ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Λαλάγγια (Λακωνία)
Λαλάγγια (Λακωνία)
 10΄ 40΄ συνολικά 60 κομμάτια   Είδος τηγανίτας που τηγανίζεται σε παρθένο ελαιόλαδο. Παρασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες τις γιορτές και κυρίως τα Χριστούγεννα. Υλικά...
Περισσότερα →
Βασιλόπιτα ποντιακή
Βασιλόπιτα ποντιακή
30΄ 1 ώρα 10-12 μερίδες 1 ώρα   Βασιλόπιτα με… τυρί; Κι όμως! Η ποντιακή βασιλόπιτα περιέχει μια γενναία ποσότητα ανάλατου τυριού, ανακατεμένου με άχνη...
Περισσότερα →
Σαλάτα τουρλού
Σαλάτα τουρλού
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Χειμωνιάτικη, πολύχρωμη, εύκολη και πεντανόστιμη. Προσαρμόστε τα υλικά της σαλάτας ανάλογα με τα γούστα σας, αυξομοιώνοντας ποσότητες...
Περισσότερα →
Λαχανοσαλάτα Κόλσλοου
Λαχανοσαλάτα Κόλσλοου
20΄ – 4 μερίδες –   Αμερικανική σαλάτα που συνοδεύει συνήθως τα ψητά κρέατα και πουλερικά και που εμπλουτίζεται με μαγιονέζα. Προτείνουμε να την αντικαταστήσετε...
Περισσότερα →
Μπροκολόσουπα
Μπροκολόσουπα
10΄ 40΄ 4 μερίδες –   Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα...
Περισσότερα →
Κουνέλι στιφάδο
Κουνέλι στιφάδο
15΄ 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες 6 – 8 ώρες   Συνταγή εμπνευσμένη από την κρητική παραδοσιακή κουζίνα  με το πορτοκάλι και τη σταφίδα...
Περισσότερα →
Κουνέλι λεμονάτο
Κουνέλι λεμονάτο
10΄ 2 ώρες 4 – 6 μερίδες –   Ένα «ντελικάτο» φαγητό με μοναδική γεύση. Το σαφράν δίνει χρώμα και άρωμα και αγκαλιάζει το τρυφερό...
Περισσότερα →