destination taste!

ΨΩΜΙΑ

Χαρουπόψωμο με καρύδια
Χαρουπόψωμο με καρύδια
20΄ 45΄ – 50΄ 2 ψωμιά περίπου 2 ώρες   Δεν είναι μόνο υγιεινό, είναι και πολύ νόστιμο. Το χαρουπάλευρο μπορεί να ξυπνά άσχημες αναμνήσεις στις παλαιότερες γενιές, όπως έχει μια ιδιαίτερη γεύση, ελαφρώς...
Περισσότερα →
Τυροκούλουρο με ζύμη brioche
Τυροκούλουρο με ζύμη brioche
20´ 30´-35´ 5-6 τυροκούλουρα (ανάλογα το μέγεθος) 8 ώρες συνολικά   Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους...
Περισσότερα →
Ψωμί χωριάτικο, πολύ μυρωδάτο
Ψωμί χωριάτικο, πολύ μυρωδάτο
 20΄ 45΄ – 50΄ 2 φρατζόλες 30΄ + 1 ώρα   Το ψωμί αυτό μοσχοβολά σαν τσουρέκι, αφού περιέχει λίγο μαχλέπι. Μπορούμε ασφαλώς να το παραλείψουμε αλλά του ταιριάζει εξαιρετικά. Για να δούμε ότι...
Περισσότερα →
Ψωμί ολικής άλεσης
Ψωμί ολικής άλεσης
 25΄ 1 ώρα 2 καρβέλια  2 + 2 ώρες   Αξίζει η αναμονή για το ψωμί αυτό, αφού το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω. Διαλέγουμε ένα καλής ποιότητα αλεύρι ολικής άλεσης, βιολογικό...
Περισσότερα →
Φρατζολάκια με μπέικον
Φρατζολάκια με μπέικον
 30΄ περίπου 35΄ Για 3 μεγάλες φρατζόλες 1 ώρα   Ιδιαίτερα ψωμάκια, αφράτα και πολύ νόστιμα, ιδανικά για σάντουιτς. Μια άλλη ιδέα είναι να πλάσουμε το ζυμάρι σε φραντζόλες, να τις κόψουμε σε φέτες...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
Μπορείτε να το κόψετε σε χοντρές φέτες και να τις «ντύσετε» με χαρτί κουζίνας και λαδόκολλα. Έτσι θα διατηρηθούν μαλακές και θα μπορείτε να τις δίνετε τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.
Περισσότερα →
Τυρόψωμο σαν πίτσα
Τυρόψωμο σαν πίτσα
 15΄  30΄ 6 τυρόψωμα  1 ώρα   Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω...
Περισσότερα →
Λαμπροκουλούρα
Λαμπροκουλούρα
 30΄ 40΄ 1 κουλούρα 1 ώρα   Η λαμπροκουλούρα δεν είναι τσουρέκι, αν και αρωματίζεται με τα ίδια αρώματα… Είναι γιορτινό ψωμί στολισμένο με κόκκινα αυγά, που ετοιμάζεται το Μεγάλο Σάββατο για το βράδυ...
Περισσότερα →
Λαζαράκια
Λαζαράκια
 15΄  20΄ για 6 λαζαράκια  40΄   Παραδοσιακό ψωμάκι που γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και πολύ νόστιμο. Τα πιτσιρίκια θα το χαρούν ιδιαίτερα!...
Περισσότερα →
Λαδόψωμα
Λαδόψωμα
10΄ περίπου 1 ώρα 2 μέτρια καρβέλια 45΄   Με τις ζύμες του ψωμιού δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι με την αναλογία αλευριού-νερού. Το είδος του αλευριού και η υγρασία της ατμόσφαιρας, για παράδειγμα,...
Περισσότερα →
Λαγάνα ωραία σπιτική
Λαγάνα ωραία σπιτική
 20΄ 30΄ 2 λαγάνες  1½ ώρα   Είναι τόσο εύκολη στην ετοιμασία της που αξίζει να τη φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας συναντάμε πολλές παραλλαγές (με ξηρούς καρπούς, σταφίδες,...
Περισσότερα →
Λαγάνα της Καθαροδευτέρας
Λαγάνα της Καθαροδευτέρας
20΄ 20΄ για 2 λαγάνες 45΄ – 50΄   Καθαροδευτέρα δίχως λαγάνα δεν νοείται! Και είναι τόσο εύκολο να τη φτιάξετε που θα ξεχάσετε αμέσως τις έτοιμες. Υλικά Εκτέλεση 1 φακελάκι (7 – 9...
Περισσότερα →
Επτάζυμο
Επτάζυμο
 50΄  8-10 ώρες Α φούσκωμα: 1½ ώρα Β φούσκωμα: 1½ ώρα Γ φούσκωμα: 40΄   Το επτάζυμο είναι ένα παραδοσιακό, νησιώτικο ψωμί χωρίς αλάτι, που έχει ιδιαίτερη γεύση και τρώγεται κυρίως με θαλασσινούς μεζέδες...
Περισσότερα →
Ελιόψωμο ολικής άλεσης με μπέικον
Ελιόψωμο ολικής άλεσης με μπέικον
20΄ 40΄ 2 καρβέλια 1½ ώρα + 45΄   Ο συνδυασμός των «χωριάτικων» αλευριών με τις ελιές είναι μοναδικός! Χρησιμοποιούμε όποιο είδος ελιάς θέλουμε, από Καλαμών ή άλλη  μαύρη, μέχρι πράσινες τσακιστές ή μείγμα...
Περισσότερα →
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
20΄ 20΄ 8 ψωμάκια 20΄+30΄   Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο...
Περισσότερα →