ΣΟΥΠΕΣ

Σούπα με καλαμπόκι και κάρι
Σούπα με καλαμπόκι και κάρι
20΄  40΄ – 45΄ 4 μερίδες –   Το γλυκό και αμυλώδες καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για χορταστικές, κρεμώδεις σούπες. Είναι απείρως προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικό καλαμπόκι, μιας και τα περισσότερα είδη...
Περισσότερα →
Τραχανόσουπα
Τραχανόσουπα
15΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Το πόσο νερό θα ρίξουμε στη σούπα εξαρτάται από το πόσο ζουμερή τη θέλουμε. Οι περισσότεροι προτιμούν τον τραχανά πηχτό και μελάτο αλλά άλλοι αρέσκονται σε ζουμερή,...
Περισσότερα →
Σούπα σελινόριζας κρεμώδης
Σούπα σελινόριζας κρεμώδης
20΄ 35΄  4-6 –   Αν η σούπα προκύψει πολύ πηχτή μετά την πολτοποίηση, την αραιώνουμε με λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αν προκύψει πιο υδαρή από όσο θέλουμε τη βράζουμε για 5 λεπτά...
Περισσότερα →
Σούπα βελουτέ με μαραθόριζα
Σούπα βελουτέ με μαραθόριζα
20΄ 40΄ 4 μερίδες –   Αν και ο συνδυασμός μαραθόριζας και πορτοκαλιού είναι αναπάντεχα ταιριαστός γιατί δίνει ιδιαίτερη «φρεσκάδα» στη γύση της σούπας, ωστόσο αν θέλουμε παραλείπουμε το χυμό. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Σούπα βελουτέ με «χόρτα λαϊκής»
Σούπα βελουτέ με «χόρτα λαϊκής»
 45΄  35΄ – 40΄  4 μερίδες –   Φαγάκι-βάλσαμο, χειμωνιάτικο, νόστιμο, εποχικό, οικονομικό. Μια σούπα με όλη τη γεύση των χορταρικών της εποχής, ελαφριά αλλά χορταστική με την προσθήκη παξιμαδιού και γιαουρτιού (και τα δύο...
Περισσότερα →
Πατατόσουπα με πάπρικα
Πατατόσουπα με πάπρικα
 30΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Η σούπα αυτή βασίζεται στην κλασική γαλλική χωριάτικη σούπα “βισισουάζ” που φτιάχνεται με πράσα και πατάτες και σερβίρεται πολτοποιημένη. Εδώ απλώς νοστιμίζουμε με μπέικον και πάπρικα, για...
Περισσότερα →
Μανιταρόσουπα κρέμα βελούδινη
Μανιταρόσουπα κρέμα βελούδινη
20΄ 40΄ 6 μερίδες –   Οι πιο νόστιμες μανιταρόσουπες φτιάχνονται με μείγμα από διάφορα φρέσκα μανιτάρια όπως κλασικά λευκά, μικρά στρογγυλά με καφετί χρώμα, πορτομπέλο, πλευρότους και άλλα. Ιδιαίτερη νοστιμιά δίνουν όμως τα αποξηραμένα...
Περισσότερα →
Λαχανόσουπα χειμωνιάτικη
Λαχανόσουπα χειμωνιάτικη
30΄  περίπου 1 ώρα 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, μπορούμε να περάσουμε τη σούπα από το μπλέντερ για να αποκτήσει βελούδινη υφή, σαν κρέμα. Αν είναι αρκετά υδαρή, την αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις...
Περισσότερα →
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
 15΄ –  4 – 6 μερίδες 15΄ – 20΄   Όσο το καλοκαίρι προχωρά αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τις σούπες μας δροσερές, με υλικά της εποχής και με φρέσκα μυρωδικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε μπλέντερ και...
Περισσότερα →
Κρύα σούπα αμυγδάλου
Κρύα σούπα αμυγδάλου
 30΄  –  4 μερίδες 3 – 4 ώρες   Η ισπανικής προέλευσης καλοκαιρινή αυτή σούπα είναι ιδιαίτερα δροσιστική και εξαιρετικά γευστική. Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε ένα επίσημο γεύμα όπου στο κύριο πιάτο θα υπάρχει...
Περισσότερα →
Κρεμμυδόσουπα
Κρεμμυδόσουπα
30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Είναι μια χωριάτικη γαλλική σούπα που, παραδοσιακά, σερβίρεται με μια χονδρή φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Εδώ προτείνουμε μια μεσογειακή εκδοχή, με θρεπτικό, νόστιμο και νηστίσιμο ταχίνι,...
Περισσότερα →
Κολοκυθόσουπα με μπαχάρι
Κολοκυθόσουπα με μπαχάρι
15΄ 50΄ συνολικά 4 μερίδες –   Η αγαπημένη μου χειμωνιάτικη σούπα. Το μπαχάρι δίνει ιδιαίτερη γεύση αλλά όχι παραπάνω απ’ ότι σας προτείνω γιατί υπάρχει κίνδυνος να βγάλει πικρίλα. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό ψίχα...
Περισσότερα →
Γκασπάτσο λευκό
Γκασπάτσο λευκό
 30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Εκτός από το κλασικό γκασπάτσο με ντομάτες, οι Ισπανοί περηφανεύονται και για το παγωμένο τους «γκασπάτσο μπλάνκο», δηλαδή μια λευκή κρεμώδη σούπα με αγγούρι, γιαούρτι και σταφύλια....
Περισσότερα →
Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
15΄  – 4 μερίδες 1 ώρα   Το γνήσιο γκασπάτσο τρώγεται όχι απλώς κρύο, αλλά παγωμένο! Αν θέλουμε λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε τη σούπα λίγο πιο πυκνή, χωρίς δηλαδή να προσθέσουμε νερό, και να ρίξουμε...
Περισσότερα →
Γιαουρτόσουπα παγωμένη με αγγούρι
Γιαουρτόσουπα παγωμένη με αγγούρι
10΄  – 4 μερίδες 30΄ – 40΄   Ιδανικό πιάτο για τις καυτές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Αν θέλουμε τη σούπα ελαφρώς πιο χορταστική, μπορούμε να προσθέσουμε σε κάθε μερίδα λίγα φρεσκοψημένα κρουτόν. Υλικά...
Περισσότερα →
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
15΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Οι παγωμένες αγγουρόσουπες είναι ότι, δροσερότερο για τα καλοκαιρινά γεύματα. Έχουν ουδέτερη γεύση κι έτσι αφήνουν αρκετό «χώρο» για συνδυασμούς και πειραματισμούς, όπως εδώ, με μαύρες σταφίδες και...
Περισσότερα →
Σπαραγγόσουπα βελουτέ
Σπαραγγόσουπα βελουτέ
15΄ 5΄ 4 μερίδες –   Ζουμερά, τραγανά γλυκά σπαράγγια θα βρούμε σε ματσάκια τόσο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μανάβικα όσο και σε ορισμένες λαϊκές αγορές. Προτιμάμε τα πράσινα και όχι τα λευκά τα...
Περισσότερα →
Σούπα με αβοκάντο και κόλιανδρο
Σούπα με αβοκάντο και κόλιανδρο
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Το «βουτυράτο» αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να δένουμε  σούπες ή σάλτσες και, μαζί με το ταχίνι, είναι από τα υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν με το παραπάνω...
Περισσότερα →
Ντοματόσουπα με κατίκι
Ντοματόσουπα με κατίκι
20΄ 18΄ 4 μερίδες –   Μια δροσερή και ελαφριά σούπα, τέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν βρείτε ντομάτες από μποστάνι στο χωριό θα είναι το ιδανικό. Υλικά Εκτέλεση 8 μεγάλες και ώριμες,...
Περισσότερα →
Μπροκολόσουπα
Μπροκολόσουπα
10΄ 40΄ 4 μερίδες –   Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα σε πιάτα με κρέας ή ψάρια. Υλικά Εκτέλεση 100 ml...
Περισσότερα →
Μαρουλόσουπα βελουτέ
Μαρουλόσουπα βελουτέ
 20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Δείτε πώς το μαρουλάκι, που το έχουμε συνηθίσει ωμό σε σαλάτα, μπορεί να μας δώσει μια απίθανη χειμωνιάτικη βελούδινη σούπα, χορταστική και πεντανόστιμη! Υλικά Εκτέλεση 1 μεγάλο και...
Περισσότερα →
Κολοκυθόσουπα με πράσα
Κολοκυθόσουπα με πράσα
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το γιαούρτι με 200 γρ. ξινή κρέμα ή με ρώσικη κρέμα σμετάνα (θα τη βρούμε σε πολλά καταστήματα με ρώσικα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και σε μεγάλα...
Περισσότερα →
Κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρι
Κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρι
15΄ 35΄ 4 – 6 μερίδες –   Νόστιμη σούπα γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με μίγμα μπαχαρικών κάρι που ταιριάζει ωραία με τη γεύση της κολοκύθας. Αν δεν αγαπάτε το καρι μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο μπαχάρι...
Περισσότερα →
Καροτόσουπα με μπέικον
Καροτόσουπα με μπέικον
10΄ 1 ώρα 4 – 6 μερίδες –   Ένας καλός τρόπος να «δέσουμε» μια πολτοποιημένη σούπα είναι να ρίξουμε στο τέλος του μαγειρέματος έναν φρέσκο κρόκο αυγού, τον οποίο θα μαγειρέψουμε με τη μέθοδο...
Περισσότερα →
Φασολάδα σούπα
Φασολάδα σούπα
10΄ 1½ – 2 ώρες 6 μερίδες 12 ώρες   Ανάλογα με το πόσο πηχτή ή υδαρή θέλουμε τη φασολάδα ρίχνουμε και το ανάλογο νερό. Για μια πηχτή, δεμένη σούπα αρκούν συνήθως 2 λίτρα νερό....
Περισσότερα →
Φακές σούπα με σπανάκι
Φακές σούπα με σπανάκι
20΄ 50΄ 4 – 6 μερίδες –   Για να ξεφύγουμε λίγο από την τυπική σούπα με φακές, ας την εμπλουτίσουμε με νόστιμα σοταρισμένα λαχανικά και σπανάκι. Φαγητό θρεπτικό, πλουσιότατο σε σίδηρο, χορταστικό και πολύ...
Περισσότερα →
Σούπα βελούδινη με κόκκινες φακές
Σούπα βελούδινη με κόκκινες φακές
15΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Μια ωραία πρόταση είναι να σερβίρουμε τη σούπα αυτή με μια αφράτη κρέμα καπνιστής πέστροφας: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (θα τα βρούμε σε συσκευασίες...
Περισσότερα →
Ρεβιθόσουπα με χοιρινό
Ρεβιθόσουπα με χοιρινό
30΄ 1 ώρα + 45΄ 6 – 8 μερίδες 8-12 ώρες   Αν θέλουμε να δώσουμε έξτρα γεύση στη σούπα, μπορούμε να σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια σε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και, όταν μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε...
Περισσότερα →
Ρεβίθια σούπα
Ρεβίθια σούπα
15΄ 1 – 1½ ώρα 4 μερίδες 12 ώρες   Η πιο κλασσική σούπα με ρεβίθια ιδανική για της κρύες μέρες του χειμώνα. Στίψτε μπόλικο λεμονάκι και συνοδέψτε την με φρέσκο χωριάτικο ψωμί. Υλικά...
Περισσότερα →
Καστανόσουπα βελουτέ
Καστανόσουπα βελουτέ
 15´ 30´-35´ 4 μερίδες –   Αν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε τα κάστανα, υπάρχουν έτοιμα καθαρισμένα σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι προμαγειρεμένα και συσκευασμένα σε κενό. Μεγάλη ευκολία αλλά θα χάσετε...
Περισσότερα →
Σούπα με γαρίδες, καρύδα και δυόσμο
Σούπα με γαρίδες, καρύδα και δυόσμο
30΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Τα εξωτικά προϊόντα όπως η σάλτσα ψαριού, έχου ιδιαίτερη και έντονη γεύση και είναι από τα αρτύματα που χαρακτηρίζουν τα ασιατικά πιάτα. Η χρήση της σάλτσα είναι προαιρετική,...
Περισσότερα →
Ψαρόσουπα
Ψαρόσουπα
40΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες  –   Τα καταλληλότερα βραστόψαρα, ιδανικά για ψαρόσουπα είναι τα σκορπίδια, οι δράκαινες, τα χριστόψαρα, οι χάνοι, οι γύλοι, τα κεφάλια και οι ουρές πεσκανδρίτσας, τα μπακαλιαράκια, οι μπαλάδες...
Περισσότερα →
Μαγειρίτσα κλασική, αυγοκομμένη
Μαγειρίτσα κλασική, αυγοκομμένη
30΄ 1 ώρα 4 – 6 μερίδες –   Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με τους αγαπημένους μας, να μας περιμένει στο σπίτι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή μαγειρίτσα, πυκνή, αυγολεμονάτη...
Περισσότερα →