destination taste!

ΠΑΣΧΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ
Κλασσικό και πολυαγαπημένο φαγάκι μου μοσχοβολάει φρέσκα μυρωδικά. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα μαρούλι με άλλα χόρτα της εποχής (σπανάκι, λάπαθα, καυκαλήθρες).
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΟΛΕΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ
Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα άλευρα όσο και στα υλικά του κουρκουτιού. Αναρίθμητοι συνδυασμοί τυριών και μυρωδικών...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα, δίνοντάς τους αέρινη υφή.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε 1 – 2 φύλλα από το δεύτερο πακέτο και θα φυλάξουμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για άλλη πίτα.
Περισσότερα →
ΛΑΜΠΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
ΛΑΜΠΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
Η λαμπροκουλούρα δεν είναι τσουρέκι, αν και αρωματίζεται με τα ίδια αρώματα… Είναι γιορτινό ψωμί στολισμένο με κόκκινα αυγά, που ετοιμάζεται το Μεγάλο Σάββατο για το βράδυ της Ανάστασης.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ
ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ
Παραδοσιακό ψωμάκι που γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και πολύ νόστιμο. Τα πιτσιρίκια θα το χαρούν ιδιαίτερα!
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει με κάποιο άλλο αντίστοιχης υφής...
Περισσότερα →
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο «χτυπήστε τα» με τα δάχτυλά σας...
Περισσότερα →
ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
Δροσερή, χορταστική και νόστιμη η γνωστή λιβανέζικη σαλάτα. Στην πολίτικη, αυτή, παραλλαγή, χρησιμοποιώ τον πελτέ, για να γλυκάνω την οξύτητα της ντομάτας, αλλά και να δώσω χρώμα στο πλιγούρι.
Περισσότερα →
ΝΙΣΟΥΑΖ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ
ΝΙΣΟΥΑΖ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ
Η Νισουάζ είναι από τις γευστικότερες και πιο ευφάνταστες μεσογειακές σαλάτες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα από τις ίνες τους και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα...
Περισσότερα →
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με μια πατατοσαλάτα.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ
Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη παραλλαγή με πιπεριά και λιαστή ντομάτα.
Περισσότερα →
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ
Μην ξαφνιάζεστε με το κόκαλο! Το μεδούλι του με το κολλαγόνο που περιέχει βοηθά τη σάλτσα του ταψιού να δέσει καλύτερα και τη νστιμίζει υπέροχα. Πριν το βάλετε στο ταψί το ξεπλένετε καλά για να απομακρύνετε...
Περισσότερα →
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
ΧΑΝΙΩΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΤΟΥΡΤΑ
Παραδοσιακή πίτα της Κρήτης. Εκτός από το κρέας που προτείνω στη συνταγή, μπορείτε να αξιοποιήσετε και τα περισσεύματα αρνιού από άλλο φαγητό και κυρίως από το αρνί που μας περισσεύει το Πάσχα.
Περισσότερα →
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
ΤΖΙΓΕΡΟΣΑΡΜΑΔΕΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)
Στην κυριολεξία σημαίνει ντολμάς με εντόσθια (τζιγέρια ή τζιέρια) και είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Η ιδιαιτερότητά αυτών των ντολμάδων είναι ότι οι τυλίγονται σε αρνίσια ή κατσικίσια μπόλια (λέγεται και «σκέπη»), δηλαδή μια μεγάλη μεμβράνη από λεπτό τρυφερό λίπος, σαν δαντέλα (σαν μπόλια, το πλεκτό παραδοσιακό κεφαλομάντηλο).
Περισσότερα →
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΕ ΤΕΡΙΝΑ
ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΕ ΤΕΡΙΝΑ
Για να ξεφύγετε τελείως από τα καθιερωμένα του πασχαλινού τραπεζιού, ετοιμάστε τη συκωταριά σε τερίνα. Εχει φίνα υφή, λεπτή γεύση που θυμίζει τη μαγειρίτσα και σερβίρεται εύκολα, κομμένη σε φέτες.
Περισσότερα →
ΡΕΓΑΛΙ, ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ (ΛΑΚΩΝΙΑ)
ΡΕΓΑΛΙ, ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ (ΛΑΚΩΝΙΑ)
Σε περιοχές της Λακωνίας η μαγειρίτσα δεν είναι άσπρη και αυγοκομμένη, αλλά κοκκινιστή. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σκέτη, σαν κοκκινιστό φαγάκι (δεν είναι σούπα), είτε επάνω σε ένα λοφάκι από σπυρωτό πιλάφι!
Περισσότερα →
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΛΑΣΙΚΗ, ΑΥΓΟΚΟΜΜΕΝΗ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΛΑΣΙΚΗ, ΑΥΓΟΚΟΜΜΕΝΗ
Τι καλύτερο, όταν γυρίζουμε το βράδυ από την Ανάσταση με τους αγαπημένους μας, να μας περιμένει στο σπίτι μια κατσαρόλα με μπόλικη αχνιστή μαγειρίτσα, πυκνή, αυγολεμονάτη και λαχταριστή, βάλσαμο για το στομάχι.
Περισσότερα →
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
Ασυνήθιστη πρόταση για να φάμε κοκορετσάκι. Ψιλοκομμένη συκωταριά και κομματάκια ψαχνού, με γιαούρτι, όλο τυλιγμένο σε τραγανή μπόλια! Το σερβίρετε κομμένο σε χορταστικές φέτες και συνοδεύετε με κρασάκι και μαρουλοσαλάτα.
Περισσότερα →
ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΚΟΚΟΡΕΤΣΑΚΙΑ ΣΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
Ψήνονται πιο γρήγορα από τη σούβλα και σίγουρα εξασφαλίζουν το γιορτινό μας τραπέζι ακόμα κι αν ο καιρός έχει άλλα σχέδια! Αν τα ψήσετε στα κάρβουνα, αρχικά θα βάλετε τη σχάρα με τα σουβλάκια κοντά στη θράκα ώστε να τα δείτε να ροδίζουν καλά και να γίνουν τραγανά.
Περισσότερα →
ΣΑΡΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΛΕΣΒΟΣ)
ΣΑΡΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΛΕΣΒΟΣ)
Πρόκειται για ένα υπέροχο έδεσμα από τη Λέσβο, που συνδυάζει τόσο το ψαχνό του αρνιού όσο και τη συκωταριά. Σερβίρεται κυρίως ως κρασομεζές, μέχρι να ετοιμαστεί το αρνάκι!
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ
Μην ξεχάσετε ποτέ: αν δεν σερβίρετε ένα φαγητό με αυγολέμονο αμέσως, μην σκεπάσετε την κατσαρόλα γιατί το αυγολέμονο θα κόψει και θα πάει ο κόπος σας χαμένος!
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ
ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ
Όσα ρολάκια κρέατος κι αν σκαρφιστώ, όσα αρνίσια καρέ-κορώνα κι αν γεμίσω, όσες μαριναρισμένες αρνίσιες κοτολέτες κι αν ψήσω, από το πασχαλινό μου τραπέζι δεν μπορεί να λείπει ένα λαχταριστό παραδοσιακό αρνάκι εξοχικό, ρουμελιώτικο και ασυναγώνιστο.
Περισσότερα →
ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ
ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ «ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ» ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ
Καταπληκτική συνταγή για πεντανόστιμο και μαλακό κρέας. Μπορείτε να προσθέσετε και τρίτο είδος κρέατος αν σας αρέσει, π.χ. μοσχάρι ή κοτόπουλο, μειώνοντας αναλογικά τις ποσότητες των άλλων κρεάτων. Μην αφαιρέσετε όμως το αρνάκι γιατί αυτό είναι που δίνει την περισσότερη νοστιμιά.
Περισσότερα →

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια