destination taste!

ΠΙΤΣΕΣ-ΠΕΪΝΙΡΛΙ-ΚΡΕΠΕΣ

Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 ατομικές πίτσες –   Γρήγορες και απίστευτα νόστιμες αυτές οι μικρές πίτσες σερβίρονται εύκολα στο καθημερινό τραπέζι. Ο μαρινάτος γαύρος είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα που δίνουν άρωμα καλοκαιριού. Υλικά...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
20΄ 20΄ 4 πεϊνιρλί –   Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά...
Περισσότερα →
Πίτσα τέσσερις εποχές
Πίτσα τέσσερις εποχές
 20΄ 20΄ 2 πίτσες –   Μια πίτσα, τέσσερις γεύσεις. Θα αρέσει σίγουρα σε όλους αφού μπορεί ο καθένας να διαλέξει το κομμάτι που θέλει. Υλικά Εκτέλεση 2 κατεψυγμένες ζύμες για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ...
Περισσότερα →
Πίτσες ατομικές με 4 τυριά
Πίτσες ατομικές με 4 τυριά
20΄ 15΄ – 20΄ Για 4 ατομικές πίτσες 20΄   Μια ωραία ιδέα για να αρωματίσουμε τις πίτσες είναι να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο αντί για σκέτο λάδι. Για να το φτιάξουμε βάζουμε...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο σαν πίτσα
Τυρόψωμο σαν πίτσα
 15΄  30΄ 6 τυρόψωμα  1 ώρα   Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω...
Περισσότερα →
Πίτσα τηγανητή
Πίτσα τηγανητή
 10΄  περίπου 15΄ Για 2 μερίδες –   Γρήγορη, εύκολη και κυρίως με αυτή την ένοχη νοστιμιά του… τηγανητού μεζέ. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο 2...
Περισσότερα →
Πίτσα με ωμό σπανάκι και φέτα
Πίτσα με ωμό σπανάκι και φέτα
40΄  20΄ 6 – 8 κομμάτια 50΄   Το σπανάκι διατηρεί τις βιταμίνες τους και είναι πιο νόστιμο όταν τρώγεται ωμό. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε το δικό σας ζυμαράκι, μπορείτε να...
Περισσότερα →
Πίτσα με βλίτα και τυρένια βάση
Πίτσα με βλίτα και τυρένια βάση
 25΄  25΄ – 30΄ για 1 μεγάλη πίτσα διαμ. 40 εκ. 1½ ώρα   Δώστε αυθεντική ιταλική νότα στην πίτσα αυτή, αντικαθιστώντας τη φέτα με μοτσαρέλα και το τριμμένο κασέρι με παρμεζάνα, κομμένη σε...
Περισσότερα →
Πίτσα εξωτική με αραβική πίτα, με σολομό και αβοκάντο
Πίτσα εξωτική με αραβική πίτα, με σολομό και αβοκάντο
 40΄ 18΄ – 20΄ (συνολικά) Για 4 ατομικές πίτσες –   Τολμηροί συνδυασμοί που όμως προσφέρουν ένα ιδιαίτερα νόστιμο αποτέλεσμα. Αντί για καπνιστό σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο καπνιστής πέστροφας. Υλικά Εκτέλεση 4 αραβικές πίτες...
Περισσότερα →
Πίτσα αφράτη με 3 τυριά
Πίτσα αφράτη με 3 τυριά
 20΄ 45΄ – 50΄ συνολικά Για 2 πίτσες (8 – 10 κομματιών η καθεμία)   Φτιάχνουμε εύκολα μια υπέροχη σπιτική σάλτσα ντομάτας ως εξής: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με 3 τυριά
Πεϊνιρλί με 3 τυριά
 30΄ 30΄-35΄  8 πεϊνιρλί  40΄   Αφράτα πεϊνιρλί με δυνατή γεύση από μίγμα τριών τυριών. Αν σας αρέσουν οι καπνιστές γεύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κασέρι με ένα ωραίο Μετσοβόνε. Υλικά Εκτέλεση Για τη...
Περισσότερα →
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
40΄ 25´ 2 πίτσες 1 – 1½ ώρα   Παρόλο που συνηθίζεται στις πίτσες να βάζουμε κίτρινα, μαλακά τυριά, εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική πίτσα με μανιτάρια, βάζοντας φέτα και...
Περισσότερα →
Κρουασάν με κρέμα τυριών
Κρουασάν με κρέμα τυριών
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει...
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΑΣΕΡΙ
Για όσους αφήνουν στο πιάτο μισοδαγκωμένη την άκρη της ζύμης της πίτσας γιατί είναι… βαρετά σκέτη, προτείνουμε μια βάση γεμιστή. Απλώς βάζουμε τριμμένο τυρί στην περιφέρεια της ζύμης και την τυλίγουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ένα νοστιμότατο γεμιστό «στεφάνι».
Περισσότερα →
Πίτσα με πέστο και γαρίδες
Πίτσα με πέστο και γαρίδες
40΄ 25΄ 2 πίτσες 1 – 1½ ώρα   Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλου μεγέθους αραβικές πίτες ως βάσεις για τις πίτσες. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 350 γρ. αλεύρι για όλες τις...
Περισσότερα →
Πίτσα με κιμά και γιαούρτι
Πίτσα με κιμά και γιαούρτι
30΄ 25΄ 4 μερίδες 1 – 1½ ώρα   Ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική πίτσα που μπορούμε να ετοιμάσουμε και με αρνίσιο κιμά, αν μας αρέσει η πιο έντονη γεύση του, για να δώσουμε ελαφρώς… ανατολίτικη...
Περισσότερα →