά Εκτέλεση 1 έτοιμο φύλλο ζύμη κουρού Για τη γέμιση 50 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Τάρτα με κοτόπουλο και φέτα
Τάρτα με κοτόπουλο και φέτα
30΄ 50΄ 6 μερίδες –   Αν θέλουμε η ζύμη μας να μην μουσκέψει και μαλακώσει από την υγρασία της γέμισης πρέπει το μείγμα να είναι χλιαρό ή κρύο και όχι ζεστό. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Τάρτα με ντοματίνια και γραβιέρα Κρήτης
Τάρτα με ντοματίνια και γραβιέρα Κρήτης
30΄ 45΄ 6 μερίδες –   Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε ντοματίνια μες στο χειμώνα! Τα ελληνικής καλλιέργειας ντοματίνια θερμοκηπίου είναι εξαιρετικά νόστιμα, σαν να βρίσκεστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό ντοματίνια, αρκετά...
Περισσότερα →
Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
40΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες –   Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 –...
Περισσότερα →
Τάρτα με μαραθόριζα και πορτοκάλι
Τάρτα με μαραθόριζα και πορτοκάλι
 50΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες –   Το όξινο του πορτοκαλιού ισορροπεί τη δυνατή γεύση της μαραθόριζας. Σερβίρετέ την σε μικρά κομμάτια σαν μεζεδάκι. Υλικά Εκτέλεση Για την τάρτα 1 δόση ζύμης μπριζέ (περίπου...
Περισσότερα →
Τάρτα με βλίτα και Cottage cheese
Τάρτα με βλίτα και Cottage cheese
 30΄ 45΄-50΄ Για 1 φόρμα διαμέτρου 26 εκ.  30΄   Αν τα παιδιά δυσκολεύονται να φάνε τα βλήτα, αυτή είναι η ιδανική συνταγή να τα δοκιμάσουν. Είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστούν. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα
Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα
 10΄ 15΄ – 20΄ 6 μερίδες 20΄   Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την...
Περισσότερα →
Πατατόπιτα
Πατατόπιτα
 30΄  40΄  8-10 –   Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας. Υλικά Εκτέλεση 750 γρ. πατάτες...
Περισσότερα →
Ντοματόπιτα ανοιχτή με ελιές
Ντοματόπιτα ανοιχτή με ελιές
30΄  45΄ 4 – 6 μερίδες –   Μάλλον με τάρτα μοιάζει η πίτα αυτή αλλά, όπως κι αν την ονομάσουμε, δεν παύει να κλείνει μέσα της την ντοματένια γεύση του καλοκαιριού. Μπορούμε να πειραματιστούμε...
Περισσότερα →
Κοτόπιτα με γραβιέρα και σέλερι
Κοτόπιτα με γραβιέρα και σέλερι
1 ώρα 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Αν θέλουμε ή έχουμε χρόνο, βράζουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο με τα ίδια μυρωδικά και το ξεψαχνίζουμε καλά, πετώντας τα κόκαλα και το δέρμα και χρησιμοποιούμε αυτό...
Περισσότερα →
Κοτομπουγάτσα με τυρί
Κοτομπουγάτσα με τυρί
30΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Ιδανικά, για την κοτομπουγάτσα χρησιμοποιώ τα περισσεύματα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο και κομματιασμένο με το χέρι. Ακόμη μπορώ να χρησιμοποιήσω περισσεύματα από λεμονάτο κοτόπουλο  (στραγγισμένο...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
20΄ 40΄ – 45΄ 6 τάρτες –   Η πολυαγαπημένη μου «γαλλίδα», γίνεται ταρτάκια για μπουφέ ή πάρτι.  Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 1 δόση ζύμης μπριζέ ή εύκολης σφολιάτας ή 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας λίγο...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
20΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες 45΄   Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και...
Περισσότερα →
Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα
Κασερόπιτα με σιμιγδαλόκρεμα
40΄ 40΄ ταψί 30×40 εκ. –   Πλούσια, πυκνή κρέμα με τη νοστιμιά του καλού κασεριού. Μπορούμε να τη σερβίρουμε και στο πρωινό με τον καφέ μας. Υλικά Εκτέλεση Για την πίτα 2 έτοιμα φύλλα...
Περισσότερα →
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
40΄ 40΄ – 45΄ 30-35 κομμάτια   Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει...
Περισσότερα →
Πίτα της Τυρινής
Πίτα της Τυρινής
10΄ 45΄ ταψί 36 εκ.   Παραδοσιακή πίτα για την την εβδομάδα της Τυρινής. Είναι η εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα όπου απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος αλλά επιτρέπονται όλα τα γαλακτοκομικά. Υλικά Εκτέλεση 3...
