destination taste!

ΠΑΣΧΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕ ΚΡΟΣΣΙΑ ΦΥΛΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Είναι τόσο εύκολη και τυρόπιτα που θα την φτιάχνετε συνέχεια. Το φύλλο της Ζύμης Ψαχνών την κάνει εξαιρετικά νόστιμη και τραγανή. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαργαρίνη με ένα ωραίο, αρωματικό βουτυράκι.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα άλευρα όσο και στα υλικά του κουρκουτιού. Αναρίθμητοι συνδυασμοί τυριών και μυρωδικών...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα, δίνοντάς τους αέρινη υφή.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε 1 – 2 φύλλα από το δεύτερο πακέτο και θα φυλάξουμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για άλλη πίτα.
Περισσότερα →
Λαμπροκουλούρα
Λαμπροκουλούρα
 30΄ 40΄ 1 κουλούρα 1 ώρα   Η λαμπροκουλούρα δεν είναι τσουρέκι, αν και αρωματίζεται με τα ίδια αρώματα… Είναι γιορτινό ψωμί στολισμένο με κόκκινα αυγά, που ετοιμάζεται το Μεγάλο Σάββατο για το βράδυ...
Περισσότερα →
Λαζαράκια
Λαζαράκια
 15΄  20΄ για 6 λαζαράκια  40΄   Παραδοσιακό ψωμάκι που γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και πολύ νόστιμο. Τα πιτσιρίκια θα το χαρούν ιδιαίτερα!...
Περισσότερα →
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
40΄ 40΄ – 45΄ 30-35 κομμάτια   Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει...
Περισσότερα →
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
20΄ 20΄ 8 ψωμάκια 20΄+30΄   Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο...
Περισσότερα →
Ταμπουλέ πολίτικο
Ταμπουλέ πολίτικο
1 ώρα – 4 μερίδες 2 ώρες   Δροσερή, χορταστική και νόστιμη η γνωστή λιβανέζικη σαλάτα. Στην πολίτικη, αυτή, παραλλαγή, χρησιμοποιώ τον πελτέ, για να γλυκάνω την οξύτητα της ντομάτας, αλλά και να δώσω χρώμα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με τυρί Σαν Μιχάλη
Σαλάτα με τυρί Σαν Μιχάλη
10΄ – 4 μερίδες –   Αγαπημένη σαλάτα, δροσερή, φρουτένια με ένα τυράκι όνειρο από το τυροκομείο του Ζωζεφίνου και μια βινεγκρέτ βελούδινη. Υλικά Εκτέλεση Μείγμα από φύλλα ρόκας, τρυφερές καρδιές μαρουλιού και κορυφούλες από...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
40΄ – 4 μερίδες –   Για περισσότερη ευκολία αγοράζουμε συσκευασμένο καθαρισμένο φρέσκο σπανάκι, το οποίο χρειάζεται μόνο πλύσιμο και στέγνωμα. Σε καλά μανάβικα και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε και σπανάκι baby, με...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου και σάλτσα κερασιών
Πράσινη σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου και σάλτσα κερασιών
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, γαρνίρουμε τη σαλάτα με μερικά ολόκληρα κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο 250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου (τα βρίσκουμε χύμα ή...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νοστιμότατα πομοντόρια, τα μακρουλά ντοματάκια με την σφικτή σάρκα, τα οποία θα κόψουμε τη μέση. Θα χρειαστούμε 16 – 18 τεμάχια. Υλικά...
Περισσότερα →
Νισουάζ ανοιξιάτικη
Νισουάζ ανοιξιάτικη
20΄ 5΄ 6 μερίδες –   Η Νισουάζ είναι από τις γευστικότερες και πιο ευφάνταστες μεσογειακές σαλάτες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα από τις ίνες τους και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα. Τα...
Περισσότερα →
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με...
Περισσότερα →
Τυροκαυτερή σπιτική
Τυροκαυτερή σπιτική
10΄  – Για 500 γρ. 1 ώρα   Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη....
Περισσότερα →
Παστουρμαδόπιτα
Παστουρμαδόπιτα
20΄ 45΄ Για 1 ταψί με διάμετρο 22 εκ. –   Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη...
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα 20΄  – 4 μερίδες 1-2 ώρες   Υπέροχο ορεκτικό που αξιοποιεί τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά. Τα ραπανάκια δίνουν μια πικάντικη γεύση και συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρο....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
30΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Φυλάμε στο ψυγείο τα περισσευούμενα κόκκινα αυγά του Πάσχα (γερά ή τσουγκρισμένα και ραγισμένα) μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά αναρίθμητοι και ευφάνταστοι τρόποι να τα σερβίρουμε! Υλικά...
Περισσότερα →
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
Μην ξαφνιάζεστε με το κόκαλο! Το μεδούλι του με το κολλαγόνο που περιέχει βοηθά τη σάλτσα του ταψιού να δέσει καλύτερα και τη νστιμίζει υπέροχα. Πριν το βάλετε στο ταψί το ξεπλένετε καλά για να απομακρύνετε...
Περισσότερα →
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
Παραδοσιακή πίτα της Κρήτης. Εκτός από το κρέας που προτείνω στη συνταγή, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα περισσεύματα αρνιού από άλλο φαγητό και κυρίως από το αρνί που μας περισσεύει το Πάσχα.
Περισσότερα →
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
Στην κυριολεξία σημαίνει ντολμάς με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια) και είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Η ιδιαιτερότητά αυτών των ντολμάδων είναι ότι οι τυλίγονται σε αρνίσια ή κατσικίσια μπόλια (λέγεται και «σκέπη»), δηλαδή μια μεγάλη μεμβράνη από λεπτό τρυφερό λίπος, σαν δαντέλα (σαν μπόλια, το πλεκτό παραδοσιακό κεφαλομάντηλο).
Περισσότερα →
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΕ ΤΕΡΙΝΑ
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΕ ΤΕΡΙΝΑ
Για να ξεφύγετε τελείως από τα καθιερωμένα του πασχαλινού τραπεζιού, ετοιμάστε τη συκωταριά σε τερίνα. Εχει φίνα υφή, λεπτή γεύση που θυμίζει τη μαγειρίτσα και σερβίρεται εύκολα, κομμένη σε φέτες.
Περισσότερα →
ΡΕΓΑΛΙ, ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ (ΛΑΚΩΝΙΑ)
ΡΕΓΑΛΙ, ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ (ΛΑΚΩΝΙΑ)
Σε περιοχές της Λακωνίας η μαγειρίτσα δεν είναι άσπρη και αυγοκομμένη, αλλά κοκκινιστή. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σούπα), είτε επάνω σε ένα λοφάκι από σπυρωτό πιλάφι!
Περισσότερα →
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
Ασυνήθιστη πρόταση για να φάμε κοκορετσάκι. Ψιλοκομμένη συκωταριά και κομματάκια ψαχνού, με γιαούρτι, όλο τυλιγμένο σε τραγανή μπόλια! Το σερβίρετε κομμένο σε χορταστικές φέτες και συνοδεύετε με κρασάκι και μαρουλοσαλάτα.
Περισσότερα →
ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
Ψήνονται πιο γρήγορα από τη σούβλα και σίγουρα εξασφαλίζουν το γιορτινό μας τραπέζι ακόμα κι αν ο καιρός έχει άλλα σχέδια! Αν τα ψήσετε στα κάρβουνα, αρχικά θα βάλετε τη σχάρα με τα σουβλάκια κοντά στη θράκα ώστε να τα δείτε να ροδίζουν καλά και να γίνουν τραγανά.
Περισσότερα →
ΣΑΡΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΛΕΣΒΟΣ)
ΣΑΡΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΛΕΣΒΟΣ)
Πρόκειται για ένα υπέροχο έδεσμα από τη Λέσβο, που συνδυάζει τόσο το ψαχνό του αρνιού όσο και τη συκωταριά. Σερβίρεται κυρίως ως κρασομεζές, μέχρι να ετοιμαστεί το αρνάκι!
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
Μην ξεχάσετε ποτέ: αν δεν σερβίρετε ένα φαγητό με αυγολέμονο αμέσως, μην σκεπάσετε την κατσαρόλα γιατί το αυγολέμονο θα κόψει και θα πάει ο κόπος σας χαμένος!
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ
ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ
Όσα ρολάκια κρέατος κι αν σκαρφιστώ, όσα αρνίσια καρέ-κορώνα κι αν γεμίσω, όσες μαριναρισμένες αρνίσιες κοτολέτες κι αν ψήσω, από το πασχαλινό μου τραπέζι δεν μπορεί να λείπει ένα λαχταριστό παραδοσιακό αρνάκι εξοχικό, ρουμελιώτικο και ασυναγώνιστο.
Περισσότερα →
ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ
ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ
Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο είδος κρέατος αν σας αρέσει, π.χ. μοσχάρι ή κοτόπουλο, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των άλλων κρεάτων. Μην αφαιρέσετε όμως το αρνάκι γιατί αυτό είναι που δίνει την περισσότερη νοστιμιά.
Περισσότερα →