destination taste!

ΠΙΤΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ

ΣΠΕΤΖΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΣΠΕΤΖΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Σπετζάκια λένε στο Πήλιο, τις μικρές, καυτερές πιπερίτσες (από κει έχει πάρει το όνομά του το διάσημο σπετζοφάι). Οι πιτούλες αυτές έχουν διάφορες πιπεριές αλλά και μικρές καυτερές τις οποίες μπορείτε...
Περισσότερα →
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΤΑΡΤΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το φαγόπυρο είναι ένα «ψευτοδημητριακό», πεντανόστιμο και πολύ υγιεινό. Σε συνδυασμό με το λεπτεπίλεπτο αλεύρι ρυζιού, μας δίνει ένα ζυμαράκι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα κλασσικά ζυμάρια με σταρένιο αλεύρι.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE
Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους αρέσουν.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το φαγόπυρο δεν έχει σχέση με το σιτάρι και θεωρείται ψευτοδημητριακό. Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και δεν περιέχει γλουτένη. Το κέικ αυτό, είναι αφράτο, μυρωδάτο και δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει «κλασσικό» αλεύρι!
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Είναι τόσο εύκολη και τυρόπιτα που θα την φτιάχνετε συνέχεια. Το φύλλο της Ζύμης Ψαχνών την κάνει εξαιρετικά νόστιμη και τραγανή. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαργαρίνη με ένα ωραίο, αρωματικό βουτυράκι.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ
ΠΙΤΑ ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ
Αυτή την πίτα την φτιάχνω με τα περισσεύματα από το γαλλικό ρατατούιγ ή το ελληνικό τουρλού. Το μέγεθός της εξαρτάται από το περίσσευμα που έχω στη διάθεσή μου.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΖΥΜΗ ΠΕΪΝΙΡΛΙ
Μοιάζει με τάρτα αυτή η τυρόπιτα, αφού έχει μονάχα ένα φύλλο, στη βάση της, αφήνοντας τη γέμιση να ροδοκοκκινίσει ακάλυπτη, γυμνή, λαχταριστή. Αντικαταστήστε τα τυριά που σας προτείνω με όποιο συνδυασμό θέλετε εσείς.
Περισσότερα →
ΜΠΛΑΤΣΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
ΜΠΛΑΤΣΑΡΙΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
Μπλατσαριά είναι μια από τις περίφημες ηπειρώτικες πίτες, με βάση συνήθως μείγμα από άγρια χορταρικά της εποχής, ανάμεσα σε δύο στρώματα από πλούσιο χυλό με βάση το καλαμποκάλευρο. Το μείγμα αυτό, με το ψήσιμο γίνεται μια απολαυστικά τραγανή κρούστα...
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΠΙΤΑ
Για να ξαλμυρίσουμε φιλέτα μπακαλιάρου τα βάζουμε σε μια λεκάνη με άφθονο κρύο νερό, με το δέρμα προς τα κάτω και τα αφήνουμε για 24 ώρες, αλλάζοντας το νερό περίπου κάθε 4 – 6 ώρες ή όσο συχνά μάς είναι εύκολο.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ
Η τυροκουλούρα είναι ένα πλούσιο ψωμί που «στέκεται» μόνο του… σαν μεζεδάκι. Χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι Κρήτης για την ισορροπία που έχει μεταξύ αλμυρού και πικάντικου και νομίζω ότι πρέπει να το δοκιμάσετε…
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
Αξεπέραστα! Ετοιμάζονται εύκολα ακόμα και από αρχάριους, αρέσουν σε όλους, χορταίνουν και τρώγονται εύκολα με το χέρι διευκολύνοντας πολύ το σερβίρισμά τους στο σαλόνι...
Περισσότερα →
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ
Πεντανόστιμα πιτάκια με «Τα Φυλλαράκια». Τα έτοιμα, κομμένα, χωριάτικα φύλλα της Ευβοϊκής Ζύμης μου έχουν λύσει τα χέρια. Για τη γέμιση κάντε μια βόλτα στη λαϊκή και διαλέξτε όσο πιο πολλά χόρτα βρείτε.
Περισσότερα →
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΤΡΑΓΑΝΗ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΤΡΑΓΑΝΗ
Η εκπληκτική αντίθεση της τρυφερής και ζουμερής γέμισης χορταρικών με την τραγανή επικάλυψη μπομπότας (δηλαδή του χονδρού καλαμποκένιου σιμιγδαλιού, γνωστού και ως πολέντα), είναι που κάνει αυτή την απλή χορτόπιτα μπουκιά και συγχώριο!
Περισσότερα →
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ
Πανέμορφα και ξακουστά τα Ζαγοροχώρια που είναι μικρά χωριουδάκια σκορπισμένα στα βουνά γύρω από την πόλη των Ιωαννίνων. Είναι διάσημα για τις πίτες τους και την απλότητα των γεύσεων. Με λίγα και ταπεινά υλικά κάνουν θαύματα.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ «ΕΚΠΛΗΞΗ»
ΤΥΡΟΠΙΤΑ «ΕΚΠΛΗΞΗ»
Μια τυρόπιτα που θυμίζει σουφλέ. Αν δεν σας αρέσει το ρεγκάτο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια πικάντικη γραβιέρα ή ένα ωραίο καπνιστό μετσοβόνε.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα άλευρα όσο και στα υλικά του κουρκουτιού. Αναρίθμητοι συνδυασμοί τυριών και μυρωδικών...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα, δίνοντάς τους αέρινη υφή.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε 1 – 2 φύλλα από το δεύτερο πακέτο και θα φυλάξουμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για άλλη πίτα.
Περισσότερα →
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Την τραχανόπιτα την έχω δοκιμάσει από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη. Είναι παραδοσιακή πίτα που φτιάχνετε σε όλη, σχεδόν, την Ελλάδα. Με την προσθήκη της λιαστής ντομάτας γίνεται πολύ πικάντικη και μπορείτε να την σερβίρετε και σαν μεζεδάκι.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
Το πλιγούρι είναι σπασμένο σιτάρι, πολύ πλούσιο σε ίνες. Θα το βρείτε στα καλά μπαχαράδικα της Ευριπίδου σε τρεις τύπους. Ψιλό, μέτριο και χοντρό και το καθένα είναι κατάλλογη για διαφορετικές συνταγές και μαγειρέματα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Το μυστικό αυτής της ζύμης είναι να μην παραδουλευτούν τα υλικά γιατί έτσι απελευθερώνεται η γλουτένη του αλευριού, οπότε η ζύμη θα γίνει κολλώδης και δεν θα ανοίγεται εύκολα. Μια απλή ανάμειξη με τον «γάντζο» του μίξερ για 1 λεπτό ή ένα απλό ζύμωμα με τα χέρια για 2 λεπτά είναι αρκετά.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 – 28 εκ. Η δόση των υλικών της γέμισης είναι η ίδια.
Περισσότερα →
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα λιαστής ντομάτας με πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ το κλασικό πέστο βασιλικού μπορεί να δώσει τη θέση του σε άλλο πέστο...
Περισσότερα →
ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Χωριάτικα λουκάνικα έχω δοκιμάσει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αυτά που μου άρεσαν ιδιαίτερα είναι τα μανιάτικα και τα βολιώτικα. Αν δεν σας αρέσει με άρωμα πορτοκάλι, θα βρείτε με διάφορες γεύσεις για να τα αντικαταστήσετε. Με πράσο, πικάντικα, καπνιστά, μοσχαρίσια…
Περισσότερα →
ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ
ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ
Τα πιτάκια αυτά γίνονται και τηγανητά: Ζεσταίνω 3 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά, σε δόσεις, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην περίπτωση αυτή δεν τα πασπαλίζω με σουσάμι γιατί καίγεται και πικρίζει.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ
ΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ
Για να γίνει η ζύμη κουρού πλούσια αλλά και ευχάριστα τριφτή, το βούτυρο πρέπει να είναι κρύο και να το τρίψουμε γρήγορα με τα δάχτυλά μας στο αλεύρι, πριν ζεσταθεί από τη θερμότητα των χεριών μας και λιώσει.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας.
Περισσότερα →
ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Συνοδεύουμε τα πακετάκια λαχανικών με ένα αρωματικό λάδι άνηθου, το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής: Ρίχνουμε στο μπλέντερ 70 ml ελαιόλαδο και 1 ματσάκι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο. Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε...
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΝΤΟΜΑΤΟΠΙΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Μάλλον με τάρτα μοιάζει η πίτα αυτή αλλά, όπως κι αν την ονομάσουμε, δεν παύει να κλείνει μέσα της την ντοματένια γεύση του καλοκαιριού. Μπορούμε να πειραματιστούμε με τις ντομάτες...
