destination taste!

ΓΡΗΓΟΡΕΣ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
Eκλεκτός μεζές με εκλεκτό τυράκι. Το λαδοτύρι είναι το ιδανικό τυρί για να κάνει το χοιρινό ζουμερό και πικάντικο. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια καυτερή πιπερίτσα για ακόμα πιο «δυνατή» γεύση. Συνοδέψτε την τηγανιά με τσιπουράκι.
Περισσότερα →
Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και γραβιέρα σε γλυκόξινη σάλτσα
Κοτόπουλο γεμιστό με σπανάκι και γραβιέρα σε γλυκόξινη σάλτσα
20´ 30´ 2 μερίδες   Γρήγορη συνταγή με ιδιαίτερη γεύση και δυνατά αρώματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια αποξηραμένα φρούτα σας και όχι μόνο σταφίδες. Δοκιμάστε κράνμπερις, αποξηραμένη παπάγια, βερίκοκα, ανανά. Όσο πιο εξωτικά είναι...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ψητές πατάτες, γλυστρίδα, κόκκινες και πράσινες ντομάτες
Σαλάτα με ψητές πατάτες, γλυστρίδα, κόκκινες και πράσινες ντομάτες
40΄ – 4 μερίδες –   Οι πράσινες ντομάτες είναι τραγανές και ολόδροσες και κάνουν «κόντρα» με τα ζουμερά, κατακόκκινα ντοματίνια. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μικρές πατατούλες, πλυμμένες ολόκληρες 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη...
Περισσότερα →
Κουλούρι Θεσσαλονίκης σάντουιτς
Κουλούρι Θεσσαλονίκης σάντουιτς
10´ – 4 μερίδες –   Ένα χορταστικό και υγιεινό σνακ που φτιάχνετε πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα! Υλικά Εκτέλεση 4 κουλούρια Θεσσαλονίκης 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά, Arla 50 γρ....
Περισσότερα →
Σκοπελίτικη τυρόπιτα
Σκοπελίτικη τυρόπιτα
15´ 6´-7´ 4 πίτες 20´   Αυθεντική, μοναδική, παραδοσιακή πίτα της Σκοπέλου. Λίγα τα υλικά της… απίστευτη η γεύση της. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις χλιαρό νερό (όσο χρειαστεί) 500...
Περισσότερα →
Πλιγούρι με μύδια και άνηθο
Πλιγούρι με μύδια και άνηθο
10΄ περίπου 30΄ 4 μερίδες –   Τα μύδια της Ολυμπιάδας ξεχωρίζουν για τη γεύση, το μέγεθος, την καθαρότητα και τον τρόπο καλλιέργειάς τους. Αυτό οφείλεται στην απαράμιλλη κρυστάλλινη ποιότητα του θαλασσινού νερού, που ευνοεί τη...
Περισσότερα →
Διάφανη σούπα με κοχύλια και σπαράγγια
Διάφανη σούπα με κοχύλια και σπαράγγια
30΄ περίπου 25΄ 4 μερίδες –   Μια σούπα που μοσχοβολάει ελληνική θάλασσα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι όστρακα αγαπάτε αρκεί να είναι φρέσκα. Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό κοχύλια πλυμένα και στραγγισμένα 200 γρ. σπαράγγια...
Περισσότερα →
Κρέπες με ομελέτα και κρέμα τυριού
Κρέπες με ομελέτα και κρέμα τυριού
15΄ 10΄-15΄ 4 μερίδες 30΄   Mπορεί να σας φανεί απλό φαγητό, αλλά σας εγγυόμαι ότι είναι τόσο χορταστικό που αν το σερβίρετε με μια μεγάλη σαλάτα είναι πλήρες γεύμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες...
Περισσότερα →
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
25΄ 40΄ – 45΄ 25-30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30...
Περισσότερα →
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
15´ 45´ 6 πατάτες –   Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική! Υλικά Εκτέλεση 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό...
Περισσότερα →
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Άλειμμα: 15´ Κριτσίνια: 20´ Κριτσίνια: 20´ – 25´ 4-6 μερίδες Άλειμμα: 1 ώρα   Τραγανά κριτσινάκια και τέλειο ορεκτικό για να συνοδέψετε μπυρίτσα ή ουζάκι. Τα καπνιστά ψαρικά δίνουν ιδιαίτερη γεύση που είμαι σίγουρη...
Περισσότερα →
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα...
Περισσότερα →
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
Πράσινο ριζότο με γαρίδες
20´ 30´ 6 μερίδες –   Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες. Υλικά Εκτέλεση Για το...
Περισσότερα →
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
Μαύρη σκορδαλιά με ρώσικα μπλινί
30΄ 20΄ (συνολικά) 4 μερίδες 30΄   Τα μπλινί είναι οι αυθεντικές, παραδοσιακές ρωσικές κρέπες. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, ωστόσο η βασική συνταγή έχει σαν βάση το κουρκούτι από μαγιά, που φουσκώνει και αφρίζει. Τα...
Περισσότερα →
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
20΄ 20΄ 30-35 μπουκίτσες –   Από τα καλύτερα μεζεδάκια για παιδικό –και όχι μόνο- πάρτι. Γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 30-35 λουκανικάκια κοκτέιλ 4 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
Σαλάτα με κινόα, λουκάνικα με πορτοκάλι, ντοματίνια και βινεγκρέτ πορτοκάλι-πετιμέζι
20΄ – 4 μερίδες –   Η κινόα είναι μια σούπερ τροφή με υψηλή θρεπτική αξία. Σε συνδυασμό με τα λουκάνικα με πορτοκάλι, αλλά και την βινεγκρέτ με πορτοκάλι και πετιμέζι, θεωρώ ότι μπορεί...
Περισσότερα →
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα και πλούσια κρέμα τυριών
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα και πλούσια κρέμα τυριών
20΄ 10΄-15΄ 4 – 6 μερίδες –   Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και χωριάτικα λουκάνικα. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην τυρόκρεμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
20΄ 20΄ 4 πεϊνιρλί –   Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά...
Περισσότερα →
Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
Τηγανίτες με λαχανικά στη ζύμη
30´ 30´ 12 τηγανίτες –   Ασυνήθιστες αλλά εξαιρετικά νόστιμες και γρήγορες, οι τηγανίτες αυτές αρέσουν πολύ και συνοδεύουν ιδανικά τόσο μπίρα όσο και κρασάκι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι λαχανικά θέλουμε και μάλιστα να...
Περισσότερα →
Στήθος κοτόπουλου πανέ με σάλτσα μουστάρδας
Στήθος κοτόπουλου πανέ με σάλτσα μουστάρδας
20΄ 25΄ 4-6 μερίδες –   Ποιος δεν έχει αδυναμία στα τραγανά και χρυσορόδινα τηγανητά μπαστουνάκια κοτόπουλου που τρώγονται με το χέρι; Οταν μάλιστα είναι παναρισμένα με σπιτικά υλικά εγγυημένης ποιότητας, τότε γίνεται το...
Περισσότερα →
Ντάκος
Ντάκος
 10΄ – 2 μερίδες –   Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας  και τη φαντασία...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού
Πράσινη σαλάτα με πικάντικες μπαλίτσες τυριού
 30΄ 5΄ 6 μερίδες –   Τα μείγματα επικάλυψης είναι πραγματικά πολλά και μπορούμε να πειραματιστούμε ανάλογα με τα γούστα μας. Έτσι, χρησιμοποιούμε μαυροσούσαμο, γλυκό μπούκοβο (ή ανάμεικτο με λίγο καυτερό), μείγμα από πάπρικες...
Περισσότερα →
Τζατζίκι με δυόσμο
Τζατζίκι με δυόσμο
 10΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια, δίνουμε έντονο άρωμα. Το τζατζίκι αυτό συνοδεύει τέλεια αρνίσιο και...
Περισσότερα →
Σάντουιτς με αρνάκι και γλυκόξινο μείγμα με παντζάρια
Σάντουιτς με αρνάκι και γλυκόξινο μείγμα με παντζάρια
 15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Ζητάμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας να ετοιμάσει τα αρνίσια μπριζολάκια (δηλαδή αρνίσια παϊδάκια, κοτολέτες) γιατί το ξεκοκάλισμά τους ίσως απαιτεί λίγο παραπάνω χρόνο. Υλικά Εκτέλεση 8 αρνίσια μπριζολάκια,...
Περισσότερα →
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
 15΄ –  4 – 6 μερίδες 15΄ – 20΄   Όσο το καλοκαίρι προχωρά αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τις σούπες μας δροσερές, με υλικά της εποχής και με φρέσκα μυρωδικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε μπλέντερ και...
Περισσότερα →
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
Κολατσιό με φέτα και ντομάτα
10΄ – 2 μερίδες –   Είναι το καλοκαιρινό κολατσιό της παιδικής μου ηλικίας, στον τόπο καταγωγής μου στην ορεινή Φθιώτιδα. Αυτό το χορταστικό, δροσερό και υγιεινό πρόγευμα που το λέγαμε «μπουκουβάλα», φτιάχνεται εύκολα και...
Περισσότερα →
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα...
Περισσότερα →
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
15΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Οι παγωμένες αγγουρόσουπες είναι ότι, δροσερότερο για τα καλοκαιρινά γεύματα. Έχουν ουδέτερη γεύση κι έτσι αφήνουν αρκετό «χώρο» για συνδυασμούς και πειραματισμούς, όπως εδώ, με μαύρες σταφίδες και...
Περισσότερα →
Croque monsieur
Croque monsieur
5΄ 15΄ 2 μερίδες –   Στη Γαλλία το τοστ  ονομάζεται  croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί έμενταλ ή...
Περισσότερα →
Ταραμοσαλάτα
Ταραμοσαλάτα
30΄ – για 500 γρ. –   Τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα για να γίνει ένας «αφρός» είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ (όχι τόσο στο μούλτι) και η σταδιακή προσθήκη λαδιού, με την...
Περισσότερα →
Σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι
Σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι
30΄ – 4 μερίδες –   Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το...
Περισσότερα →
Σαλάτα πολύχρωμη και πολυβιταμινούχα
Σαλάτα πολύχρωμη και πολυβιταμινούχα
30΄  – 6 μερίδες –   Χρώμα, χρώμα χρώμα! Απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη, αυτή η σαλάτα στέκεται επάξια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με όλα τα γιορτινά υλικά της. Κι αν θέλετε, προσθέστε «φλούδες» καλής γραβιέρας, που...
Περισσότερα →
Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι
Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι
20΄ – 4 μερίδες –   Η σελινόριζα τρώγεται και ωμή, ιδιαίτερα αν είναι ψιλοκομμένη ή τριμμένη, και μαριναρισμένη. Όπως και με τους υπόλοιπους βολβούς, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικά. Υλικά Εκτέλεση 4 μεγάλα καρότα,...
Περισσότερα →
Σαλάτα με δύο είδη γκρέιπφρουτ
Σαλάτα με δύο είδη γκρέιπφρουτ
10΄ – 4 μερίδες –   Ο συνδυασμός της γλυκανισάτης γεύσης του μάραθου και της μαραθόριζας με τα εσπεριδοειδή είναι από τους πιο ενδιαφέροντες της ελληνικής κουζίνας. Εκτός από πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γκρέιπφρουτ...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με ωμά μανιτάρια
Πράσινη σαλάτα με ωμά μανιτάρια
30΄ – 4-6 μερίδες –   Αν θέλετε, αντικαταστήστε το μηλόξιδο και το μέλι με 2 κουταλιές σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι. Υπάρχει σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, συμβατικό και βιολογικό. Υλικά Εκτέλεση 2 μαρούλια...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου και σάλτσα κερασιών
Πράσινη σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου και σάλτσα κερασιών
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, γαρνίρουμε τη σαλάτα με μερικά ολόκληρα κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο 250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου (τα βρίσκουμε χύμα ή...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με αγγουράκια τουρσί και βινεγκρέτ μελιού
Πράσινη σαλάτα με αγγουράκια τουρσί και βινεγκρέτ μελιού
25΄ – 4 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε βινεγκρέτ, το μυστικό για να αποκτήσει λεία και «δεμένη» υφή είναι να ανακατέψουμε τα υλικά με συγκεκριμένη σειρά: πρώτα τα πιο πυκνά (π.χ. γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι), στη...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο
20΄ – 4 μερίδες –   Για να μην μαυρίσει το αβοκάντο μετά το καθάρισμά του, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Υλικά Εκτέλεση 1 μέτριο τρυφερό μαρούλι, καθαρισμένο από τα εξωτερικά φύλλα, κομμένο σε...
Περισσότερα →
Πεπονοσαλάτα με ρόκα
Πεπονοσαλάτα με ρόκα
15΄  – 6 μερίδες –   Διαλέγουμε ώριμο και γλυκό πεπόνι, κατά προτίμηση μηλοπέπονο, καλά καθαρισμένο από τις ίνες και τα σπόρια στο κέντρο του. Υλικά Εκτέλεση 3 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, καλά στεγνωμένη...
Περισσότερα →
Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα
Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα
15΄ – 4 μερίδες –   Για να ωφεληθούμε τα μέγιστα από τα θρεπτικά συστατικά των ωμών υλικών αυτής της σαλάτας, τρίβουμε τα μήλα και τα παντζάρια την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
Ντοματοσαλάτα με σπιτικά κρουτόν γραβιέρας
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Για μεγαλύτερη ποικιλία μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με συνδυασμό από διάφορες ντομάτες, δηλαδή να αναμείξουμε τις απλές ντομάτες με πομοντόρια κομμένα στη μέση, με μικρές ντομάτες (από αυτές...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο
Ντοματοσαλάτα με ελιές, φέτα και δυόσμο
15΄ – 6 μερίδες –   Για γευστικό αλλά και οπτικό ενδιαφέρον χρησιμοποιούμε διάφορα είδη ντομάτας. Απλές ή πομοντόρια, κομμένα σε στρογγυλές φέτες αλλά και ντοματίνια κάθε χρώματος και σχήματος. Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά και...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα και λεμόνι
Ντοματοσαλάτα με γλιστρίδα και λεμόνι
20΄  – 4 μερίδες –   Γλιστρίδα (ή αντράκλα) θα βρούμε στις περισσότερες λαϊκές αγορές και σε ενημερωμένα μανάβικα. Αν μένουμε «εκτός των τειχών» τη βρίσκουμε εύκολα σε υπαίθριους χώρους και αγρούς, ακόμη και στον...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
15΄ – 6 μερίδες –   Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να ρίξουμε το αβοκάντο και το λαδολέμονο. Το ευάλωτο αβοκάντο θα το προσθέσουμε την...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νοστιμότατα πομοντόρια, τα μακρουλά ντοματάκια με την σφικτή σάρκα, τα οποία θα κόψουμε τη μέση. Θα χρειαστούμε 16 – 18 τεμάχια. Υλικά...
Περισσότερα →
Νισουάζ ανοιξιάτικη
Νισουάζ ανοιξιάτικη
20΄ 5΄ 6 μερίδες –   Η Νισουάζ είναι από τις γευστικότερες και πιο ευφάνταστες μεσογειακές σαλάτες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα από τις ίνες τους και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα. Τα...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
30΄ – 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος μαρουλιού θέλουμε: το κλασικό (ρόμαν), το μαρούλι “σαλάτα”, το σγουρό (λόλα) είτε μόνα τους το καθένα ή ανάμεικτα μεταξύ τους, για πιο...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
30΄ – 4 μερίδες –   Ξεχάστε τις «φλατ», βαρετές μαρουλοσαλάτες και ζωηρέψτε τις με ένα-δυο  ταιριαστά υλικά με έντονη γεύση, όπως οι αντσούγες. Θα με θυμηθείτε! Υλικά Εκτέλεση 2 μαρούλια ρόμαν, καθαρισμένα, πλυμένα, στεγνωμένα...
Περισσότερα →
Λαχανοσαλάτα με μήλο
Λαχανοσαλάτα με μήλο
20΄ – 4 μερίδες –   Αν μας αρέσουν τα ξινόμηλα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αντί για τα κόκκινα. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα 200 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα...
Περισσότερα →
Λαχανοσαλάτα Κόλσλοου
Λαχανοσαλάτα Κόλσλοου
20΄ – 4 μερίδες –   Αμερικανική σαλάτα που συνοδεύει συνήθως τα ψητά κρέατα και πουλερικά και που εμπλουτίζεται με μαγιονέζα. Προτείνουμε να την αντικαταστήσετε με στραγγιστό γιαούρτι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα αλλά και για...
