destination taste!

ΨΑΡΙΑ

ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
Το πέστο ρόκας μπορούμε να το ετοιμάσουμε μέχρι και 5 ημέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέσα σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω για να μην χαλάσει. Στην περίπτωση αυτή...
Περισσότερα →
ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
ΨΑΡΙ ΠΛΑΚΙ ΣΠΕΤΣΙΩΤΑ
Μην σας ξεγελά το όνομα. Το καταπληκτικό καλοκαιρινό αυτό πιάτο φτιάχνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Εκτός από λευκό ψάρι μπορούμε να ετοιμάσουμε το φαγητό αυτό και με μικρά ψάρια, κυρίως με γαύρο.
Περισσότερα →
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΝΙΣΟΥΑΖ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ
ΤΣΙΠΟΥΡΕΣ ΝΙΣΟΥΑΖ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ
Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τις ολόκληρες τσιπούρες με φιλέτα ψαριού, όπως πέρκα, γαλέο ή μπακαλιάρο. Θα χρειαστούμε 4 φιλέτα βάρους περίπου 250 γρ. το καθένα ή 8 μικρότερα.
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μπορεί να μοιάζει εξεζητημένη συνταγή, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας απλός τρόπος να απολαύσουμε φιλεταρισμένο ψάρι, χωρίς να χάσουμε τίποτα από τη γεύση και την αφράτη υφή τους, που μας δίνει το ψήσιμο σε μπεν μαρί.
Περισσότερα →
ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ποσάρισμα είναι το μαγείρεμα με λιγοστό υγρό σε πολύ χαμηλή φωτιά και με καλά κλεισμένο σκεύος, ώστε το κρέας ή το ψάρι να μαγειρευτεί στους εγκλωβισμένους υδρατμούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα ψαχνό πραγματικά τρυφερό με θαυμάσια απαλή γεύση.
Περισσότερα →
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
Από τα νοστιμότερα μαγειρέματα της σαρδέλας είναι γεμιστές στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε εύκολα, όπως ακριβώς καθαρίζουμε το γαύρο, χωρίς όμως να χωρίσουμε τα φιλετάκια στα δύο.
Περισσότερα →
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Από τις πιο νόστιμες σαλάτες-κρέμες, με αναπάντεχο αλλά εξαίσιο συνδυασμό υλικών. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και σφικτή, αλειμμένη σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού ή σαν ντιπ, με κριτσίνια ή αλμυρά κρακεράκια.
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΡΙΖΟΤΟ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΕ ΡΙΖΟΤΟ
Κύριο πιάτο με ψάρι και συνοδευτικό, μαζί, σε ένα! Το μυστικό νοστιμιάς και αρώματος στη συνταγή αυτή είναι φασκόμηλο που «δένει» εκπληκτικά με τη γεύση του μπακαλιάρου. Για να αποφεύγω τις ατελείωτες ώρες ξαρμυρίσματος, προτιμώ το έτοιμο, ξαλμυρισμένο φιλέτο.
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
Το μυστικό είναι στο ασπράδι και τη μπίρα! Αυτά τα δύο υλικά είναι φύσει διογκωτικά και δίνουν στο μείγμα αέρινη υφή. Ειλικρινά, δεν πρόκειται για απλούς μπακαλιαροκεφτέδες αλλά για αέρινους λουκουμάδες με υπέροχη γεύση!
Περισσότερα →
ΜΕΝΟΥΛΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»
ΜΕΝΟΥΛΕΣ «ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ»
Ιδιαίτερο μεζεδάκι από ένα υποτιμημένο και φτηνό ψάρι. Η μένουλα ή μέλουνα (σε ορισμένες περιοχές) Είναι συγγενικό ψάρι με τη μαρίδα αλλά είναι διπλάσια στο μάκρος και στο φάρδος. Προτιμήστε να τις παστώσετε...
Περισσότερα →
ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
ΜΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
Φτιάξτε αυτό το φαγητό και με άλλα μικρά ψάρια όπως γαύρο ή μικρό γοπάκι. Εχουμε υπόψη πώς, ενώ η μαρίδα δεν απαιτεί το παραμικρό καθάρισμα, παρά μόνο καλό πλύσιμο, τα υπόλοιπα ψαράκια χρειάζονται καθάρισμα από εντόσθια και κεφάλια και, αν είναι λίγο μεγαλύτερα, από τις ραχοκοκαλιές.
Περισσότερα →
ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ψήσετε τσιπούρες, μικρές σφυριδούλες και άλλα εκλεκτά ψάρια. Οσο για τα φρέσκα μυρωδικά, μην τα αντικαταστήσετε με ξερά γιατί θα χάσετε μεγάλο μέρος της ευωδιάς τους. Αναζητήστε σε ένα φυτώριο ή σε καλά μανάβικα.
Περισσότερα →
ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ
ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑ
Μόνο δύο φορές διακόπτεται η αυστηρή νηστεία της Σαρακοστής και μάλιστα και τις δύο φορές με ψάρι: Την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Ευκαιρία για ακόμη περισσότερα ψαρομαγειρέματα.
Περισσότερα →
ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΓΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
Μια από τις ωραιότερες συνταγές της ελληνικής κουζίνας! Οι μαγειρικές παραλλαγές του γαύρου είναι άπειρες και ποικίλου από τόπο σε τόπο. Αν θέλετε να κάνετε αυτό το φαγητό πιο χορταστικό στρώστε στον πάτο του ταψιού μια στρώση από λεπτές φέτες πατάτας.
Περισσότερα →
ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ο γαλέος είναι ένα ψάρι που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα: είναι πεντανόστιμος, η σάρκα του είναι σφικτή, ολόλευκη, με μονάχα ένα κεντρικό κόκαλο της ραχοκοκαλιάς και, τέλος, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, πέραν της κλασικής εκδοχής στο τηγάνι με σκορδαλιά.
Περισσότερα →

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια