destination taste!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΚΑΣΤΑΝΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
ΚΑΣΤΑΝΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Αν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε τα κάστανα, υπάρχουν έτοιμα καθαρισμένα σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Είναι προμαγειρεμένα και συσκευασμένα σε κενό. Μεγάλη ευκολία αλλά θα χάσετε ένα μέρος της γεύσης.
Περισσότερα →
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ… Η ΤΕΛΕΙΑ!
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ… Η ΤΕΛΕΙΑ!
Γιατί είναι τέλεια; Πρώτον γιατί αυτό το μαρινάρισμα με αλατόνερο (άλμη) την κάνει απίστευτα τρυφερή, νόστιμη και ζουμερή, ενώ η γλυκιά γέμιση με πατέ από συκωτάκια δίνει ένα απίθανα νόστιμο αποτέλεσμα.
Περισσότερα →
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
Απλή αλλά γιορτινή, χρωματιστή, επίσημη και νοστιμότατη. Τα έχει όλα, ετοιμάζεται στη στιγμή και είναι ό,τι πρέπει για το γιορτινό τραπέζι. Τι περιμένετε;
Περισσότερα →
ΛΑΛΑΓΓΙΑ
ΛΑΛΑΓΓΙΑ
Είδος τηγανίτας που τηγανίζεται σε παρθένο ελαιόλαδο. Παρασκευάζεται σε μεγάλες ποσότητες τις γιορτές και κυρίως τα Χριστούγεννα.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Τα αλμυρά κέικ είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερα όμως όταν πρόκειται για παιδιά, επιλέγουμε καλής ποιότητας αγνές πρώτες ύλες. Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα αλμυρό κέικ...
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ
Βασιλόπιτα με… τυρί; Κι όμως! Η ποντιακή βασιλόπιτα περιέχει μια γενναία ποσότητα ανάλατου τυριού, ανακατεμένου με άχνη και κανέλα και θυμίζει λιγάκι τη γέμιση από τα κρητικά καλιτσούνια ή λυχναράκια. Γίνεται τόσο αφράτη και μεστή που αξίζει να την δοκιμάσετε, όχι μόνο για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ
ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΜΕ ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ
Υπάρχουν αναρίθμητες παραλλαγές της σαλάτας του Καίσαρα, όλες όμως έχουν σαν βάση τον κρόκο αυγού (εδώ μελάτο, για τη μαγιονέζα), το σκόρδο και τις αντσούγιες. Προσοχή στο αλάτι: οι παστές αντσούγιες, αν και ξαλμυρισμένες...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΑΛΑΤΑ ΡΟΚΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Αν δεν σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως τη φυλάμε στο ψυγείο, σε μπολ σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, χωρίς να ρίξουμε τη βινεγκρέτ, την οποία προσθέτουμε την τελευταία στιγμή πριν το σερβίρισμα.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Πλούσια και γιορτινή σαλάτα που μπορεί να σταθεί και σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να καβουρδίσουμε και λίγη καρυδόψιχα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι απλώς να ροδίσει απαλά και να πασπαλίσουμε πάνω από τη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ξεχάστε τις βαριές μαγιονέζες και τα αμφίβολα έτοιμα τουρσάκια και ετοιμάστε τη δική σας σπιτική ρώσικη σαλάτα με τα καλύτερα υλικά. Τη σερβίρετε είτε σε στρώσεις, μέσα σε γυάλινο μπολ, είτε με ανακατεμένα τα υλικά της.
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ
ΛΑΧΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ
Αμερικανική σαλάτα που συνοδεύει συνήθως τα ψητά κρέατα και πουλερικά και που εμπλουτίζεται με μαγιονέζα. Προτείνουμε να την αντικαταστήσετε με στραγγιστό γιαούρτι...
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με μαλακή φέτα.