Περισσότερα →
Cheesecake αλμυρό με 3 τυριά
Cheesecake αλμυρό με 3 τυριά
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες –   Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με...
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με λουκάνικο
Σφολιατάκια με λουκάνικο
15΄ 15΄ 18-20 πιτάκια –   Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια και θα φύγουν σε χρόνο ρεκόρ από την πιατέλα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας 18-20 λουκανικάκια κοκτέιλ ή άλλα λουκάνικα...
Περισσότερα →
Παστουρμαδόπιτα
Παστουρμαδόπιτα
20΄ 45΄ Για 1 ταψί με διάμετρο 22 εκ. –   Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη...
Περισσότερα →
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
20΄ 30΄ 15-20 πιτάκια 30΄   Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους...
Περισσότερα →
Τάρτα μπρόκολο με 3 τυριά
Τάρτα μπρόκολο με 3 τυριά
2 ώρες 45΄ – 50΄ ταρτιέρα 36×11 εκ.   Η τάρτα αυτή, είναι μια πολύ καλή πρόταση για όσους δεν τρελαίνονται για το μπρόκολο. Σε συνδυασμό με τα διάφορα τυριά γίνεται μοναδική. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Τάρτα με κολοκύθα και ανθότυρο
Τάρτα με κολοκύθα και ανθότυρο
1 ώρα 40΄ 6 μερίδες –   Κολοκύθα πωλείται ολόκληρη, σε κομμάτια και ψίχα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και, φυσικά, σε λαϊκές αγορές και μανάβικα. Το ιδιαίτερα αρωματικό βορειοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ πωλείται έτοιμο σε...
Περισσότερα →
Μελιτζανόπιτα στριφτή
Μελιτζανόπιτα στριφτή
40΄ 45΄ ταψί 28-30 εκ.  –   Με τις τελευταίες μελιτζάνες του φθινοπώρου ετοιμάζουμε μια νόστιμη, πικάντικη πίτα. Αν θέλουμε, κόβουμε τα φύλλα σε μακριές λωρίδες και, αντί για πίτα, τυλίγουμε μικρά ρολά ή τρίγωνα...
Περισσότερα →
Μανιταρόπιτα με τυριά, χωρίς φύλλο
Μανιταρόπιτα με τυριά, χωρίς φύλλο
30΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Αν σας αρέσουν τα διάφορα μανιτάρια (πορτομπέλο, πλευρώτους κ.λπ.) μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να στεγνώσουν καλά στο σοτάρισμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Κολοκυθοτυρόπιτα
Κολοκυθοτυρόπιτα
15΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες 20΄   Φρέσκα τρυφερά κολοκυθάκια, άρωμα δυόσμου και τυριά αγαπημένα σε μια πίτα που θα σας κατακτήσει με τη πρώτη μπουκιά. Υλικά Εκτέλεση ½ κιλό φύλλο κρούστας Υλικά...
Περισσότερα →
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
15΄ 20΄ 6 ταρτάκια –   Θα εντυπωσιαστείτε πόσο γρήγορα γίνονται αυτά τα κολοκυθοταρτάκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και μισή ώρα πριν ξεκινήσετε για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες, από τις κατεψυγμένες. Δίνουν περισσότερη νοστιμιά στα λαχανικά που τις συνοδεύουν. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα κρούστας 1 κουτ. γλυκού μαύρο σουσάμι (προαιρετικά -θα το...
Περισσότερα →
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
20´ 15´ 4 μερίδες –   Μεζεδάκι τέλειο για ούζο…  Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι πεντανόστιμο. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά Για τη γέμιση 500...
Περισσότερα →
Τάρτα μπολονέζ με γιαουρτόκρεμα και πικάντικη σάλτσα κόκκινων φρούτων
Τάρτα μπολονέζ με γιαουρτόκρεμα και πικάντικη σάλτσα κόκκινων φρούτων
1 ώρα 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Πλούσια και χορταστική, δεν είναι άλλο από κλασική σάλτσα μπολονέζ για ζυμαρικά, εμπλουτισμένη με τυριά που λιώνουν στο μείγμα και το μελώνουν τέλεια. Κι όλο αυτό...
Περισσότερα →
Τάρτα μπολονέζ
Τάρτα μπολονέζ
40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Ο κιμάς μπολονέζ εδώ συνδυάζεται με ζύμη αντί για τα κλασικά μακαρόνια. Το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα ιδιαίτερα πλούσια που σερβίρεται σαν κύριο πιάτο. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →