ΡΥΖΙΑ

Πράσινο ριζότο με γαρίδες
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
20´ 30´ 6 μερίδες –   Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες. Υλικά Εκτέλεση Για το...
Περισσότερα →
Σπανακόρυζο στη φόρμα
Σπανακόρυζο στη φόρμα
40΄ 1ώ + 10΄ 6 μερίδες –   Αντί του κλασικού, συνηθισμένου σπανακόρυζου, το εμπλουτίζουμε με τυρί, αυγά και τριμμένη φρυγανιά για να σφίξει και το ψήνουμε σαν σουφλέ, στο φούρνο. Είναι εξαιρετικά νόστιμο κύριο πιάτο,...
Περισσότερα →
Ρυζοσαλάτα με λαχανικά
Ρυζοσαλάτα με λαχανικά
20΄ 12΄ 6 μερίδες –   Αν νηστεύουμε, παραλείπουμε τις παστές σαρδέλες ή τις αντικαθιστούμε με 6 – 7 μικρές γαρίδες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, βρασμένες για 8 λεπτά, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση. Υλικά...
Περισσότερα →
Ρύζι με φιδέ και κάστανα
Ρύζι με φιδέ και κάστανα
30΄ 5΄ – 6΄ 4 μερίδες –   Πρωτότυπο, μυρωδάτο και με διαφορετικές υφές, αυτό το ρύζι είναι η πιο γιορτινή συνοδεία σε ψητά και μαγειρευτά κρεατικά και πουλερικά. Σκέτο είναι ιδιαίτερα υγιεινό, αντικαθιστώντας το...
Περισσότερα →
Ροζ ριζότο
Ροζ ριζότο
1 ώρα 20΄ – 30΄ 4 μερίδες –   Ίσως το πιο «ερωτικό» ριζότο που έχετε δοκιμάσει. Το χρώμα του αλλά και η γεύση του ταιριάζουν τέλεια σε ένα ρομαντικό γεύμα. Υλικά Εκτέλεση 2 μεγάλα παντζάρια,...
Περισσότερα →
Ριζότο με σπαράγγια και μαστίχα
Ριζότο με σπαράγγια και μαστίχα
20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αν και τα σπαράγγια είναι εξαιρετικά σοταρισμένα σε λάδι, ωστόσο δεν στερούνται νοστιμιάς αν τα ψήσουμε στο γκριλ. Γίνονται τραγανά και βγάζουν όλη τη γλύκα τους, χωρίς να επιβαρυνθούν...
Περισσότερα →
Ριζότο με λάχανο πολίτικο
Ριζότο με λάχανο πολίτικο
40΄ 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Κάτι ανάμεσα σε λαχανόριζο και πολίτικη σαλάτα με ρύζι, αυτό το πιάτο δεν είναι άλλο από ένα αμάλγαμα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και ιταλικής τεχνικής. Ενα πρώτο πιάτο...
Περισσότερα →
Ριζότο α λα Μιλανέζε
Ριζότο α λα Μιλανέζε
10΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες –   Κλασικό ιταλικό ριζότο με το σαφράν να το χαρακτηρίζει.  Υλικά Εκτέλεση 1.500 ml ζωμός λαχανικών (τον αφήνετε να σιγοβράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά) 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Ρεβιθόρυζο φούρνου με βλίτα
Ρεβιθόρυζο φούρνου με βλίτα
1½ ώρα 30΄ – 40΄ 6 μερίδες 8 ώρες   Χορταστικό και νόστιμο φαγητό που ετοιμάζεται όλο το χρόνο, αντικαθιστώντας τα βλίτα με χόρτα της κάθε εποχής εποχής (π.χ. σπανάκι, ραδίκια, σέσκουλα, λάπαθα κ.ά.). Υλικά...
Περισσότερα →
Πιλάφι με κρεμμύδια
Πιλάφι με κρεμμύδια
5΄ 15΄ – 18΄ 6 μερίδες 10΄   Το μυστικό για αφράτο και σπυρωτό ρύζι είναι μετά το μαγείρεμα να το αφήσουμε σκεπασμένο με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι για λίγα λεπτά. Έτσι, οι υδρατμοί...
Περισσότερα →
Ντοματόρυζο σκορδάτο
Ντοματόρυζο σκορδάτο
15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με...
Περισσότερα →
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
40΄ 50΄ 30 ντολμαδάκια   Dolma δηλαδή γεμιστό και yalanji δηλαδή ψεύτικο. Ψεύτικοι ντολμάδες γιατί τους λείπει το κρέας, ο κιμάς αλλά με γεύση περίσσια από τις λιαστές ντομάτες, τα καβουρντισμένα κουκουνάρια και τις...
Περισσότερα →
Κολοκυθανθοί με ρύζι και μυρωδικά
Κολοκυθανθοί με ρύζι και μυρωδικά
30΄ 30΄ 6 μερίδες –   Οι ανθοί κολοκυθιάς είναι από τα πιο περιζήτητα καλοκαιρινά κηπευτικά.Η εικόνα της πρωινής καλοκαιρινής δροσιάς πάνω στα εδώδιμα λουλούδια είναι ότι πιο ζωντανό μπορούμε να δούμε σε ένα...
Περισσότερα →
Καστανό ρύζι
Καστανό ρύζι
5΄ 30΄ 4 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε πιλάφι με (άσπρο ή με καστανό ρύζι), μετά το μαγείρεμα το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα η οποία θα...
Περισσότερα →
Άγριο ρύζι με μανιτάρια, φασολάκια και βερίκοκα
Άγριο ρύζι με μανιτάρια, φασολάκια και βερίκοκα
30΄ 20΄ 4 μερίδες –   Το άγριο ρύζι ταιριάζει εξαιρετικά με αποξηραμένα φρούτα, πράσινα λαχανικά (φασολάκια, σπαράγγια, αγκινάρες κ.λπ.) αλλά και σε κρεμώδης χειμωνιάτικες σούπες. Υλικά Εκτέλεση 50 ml ελαιόλαδο 150 γρ. πράσινα φασολάκια,...
Περισσότερα →
Ριζότο με γαρίδες
Ριζότο με γαρίδες
10΄ 35΄ 4 μερίδες –   Το ριζότο αυτό είναι ένα ντελικάτο φαγητό που χρειάζεται και ένα ιδιαίτερο κρασί για να το αναδείξει. Ένα κομψό λευκό κρασί με διακριτικό άρωμα και εκρηκτική γεύση θα είναι...
Περισσότερα →
Μυδοπίλαφο
Μυδοπίλαφο
30΄ 30΄ 4 μερίδες –   Από τα νοστιμότερα πιλάφια της ελληνικής κουζίνας, νηστίσιμο, γρήγορο και εύκολο. Δώστε προσοχή στο καλό καθάρισμα των μυδιών ώστε τα όστρακα να είναι πεντακάθαρα, αφού με αυτά θα μαγειρευτούν....
Περισσότερα →
Μύδια γεμιστά
Μύδια γεμιστά
15΄ 15΄ – 20΄  4 μερίδες –   Ένα ελαφρύ φαγάκι με γεύση καλοκαιριού. Υλικά Εκτέλεση 20 – 25 μύδια μεγάλα, καθαρισμένα 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι 2 κρεμμύδια...
Περισσότερα →
Μπακαλιάρος σε ριζότο
Μπακαλιάρος σε ριζότο
15΄ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Κύριο πιάτο με ψάρι και συνοδευτικό, μαζί, σε ένα! Το μυστικό νοστιμιάς και αρώματος στη συνταγή αυτή είναι φασκόμηλο που «δένει» εκπληκτικά με τη γεύση του μπακαλιάρου. Για...
Περισσότερα →
Κιμαδοπίλαφο στη φόρμα
Κιμαδοπίλαφο στη φόρμα
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Συνδυάζουμε κύριο και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση. Αν δεν έχουμε στρογγυλή φόρμα του κέικ χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη, αρκετά βαθιά, ή ένα...
Περισσότερα →