Περισσότερα →
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΡΟΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ
Γιορτινό πρώτο πιάτο με πρωτότυπη εμφάνιση και γέμιση, και γεύση που σας δίνει νέα έμπνευση για τις μαγειρικές με χωριάτικο λουκάνικο. Εκτός γιορτής, αυτό το ρολό είναι ένα θαυμάσιο κυριακάτικο κύριο πιάτο που θα συνοδέψετε με πράσινη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ
ΜΠΡΟΚΟΛΟΣΟΥΠΑ
Σερβίρετε αυτή τη σούπα σε ένα επίσημο κάλεσμα, αλλά και σαν ένα ελαφρύ κύριο πιάτο, ακόμα και σαν σαλάτα σε πιάτα με κρέας ή ψάρια.
Περισσότερα →
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΙ
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΡΙ
Νόστιμη σούπα γλυκοκολοκύθας αρωματισμένη με μίγμα μπαχαρικών κάρι που ταιριάζει ωραία με τη γεύση της κολοκύθας. Αν δεν αγαπάτε το καρι μπορείτε να αρωματίσετε με λίγο μπαχάρι σε σκόνη ή με λίγο κόλιανδρο σε σκόνη.
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ
ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ
Μια ωραία πρόταση είναι να σερβίρουμε τη σούπα αυτή με μια αφράτη κρέμα καπνιστής πέστροφας: πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας (θα τα βρούμε σε συσκευασίες κενού στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ) και ανακατεύουμε τον πολτό με...
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μπορεί να μοιάζει εξεζητημένη συνταγή, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας απλός τρόπος να απολαύσουμε φιλεταρισμένο ψάρι, χωρίς να χάσουμε τίποτα από τη γεύση και την αφράτη υφή τους, που μας δίνει το ψήσιμο σε μπεν μαρί.
Περισσότερα →
ΟΡΤΥΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
ΟΡΤΥΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
Εξαιρετικό φαγητό, για ιδιαίτερες περιστάσεις. Τα ορτύκια είναι μικρά και με λίγο αλλά εκλεκτό ψαχνό –στην αγορά βρίσκω εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ορτύκια από φάρμες εκτροφής, συσκευασμένα, απλά ή μαριναρισμένα –προτιμώ τα απλά και τα μαρινάρω με τα υλικά που σας προτείνω.
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ, ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ, ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΩΝ
ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟΥ ΜΑΡΙΝΑΤΕΣ, ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ, ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΤΙΛΩΝ
Χειμωνιάτικο και γιορτινό φαγάκι που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν. Το μαρινάρισμα είναι απαραίτητο για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό και νόστιμο. Η σάλτσα που συνοδεύει τις μπριζόλες θα δώσει χρώμα και θα απογειώσει τη γεύση.
Περισσότερα →
ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΤΙΦΑΔΟ
Συνταγή εμπνευσμένη από την κρητική παραδοσιακή κουζίνα με το πορτοκάλι και τη σταφίδα να ακροβατούν σε γευστικές ισορροπίες. Όσο για την πολέντα, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί την καλύτερη πρόταση για γαρνιτούρα.
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ «ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ»
ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΣ «ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ»
Εύκολος, γρήγορος και  νόστιμος, ο λαχανοντολμάς αυτός δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους κλασικούς παραδοσιακούς αλλά χρονοβόρους ντολμάδες. Συνοδέψτε τον με τη σάλτσα γιαουρτιού που θα τον δροσίσει και θα του δώσει πιο ανάλαφρη νότα.
Περισσότερα →
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΒΡΑΣΤΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Άλλοι τρόποι για να σερβίρουμε αυτά τα σπαράγγια είναι με τριμμένο τυρί (κυρίως παρμεζάνα ή πικάντικη γραβιέρα) και ελαιόλαδο αρωματισμένο με κάποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό της αρεσκείας μας. Για να διατηρηθούν ίσια τα βράζουμε δεμένα όλα μαζί στα κοτσάνια σε δύο σημεία, σε ματσάκι.
Περισσότερα →