ΣΑΛΤΣΕΣ-ΖΩΜΟΙ

Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
30΄ 20΄ (συνολικά) 4 μερίδες 30΄   Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει. Τα...
Περισσότερα →
Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για...
Περισσότερα →
Μαγιονέζα του λεπτού
Μαγιονέζα του λεπτού
1´ 1´  για 400 γρ.   Δεν υπάρχει πιο γρήγορη και πιο νόστιμη μαγιονέζα. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα ραβδομπλέντερ και ένα λεπτό από το χρόνο σας. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ. ελαιόλαδο 150...
Περισσότερα →
Μαγιονέζα σπιτική
Μαγιονέζα σπιτική
5΄ 15΄ για 500 γρ.   Αν δεν βρείτε ολόφρεσκα και βιολογικά αυγά, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε άλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρόκους από αυγά μελάτα, δηλαδή βρασμένα για 3 λεπτά (από τη στιγμή που...
Περισσότερα →
Κέτσαπ σπιτική
Κέτσαπ σπιτική
20΄ 3 – 4 ώρες   Η τέλεια κέτσαπ φτιαγμένη από τα χεράκια σας! Η καλύτερη εποχή για να την φτιάξετε, είναι φυσικά το καλοκαίρι, που οι ντομάτες είναι στα καλύτερά τους. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Ζωμός ψαριού
Ζωμός ψαριού
30΄ 20΄ – 25΄ 2 λίτρα   Για ένα πιο ελαφρύ ζωμό, προτιμώ λευκά ψάρια με λεπτή γεύση, όπως γλώσσα, καλκάνι, πεσκανδρίτσα, βακαλάος, σφυρίδα, συναγρίδα, φαγκρί κλ.π. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα κεφάλια μεγάλων...
Περισσότερα →
Ζωμός λαχανικών
Ζωμός λαχανικών
15΄  45΄ 2 λίτρα   Ο ζωμός που αντικαθιστά το νερό. Ότι και να μαγειρέψω χρησιμοποιώ ζωμό λαχανικών.  Υλικά Εκτέλεση λίγο ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μέτριο πράσο, κομμένο σε μεγάλες ροδέλες 1...
Περισσότερα →
Ζωμός κρέατος
Ζωμός κρέατος
15΄ 1 ώρα 2½ λίτρα   Δεν βάζω άλλα μπαχαρικά εκτός από τα δαφνόφυλλα για να κρατήσω ουδέτερη τη γεύση του ζωμού. Δεν θέλω να μυρίζει έντονα και να επηρεάζει τα φαγητά μου. Υλικά Εκτέλεση 3 – 4...
Περισσότερα →
Ζωμός κότας
Ζωμός κότας
15΄ 4½ ώρες 2½ λίτρα   Από τους πιο βασικούς ζωμούς της κουζίνας. Μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο βρασμού αλλά είναι μεγάλη η ποσότητα. Αν τον παγώσετε στην κατάψυξη θα περάσετε πολύ καιρό. Υλικά...
Περισσότερα →