ΠΙΤΣΕΣ-ΠΕΪΝΙΡΛΙ-ΚΡΕΠΕΣ

Πίτσα με αγκινάρες, λιαστή ντομάτα και πολτό σκόρδου
Πίτσα με αγκινάρες, λιαστή ντομάτα και πολτό σκόρδου
45΄ 25΄ 2 πίτσες –   Ανοιξιάτικη πίτσα με φρέσκες αγκινάρες και άρωμα σκόρδου. Αν δεν έχετε το χρόνο να καθαρίσετε αγκινάρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες. Το αποτέλεσμα όμως, δεν θα είναι το ίδιο....
Περισσότερα →
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 ατομικές πίτσες –   Γρήγορες και απίστευτα νόστιμες αυτές οι μικρές πίτσες σερβίρονται εύκολα στο καθημερινό τραπέζι. Ο μαρινάτος γαύρος είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα που δίνουν άρωμα καλοκαιριού. Υλικά...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
20΄ 20΄ 4 πεϊνιρλί –   Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά...
Περισσότερα →
Πίτσα τέσσερις εποχές
Πίτσα τέσσερις εποχές
 20΄ 20΄ 2 πίτσες –   Μια πίτσα, τέσσερις γεύσεις. Θα αρέσει σίγουρα σε όλους αφού μπορεί ο καθένας να διαλέξει το κομμάτι που θέλει. Υλικά Εκτέλεση 2 κατεψυγμένες ζύμες για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ...
Περισσότερα →
Πίτσες ατομικές με 4 τυριά
Πίτσες ατομικές με 4 τυριά
20΄ 15΄ – 20΄ Για 4 ατομικές πίτσες 20΄   Μια ωραία ιδέα για να αρωματίσουμε τις πίτσες είναι να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο αντί για σκέτο λάδι. Για να το φτιάξουμε βάζουμε...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο σαν πίτσα
Τυρόψωμο σαν πίτσα
 15΄  30΄ 6 τυρόψωμα  1 ώρα   Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω...
Περισσότερα →
Πίτσα τηγανητή
Πίτσα τηγανητή
 10΄  περίπου 15΄ Για 2 μερίδες –   Γρήγορη, εύκολη και κυρίως με αυτή την ένοχη νοστιμιά του… τηγανητού μεζέ. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 2...
Περισσότερα →
Πίτσα με ωμό σπανάκι και φέτα
Πίτσα με ωμό σπανάκι και φέτα
40΄  20΄ 6 – 8 κομμάτια 50΄   Το σπανάκι διατηρεί τις βιταμίνες τους και είναι πιο νόστιμο όταν τρώγεται ωμό. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε το δικό σας ζυμαράκι, μπορείτε να...
Περισσότερα →
Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα
Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα
 30΄  20΄ Για 2 μεγάλες πίτσες –   Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και συντομία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας καλαμαράκια κονσέρβας, καλά ξεπλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μικρού...
Περισσότερα →
Πίτσα με βλίτα και τυρένια βάση
Πίτσα με βλίτα και τυρένια βάση
 25΄  25΄ – 30΄ για 1 μεγάλη πίτσα διαμ. 40 εκ. 1½ ώρα   Δώστε αυθεντική ιταλική νότα στην πίτσα αυτή, αντικαθιστώντας τη φέτα με μοτσαρέλα και το τριμμένο κασέρι με παρμεζάνα, κομμένη σε...
Περισσότερα →
Πίτσα εξωτική με αραβική πίτα, με σολομό και αβοκάντο
Πίτσα εξωτική με αραβική πίτα, με σολομό και αβοκάντο
 40΄ 18΄ – 20΄ (συνολικά) Για 4 ατομικές πίτσες –   Τολμηροί συνδυασμοί που όμως προσφέρουν ένα ιδιαίτερα νόστιμο αποτέλεσμα. Αντί για καπνιστό σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο καπνιστής πέστροφας. Υλικά Εκτέλεση 4 αραβικές πίτες...
Περισσότερα →
Πίτσα αφράτη με 3 τυριά
Πίτσα αφράτη με 3 τυριά
 20΄ 45΄ – 50΄ συνολικά Για 2 πίτσες (8 – 10 κομματιών η καθεμία)   Φτιάχνουμε εύκολα μια υπέροχη σπιτική σάλτσα ντομάτας ως εξής: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με 3 τυριά
Πεϊνιρλί με 3 τυριά
 30΄ 30΄-35΄  8 πεϊνιρλί  40΄   Αφράτα πεϊνιρλί με δυνατή γεύση από μίγμα τριών τυριών. Αν σας αρέσουν οι καπνιστές γεύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κασέρι με ένα ωραίο Μετσοβόνε. Υλικά Εκτέλεση Για τη...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί αφράτα με αυγό μάτι
Πεϊνιρλί αφράτα με αυγό μάτι
30΄ 30΄ 4 πεϊνιρλί 1½ ώρα   Το πεϊνιρλί απογειώνεται με καλό κασέρι και φρέσκα, βιολογικά αυγά. Αναζητήστε ένα καλό, πικάντικο κασέρι (π.χ. Σοχού) και φτιάξτε αξέχαστα πεϊνρλί που θα εντυπωσιάσουν! Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
40΄ 25´ 2 πίτσες 1 – 1½ ώρα   Παρόλο που συνηθίζεται στις πίτσες να βάζουμε κίτρινα, μαλακά τυριά, εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική πίτσα με μανιτάρια, βάζοντας φέτα και...
Περισσότερα →
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
15΄ 5´-8´ 4 μερίδες –   Μία γρήγορα γεύση που σας παίρνει ελάχιστο χρόνο να το προετοιμάσετε. Τα «επίπεδα» βλήτα παίρνουν άλλη διάσταση όταν τα συνδυάσετε με τη γαλομυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο τυράκι από κατσικίσιο γάλα...
Περισσότερα →
Κρουασάν με κρέμα τυριών
Κρουασάν με κρέμα τυριών
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει...
Περισσότερα →
Πίτσα με πέστο και γαρίδες
Πίτσα με πέστο και γαρίδες
40΄ 25΄ 2 πίτσες 1 – 1½ ώρα   Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλου μεγέθους αραβικές πίτες ως βάσεις για τις πίτσες. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 350 γρ. αλεύρι για όλες τις...
Περισσότερα →
Πίτσα με κιμά και γιαούρτι
Πίτσα με κιμά και γιαούρτι
30΄ 25΄ 4 μερίδες 1 – 1½ ώρα   Ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική πίτσα που μπορούμε να ετοιμάσουμε και με αρνίσιο κιμά, αν μας αρέσει η πιο έντονη γεύση του, για να δώσουμε ελαφρώς… ανατολίτικη...
Περισσότερα →
Λαχματζούν
Λαχματζούν
20΄ 30΄ – 35΄ 4 – 6 μερίδες 30΄   Η πολίτικη πίτσα! Ασύγκριτη νοστιμιά, εξαιρετική απλότητα και άρωμα ανατολής. Υπέροχο πρώτο πιάτο. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,...
Περισσότερα →