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΚΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΚΟΥΡΚΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Στον τόπο καταγωγής μου, την ορεινή Φθιώτιδα, φτιάχνουμε όλο το χρόνο το κουρκωτό, μια πίτα με κουρκούτι δηλαδή, χωρίς φύλλο, συνταγή που συναντάμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας άλλωστε, όπως την ζυμαρόπιτα (ή κασόπιτα) της Ηπείρου.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ
Αν θέλουμε ή έχουμε χρόνο, βράζουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο με τα ίδια μυρωδικά και το ξεψαχνίζουμε καλά, πετώντας τα κόκαλα και το δέρμα και χρησιμοποιούμε αυτό το ψαχνό για την πίτα.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
ΚΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Ιδανικά, για την κοτομπουγάτσα χρησιμοποιώ τα περισσεύματα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο και κομματιασμένο με το χέρι. Ακόμη μπορώ να χρησιμοποιήσω περισσεύματα από λεμονάτο κοτόπουλο...
Περισσότερα →
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και τη γέμιση σε μικρά φορμάκια για ατομικά ταρτάκια.
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει με κάποιο άλλο αντίστοιχης υφής...
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
Τα βλίτα είναι ένα πολύ φτηνό υλικό που τα βρίσκουμε παντού το καλοκαίρι. Ευκαιρία να τα δοκιμάσετε σε μια διαφορετική συνταγή που ξεφεύγει από τα κλασσικά. Το Καλαθάκι είναι διάσημο τυράκι της Λήμνου...
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
Παραδοσιακή πίτα για την την εβδομάδα της Τυρινής. Είναι η εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα όπου απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος αλλά επιτρέπονται όλα τα γαλακτοκομικά.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με μαλακή φέτα.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη παραλλαγή με πιπεριά και λιαστή ντομάτα.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Περισσότερα →
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
Γιορτινό πρώτο πιάτο με πρωτότυπη εμφάνιση και γέμιση, και γεύση που σας δίνει νέα έμπνευση για τις μαγειρικές με χωριάτικο λουκάνικο. Εκτός γιορτής, αυτό το ρολό είναι ένα θαυμάσιο κυριακάτικο κύριο πιάτο που θα συνοδέψετε με πράσινη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Κολοκύθα πωλείται ολόκληρη, σε κομμάτια και ψίχα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και, φυσικά, σε λαϊκές αγορές και μανάβικα. Το ιδιαίτερα αρωματικό βορειοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ πωλείται έτοιμο σε μπαχαράδικα.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΣΤΡΙΦΤΗ
Με τις τελευταίες μελιτζάνες του φθινοπώρου ετοιμάζουμε μια νόστιμη, πικάντικη πίτα. Αν θέλουμε, κόβουμε τα φύλλα σε μακριές λωρίδες και, αντί για πίτα, τυλίγουμε μικρά ρολά ή τρίγωνα πιτάκια.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Πλούσια και χορταστική, δεν είναι άλλο από κλασική σάλτσα μπολονέζ για ζυμαρικά, εμπλουτισμένη με τυριά που λιώνουν στο μείγμα και το μελώνουν τέλεια. Κι όλο αυτό το λαχταριστό μείγμα αγκαλιασμένο από αφράτη...
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
Ο κιμάς μπολονέζ εδώ συνδυάζεται με ζύμη αντί για τα κλασικά μακαρόνια. Το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα ιδιαίτερα πλούσια που σερβίρεται σαν κύριο πιάτο.
Περισσότερα →
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο, η πιπεριά και το γιαούρτι θα δώσουν...
Περισσότερα →
ΚΙΜΑΔΟΡΟΛΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ
ΚΙΜΑΔΟΡΟΛΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ
Κιμάς, τυριά και δυόσμος είναι αχτύπητος συνδυασμός... Εκτός από νόστιμο φαγητό τα ρολά αυτά είναι και ένα θαυμάσιο κέρασμα σε μπουφέ. Είναι εμφανίσιμα, κόβονται και σερβίρονται εύκολα...
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Τα ταπεινά βλίτα γίνονται βάση για μια χορταστική πίτα με κιμά και τυριά. Αν δεν σας αρέσει η φέτα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανθότυρο ή μανούρι. Θα γίνει εξίσου νόστιμη.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΣΕ ΡΟΛΟ
Η κοτόπιτα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με μια ωραία κοτόσουπα. Φτιάχνω την κοτόσουπα την οποία σερβίρω ως πρώτο πιάτο μόνο με τα λαχανικά και χρησιμοποιώ το κοτόπουλο για την κοτόπιτα.
Περισσότερα →
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
Παραδοσιακή πίτα της Κρήτης. Εκτός από το κρέας που προτείνω στη συνταγή, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα περισσεύματα αρνιού από άλλο φαγητό και κυρίως από το αρνί που μας περισσεύει το Πάσχα.
Περισσότερα →