destination taste!

ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
Η αφράτη, βουτυρένια σφολιάτα «αγκαλιάζει» τέλεια το σούπερ πικάντικο κοτόπουλο. Οι πιπεριές και τα πολλά μπαχαρικά το κάνουν ξεχωριστό. Μπορεί να το σερβίρετε με μια μεγάλη, πράσινη σαλάτα, σαν κύριο γεύμα.
Περισσότερα →
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ… Η ΤΕΛΕΙΑ!
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ… Η ΤΕΛΕΙΑ!
Γιατί είναι τέλεια; Πρώτον γιατί αυτό το μαρινάρισμα με αλατόνερο (άλμη) την κάνει απίστευτα τρυφερή, νόστιμη και ζουμερή, ενώ η γλυκιά γέμιση με πατέ από συκωτάκια δίνει ένα απίθανα νόστιμο αποτέλεσμα.
Περισσότερα →
ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ένα ωραίο συνοδευτικό για το πιάτο αυτό είναι το άγριο ρύζι που μαγειρεύω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και ανακατεύω με πιλάφι. Ένα άλλο εξαιρετικό συνοδευτικό είναι η πολέντα.
Περισσότερα →
ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
Γρήγορο, απίθανα νόστιμο, γλυκόξινο και πολύ μυρωδάτο, θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά, στη στιγμή. Μην βάλετε αλάτι καθώς η σάλτσα σόγιας είναι άρτυμα ιδιαίτερα αλμυρό.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Κλασσική και αγαπημένη συνταγή. Οι φρέσκες μπάμιες σαφώς και είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά αν δεν βρίσκω, μπορώ, ωραιότατα να χρησιμοποιήσω κατεψυγμένες, προσπερνώντας το πρώτο βήμα της εκτέλεσης (ζεμάτισμα).
Περισσότερα →
ΟΡΤΥΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
ΟΡΤΥΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
Εξαιρετικό φαγητό, για ιδιαίτερες περιστάσεις. Τα ορτύκια είναι μικρά και με λίγο αλλά εκλεκτό ψαχνό –στην αγορά βρίσκω εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ορτύκια από φάρμες εκτροφής, συσκευασμένα, απλά ή μαριναρισμένα –προτιμώ τα απλά και τα μαρινάρω με τα υλικά που σας προτείνω.
Περισσότερα →
ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΠΑΝΕ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΡΟΛΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΠΑΝΕ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Εκλεκτό πιάτο που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αφήσουμε τα παναρισμένα ρολά στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, για να κολλήσει καλά το πανάρισμα στη γαλοπούλα και να μην φύγει κατά το ψήσιμο.
Περισσότερα →
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Εδώ τα μπιφτέκια ψήνονται μαζί με το συνοδευτικό τους (λαχανικά εποχής) και παίρνουν τη νοστιμιά από τα υγρά τους, ενώ παράλληλα προστατεύονται από το στέγνωμα. Το καλοκαίρι ετοιμάζουμε το φαγητό βάζοντας εποχικά λαχανικά...
Περισσότερα →
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Πολύ τραγανοί εξωτερικά και με χρυσαφένιο χρώμα, κρύβουν στο εσωτερικό τους μια ευωδιαστή και αφράτη σάρκα που θα ξετρελάνει κυρίως τα μικρά παιδιά. Τους σερβίρετε με ένα σπιτικό ντιπ γιαουρτιού, εμπλουτισμένο με λίγη μουστάρδα ή με ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ
Ελαφρώς γλυκίζον, γεμάτο αρώματα και με έναν συνδυασμό που εκπλήσσει, το κοτόπουλο με κυδώνια θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο κυριακάτικο τραπέζι ή σε ένα κάλεσμα. 
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ
Το μείγμα μπαχαρικών «ρας-ελ-χανούτ», ένα από τα πιο φίνα μείγματα της κουζίνας της βόρειας Αφρικής, αποτελείται από διάφορα μπαχαρικά και αποξηραμένα λουλούδια, με αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο άρωμα.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ «ΦΑΣΚΙΩΜΕΝΟ»
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ «ΦΑΣΚΙΩΜΕΝΟ»
Ίσως, το πιο ζουμερό κοτόπουλο που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Η κρούστα, κρατάει τους χυμούς και τους ατμούς εγκλωβισμένους και κάνει το κρέας απίστευτα μαλακό! Αν θέλετε, αφού «σπάσετε» την κρούστα, βάλτε το για 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει λίγο περισσότερο χρώμα!
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΛΩΜΕΝΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΛΩΜΕΝΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Το κοτόπουλο κατσαρόλα θέλει μόνο… φαντασία! Εδώ σας το ετοιμάζω με μια πλούσια, μελωμένη και πικάντικη γλυκόξινη σάλτσα που θα τους ξετρελάνει όλους! Συνοδέψτε το με πιλάφι, τηγανητές πατάτες ή σπιτικό πουρέ.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Λατρεύω το ταχίνι στις σάλτσες τις αλμυρές, εδώ με το χυμό λεμονιού και τη γλυκιά πάπρικα δημιουργεί μια τραγανή κρούστα στο κοτόπουλο και μια μελωμένη γεύση στις πιπεριές που θα σας κερδίσει.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Από τις πιο αγαπημένες συνταγές αφού περιλαμβάνει δύο υλικά που όλοι αγαπούν... Κοτόπουλο και μανιτάρια. Η κρασάτη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα απλά τα απογειώνει!
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΑ
Χωρίς ένα «ψητό κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες» τα κυριακάτικα οικογενειακά γεύματα δε θα ήταν τα ίδια. Από τα μικρά «μεριδιάρικα» κοτοπουλάκια τις μέχρι γαλοπούλες πολλών κιλών, το ολόκληρο πουλερικό στο φούρνο είναι...
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΙ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΙ
Πεντανόστιμο κοτόπουλο με αρωματικό κάρι και αμύγδαλα. Τα μπαχαρικά αλλά και το μήλο είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει!
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ
Επειδή το λάχανο περιέχει θειούχες ενώσεις και φέρνει φούσκωμα στο στομάχι με το μαγείρεμα, καλό είναι να το σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για να αποβάλλει σταδιακά τις ενώσεις αυτές και να γίνει πιο εύπεπτο.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΑΡΙΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ ΜΕ ΚΟΚΚΑΡΙΑ
Ένα διαφορετικό στιφάδο με κοτόπουλο αλλά και ιδιαίτερη, κρασάτη σάλτσα που του δίνει χαρακτήρα και ένταση. Συνοδέψτε το με τηγανητές πατάτες, πουρέ ή νιόκι, σπιτικά ή καλής ποιότητας έτοιμα, του εμπορίου.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟΣ
Είναι τόσο εύκολο να φτιάξουμε γύρο στο σπίτι και, μόλις αποκτήσουμε την εξοικείωση και πειραματιστούμε μερικές φορές με τα υλικά της μαρινάδας, θα γίνει από τα πιο αγαπημένα γρήγορα πιάτα της οικογένειας.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ
Χορταστικές, υπέροχα τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό είναι μια πρώτης τάξεως πρόταση για γεύμα ή ακόμα και για ένα παιδικό πάρτι. Οι κροκέτες αυτές ψήνονται και στο φούρνο...
Περισσότερα →
ΚΟΤΑ ΜΙΛΑΝΕΖΑ
ΚΟΤΑ ΜΙΛΑΝΕΖΑ
Ένα φαγάκι μιας άλλης εποχής... Γνώρισες μεγάλες δόξες στα τραπεζώματα των μανάδων μας και το θυμάμαι πάντα με νοσταλγία. Ήταν η «γκουρμεδιά» της εποχής της που για ’μένα παραμένει από τις αγαπημένες μου!
Περισσότερα →
ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ
ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ
Είναι πεντανόστιμα και γίνονται πανεύκολα. Το μόνο που χειάζονται είναι ένα πυκνό, πικάντικο γλάσο και λίγος χρόνος για μαρινάρισμα. Τα σερβίρετε σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ ή σαν κύριο, συνοδεύοντας με...
Περισσότερα →
ΓΕΜΙΣΤΑ ΕΣΚΑΛΟΠ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΜΙΣΤΑ ΕΣΚΑΛΟΠ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Για να ελέγξω αν έχουν ψηθεί καλά τα εσκαλόπ και στο εσωτερικό, κόβω ένα φιλέτο και βλέπω αν έχει αλλάξει εντελώς χρώμα το κοτόπουλο και να μην έχει το παραμικρό ροζέ σημείο.
Περισσότερα →

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια