ΨΩΜΙΑ

Ψωμί χωριάτικο, πολύ μυρωδάτο
Ψωμί χωριάτικο, πολύ μυρωδάτο
 20΄ 45΄ – 50΄ 2 φρατζόλες 30΄ + 1 ώρα   Το ψωμί αυτό μοσχοβολά σαν τσουρέκι, αφού περιέχει λίγο μαχλέπι. Μπορούμε ασφαλώς να το παραλείψουμε αλλά του ταιριάζει εξαιρετικά. Για να δούμε ότι...
Περισσότερα →
Ψωμί ολικής άλεσης
Ψωμί ολικής άλεσης
 25΄ 1 ώρα 2 καρβέλια  2 + 2 ώρες   Αξίζει η αναμονή για το ψωμί αυτό, αφού το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει με το παραπάνω. Διαλέγουμε ένα καλής ποιότητα αλεύρι ολικής άλεσης, βιολογικό...
Περισσότερα →
Φρατζολάκια με μπέικον
Φρατζολάκια με μπέικον
 30΄ περίπου 35΄ Για 3 μεγάλες φρατζόλες 1 ώρα   Ιδιαίτερα ψωμάκια, αφράτα και πολύ νόστιμα, ιδανικά για σάντουιτς. Μια άλλη ιδέα είναι να πλάσουμε το ζυμάρι σε φραντζόλες, να τις κόψουμε σε φέτες...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο με ζαμπόν
Τυρόψωμο με ζαμπόν
30΄  1 ώρα Για 2 φρατζόλες –   Σερβίρεται τέλεια κομμένο σε φέτες, αλειμμένες με μουστάρδα και συνοδεύονται με μπίρα! Υλικά Εκτέλεση 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κοφτές κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο σαν πίτσα
Τυρόψωμο σαν πίτσα
 15΄  30΄ 6 τυρόψωμα  1 ώρα   Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω...
Περισσότερα →
Λαμπροκουλούρα
Λαμπροκουλούρα
 30΄ 40΄ 1 κουλούρα 1 ώρα   Η λαμπροκουλούρα δεν είναι τσουρέκι, αν και αρωματίζεται με τα ίδια αρώματα… Είναι γιορτινό ψωμί στολισμένο με κόκκινα αυγά, που ετοιμάζεται το Μεγάλο Σάββατο για το βράδυ...
Περισσότερα →
Λαζαράκια
Λαζαράκια
 15΄  20΄ για 6 λαζαράκια  40΄   Παραδοσιακό ψωμάκι που γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και πολύ νόστιμο. Τα πιτσιρίκια θα το χαρούν ιδιαίτερα!...
Περισσότερα →
Λαδόψωμα
Λαδόψωμα
10΄ περίπου 1 ώρα 2 μέτρια καρβέλια 45΄   Με τις ζύμες του ψωμιού δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι με την αναλογία αλευριού-νερού. Το είδος του αλευριού και η υγρασία της ατμόσφαιρας, για παράδειγμα,...
Περισσότερα →
Λαγάνα ωραία σπιτική
Λαγάνα ωραία σπιτική
 20΄ 30΄ 2 λαγάνες  1½ ώρα   Είναι τόσο εύκολη στην ετοιμασία της που αξίζει να τη φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας συναντάμε πολλές παραλλαγές (με ξηρούς καρπούς, σταφίδες,...
Περισσότερα →
Λαγάνα της Καθαροδευτέρας
Λαγάνα της Καθαροδευτέρας
20΄ 20΄ για 2 λαγάνες 45΄ – 50΄   Καθαροδευτέρα δίχως λαγάνα δεν νοείται! Και είναι τόσο εύκολο να τη φτιάξετε που θα ξεχάσετε αμέσως τις έτοιμες. Υλικά Εκτέλεση 1 φακελάκι (7 – 9...
Περισσότερα →
Επτάζυμο
Επτάζυμο
 50΄  8-10 ώρες Α φούσκωμα: 1½ ώρα Β φούσκωμα: 1½ ώρα Γ φούσκωμα: 40΄   Το επτάζυμο είναι ένα παραδοσιακό, νησιώτικο ψωμί χωρίς αλάτι, που έχει ιδιαίτερη γεύση και τρώγεται κυρίως με θαλασσινούς μεζέδες...
Περισσότερα →
Ελιόψωμο ολικής άλεσης με μπέικον
Ελιόψωμο ολικής άλεσης με μπέικον
20΄ 40΄ 2 καρβέλια 1½ ώρα + 45΄   Ο συνδυασμός των «χωριάτικων» αλευριών με τις ελιές είναι μοναδικός! Χρησιμοποιούμε όποιο είδος ελιάς θέλουμε, από Καλαμών ή άλλη  μαύρη, μέχρι πράσινες τσακιστές ή μείγμα...
Περισσότερα →
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
20΄ 20΄ 8 ψωμάκια 20΄+30΄   Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο...
Περισσότερα →