ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ

Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
10΄ 30΄ 4 μερίδες –   Ένας κρασομεζές από τους λίγους. Όσο πιο πολλές ποικιλίες μανιταριών χρησιμοποιήσετε τόσο πιο νόστιμο θα γίνει το πιάτο. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα...
Περισσότερα →
Σούπα με καλαμπόκι και κάρι
Σούπα με καλαμπόκι και κάρι
20΄  40΄ – 45΄ 4 μερίδες –   Το γλυκό και αμυλώδες καλαμπόκι είναι μια εξαιρετική πρώτη ύλη για χορταστικές, κρεμώδεις σούπες. Είναι απείρως προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικό καλαμπόκι, μιας και τα περισσότερα είδη...
Περισσότερα →
Ντάκος
Ντάκος
 10΄ – 2 μερίδες –   Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος διαφορετικά υλικά, ανάλογα με τα γούστα σας  και τη φαντασία...
Περισσότερα →
Τραχανόσουπα
Τραχανόσουπα
15΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Το πόσο νερό θα ρίξουμε στη σούπα εξαρτάται από το πόσο ζουμερή τη θέλουμε. Οι περισσότεροι προτιμούν τον τραχανά πηχτό και μελάτο αλλά άλλοι αρέσκονται σε ζουμερή,...
Περισσότερα →
Σούπα σελινόριζας κρεμώδης
Σούπα σελινόριζας κρεμώδης
20΄ 35΄  4-6 –   Αν η σούπα προκύψει πολύ πηχτή μετά την πολτοποίηση, την αραιώνουμε με λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αν προκύψει πιο υδαρή από όσο θέλουμε τη βράζουμε για 5 λεπτά...
Περισσότερα →
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
Κρύα σούπα με πεπόνι και αγγούρι
 15΄ –  4 – 6 μερίδες 15΄ – 20΄   Όσο το καλοκαίρι προχωρά αρχίζουμε να απολαμβάνουμε τις σούπες μας δροσερές, με υλικά της εποχής και με φρέσκα μυρωδικά. Για καλύτερο αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε μπλέντερ και...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι τουρσί σπιτικό
Κουνουπίδι τουρσί σπιτικό
40΄ 2 εβδομάδες   Κουνουπίδι τραγανό και ξινούτσικο γίνεται ιδιαίτερος, νηστίσιμος μεζές που θα τον απολαύσετε με ένα ωραίο κρασί ή ένα παγωμένο ουζάκι.  Υλικά Εκτέλεση 1 μικρό κουνουπίδι, καθαρισμένο από τα φύλλα και χωρισμένο...
Περισσότερα →
Κουλουράκια άγλυκα με καρότο
Κουλουράκια άγλυκα με καρότο
15΄ 25΄ – 30΄ 30 κομμάτια 10΄   Υγιεινό σνακ για ανάμεσα στα γεύματα αλλά και εξαιρετικό συνοδευτικό για αναρίθμητα ντιπ, σάλτσες και τυρόκρεμες. Προσέχουμε να στύψουμε πολύ καλά τα τριμμένα καρότα διαφορετικά ο...
Περισσότερα →
Κάππαρη τουρσί
Κάππαρη τουρσί
20΄ – – 1 εβδομάδα στο νερό + 2 εβδομάδες στην άρμη   Αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για τουρσί είναι οι γνωστές πράσινες μπαλίτσες που δεν είναι άλλο από τα μπουμπούκια της (τα λένε και καππαρόμηλα...
Περισσότερα →
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα...
Περισσότερα →
Γκασπάτσο λευκό
Γκασπάτσο λευκό
 30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Εκτός από το κλασικό γκασπάτσο με ντομάτες, οι Ισπανοί περηφανεύονται και για το παγωμένο τους «γκασπάτσο μπλάνκο», δηλαδή μια λευκή κρεμώδη σούπα με αγγούρι, γιαούρτι και σταφύλια....
Περισσότερα →
Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
15΄  – 4 μερίδες 1 ώρα   Το γνήσιο γκασπάτσο τρώγεται όχι απλώς κρύο, αλλά παγωμένο! Αν θέλουμε λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε τη σούπα λίγο πιο πυκνή, χωρίς δηλαδή να προσθέσουμε νερό, και να ρίξουμε...
Περισσότερα →
Γιαουρτόσουπα παγωμένη με αγγούρι
Γιαουρτόσουπα παγωμένη με αγγούρι
10΄  – 4 μερίδες 30΄ – 40΄   Ιδανικό πιάτο για τις καυτές μέρες και νύχτες του καλοκαιριού. Αν θέλουμε τη σούπα ελαφρώς πιο χορταστική, μπορούμε να προσθέσουμε σε κάθε μερίδα λίγα φρεσκοψημένα κρουτόν. Υλικά...
Περισσότερα →
Βολβοί ξυδάτοι
Βολβοί ξυδάτοι
30΄ 1 ώρα   Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς πικρούτσικη γεύση αλλά όσο πιο πολύ τους αφήσετε στο ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
Αγγουρόσουπα παγωμένη με μαύρες σταφίδες
15΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Οι παγωμένες αγγουρόσουπες είναι ότι, δροσερότερο για τα καλοκαιρινά γεύματα. Έχουν ουδέτερη γεύση κι έτσι αφήνουν αρκετό «χώρο» για συνδυασμούς και πειραματισμούς, όπως εδώ, με μαύρες σταφίδες και...
Περισσότερα →
Χόρτα στον ατμό κοκκινιστά
Χόρτα στον ατμό κοκκινιστά
30΄ 45΄ 4 μερίδες –   Τα χόρτα, μαγειρεμένα στον ατμό, διατηρούν καλύτερα το ζωηρό χρώμα τους, είναι πιο τραγανά –αν και καλομαγειρεμένα- και πιο νόστιμα. Διατηρούν εξάλλου τα θρεπτικά τους συστατικά, με την προϋπόθεση...
Περισσότερα →
Σπαράγγια βραστά σαλάτα με πορτοκάλι
Σπαράγγια βραστά σαλάτα με πορτοκάλι
10΄ 15΄ 4 μερίδες –   Άλλοι τρόποι για να σερβίρουμε αυτά τα σπαράγγια είναι με τριμμένο τυρί (κυρίως παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα) και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Για...
Περισσότερα →
Σαλάτα τουρλού
Σαλάτα τουρλού
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Χειμωνιάτικη, πολύχρωμη, εύκολη και πεντανόστιμη. Προσαρμόστε τα υλικά της σαλάτας ανάλογα με τα γούστα σας, αυξομοιώνοντας ποσότητες ή αντικαθιστώντας κάποια υλικά με άλλα, όπως μαρούλι. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι
Σαλάτα ρόκα με πορτοκάλι
30΄ – 4 μερίδες –   Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το...
Περισσότερα →
Σαλάτα πολύχρωμη και πολυβιταμινούχα
Σαλάτα πολύχρωμη και πολυβιταμινούχα
30΄  – 6 μερίδες –   Χρώμα, χρώμα χρώμα! Απλή, γρήγορη και πεντανόστιμη, αυτή η σαλάτα στέκεται επάξια στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με όλα τα γιορτινά υλικά της. Κι αν θέλετε, προσθέστε «φλούδες» καλής γραβιέρας, που...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σγουρό μαρούλι, βαλεριάνα και λεμονάτο ντρέσινγκ
Σαλάτα με σγουρό μαρούλι, βαλεριάνα και λεμονάτο ντρέσινγκ
30΄ – 4 – 6 μερίδες –   Η βαλεριάνα είναι ένα γευστικότατο σαλατικό, με μαλακά, στρογγυλά φύλλα, αρκετά σαρκώδη –τη βρίσκουμε χύμα σε αρκετά μανάβικα και λαϊκές αγορές αλλά και συσκευασμένη, σε πολλά μεγάλα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με κολοκυθάκια μαριναρισμένα σε πορτοκάλι και κύμινο
Σαλάτα με κολοκυθάκια μαριναρισμένα σε πορτοκάλι και κύμινο
15΄ – 4 μερίδες 30΄   Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τα ωμά κολοκυθάκια. Είναι ζουμερά και τρυφερά, απορροφούν με ευκολία τα αρώματα μυρωδικών και μπαχαρικών ενώ η φίνα γεύση τους δένει με πολλά υλικά. Διαλέγουμε...
Περισσότερα →
Σαλάτα με κολοκυθάκια και δυόσμο
Σαλάτα με κολοκυθάκια και δυόσμο
20΄  – 6 μερίδες 20΄   Για να κόψουμε τα κολοκυθάκια (και πολλά άλλα λαχανικά) πανεύκολα όσο πιο λεπτές και ισοπαχείς γίνεται, χρησιμοποιούμε το εργαλείο «μαντολίνο» που θα βρούμε σε όλα τα καταστήματα με εξοπλισμό...
Περισσότερα →
Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι
Σαλάτα με καρότα, ραπανάκια και σάλτσα μουστάρδα-πορτοκάλι
20΄ – 4 μερίδες –   Η σελινόριζα τρώγεται και ωμή, ιδιαίτερα αν είναι ψιλοκομμένη ή τριμμένη, και μαριναρισμένη. Όπως και με τους υπόλοιπους βολβούς, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε βιολογικά. Υλικά Εκτέλεση 4 μεγάλα καρότα,...
Περισσότερα →
Σαλάτα με δύο είδη γκρέιπφρουτ
Σαλάτα με δύο είδη γκρέιπφρουτ
10΄ – 4 μερίδες –   Ο συνδυασμός της γλυκανισάτης γεύσης του μάραθου και της μαραθόριζας με τα εσπεριδοειδή είναι από τους πιο ενδιαφέροντες της ελληνικής κουζίνας. Εκτός από πορτοκάλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γκρέιπφρουτ...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με αγγουράκια τουρσί και βινεγκρέτ μελιού
Πράσινη σαλάτα με αγγουράκια τουρσί και βινεγκρέτ μελιού
25΄ – 4 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε βινεγκρέτ, το μυστικό για να αποκτήσει λεία και «δεμένη» υφή είναι να ανακατέψουμε τα υλικά με συγκεκριμένη σειρά: πρώτα τα πιο πυκνά (π.χ. γιαούρτι, μουστάρδα, μέλι), στη...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο
Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο
20΄ – 4 μερίδες –   Για να μην μαυρίσει το αβοκάντο μετά το καθάρισμά του, το ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού. Υλικά Εκτέλεση 1 μέτριο τρυφερό μαρούλι, καθαρισμένο από τα εξωτερικά φύλλα, κομμένο σε...
Περισσότερα →
Πράσα βραστά σαλάτα με λαδολέμονο
Πράσα βραστά σαλάτα με λαδολέμονο
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αν και συνήθως τα μαγειρεύουμε με άλλα υλικά, τα πράσα αξίζουν περισσότερο χώρο στο τραπέζι μας. Βράζουν γρήγορα, αναδεικνύοντας τη γλυκά τους γεύση και τα συνοδεύουμε με ένα απλό...
Περισσότερα →
Πεπονοσαλάτα με ρόκα
Πεπονοσαλάτα με ρόκα
15΄  – 6 μερίδες –   Διαλέγουμε ώριμο και γλυκό πεπόνι, κατά προτίμηση μηλοπέπονο, καλά καθαρισμένο από τις ίνες και τα σπόρια στο κέντρο του. Υλικά Εκτέλεση 3 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, καλά στεγνωμένη...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
Ντοματοσαλάτα με αβοκάντο
15΄ – 6 μερίδες –   Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από το πρωί ή την προηγούμενη ημέρα, χωρίς να ρίξουμε το αβοκάντο και το λαδολέμονο. Το ευάλωτο αβοκάντο θα το προσθέσουμε την...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
Μαρουλοσαλάτα με φρέσκα κρεμμυδάκια και λαδολέμονο μουστάρδας
30΄ – 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο είδος μαρουλιού θέλουμε: το κλασικό (ρόμαν), το μαρούλι “σαλάτα”, το σγουρό (λόλα) είτε μόνα τους το καθένα ή ανάμεικτα μεταξύ τους, για πιο...
Περισσότερα →
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
Μαρουλοσαλάτα με αντσούγιες
30΄ – 4 μερίδες –   Ξεχάστε τις «φλατ», βαρετές μαρουλοσαλάτες και ζωηρέψτε τις με ένα-δυο  ταιριαστά υλικά με έντονη γεύση, όπως οι αντσούγες. Θα με θυμηθείτε! Υλικά Εκτέλεση 2 μαρούλια ρόμαν, καθαρισμένα, πλυμένα, στεγνωμένα...
Περισσότερα →
Λαχανοσαλάτα με μήλο
Λαχανοσαλάτα με μήλο
20΄ – 4 μερίδες –   Αν μας αρέσουν τα ξινόμηλα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε αντί για τα κόκκινα. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα 200 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα...
Περισσότερα →
Αγροτική σαλάτα με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
Αγροτική σαλάτα με ντρέσινγκ εσπεριδοειδών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Η επιτομή της νοστιμιάς και της δροσιάς! Η ευωδιά των εσπεριδοειδών απογειώνει μια απλή ανάμεικτη σαλάτα. Μην περιοριστείτε στα δεδομένα υλικά: αυτοσχεδιάστε προσθέτοντας ή αντικαθιστώντας λαχανικά, σαλατικά...
Περισσότερα →
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
15΄  – 4 μερίδες –   Καλοκαιρινό, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό ορεκτικό!!! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως, γιατί το αβοκάντο, αν και ραντισμένο με χυμό λεμονιού, σύντομα μαυρίζει και χαλάει η γεύση του. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
Φασολάκια τηγανητά πικάντικα
10΄ 15΄ 4 μερίδες –   Ξεφεύγουμε λίγο από τα κλασικά λαδερά και ετοιμάζουμε τα φασολάκια με τον κινέζικο τρόπο, δηλαδή τηγανισμένα σε δυνατή φωτιά και για ελάχιστα λεπτά. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. πράσινα φασολάκια...
Περισσότερα →
Σούπα με αβοκάντο και κόλιανδρο
Σούπα με αβοκάντο και κόλιανδρο
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Το «βουτυράτο» αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να δένουμε  σούπες ή σάλτσες και, μαζί με το ταχίνι, είναι από τα υλικά που μπορούν να αντικαταστήσουν με το παραπάνω...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
Σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια και ξύσμα πορτοκαλιού
10΄ – 4 μερίδες –   Τα κολοκυθάκια τρώγονται και ωμά και είναι ιδιαίτερα νόστιμα. Προτιμούμε τα μικρά και τρυφερά. Υλικά Εκτέλεση 8 μικρά κολοκυθάκια, τρυφερά, κατά προτίμηση βιολογικά 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά...
Περισσότερα →
Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, ντοματίνια και δεντρολίβανο
Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, ντοματίνια και δεντρολίβανο
40΄ 20΄ 4 μερίδες –   Αν δε βρείτε φρέσκες αγκινάρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες καρδιές αγκινάρας. Υλικά Εκτέλεση Για τη σαλάτα 12 αγκινάρες, φρέσκες, καθαρισμένες 50 ml ελαιόλαδο 500 γρ. ντοματίνια 4 φρέσκα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με πράσινα φασολάκια και σάλτσα δυόσμου
Σαλάτα με πράσινα φασολάκια και σάλτσα δυόσμου
20΄ 3΄ – 4΄ 6 μερίδες –   Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια της αρεσκείας μας, καθαρισμένα από τις ίνες. Εξαιρετικά ταιριάζουν τα αμπελοφάσουλα. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό πράσινα στρογγυλά φασολάκια, κατεψυγμένα 2½ κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
30΄ 40΄ 4 μερίδες –   Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού μπριάμ (ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο,...
Περισσότερα →
Ντοματόσουπα με κατίκι
Ντοματόσουπα με κατίκι
20΄ 18΄ 4 μερίδες –   Μια δροσερή και ελαφριά σούπα, τέλεια για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αν βρείτε ντομάτες από μποστάνι στο χωριό θα είναι το ιδανικό. Υλικά Εκτέλεση 8 μεγάλες και ώριμες,...
Περισσότερα →
Μπρόκολο γιαχνί
Μπρόκολο γιαχνί
10΄ 35΄ 4 μερίδες  –   Η τριμμένη πατάτα είναι μια εξαιρετική λύση για «δεμένες» πυκνές σάλτσες γιατί περιέχει άμυλο και μελώνει ωραία. Ετσι μπορεί να αντικαταστήσει το κορν φλάουρ ή την κρέμα γάλακτος, σε...
Περισσότερα →
Μπριάμ με καραμελωμένα κρεμμύδια, θυμάρι και γραβιέρα
Μπριάμ με καραμελωμένα κρεμμύδια, θυμάρι και γραβιέρα
40΄ 1ώ + 15΄ 4 μερίδες –   Απογειώνουμε το κλασικό μπριάμ με τη νοστιμιά του καραμελωμένου κρεμμυδιού και την υπέροχη ευωδιά του θυμαριού και, για περισσότερο «σώμα» και γεύση, προσθέτουμε μια καλή κρητική γραβιέρα....
Περισσότερα →
Μπάμιες στο φούρνο με γιαούρτι
Μπάμιες στο φούρνο με γιαούρτι
 30΄ 35΄ – 40΄ 4 – 6 μερίδες –   Στο καθάρισμα της μπάμιες προσέχουμε να μη σκίσουμε τον κορμό της γιατί θα «σαλιώσει» στο μαγείρεμα. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο 1 κιλό μπάμιες, καθαρισμένες, πλυμένες...
Περισσότερα →
Μαρουλόσουπα βελουτέ
Μαρουλόσουπα βελουτέ
 20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Δείτε πώς το μαρουλάκι, που το έχουμε συνηθίσει ωμό σε σαλάτα, μπορεί να μας δώσει μια απίθανη χειμωνιάτικη βελούδινη σούπα, χορταστική και πεντανόστιμη! Υλικά Εκτέλεση 1 μεγάλο και...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα
Κουνουπίδι σαλάτα με γλυκόξινη σάλτσα
15΄ 30΄ 4   Αντί για κουνουπίδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μπρόκολο. Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα κοτσάνια, τα καθαρίζουμε από σκληρές ίνες και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ώστε να μαγειρευτούν στον...
Περισσότερα →
Κολοκυθόσουπα με πράσα
Κολοκυθόσουπα με πράσα
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε αντικαθιστούμε το γιαούρτι με 200 γρ. ξινή κρέμα ή με ρώσικη κρέμα σμετάνα (θα τη βρούμε σε πολλά καταστήματα με ρώσικα παραδοσιακά προϊόντα αλλά και σε μεγάλα...
Περισσότερα →
Καροτόσουπα με μπέικον
Καροτόσουπα με μπέικον
10΄ 1 ώρα 4 – 6 μερίδες –   Ένας καλός τρόπος να «δέσουμε» μια πολτοποιημένη σούπα είναι να ρίξουμε στο τέλος του μαγειρέματος έναν φρέσκο κρόκο αυγού, τον οποίο θα μαγειρέψουμε με τη μέθοδο...
Περισσότερα →
Ελαφρύ σουφλέ κουνουπιδιού
Ελαφρύ σουφλέ κουνουπιδιού
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Πολύ εύκολο, χωρίς τεχνικές πολύπλοκες και υπερβολές στα υλικά, αυτό το σουφλέ είναι ένα ιδανικό πρώτο πιάτο σε ένα γιορτινό κάλεσμα ή αποτελεί από μόνο του ένα...
Περισσότερα →
Γιαχνιστό τουρλού λαχανικών
Γιαχνιστό τουρλού λαχανικών
20΄ 45΄ 4 μερίδες –   Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα διαθέσιμα και εποχικά λαχανικά, όπως αγκινάρες, φρέσκα κουκιά, πράσινα φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), τρυφερά φύλλα σπανακιού κ.ά. Για να γίνει πιο χορταστικό, αν θέλουμε...
Περισσότερα →
Αγκινάρες με αρακά
Αγκινάρες με αρακά
20΄ 30΄ – 35΄ 4 μερίδες  –   Κλασσικό λαδερό φαγητό με λαχανικά. Αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες και αρακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Γίνονται το ίδιο νόστιμα. Υλικά Εκτέλεση 8 αγκινάρες καθαρισμένες φρέσκες, ή...
Περισσότερα →
Αγκινάρες αλά πολίτα
Αγκινάρες αλά πολίτα
30΄ 50΄ 4 μερίδες –   Είναι σημαντικό να τρίψουμε τις φρέσκες αγκινάρες με λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Φροντίζουμε να τις καθαρίσουμε σχολαστικά και από τις βάσεις των φύλλων, που βρίσκονται γύρω από την...
Περισσότερα →
Φακές σούπα με σπανάκι
Φακές σούπα με σπανάκι
20΄ 50΄ 4 – 6 μερίδες –   Για να ξεφύγουμε λίγο από την τυπική σούπα με φακές, ας την εμπλουτίσουμε με νόστιμα σοταρισμένα λαχανικά και σπανάκι. Φαγητό θρεπτικό, πλουσιότατο σε σίδηρο, χορταστικό και πολύ...
Περισσότερα →
Ριζότο με σπαράγγια και μαστίχα
Ριζότο με σπαράγγια και μαστίχα
20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αν και τα σπαράγγια είναι εξαιρετικά σοταρισμένα σε λάδι, ωστόσο δεν στερούνται νοστιμιάς αν τα ψήσουμε στο γκριλ. Γίνονται τραγανά και βγάζουν όλη τη γλύκα τους, χωρίς να επιβαρυνθούν...
Περισσότερα →
Καστανό ρύζι
Καστανό ρύζι
5΄ 30΄ 4 μερίδες –   Όταν φτιάχνουμε πιλάφι με (άσπρο ή με καστανό ρύζι), μετά το μαγείρεμα το αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στην κατσαρόλα, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα η οποία θα...
Περισσότερα →
Πλιγούρι με πρασινάδες
Πλιγούρι με πρασινάδες
 10΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρέσκο μυρωδικό θέλουμε και διαθέτει η εποχική αγορά. Π.χ., αν δεν βρούμε μυρώνια βάζουμε περισσότερη ποσότητα μαϊντανού, ενώ αντί για άνηθο μπορούμε...
Περισσότερα →
Πένες με τόνο και ελιές
Πένες με τόνο και ελιές
5΄ 20΄ 4 μερίδες –   Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες πάστες! Το καλοκαίρι βάλτε φρέσκες ντομάτες, ώριμες και τριμμένες και σερβίρετε το φαγητό αυτό ακόμα...
Περισσότερα →
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
Κριθαράκι με πέστο μάραθου
15΄ 15΄ 4 μερίδες –   Το φαγητό αυτό σερβίρεται και ως κύριο ελαφρύ πιάτο, προσθέτοντας, αν θέλουμε μερικές λωρίδες καπνιστό ζαμπόν, από χοιρινό ή γαλοπούλα. Το σερβίρουμε με σαλάτα εποχής. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο...
Περισσότερα →
Σουπιές με σπανάκι
Σουπιές με σπανάκι
40΄ 1 ώρα 6 μερίδες –   Οι σταφίδες ταιριάζουν πολύ σε μαγειρευτά φαγητά με ψάρια ή θαλασσινά και τέτοιες συνταγές συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Οι σταφίδες μπαίνουν πάντα στο τέλος του μαγειρέματος, για...
Περισσότερα →
Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Αξίζει να αναζητήσουμε φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα καλό φυτώρια και στα ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ, καθώς το άρωμά τους εισχωρεί καλύτερα στον κορμό κάθε γαρίδας και τις...
Περισσότερα →
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα κλαδιά δεντρολίβανου, γίνονται σούβλες για τις γαρίδες, χαρίζοντάς τους ιδιαίτερο άρωμα και ο συνδυασμός ούζο-μέλι δίνουν μια γεύση απίστευτη! Υλικά Εκτέλεση ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2...
Περισσότερα →
Ψάρι ψημένο σε κρούστα αλατιού
Ψάρι ψημένο σε κρούστα αλατιού
15΄ 25΄ – 30΄ 2 μερίδες –   Η κρούστα αλατιού είναι ο ιδανικός τρόπος για να ψήσετε χοντρά ψάρια χωρίς το φόβο να στεγνώσουν. Υλικά Εκτέλεση 1 μεγάλο λαβράκι (ή τσιπούρα), βάρους περίπου 1 κιλού,...
Περισσότερα →
Τσιπούρες Νισουάζ στο χαρτί
Τσιπούρες Νισουάζ στο χαρτί
20΄ 25΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τις ολόκληρες τσιπούρες με φιλέτα ψαριού, όπως πέρκα, γαλέο ή μπακαλιάρο. Θα χρειαστούμε 4 φιλέτα βάρους περίπου 250 γρ. το καθένα ή 8 μικρότερα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
15΄ 8΄ – 10΄ 4 μερίδες 30΄   Πικάντικα και πεντανόστιμα σουβλάκια, ότι πρέπει για βραδιές με τσίπουρο ή ουζάκι. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φιλέτο από καπνιστό σκουμπρί κονσέρβας, κομματιασμένο με το χέρι σε μέτρια...
Περισσότερα →
Σολομός στο χαρτί με μουστάρδα
Σολομός στο χαρτί με μουστάρδα
30΄ 30΄ 4 μερίδες –   Αντί σολομού μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες ή φιλέτα από γαλέο, πέρκα, σφυρίδα, μπακαλιάρο ή άλλο ψάρι της αρεσκείας μας. Υλικά Εκτέλεση 2 μεγάλα καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα στη...
Περισσότερα →
Πανγκάσιους σε κρούστα από ελιές Καλαμών με μαριναρισμένα κολοκυθάκια
Πανγκάσιους σε κρούστα από ελιές Καλαμών με μαριναρισμένα κολοκυθάκια
10΄ 10΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Φτηνό ψαράκι που μπορεί να γίνει ένα σπουδαίο φαγητό. Τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια θα του δώσει δροσερή γεύση και οι κρούστα με ελιές Καλαμών την ένταση που χρειάζεται. Υλικά...
Περισσότερα →
Γλώσσες με κρούστα βρώμης και μήλα
Γλώσσες με κρούστα βρώμης και μήλα
30΄ 15΄ 4   Μόνο δύο φορές διακόπτεται η αυστηρή νηστεία της Σαρακοστής και μάλιστα και τις δύο φορές με ψάρι: Την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Ευκαιρία για ακόμη περισσότερα...
Περισσότερα →
Μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο κοκκινιστά με λαχανικά
Μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο κοκκινιστά με λαχανικά
30΄ 45΄ 4 μερίδες –   Εδώ τα μπιφτέκια ψήνονται μαζί με το συνοδευτικό τους (λαχανικά εποχής) και παίρνουν τη νοστιμιά από τα υγρά τους, ενώ παράλληλα προστατεύονται από το στέγνωμα. Το καλοκαίρι ετοιμάζουμε το...
Περισσότερα →
Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα
Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα
5΄ 20΄ -25΄ 4 – 5 μερίδες ½-1 ώρα   Το αγαπημένο μου διαιτητικό πιάτο. Συνοδεύστε το με σαλάτα ωμών λαχανικών ή απλά με την παραδοσιακή χωριάτικη… Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο στο φούρνο, τέλεια ψημένο
Κοτόπουλο στο φούρνο, τέλεια ψημένο
15΄ 1ώ + 15΄ 6 μερίδες –   Κλασική συνταγή για το ψητό κοτόπουλο με ένα μυστικό-έκπληξη για το τέλειο ομοιόμορφο, επαγγελματικό ψήσιμο! Υλικά Εκτέλεση 1 μέτριο κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.500 γρ., κατά προτίμηση ελεύθερης...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο Κάρι
Κοτόπουλο Κάρι
15΄ 1 ώρα 4 μερίδες 1 ώρα   Υλικά Εκτέλεση 1 ολόκληρο κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.200 γρ., κομμένο σε 8 – 10 κομμάτια (ζητήστε από τον κρεοπώλη να το κόψει σε κομμάτια μισής παλάμης) Για...
Περισσότερα →