Περισσότερα →
Αγροτική σαλάτα με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
Αγροτική σαλάτα με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Η επιτομή της νοστιμιάς και της δροσιάς! Η ευωδιά των εσπεριδοειδών απογειώνει μια απλή ανάμεικτη σαλάτα. Μην περιοριστείτε στα δεδομένα υλικά: αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας ή αντικαθιστώντας λαχανικά, σαλατικά...
Περισσότερα →
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
15΄  – 4 μερίδες –   Καλοκαιρινό, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό ορεκτικό!!! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως, γιατί το αβοκάντο, αν και ραντισμένο με χυμό λεμονιού, σύντομα μαυρίζει και χαλάει η γεύση του. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
15΄ 5´-8´ 4 μερίδες –   Μία γρήγορα γεύση που σας παίρνει ελάχιστο χρόνο να το προετοιμάσετε. Τα «επίπεδα» βλήτα παίρνουν άλλη διάσταση όταν τα συνδυάσετε με τη γαλομυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο τυράκι από κατσικίσιο γάλα...
Περισσότερα →
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
10΄ 4´-6´ 4 μερίδες –   Ένα μεζεδάκι πανεύκολο και χωρίς πολλά υλικά που θα συνοδέψει το τσιπουράκι σας. Το ανθότυρο είναι το ιδανικό τυρί, μαλακό και κρεμώδες που δένει υπέροχα με τη γλύκα της...
Περισσότερα →
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
15΄ 5´-6´ 4 μερίδες –   Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα...
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με λουκάνικο
Σφολιατάκια με λουκάνικο
15΄ 15΄ 18-20 πιτάκια –   Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια και θα φύγουν σε χρόνο ρεκόρ από την πιατέλα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας 18-20 λουκανικάκια κοκτέιλ ή άλλα λουκάνικα...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
Σαγανάκι με σουτζούκι πολίτικο
5΄ 10΄ – 15΄ 2 μερίδες –   Το σουτζούκι είναι ένα παραδοσιακό αλλαντικό με έντονη γεύση και δυνατό άρωμα. Το ήπιο ανθότυρο και ο δροσερός βασιλικός δίνουν την ισορροπία των γεύσεων που χρειάζεται το...
Περισσότερα →
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
Σαγανάκι με αυγά και καβουρμά
10΄ 15΄ 2 μερίδες –   Ο καβουρμάς είναι παραδοσιακό αλλαντικό, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι φτιαγμένος με βρασμένα κομμάτια κρέατος, ανακατεμένα μαζί με το ζωμό τους. Μοιάζει λίγο με την πηχτή, αλλά έχει πιο...
Περισσότερα →
Ομελέτα με πατάτες
Ομελέτα με πατάτες
40΄ 12΄ 4 – 6 μερίδες –   Πανεύκολη και χορταστική ομελέτα και το καθημερινό τραπέζι. Μπορείτε να τη φτιάξετε και με περισσεύματα από πατάτες φούρνου (αν περισσέψουν από το ψητό), οπότε γλιτώνετε και χρόνο...
Περισσότερα →
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
Ομελέτα με γαύρο (Νησιώτικο)
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Νησιώτικο παραδοσιακό φαγάκι που φτιάχνεται “με το τίποτα”. Δοκιμάστε να φτιάξετε το γαύρο με τον τρόπο αυτό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μαγειρέματά του. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα 20΄  – 4 μερίδες 1-2 ώρες   Υπέροχο ορεκτικό που αξιοποιεί τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά. Τα ραπανάκια δίνουν μια πικάντικη γεύση και συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρο....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
30΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Φυλάμε στο ψυγείο τα περισσευούμενα κόκκινα αυγά του Πάσχα (γερά ή τσουγκρισμένα και ραγισμένα) μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά αναρίθμητοι και ευφάνταστοι τρόποι να τα σερβίρουμε! Υλικά...
Περισσότερα →
Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
10΄ 15΄ 4 μερίδες –   Ξεφεύγουμε λίγο από τα κλασικά λαδερά και ετοιμάζουμε τα φασολάκια με τον κινέζικο τρόπο, δηλαδή τηγανισμένα σε δυνατή φωτιά και για ελάχιστα λεπτά. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. πράσινα φασολάκια...
Περισσότερα →
Σπαραγγόσουπα βελουτέ
Σπαραγγόσουπα βελουτέ
15΄ 5΄ 4 μερίδες –   Ζουμερά, τραγανά γλυκά σπαράγγια θα βρούμε σε ματσάκια τόσο σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και μανάβικα όσο και σε ορισμένες λαϊκές αγορές. Προτιμάμε τα πράσινα και όχι τα λευκά τα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
10΄ – 4 μερίδες –   Τα κολοκυθάκια τρώγονται και ωμά και είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Προτιμούμε τα μικρά και τρυφερά. Υλικά Εκτέλεση 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά...
Περισσότερα →
Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα
Πουρές γλυκοπατάτας με μουστάρδα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Οι γλυκοπατάτες με τη φυσική τους γλυκύτητα και την αμυλώδη υφή τους είναι ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για πολλά κρεατικά όπως τα μελωμένα κότσια. Υπολογίζουμε να ξεκινήσουμε το μαγείρεμά τους...
Περισσότερα →
Ντοματόσουπα με κατίκι
Ντοματόσουπα με κατίκι
20΄ 18΄ 4 μερίδες –   Μια δροσερή και ελαφριά σούπα, τέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν βρείτε ντομάτες από μποστάνι στο χωριό θα είναι το ιδανικό. Υλικά Εκτέλεση 8 μεγάλες και ώριμες,...
Περισσότερα →
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
15΄ 20΄ 6 ταρτάκια –   Θα εντυπωσιαστείτε πόσο γρήγορα γίνονται αυτά τα κολοκυθοταρτάκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και μισή ώρα πριν ξεκινήσετε για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Κολοκυθάκια στο λάδι με βασιλικό
Κολοκυθάκια στο λάδι με βασιλικό
 10΄ 15΄ – 20΄   Η αφθονία των καλοκαιρινών λαχανικών και φρέσκων μυρωδικών μας δίνει πολλές ιδέες για τη συντήρησή τους ώστε να τα απολαμβάνουμε για αρκετό καιρό και να γεμίζουμε με καλοκαιρινές νότες...
Περισσότερα →
Πιλάφι με κρεμμύδια
Πιλάφι με κρεμμύδια
5΄ 15΄ – 18΄ 6 μερίδες 10΄   Το μυστικό για αφράτο και σπυρωτό ρύζι είναι μετά το μαγείρεμα να το αφήσουμε σκεπασμένο με ένα καθαρό και στεγνό πανάκι για λίγα λεπτά. Έτσι, οι υδρατμοί...
Περισσότερα →
Ντοματόρυζο σκορδάτο
Ντοματόρυζο σκορδάτο
15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Το ρύζι καρολίνα δίνει πιλάφι μελωμένο που μοιάζει με ριζότο. Αν το θέλουμε σπυρωτό, επιλέγουμε ρύζι κίτρινο, μακρύκοκο, το οποίο θα μαγειρέψουμε στον ίδιο χρόνο αλλά με...
Περισσότερα →
Καστανό ρύζι
Καστανό ρύζι
5΄ 30΄ 4 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε πιλάφι με (άσπρο ή με καστανό ρύζι), μετά το μαγείρεμα το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα η οποία θα...
Περισσότερα →
Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκια
Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκια
20΄ 10΄ 4 μερίδες –   Για ιδιαίτερο άρωμα και γεύση μπορούμε να ραντίσουμε κάθε μερίδα με λίγο φουντουκέλαιο, το οποίο βρίσκουμε σε καλά μπακάλικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε απλό ελαιόλαδο. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με τόνο κονσέρβας και λιαστές ντομάτες
Σπαγγέτι με τόνο κονσέρβας και λιαστές ντομάτες
15΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για κλασικό τόνο κονσέρβας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τόνο από γυάλινο βαζάκι, σε νερό, καλά στραγγισμένο. Είναι νοστιμότερος και καλύτερης ποιότητας, αρκεί να αποφύγουμε τον κοκκινόπτερο, καθώς πρόκειται για...
Περισσότερα →
Σπαγγέτι με κάππαρη, αντσούγιες και λιαστές ντομάτες
Σπαγγέτι με κάππαρη, αντσούγιες και λιαστές ντομάτες
10΄ 20΄ 4 μερίδες –   Η διάσημη μακαρονάδα «αλά πουτανέσκα», πικάντικη και με έντονο ταμπεραμέντο, κλείνει μέσα της χαρακτηριστικές μεσογειακές γεύσεις. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. σπαγγέτι (Νο 6 ή Νο 10) 50 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Ριγκατόνι με σύκα
Ριγκατόνι με σύκα
15΄ 10΄ 4 μερίδες  –   Ο γνωστός συνδυασμός φρέσκων σύκων με προσούτο σε ένα πρωτότυπο, ασυνήθιστο αλλά εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. ριγκατόνι (ή πένες) 50 ml ελαιόλαδο 1 μέτριο...
Περισσότερα →
Πλιγούρι με πρασινάδες
Πλιγούρι με πρασινάδες
 10΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε και διαθέτει η εποχική αγορά. Π.χ., αν δεν βρούμε μυρώνια βάζουμε περισσότερη ποσότητα μαϊντανού, ενώ αντί για άνηθο μπορούμε...
Περισσότερα →
Πένες με φρέσκα κουκιά και δυόσμο
Πένες με φρέσκα κουκιά και δυόσμο
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο ζυμαρικά πένες (ή...
Περισσότερα →
Πένες με φέτα και κολοκυθάκια
Πένες με φέτα και κολοκυθάκια
15΄ 10΄ 4 μερίδες –   Για να φτιάξετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιών, πρώτα κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρείτε τα πολλά σπόρια. Μετά τα κόβετε με ένα μαχαιράκι...
Περισσότερα →
Πένες με τόνο και ελιές
Πένες με τόνο και ελιές
5΄ 20΄ 4 μερίδες –   Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες πάστες! Το καλοκαίρι βάλτε φρέσκες ντομάτες, ώριμες και τριμμένες και σερβίρετε το φαγητό αυτό ακόμα...
Περισσότερα →
Πένες με μανιτάρια, πράσινη σάλτσα και παστουρμά
Πένες με μανιτάρια, πράσινη σάλτσα και παστουρμά
10΄ 25΄ 4 μερίδες –   Μοντέρνα συνταγή με παραδοσιακό πικάντικο παστουρμά και νόστιμη σάλτσα μαϊντανού. Υλικά Εκτέλεση 100 γρ. παστουρμά, κομμένο σε λεπτά φετάκια 400 γρ. πένες 300 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε κομμάτια...
Περισσότερα →
Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα
Μακαρονάδα ομελέτα με φέτα
10΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Γρήγορη και χορταστική ομελέτα που θα ολοκληρώσετε στο γκριλ, για να αποφύγετε το αναποδογύρισμά της στο τηγάνι, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο αν δεν...
Περισσότερα →
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και...
Περισσότερα →
Λαζάνια με τόνο και βασιλικό
Λαζάνια με τόνο και βασιλικό
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Τα ζυμαρικά είναι η αγαπημένη μας καθημερινή γευστική συνήθεια πόσο μάλλον όταν κυριαρχούν τα αρώματα του βασιλικού. Αντικαταστήστε τον τόνο με σολομό κονσέρβας για τρυφερότερο ψαχνό και ακόμα περισσότερη...
Περισσότερα →
Κριθαρότο με μανιτάρια
Κριθαρότο με μανιτάρια
15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Ένα αρωματικό κριθαρότο με πολλά μανιτάρια και μανεστράκι που ξέρει να «στέκεται» χωρίς να λασπώνει. Το λάδι τρούφας δίνει τον elegant τόνο που του χρειάζεται. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ....
Περισσότερα →
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο...
Περισσότερα →
Κριθαράκι με παντζάρια
Κριθαράκι με παντζάρια
10΄ 15΄ – 20΄ 4 μερίδες –   Κριθαράκι το ελληνικό ζυμαρικό στο χρώμα και τι γεύση του παντζαριού! Υλικά Εκτέλεση 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 300 γρ. κριθαράκι, χονδρό 3 μεγάλα...
Περισσότερα →
Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα μουστάρδας και βραστό ζαμπόν
Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα μουστάρδας και βραστό ζαμπόν
20΄ 10΄ 4 μερίδες –   Φαγάκι αστραπή, πεντανόστιμο και απλό και με ένα πλεονέκτημα: μετατρέπεται εύκολα σε πιάτο light, για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους χωρίς να στερούνται τη γεύση. Πώς; Απλώς αντικαθιστάτε το...
Περισσότερα →
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
Μύδια σαγανάκι με κρασί και φέτα
10΄ 20΄ 4 μερίδες –   Πιάτο θεσσαλονικιώτικο που συναντάμε όμως και σε άλλα μέρη της Μακεδονίας. Μαζί με ένα πιλάφι αποτελεί κύριο γεύμα, ωστόσο σερβίρεται και σκέτο, σαν εξαιρετικός ουζομεζές. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε...
Περισσότερα →
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
20´ 15´ 4 μερίδες –   Μεζεδάκι τέλειο για ούζο…  Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι πεντανόστιμο. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά Για τη γέμιση...
Περισσότερα →
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
15´ 15´ 4 μερίδες –   Μια συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα… Ούζο, μαραθόσπορος και φινόκιο θα σας ταξιδέψουν σε καλοκαιρινές παραλίες. Υλικά Εκτέλεση 16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι 300...
Περισσότερα →
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα κλαδιά δεντρολίβανου, γίνονται σούβλες για τις γαρίδες, χαρίζοντάς τους ιδιαίτερο άρωμα και ο συνδυασμός ούζο-μέλι δίνουν μια γεύση απίστευτη! Υλικά Εκτέλεση ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2...
Περισσότερα →
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
15΄ 8΄ – 10΄ 4 μερίδες 30΄   Πικάντικα και πεντανόστιμα σουβλάκια, ότι πρέπει για βραδιές με τσίπουρο ή ουζάκι. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φιλέτο από καπνιστό σκουμπρί κονσέρβας, κομματιασμένο με το χέρι σε μέτρια...
Περισσότερα →
Σαρδέλες γεμιστές πλακί
Σαρδέλες γεμιστές πλακί
20΄ 10΄ – 12΄ 4 μερίδες –   Από τα νοστιμότερα μαγειρέματα της σαρδέλας είναι γεμιστές στο φούρνο. Τις καθαρίζουμε εύκολα, όπως ακριβώς καθαρίζουμε το γαύρο, χωρίς όμως να χωρίσουμε τα φιλετάκια στα δύο. Υλικά...
Περισσότερα →
Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
Γαλέος στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα
20΄ 18΄ – 20΄ 4 μερίδες –   Ο γαλέος είναι ένα ψάρι που συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα: είναι πεντανόστιμος, η σάρκα του είναι σφικτή, ολόλευκη, με μονάχα ένα κεντρικό κόκαλο της ραχοκοκαλιάς και, τέλος, μαγειρεύεται...
Περισσότερα →
Ομελέτα με κιμά και ντομάτα
Ομελέτα με κιμά και ντομάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ασυνήθιστη αλλά απίθανα νόστιμη αυτή η ομελέτα. Ο αρνίσιος κιμάς δίνει τη χαρακτηριστική νοστιμιά του και τον προτείνω, αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Το πλέον άπαχο και τρυφερό μέρος του χοιρινού είναι το φιλέτο που μαγειρεύεται γρήγορα στο φούρνο, το τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Δεν το παρακάνουμε με το μαγείρεμα όμως για να μην στεγνώσει και σκληρύνει.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
Καθώς οι μπριζόλες είναι μεγάλες και δεν θα χωρέσουν όλες μαζί στο τηγάνι έχουμε δύο επιλογές: είτε να τις ετοιμάσουμε ταυτόχρονα σε δύο τηγάνια, μοιράζοντας ανάλογα στη μέση και τα υπόλοιπα υλικά, ή θα τις μαγειρέψουμε σε δύο δόσεις, μοιράζονται και πάλι στη μέση τα υλικά.
Περισσότερα →