destination taste!

ΓΡΗΓΟΡΕΣ

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
Καλοκαιρινή, γρήγορη και πολύ ελαφριά φριτάτα με μελιτζάνες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες φλάσκες, τσακώνικες ή λευκές Σαντορίνης. Σερβίρετε με φρεσκοψημένο ψωμί...
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ «ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΕΣ»
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ «ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΕΣ»
Ποιο «μεθυστικές» γαρίδες δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει. Τα αρώματα από το ούζο, το μαραθόσπορο και τη φρέσκια ρίγανη είναι μοναδικά. Το πετιμέζι θα δώσει γλύκα στις ξινούτσικες ντομάτες και θα δέσει τη σάλτσα.
Περισσότερα →
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Παραδοσιακή και διαχρονική Λιβανέζικη συνταγή που θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλες φορές με ρεβίθια και άλλες όχι! Το ταχίνι δίνει απίθανη, σουσαμένια γεύση και απαλή υφή.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ
Διάσημη, ρωσική συνταγή που δημιουργήθηκε κάπου στα 1890 και στην παραδοσιακή της εκδοχή σερβίρετε με πατάτες τηγανητές. Εγώ σας προτείνω ένα αφράτο πουρέ που δένει τέλεια με την κρεμώδη σάλτσα.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
Ένα τέλειο κέικ για σνακ, μεζεδάκι ή ακόμα και για να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο. Η αλμυρή και δυνατή γεύση από το μπλε τυρί έρχεται σε κόντρα με την γλύκα των σύκων.
Περισσότερα →
ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Έχουμε παρερμηνεύσει αυτή τη συνταγή, μάλλον, χάρη ευκολίας και συνήθως χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος. Η αυθεντική καρμπονάρα περιέχει μόνο αυγά, βούτυρο και κρέας συντηρημένο σε λίπος (λαρδί).
Περισσότερα →
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
Eκλεκτός μεζές με εκλεκτό τυράκι. Το λαδοτύρι είναι το ιδανικό τυρί για να κάνει το χοιρινό ζουμερό και πικάντικο. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια καυτερή πιπερίτσα για ακόμα πιο «δυνατή» γεύση. Συνοδέψτε την τηγανιά με τσιπουράκι.
Περισσότερα →
ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
Mπορεί να σας φανεί απλό φαγητό, αλλά σας εγγυόμαι ότι είναι τόσο χορταστικό που αν το σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα είναι πλήρες γεύμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες κρέπες που θα βρείτε τα σούπερ μάρκετ ή ακόμα και τορτίγιες.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Η κινόα είναι μια σούπερ τροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Σε συνδυασμό με τα λουκάνικα με πορτοκάλι, αλλά και την βινεγκρέτ με πορτοκάλι και πετιμέζι, θεωρώ ότι μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως γεύμα.
Περισσότερα →
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.
Περισσότερα →
CHEDDAR SAUCE
CHEDDAR SAUCE
Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
Περισσότερα →
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Πιάτο express, γιατί απαιτεί μόνο λίγο χρόνο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Οι ωμές ντομάτες και ο φρέσκος βασιλικός είναι ότι πιο καλοκαιρινό μπορώ να σας προτείνω. Αν χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες, θα πρέπει να φροντίσετε να τις έχετε ξεπαγώσει πριν τις χρησιμοποιήσετε.
Περισσότερα →
ΝΤΑΚΟΣ
ΝΤΑΚΟΣ
Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας και τη φαντασία σας.
Περισσότερα →
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και κατσικίσιο κρέας, μαγειρευτό ή σχάρας, καθώς και πικάντικα κεμπάπ.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ
ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ
Τα πιτάκια αυτά γίνονται και τηγανητά: Ζεσταίνω 3 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά, σε δόσεις, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην περίπτωση αυτή δεν τα πασπαλίζω με σουσάμι γιατί καίγεται και πικρίζει.
Περισσότερα →
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ
Όσο το καλοκαίρι προχωρά αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τις σούπες μας δροσερές, με υλικά της εποχής και με φρέσκα μυρωδικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε μπλέντερ και όχι μούλτι...
Περισσότερα →
ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Είναι το καλοκαιρινό κολατσιό της παιδικής μου ηλικίας, στον τόπο καταγωγής μου στην ορεινή Φθιώτιδα. Αυτό το χορταστικό, δροσερό και υγιεινό πρόγευμα που το λέγαμε «μπουκουβάλα»...
Περισσότερα →
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα σε λεπτά...
Περισσότερα →
CROQUE MONSIEUR
CROQUE MONSIEUR
Στη Γαλλία το τοστ ονομάζεται croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί έμενταλ ή γραβιέρα...
Περισσότερα →
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
Τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα για να γίνει ένας «αφρός» είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ (όχι τόσο στο μούλτι) και η σταδιακή προσθήκη λαδιού, με την τεχνική δηλαδή τη μαγιονέζας.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΗ ΓΚΡΕΪΠΦΡΟΥΤ
Ο συνδυασμός της γλυκανισάτης γεύσης του μάραθου και της μαραθόριζας με τα εσπεριδοειδή είναι από τους πιο ενδιαφέροντες της ελληνικής κουζίνας. Εκτός από πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε...
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕΛΙΟΥ
ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΜΕΛΙΟΥ
Όταν φτιάχνουμε βινεγκρέτ, το μυστικό για να αποκτήσει λεία και «δεμένη» υφή είναι να ανακατέψουμε τα υλικά με συγκεκριμένη σειρά: πρώτα τα πιο πυκνά (π.χ. γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι), στη συνέχεια τα όξινα...
Περισσότερα →
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ
ΠΑΝΤΖΑΡΟΣΑΛΑΤΑ ΩΜΗ ΜΕ ΜΗΛΑ
Για να ωφεληθούμε τα μέγιστα από τα θρεπτικά συστατικά των ωμών υλικών αυτής της σαλάτας, τρίβουμε τα μήλα και τα παντζάρια την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
ΝΤΟΜΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να ρίξουμε το αβοκάντο και το λαδολέμονο. Το ευάλωτο αβοκάντο θα το προσθέσουμε...
Περισσότερα →
ΝΙΣΟΥΑΖ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ
ΝΙΣΟΥΑΖ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ
Η Νισουάζ είναι από τις γευστικότερες και πιο ευφάνταστες μεσογειακές σαλάτες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα από τις ίνες τους και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα...
Περισσότερα →
ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
ΜΑΡΟΥΛΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος μαρουλιού θέλουμε: το κλασικό (ρόμαν), το μαρούλι “σαλάτα”, το σγουρό (λόλα) είτε μόνα τους το καθένα ή ανάμεικτα μεταξύ τους, για πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση αλλά και γεύση.
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ
Αμερικανική σαλάτα που συνοδεύει συνήθως τα ψητά κρέατα και πουλερικά και που εμπλουτίζεται με μαγιονέζα. Προτείνουμε να την αντικαταστήσετε με στραγγιστό γιαούρτι...
Περισσότερα →
ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα καλό ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
Το σαλάμι αέρος είναι ένα υπέροχο αλλαντικό με ελαφρά πικάντικη γεύση. Με το ελαφρό γκρατινάρισμα που θα κάνετε στις μπρουσκέτες θα βγάλει όλες του τις μυρωδιές και θα γίνει ο τέλειος μεζές για τη μπύρα ή το ουζάκι σας.
Περισσότερα →
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Πανεύκολη και χορταστική ομελέτα και το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με περισσεύματα από πατάτες φούρνου (αν περισσέψουν από το ψητό), οπότε γλιτώνετε και χρόνο από το βράσιμό τους.
Περισσότερα →
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΓΑΥΡΟ
Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του.
Περισσότερα →
ΣΠΑΡΑΓΓΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
ΣΠΑΡΑΓΓΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Ζουμερά, τραγανά γλυκά σπαράγγια θα βρούμε σε ματσάκια τόσο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μανάβικα όσο και σε ορισμένες λαϊκές αγορές. Προτιμάμε τα πράσινα και όχι τα λευκά τα οποία...
Περισσότερα →
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους...
Περισσότερα →
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Η αφθονία των καλοκαιρινών λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών μας δίνει πολλές ιδέες για τη συντήρησή τους ώστε να τα απολαμβάνουμε για αρκετό καιρό και να γεμίζουμε με καλοκαιρινές νότες το καθημερινό μας τραπέζι.
Περισσότερα →
ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
Το μυστικό για αφράτο και σπυρωτό ρύζι είναι μετά το μαγείρεμα να το αφήσουμε σκεπασμένο με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι για λίγα λεπτά. Έτσι, οι υδρατμοί θα απορροφηθούν από το πανάκι, αφήνοντας το ρύζι πιο στεγνό και έτσι πολύ αφράτο και σπυρωτό.
Περισσότερα →
ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ
ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ
Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
Περισσότερα →
ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ
ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ
Όταν φτιάχνουμε πιλάφι με (άσπρο ή με καστανό ρύζι), μετά το μαγείρεμα το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα η οποία θα συγκρατήσει τους υδρατμούς από το καυτό ρύζι...
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Αντί για κλασικό τόνο κονσέρβας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο από γυάλινο βαζάκι, σε νερό, καλά στραγγισμένο. Είναι νοστιμότερος και καλύτερης ποιότητας, αρκεί να αποφύγουμε τον κοκκινόπτερο, καθώς πρόκειται για είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.
Περισσότερα →
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ
ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ
Για να μην λασπώσουν τα σπαγγέτι αλλά και να μην κρυώσουν, φροντίζω να έχω βράσει 1 – 2 λίτρα νερό και με αυτό τα ξεβγάζω όταν τα στραγγίξω. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε όμως το νερό που έβρασαν γιατί περιέχει το άμυλο των μακαρονιών και θα τα λασπώσει.
Περισσότερα →
ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ
ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑΔΕΣ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε και διαθέτει η εποχική αγορά. Π.χ., αν δεν βρούμε μυρώνια βάζουμε περισσότερη ποσότητα μαϊντανού, ενώ αντί για άνηθο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μάραθο...
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Για να φτιάξετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιών, πρώτα κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα πολλά σπόρια. Μετά τα κόβετε με ένα μαχαιράκι σε μπαστουνάκια πάχους ½ εκατοστού.
Περισσότερα →
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ
Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες πάστες! Το καλοκαίρι βάλτε φρέσκες ντομάτες, ώριμες και τριμμένες και σερβίρετε το φαγητό αυτό ακόμα και κρύο, σαν σαλάτα.
Περισσότερα →
ΜΑΚΑΔΟΝΑΔΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
ΜΑΚΑΔΟΝΑΔΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
Γρήγορη και χορταστική ομελέτα που θα ολοκληρώσετε στο γκριλ, για να αποφύγετε το αναποδογύρισμά της στο τηγάνι, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο αν δεν έχετε εμπειρία.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και είναι ένας εξαίρετος μεζές για μπίρα.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη μας καθημερινή γευστική συνήθεια πόσο μάλλον όταν κυριαρχούν τα αρώματα του βασιλικού. Αντικαταστήστε τον τόνο με σολομό κονσέρβας για τρυφερότερο ψαχνό και ακόμα περισσότερη νοστιμιά.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
Για τους λάτρεις των ζυμαρικών, που θέλουν μια εύκολη, γρήγορη και προπάντων νόστιμη συνταγή. Το γιαούρτι και ο δυόσμος, είναι υλικά που τα επιλέγω γιατί μου δίνουν μια φρεσκάδα στη γεύση χωρίς να κάνουν το φαγητό μου βαρύ.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και μανεστράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΜΑΡΑΘΟΥ
Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Περισσότερα →
ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
Το πέστο ρόκας μπορούμε να το ετοιμάσουμε μέχρι και 5 ημέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέσα σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω για να μην χαλάσει. Στην περίπτωση αυτή...
Περισσότερα →
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΠΛΑΚΙ
Από τα νοστιμότερα μαγειρέματα της σαρδέλας είναι γεμιστές στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε εύκολα, όπως ακριβώς καθαρίζουμε το γαύρο, χωρίς όμως να χωρίσουμε τα φιλετάκια στα δύο.
Περισσότερα →
ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΑΛΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Ο γαλέος είναι ένα ψάρι που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα: είναι πεντανόστιμος, η σάρκα του είναι σφικτή, ολόλευκη, με μονάχα ένα κεντρικό κόκαλο της ραχοκοκαλιάς και, τέλος, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, πέραν της κλασικής εκδοχής στο τηγάνι με σκορδαλιά.
Περισσότερα →
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Ασυνήθιστη αλλά απίθανα νόστιμη αυτή η ομελέτα. Ο αρνίσιος κιμάς δίνει τη χαρακτηριστική νοστιμιά του και τον προτείνω, αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Από τις πιο αγαπημένες συνταγές αφού περιλαμβάνει δύο υλικά που όλοι αγαπούν... Κοτόπουλο και μανιτάρια. Η κρασάτη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα απλά τα απογειώνει!
Περισσότερα →
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Το πλέον άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού είναι το φιλέτο που μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο, το τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Δεν το παρακάνουμε με το μαγείρεμα όμως για να μην στεγνώσει και σκληρύνει.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Καθώς οι μπριζόλες είναι μεγάλες και δεν θα χωρέσουν όλες μαζί στο τηγάνι έχουμε δύο επιλογές: είτε να τις ετοιμάσουμε ταυτόχρονα σε δύο τηγάνια, μοιράζοντας ανάλογα στη μέση και τα υπόλοιπα υλικά, ή θα τις μαγειρέψουμε σε δύο δόσεις, μοιράζονται και πάλι στη μέση τα υλικά.
Περισσότερα →

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια