destination taste!

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΜΕ ΖΥΜΗ BRIOCHE
Θα το αγαπήσουν όλα τα παιδιά, αυτό το βουτυρένιο τυροκούλουρο. Εκτός από τυρί, μπορείτε να προσθέσετε, ζαμπόν, γαλοπούλα ή χρωματιστές πιπεριές αν τους αρέσουν.
Περισσότερα →
Τυρόμυλοι
Τυρόμυλοι
1 ώρα 20΄ 8 τυρόμυλοι –   Μια «παιχνιδιάρικη» γλυκιά συνταγή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Είναι ιδανικό σνακ για το σχολείο τους ή για απογευματινό κολατσιό και μπορούν να βοηθήσουν στην παρασκευή τους....
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΠΙΤΣΑ ΑΦΡΑΤΗ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Φτιάχνουμε εύκολα μια υπέροχη σπιτική σάλτσα ντομάτας ως εξής: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό τους -στην εποχή τους τρίβουμε στον τρίφτη...
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ
ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ
Παραδοσιακό ψωμάκι που γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και πολύ νόστιμο. Τα πιτσιρίκια θα το χαρούν ιδιαίτερα!
Περισσότερα →
ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Είναι το καλοκαιρινό κολατσιό της παιδικής μου ηλικίας, στον τόπο καταγωγής μου στην ορεινή Φθιώτιδα. Αυτό το χορταστικό, δροσερό και υγιεινό πρόγευμα που το λέγαμε «μπουκουβάλα»...
Περισσότερα →
CROQUE MONSIEUR
CROQUE MONSIEUR
Στη Γαλλία το τοστ ονομάζεται croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί έμενταλ ή γραβιέρα...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Για τις τέλειες τυροκροκέτες, με απολαυστική τραγανή και χρυσαφένια κρούστα και κρεμώδες, μελάτο εσωτερικό, διαλέγω πάντα μαλακά κίτρινα τυριά όπως το μετσοβόνε, μια γλυκιά γραβιέρα, κασέρι, ένταμ, ένα καλό κατακίτρινο τσένταρ ή γκούντα...
Περισσότερα →
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει σίγουρα.
Περισσότερα →
Croque madame
Croque madame
5΄-6΄ 15΄ 2 μερίδες –   Η βάση αυτού του τοστ είναι το croque monsieur, αλλά όπως λένε οι Γάλλοι, φόρεσε …φούστα (το αυγό) και έγινε κυρία! Υλικά Εκτέλεση 2 φέτες ζαμπόν βραστό 4 φέτες...
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΠΑΤΑΤΟΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
Αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά οι κροκέτες αυτές αρωματίζονται με βασιλικό, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό που μας αρέσει, όπως μάραθο ή δυόσμο.
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική πίτσα που μπορούμε να ετοιμάσουμε και με αρνίσιο κιμά, αν μας αρέσει η πιο έντονη γεύση του, για να δώσουμε ελαφρώς… ανατολίτικη νότα στην πίτσα.
Περισσότερα →
BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ
BURGER ΣΠΙΤΙΚΑ
Τα μπέργκερ είναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το κρέας και τα σαλατικά.
Περισσότερα →
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Δοκιμάστε να πασπαλίσετε τα μακαρόνια με το τριμμένο τυρί πριν βάλετε τη σάλτσα. Οταν τη ρίξετε πάνω στο τυρί αυτό θα λιώσει και θα ενωθεί με τη σάλτσα σε μια κρέμα πλούσια και πυκνή!
Περισσότερα →
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο, η πιπεριά και το γιαούρτι θα δώσουν...
Περισσότερα →
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Πολύ τραγανοί εξωτερικά και με χρυσαφένιο χρώμα, κρύβουν στο εσωτερικό τους μια ευωδιαστή και αφράτη σάρκα που θα ξετρελάνει κυρίως τα μικρά παιδιά. Τους σερβίρετε με ένα σπιτικό ντιπ γιαουρτιού, εμπλουτισμένο με λίγη μουστάρδα ή με ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ
Χορταστικές, υπέροχα τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό είναι μια πρώτης τάξεως πρόταση για γεύμα ή ακόμα και για ένα παιδικό πάρτι. Οι κροκέτες αυτές ψήνονται και στο φούρνο...
Περισσότερα →
ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ
ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ
Είναι πεντανόστιμα και γίνονται πανεύκολα. Το μόνο που χειάζονται είναι ένα πυκνό, πικάντικο γλάσο και λίγος χρόνος για μαρινάρισμα. Τα σερβίρετε σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ ή σαν κύριο, συνοδεύοντας με...
Περισσότερα →