ΓΡΗΓΟΡΕΣ

Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
25΄ 40΄ – 45΄ 25-30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30...
Περισσότερα →
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
15´ 45´ 6 πατάτες –   Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική! Υλικά Εκτέλεση 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό...
Περισσότερα →
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Άλειμμα: 15´ Κριτσίνια: 20´ Κριτσίνια: 20´ – 25´ 4-6 μερίδες Άλειμμα: 1 ώρα   Τραγανά κριτσινάκια και τέλειο ορεκτικό για να συνοδέψετε μπυρίτσα ή ουζάκι. Τα καπνιστά ψαρικά δίνουν ιδιαίτερη γεύση που είμαι σίγουρη...
Περισσότερα →
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα...
Περισσότερα →
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
20´ 30´ 6 μερίδες –   Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες. Υλικά Εκτέλεση Για το...
Περισσότερα →
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
30΄ 20΄ (συνολικά) 4 μερίδες 30΄   Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει. Τα...
Περισσότερα →
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
20΄ 20΄ 30-35 μπουκίτσες –   Από τα καλύτερα μεζεδάκια για παιδικό –και όχι μόνο- πάρτι. Γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 30-35 λουκανικομπουκιές Μουτεβελής 4 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα Καλαμάτας με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
20΄ – 4 μερίδες –   Η κινόα είναι μια σούπερ τροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Σε συνδυασμό με τα λουκάνικα με πορτοκάλι, αλλά και την βινεγκρέτ με πορτοκάλι και πετιμέζι, θεωρώ ότι μπορεί...
Περισσότερα →
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
20΄ 10΄-15΄ 4 – 6 μερίδες –   Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και πρωτότυπα λουκάνικα a la ελληνικά. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
20΄ 20΄ 4 πεϊνιρλί –   Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά...
Περισσότερα →
Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
30´ 30´ 12 τηγανίτες –   Ασυνήθιστες αλλά εξαιρετικά νόστιμες και γρήγορες, οι τηγανίτες αυτές αρέσουν πολύ και συνοδεύουν ιδανικά τόσο μπίρα όσο και κρασάκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε και μάλιστα να...
Περισσότερα →
Ντάκος
Ντάκος
 10΄ – 2 μερίδες –   Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας  και τη φαντασία...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού
Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού
 30΄ 5΄ 6 μερίδες –   Τα μείγματα επικάλυψης είναι πραγματικά πολλά και μπορούμε να πειραματιστούμε ανάλογα με τα γούστα μας. Έτσι, χρησιμοποιούμε μαυροσούσαμο, γλυκό μπούκοβο (ή ανάμεικτο με λίγο καυτερό), μείγμα από πάπρικες...
Περισσότερα →
Τζατζίκι με δυόσμο
Τζατζίκι με δυόσμο
 10΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και...
Περισσότερα →
Σάντουιτς με αρνάκι και γλυκόξινο μείγμα με παντζάρια
Σάντουιτς με αρνάκι και γλυκόξινο μείγμα με παντζάρια
 15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Ζητάμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας να ετοιμάσει τα αρνίσια μπριζολάκια (δηλαδή αρνίσια παϊδάκια, κοτολέτες) γιατί το ξεκοκάλισμά τους ίσως απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο. Υλικά Εκτέλεση 8 αρνίσια μπριζολάκια,...
Περισσότερα →
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
 15΄ –  4 – 6 μερίδες 15΄ – 20΄   Όσο το καλοκαίρι προχωρά αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τις σούπες μας δροσερές, με υλικά της εποχής και με φρέσκα μυρωδικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε μπλέντερ και...
Περισσότερα →
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
10΄ – 2 μερίδες –   Είναι το καλοκαιρινό κολατσιό της παιδικής μου ηλικίας, στον τόπο καταγωγής μου στην ορεινή Φθιώτιδα. Αυτό το χορταστικό, δροσερό και υγιεινό πρόγευμα που το λέγαμε «μπουκουβάλα», φτιάχνεται εύκολα και...
Περισσότερα →
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα...
Περισσότερα →
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
15΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Οι παγωμένες αγγουρόσουπες είναι ότι, δροσερότερο για τα καλοκαιρινά γεύματα. Έχουν ουδέτερη γεύση κι έτσι αφήνουν αρκετό «χώρο» για συνδυασμούς και πειραματισμούς, όπως εδώ, με μαύρες σταφίδες και...
Περισσότερα →
Croque monsieur
Croque monsieur
5΄ 15΄ 2 μερίδες –   Στη Γαλλία το τοστ  ονομάζεται  croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί έμενταλ ή...
Περισσότερα →
Ταραμοσαλάτα
Ταραμοσαλάτα
30΄ – για 500 γρ. –   Τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα για να γίνει ένας «αφρός» είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ (όχι τόσο στο μούλτι) και η σταδιακή προσθήκη λαδιού, με την...
Περισσότερα →
Σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι
Σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι
30΄ – 4 μερίδες –   Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το...
Περισσότερα →
Σαλάτα πολύχρωμη και πολυβιταμινούχα
Σαλάτα πολύχρωμη και πολυβιταμινούχα
30΄  – 6 μερίδες –   Χρώμα, χρώμα χρώμα! Απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη, αυτή η σαλάτα στέκεται επάξια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με όλα τα γιορτινά υλικά της. Κι αν θέλετε, προσθέστε «φλούδες» καλής γραβιέρας, που...
Περισσότερα →
Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι
Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι
20΄ – 4 μερίδες –   Η σελινόριζα τρώγεται και ωμή, ιδιαίτερα αν είναι ψιλοκομμένη ή τριμμένη, και μαριναρισμένη. Όπως και με τους υπόλοιπους βολβούς, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικά. Υλικά Εκτέλεση 4 μεγάλα καρότα,...
Περισσότερα →
Σαλάτα με δύο είδη γκρέιπφρουτ
Σαλάτα με δύο είδη γκρέιπφρουτ
10΄ – 4 μερίδες –   Ο συνδυασμός της γλυκανισάτης γεύσης του μάραθου και της μαραθόριζας με τα εσπεριδοειδή είναι από τους πιο ενδιαφέροντες της ελληνικής κουζίνας. Εκτός από πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γκρέιπφρουτ...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με ωμά μανιτάρια
Πράσινη σαλάτα με ωμά μανιτάρια
30΄ – 4-6 μερίδες –   Αν θέλετε, αντικαταστήστε το μηλόξιδο και το μέλι με 2 κουταλιές σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι. Υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, συμβατικό και βιολογικό. Υλικά Εκτέλεση 2 μαρούλια...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου και σάλτσα κερασιών
Πράσινη σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου και σάλτσα κερασιών
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, γαρνίρουμε τη σαλάτα με μερικά ολόκληρα κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο 250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου (τα βρίσκουμε χύμα ή...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με αγγουράκια τουρσί και βινεγκρέτ μελιού
Πράσινη σαλάτα με αγγουράκια τουρσί και βινεγκρέτ μελιού
25΄ – 4 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε βινεγκρέτ, το μυστικό για να αποκτήσει λεία και «δεμένη» υφή είναι να ανακατέψουμε τα υλικά με συγκεκριμένη σειρά: πρώτα τα πιο πυκνά (π.χ. γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι), στη...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο
20΄ – 4 μερίδες –   Για να μην μαυρίσει το αβοκάντο μετά το καθάρισμά του, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Υλικά Εκτέλεση 1 μέτριο τρυφερό μαρούλι, καθαρισμένο από τα εξωτερικά φύλλα, κομμένο σε...
Περισσότερα →
Πεπονοσαλάτα με ρόκα
Πεπονοσαλάτα με ρόκα
15΄  – 6 μερίδες –   Διαλέγουμε ώριμο και γλυκό πεπόνι, κατά προτίμηση μηλοπέπονο, καλά καθαρισμένο από τις ίνες και τα σπόρια στο κέντρο του. Υλικά Εκτέλεση 3 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, καλά στεγνωμένη...
Περισσότερα →
Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα
Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα
15΄ – 4 μερίδες –   Για να ωφεληθούμε τα μέγιστα από τα θρεπτικά συστατικά των ωμών υλικών αυτής της σαλάτας, τρίβουμε τα μήλα και τα παντζάρια την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Για μεγαλύτερη ποικιλία μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με συνδυασμό από διάφορες ντομάτες, δηλαδή να αναμείξουμε τις απλές ντομάτες με πομοντόρια κομμένα στη μέση, με μικρές ντομάτες (από αυτές...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο
Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο
15΄ – 6 μερίδες –   Για γευστικό αλλά και οπτικό ενδιαφέρον χρησιμοποιούμε διάφορα είδη ντομάτας. Απλές ή πομοντόρια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες αλλά και ντοματίνια κάθε χρώματος και σχήματος. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά και...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα και λεμόνι
Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα και λεμόνι
20΄  – 4 μερίδες –   Γλιστρίδα (ή αντράκλα) θα βρούμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές και σε ενημερωμένα μανάβικα. Αν μένουμε «εκτός των τειχών» τη βρίσκουμε εύκολα σε υπαίθριους χώρους και αγρούς, ακόμη και στον...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
15΄ – 6 μερίδες –   Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να ρίξουμε το αβοκάντο και το λαδολέμονο. Το ευάλωτο αβοκάντο θα το προσθέσουμε την...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νοστιμότατα πομοντόρια, τα μακρουλά ντοματάκια με την σφικτή σάρκα, τα οποία θα κόψουμε τη μέση. Θα χρειαστούμε 16 – 18 τεμάχια. Υλικά...
Περισσότερα →
Νισουάζ ανοιξιάτικη
Νισουάζ ανοιξιάτικη
20΄ 5΄ 6 μερίδες –   Η Νισουάζ είναι από τις γευστικότερες και πιο ευφάνταστες μεσογειακές σαλάτες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα από τις ίνες τους και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα. Τα...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
30΄ – 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος μαρουλιού θέλουμε: το κλασικό (ρόμαν), το μαρούλι “σαλάτα”, το σγουρό (λόλα) είτε μόνα τους το καθένα ή ανάμεικτα μεταξύ τους, για πιο...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
30΄ – 4 μερίδες –   Ξεχάστε τις «φλατ», βαρετές μαρουλοσαλάτες και ζωηρέψτε τις με ένα-δυο  ταιριαστά υλικά με έντονη γεύση, όπως οι αντσούγες. Θα με θυμηθείτε! Υλικά Εκτέλεση 2 μαρούλια ρόμαν, καθαρισμένα, πλυμένα, στεγνωμένα...
Περισσότερα →
Λαχανοσαλάτα με μήλο
Λαχανοσαλάτα με μήλο
20΄ – 4 μερίδες –   Αν μας αρέσουν τα ξινόμηλα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αντί για τα κόκκινα. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα 200 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα...
Περισσότερα →
Λαχανοσαλάτα Κόλσλοου
Λαχανοσαλάτα Κόλσλοου
20΄ – 4 μερίδες –   Αμερικανική σαλάτα που συνοδεύει συνήθως τα ψητά κρέατα και πουλερικά και που εμπλουτίζεται με μαγιονέζα. Προτείνουμε να την αντικαταστήσετε με στραγγιστό γιαούρτι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα αλλά και για...
Περισσότερα →
Αγροτική σαλάτα με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
Αγροτική σαλάτα με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Η επιτομή της νοστιμιάς και της δροσιάς! Η ευωδιά των εσπεριδοειδών απογειώνει μια απλή ανάμεικτη σαλάτα. Μην περιοριστείτε στα δεδομένα υλικά: αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας ή αντικαθιστώντας λαχανικά, σαλατικά...
Περισσότερα →
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
15΄  – 4 μερίδες –   Καλοκαιρινό, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό ορεκτικό!!! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως, γιατί το αβοκάντο, αν και ραντισμένο με χυμό λεμονιού, σύντομα μαυρίζει και χαλάει η γεύση του. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
15΄ 5´-8´ 4 μερίδες –   Μία γρήγορα γεύση που σας παίρνει ελάχιστο χρόνο να το προετοιμάσετε. Τα «επίπεδα» βλήτα παίρνουν άλλη διάσταση όταν τα συνδυάσετε με τη γαλομυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο τυράκι από κατσικίσιο γάλα...
Περισσότερα →
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
10΄ 4´-6´ 4 μερίδες –   Ένα μεζεδάκι πανεύκολο και χωρίς πολλά υλικά που θα συνοδέψει το τσιπουράκι σας. Το ανθότυρο είναι το ιδανικό τυρί, μαλακό και κρεμώδες που δένει υπέροχα με τη γλύκα της...
Περισσότερα →
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
15΄ 5´-6´ 4 μερίδες –   Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα...
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με λουκάνικο
Σφολιατάκια με λουκάνικο
15΄ 15΄ 18-20 πιτάκια –   Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια και θα φύγουν σε χρόνο ρεκόρ από την πιατέλα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας 18-20 λουκανικάκια κοκτέιλ ή άλλα λουκάνικα...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
5΄ 10΄ – 15΄ 2 μερίδες –   Το σουτζούκι είναι ένα παραδοσιακό αλλαντικό με έντονη γεύση και δυνατό άρωμα. Το ήπιο ανθότυρο και ο δροσερός βασιλικός δίνουν την ισορροπία των γεύσεων που χρειάζεται το...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
10΄ 15΄ 2 μερίδες –   Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό αλλαντικό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι φτιαγμένος με βρασμένα κομμάτια κρέατος, ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Μοιάζει λίγο με την πηχτή, αλλά έχει πιο...
Περισσότερα →
Ομελέτα με πατάτες
Ομελέτα με πατάτες
40΄ 12΄ 4 – 6 μερίδες –   Πανεύκολη και χορταστική ομελέτα και το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με περισσεύματα από πατάτες φούρνου (αν περισσέψουν από το ψητό), οπότε γλιτώνετε και χρόνο...
Περισσότερα →
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα 20΄  – 4 μερίδες 1-2 ώρες   Υπέροχο ορεκτικό που αξιοποιεί τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά. Τα ραπανάκια δίνουν μια πικάντικη γεύση και συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρο....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
30΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Φυλάμε στο ψυγείο τα περισσευούμενα κόκκινα αυγά του Πάσχα (γερά ή τσουγκρισμένα και ραγισμένα) μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά αναρίθμητοι και ευφάνταστοι τρόποι να τα σερβίρουμε! Υλικά...
Περισσότερα →
Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
10΄ 15΄ 4 μερίδες –   Ξεφεύγουμε λίγο από τα κλασικά λαδερά και ετοιμάζουμε τα φασολάκια με τον κινέζικο τρόπο, δηλαδή τηγανισμένα σε δυνατή φωτιά και για ελάχιστα λεπτά. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. πράσινα φασολάκια...
Περισσότερα →
Σπαραγγόσουπα βελουτέ
Σπαραγγόσουπα βελουτέ
15΄ 5΄ 4 μερίδες –   Ζουμερά, τραγανά γλυκά σπαράγγια θα βρούμε σε ματσάκια τόσο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μανάβικα όσο και σε ορισμένες λαϊκές αγορές. Προτιμάμε τα πράσινα και όχι τα λευκά τα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
10΄ – 4 μερίδες –   Τα κολοκυθάκια τρώγονται και ωμά και είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Προτιμούμε τα μικρά και τρυφερά. Υλικά Εκτέλεση 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά...
Περισσότερα →
Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα
Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους...
Περισσότερα →
Ντοματόσουπα με κατίκι
Ντοματόσουπα με κατίκι
20΄ 18΄ 4 μερίδες –   Μια δροσερή και ελαφριά σούπα, τέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν βρείτε ντομάτες από μποστάνι στο χωριό θα είναι το ιδανικό. Υλικά Εκτέλεση 8 μεγάλες και ώριμες,...
Περισσότερα →
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
15΄ 20΄ 6 ταρτάκια –   Εύκολα και πεντανόστιμα ταρτάκια, τέλεια για παιδικό πάρτι ή κρύο μπουφέ. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα κρούστας ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο Για τη γέμιση 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα...
Περισσότερα →
Κολοκυθάκια στο λάδι με βασιλικό
Κολοκυθάκια στο λάδι με βασιλικό
 10΄ 15΄ – 20΄   Η αφθονία των καλοκαιρινών λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών μας δίνει πολλές ιδέες για τη συντήρησή τους ώστε να τα απολαμβάνουμε για αρκετό καιρό και να γεμίζουμε με καλοκαιρινές νότες...
Περισσότερα →
Πιλάφι με κρεμμύδια
Πιλάφι με κρεμμύδια
5΄ 15΄ – 18΄ 6 μερίδες 10΄   Το μυστικό για αφράτο και σπυρωτό ρύζι είναι μετά το μαγείρεμα να το αφήσουμε σκεπασμένο με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι για λίγα λεπτά. Έτσι, οι υδρατμοί...
Περισσότερα →
Ντοματόρυζο σκορδάτο
Ντοματόρυζο σκορδάτο
15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με...
Περισσότερα →
Καστανό ρύζι
Καστανό ρύζι
5΄ 30΄ 4 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε πιλάφι με (άσπρο ή με καστανό ρύζι), μετά το μαγείρεμα το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα η οποία θα...
Περισσότερα →
Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκια
Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκια
20΄ 10΄ 4 μερίδες –   Για ιδιαίτερο άρωμα και γεύση μπορούμε να ραντίσουμε κάθε μερίδα με λίγο φουντουκέλαιο, το οποίο βρίσκουμε σε καλά μπακάλικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε απλό ελαιόλαδο. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με τόνο κονσέρβας και λιαστές ντομάτες
Σπαγγέτι με τόνο κονσέρβας και λιαστές ντομάτες
15΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για κλασικό τόνο κονσέρβας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο από γυάλινο βαζάκι, σε νερό, καλά στραγγισμένο. Είναι νοστιμότερος και καλύτερης ποιότητας, αρκεί να αποφύγουμε τον κοκκινόπτερο, καθώς πρόκειται για...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με κάππαρη, αντσούγιες και λιαστές ντομάτες
Σπαγγέτι με κάππαρη, αντσούγιες και λιαστές ντομάτες
10΄ 20΄ 4 μερίδες –   Η διάσημη μακαρονάδα «αλά πουτανέσκα», πικάντικη και με έντονο ταμπεραμέντο, κλείνει μέσα της χαρακτηριστικές μεσογειακές γεύσεις. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. σπαγγέτι (Νο 6 ή Νο 10) 50 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Ριγκατόνι με σύκα
Ριγκατόνι με σύκα
15΄ 10΄ 4 μερίδες  –   Ο γνωστός συνδυασμός φρέσκων σύκων με προσούτο σε ένα πρωτότυπο, ασυνήθιστο αλλά εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. ριγκατόνι (ή πένες) 50 ml ελαιόλαδο 1 μέτριο...
Περισσότερα →
Πλιγούρι με πρασινάδες
Πλιγούρι με πρασινάδες
 10΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε και διαθέτει η εποχική αγορά. Π.χ., αν δεν βρούμε μυρώνια βάζουμε περισσότερη ποσότητα μαϊντανού, ενώ αντί για άνηθο μπορούμε...
Περισσότερα →
Πένες με φρέσκα κουκιά και δυόσμο
Πένες με φρέσκα κουκιά και δυόσμο
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο ζυμαρικά πένες (ή...
Περισσότερα →
Πένες με φέτα και κολοκυθάκια
Πένες με φέτα και κολοκυθάκια
15΄ 10΄ 4 μερίδες –   Για να φτιάξετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιών, πρώτα κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα πολλά σπόρια. Μετά τα κόβετε με ένα μαχαιράκι...
Περισσότερα →
Πένες με τόνο και ελιές
Πένες με τόνο και ελιές
5΄ 20΄ 4 μερίδες –   Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες πάστες! Το καλοκαίρι βάλτε φρέσκες ντομάτες, ώριμες και τριμμένες και σερβίρετε το φαγητό αυτό ακόμα...
Περισσότερα →
Πένες με μανιτάρια, πράσινη σάλτσα και παστουρμά
Πένες με μανιτάρια, πράσινη σάλτσα και παστουρμά
10΄ 25΄ 4 μερίδες –   Μοντέρνα συνταγή με παραδοσιακό πικάντικο παστουρμά και νόστιμη σάλτσα μαϊντανού. Υλικά Εκτέλεση 100 γρ. παστουρμά, κομμένο σε λεπτά φετάκια 400 γρ. πένες 300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κομμάτια...
Περισσότερα →
Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα
Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα
10΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Γρήγορη και χορταστική ομελέτα που θα ολοκληρώσετε στο γκριλ, για να αποφύγετε το αναποδογύρισμά της στο τηγάνι, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο αν δεν...
Περισσότερα →
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και...
Περισσότερα →
Λαζάνια με τόνο και βασιλικό
Λαζάνια με τόνο και βασιλικό
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη μας καθημερινή γευστική συνήθεια πόσο μάλλον όταν κυριαρχούν τα αρώματα του βασιλικού. Αντικαταστήστε τον τόνο με σολομό κονσέρβας για τρυφερότερο ψαχνό και ακόμα περισσότερη...
Περισσότερα →
Κριθαρότο με μανιτάρια
Κριθαρότο με μανιτάρια
15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και μανεστράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ....
Περισσότερα →
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο...
Περισσότερα →
Κριθαράκι με παντζάρια
Κριθαράκι με παντζάρια
10΄ 15΄ – 20΄ 4 μερίδες –   Κριθαράκι το ελληνικό ζυμαρικό στο χρώμα και τι γεύση του παντζαριού! Υλικά Εκτέλεση 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό 3 μεγάλα...
Περισσότερα →
Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα μουστάρδας και βραστό ζαμπόν
Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα μουστάρδας και βραστό ζαμπόν
20΄ 10΄ 4 μερίδες –   Φαγάκι αστραπή, πεντανόστιμο και απλό και με ένα πλεονέκτημα: μετατρέπεται εύκολα σε πιάτο light, για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους χωρίς να στερούνται τη γεύση. Πώς; Απλώς αντικαθιστάτε το...
Περισσότερα →
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
10΄ 20΄ 4 μερίδες –   Πιάτο θεσσαλονικιώτικο που συναντάμε όμως και σε άλλα μέρη της Μακεδονίας. Μαζί με ένα πιλάφι αποτελεί κύριο γεύμα, ωστόσο σερβίρεται και σκέτο, σαν εξαιρετικός ουζομεζές. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε...
Περισσότερα →
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
20´ 15´ 4 μερίδες –   Μεζεδάκι τέλειο για ούζο…  Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι πεντανόστιμο. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά Για τη γέμιση 500...
Περισσότερα →
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
15´ 15´ 4 μερίδες –   Μια συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα… Ούζο, μαραθόσπορος και φινόκιο θα σας ταξιδέψουν σε καλοκαιρινές παραλίες. Υλικά Εκτέλεση 16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι 300...
Περισσότερα →
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα κλαδιά δεντρολίβανου, γίνονται σούβλες για τις γαρίδες, χαρίζοντάς τους ιδιαίτερο άρωμα και ο συνδυασμός ούζο-μέλι δίνουν μια γεύση απίστευτη! Υλικά Εκτέλεση ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2...
Περισσότερα →
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
15΄ 8΄ – 10΄ 4 μερίδες 30΄   Πικάντικα και πεντανόστιμα σουβλάκια, ότι πρέπει για βραδιές με τσίπουρο ή ουζάκι. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φιλέτο από καπνιστό σκουμπρί κονσέρβας, κομματιασμένο με το χέρι σε μέτρια...
Περισσότερα →
Σαρδέλες γεμιστές πλακί
Σαρδέλες γεμιστές πλακί
20΄ 10΄ – 12΄ 4 μερίδες –   Από τα νοστιμότερα μαγειρέματα της σαρδέλας είναι γεμιστές στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε εύκολα, όπως ακριβώς καθαρίζουμε το γαύρο, χωρίς όμως να χωρίσουμε τα φιλετάκια στα δύο. Υλικά...
Περισσότερα →
Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
20΄ 18΄ – 20΄ 4 μερίδες –   Ο γαλέος είναι ένα ψάρι που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα: είναι πεντανόστιμος, η σάρκα του είναι σφικτή, ολόλευκη, με μονάχα ένα κεντρικό κόκαλο της ραχοκοκαλιάς και, τέλος, μαγειρεύεται...
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια γεμιστά, κρασάτα
Σουτζουκάκια γεμιστά, κρασάτα
30΄ 35΄ 6 μερίδες –   Η γέμιση με τυριά είναι προαιρετική και, αν θέλουμε, την παραλείπουμε και φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια σκέτα. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο 350 γρ. κιμάς χοιρινός, από...
Περισσότερα →
Ομελέτα με κιμά και ντομάτα
Ομελέτα με κιμά και ντομάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ασυνήθιστη αλλά απίθανα νόστιμη αυτή η ομελέτα. Ο αρνίσιος κιμάς δίνει τη χαρακτηριστική νοστιμιά του και τον προτείνω, αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο τηγανητό με λαχανικά
Κοτόπουλο τηγανητό με λαχανικά
10΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες  –   Υλικά Εκτέλεση 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) 4 φιλέτα (περίπου 700 – 800 γρ.) φιλέτα από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε 1 δισκάκι φιλέτα που ζυγίζει περίπου...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο με μανιτάρια
Κοτόπουλο με μανιτάρια
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Το μυστικό για τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο είναι το αρχικό του σοτάρισμα σε ελάχιστο ελαιόλαδο, σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να ροδίσει καλά εξωτερικά και στη συνέχεια να μαγειρευτεί...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο γλυκόξινο με Μοσχάτο
Κοτόπουλο γλυκόξινο με Μοσχάτο
10΄ 20΄ 4 μερίδες –   Υλικά Εκτέλεση 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, χωρίς δέρμα, καλά χτυπημένα με τον μπάτη* 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (προτιμήστε μια βιολογική) 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι 2 κουτ....
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα
Ψαρονέφρι λεμονάτο με μουστάρδα
15΄ 15΄ – 18΄ 4 μερίδες –   Το πλέον άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού είναι το φιλέτο που μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο, το τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Δεν το παρακάνουμε με το μαγείρεμα...
Περισσότερα →
Τορτίγια με γλασαρισμένη πανσέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια
Τορτίγια με γλασαρισμένη πανσέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αν σας περισσέψει Πανσέτα με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι μπορείτε να την αξιοποιήσετε φτιάχνοντας υπέροχα σάντουιτς με τορτίγια και φρέσκα λαχανικά. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. πανσέτα με γλάσο από...
Περισσότερα →
Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
15΄ 4΄ – 10΄ 4 μερίδες –   Τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με ιδιαίτερα πικάντικη σάλτσα. Το δροσερό γιαούρτι, με τις πιπερίτσες τσίλι δένουν υπέροχα και απογειώνουν το φιλέτο. Υλικά Εκτέλεση     Για το φιλέτο...
Περισσότερα →