destination taste!

ΠΑΣΧΑ

Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο
Τυρόπιτα με πολέντα χωρίς φύλλο
 20΄ 40΄ – 45΄ 6 μερίδες –   Οι τυρόπιτες χωρίς φύλλο είναι από τα πιο ευέλικτα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι πραγματικά ατέλειωτα, τόσο σε ό,τι αφορά τα...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα αφράτη
Τυρόπιτα αφράτη
 10΄ 50΄ – 55΄ Για 1 μέτριο ταψί –   Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα,...
Περισσότερα →
Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι
Τυρόπιτα ελαφριά με κατίκι
20΄ 1 ώρα 6 – 8 μερίδες –   Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε...
Περισσότερα →
Τηγανιά καραμανλίδικη με παστουρμά καμήλας και κοτόπουλο
Τηγανιά καραμανλίδικη με παστουρμά καμήλας και κοτόπουλο
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Παραδοσιακή συνταγή από το Αγιάσι Αδάνων. Σπάνια γεύση και νοστιμιά ο παστουρμάς καμήλας που τονώνει το «ουδέτερο» κοτόπουλο. Υλικά Εκτέλεση 1 στήθος κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μέτριους κύβους 1...
Περισσότερα →
Λαμπροκουλούρα
Λαμπροκουλούρα
 30΄ 40΄ 1 κουλούρα 1 ώρα   Η λαμπροκουλούρα δεν είναι τσουρέκι, αν και αρωματίζεται με τα ίδια αρώματα… Είναι γιορτινό ψωμί στολισμένο με κόκκινα αυγά, που ετοιμάζεται το Μεγάλο Σάββατο για το βράδυ...
Περισσότερα →
Λαζαράκια
Λαζαράκια
 15΄  20΄ για 6 λαζαράκια  40΄   Παραδοσιακό ψωμάκι που γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή και πολύ νόστιμο. Τα πιτσιρίκια θα το χαρούν ιδιαίτερα!...
Περισσότερα →
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
Κανταϊφάκια αλμυρά με 3 τυριά
40΄ 40΄ – 45΄ 30-35 κομμάτια   Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει...
Περισσότερα →
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
20΄ 20΄ 8 ψωμάκια 20΄+30΄   Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο...
Περισσότερα →
Ταμπουλέ πολίτικο
Ταμπουλέ πολίτικο
1 ώρα – 4 μερίδες 2 ώρες   Δροσερή, χορταστική και νόστιμη η γνωστή λιβανέζικη σαλάτα. Στην πολίτικη, αυτή, παραλλαγή, χρησιμοποιώ τον πελτέ, για να γλυκάνω την οξύτητα της ντομάτας, αλλά και να δώσω χρώμα...
Περισσότερα →
Σαλάτα με τυρί Σαν Μιχάλη
Σαλάτα με τυρί Σαν Μιχάλη
10΄ – 4 μερίδες –   Αγαπημένη σαλάτα, δροσερή, φρουτένια με ένα τυράκι όνειρο από το τυροκομείο του Ζωζεφίνου και μια βινεγκρέτ βελούδινη. Υλικά Εκτέλεση Μείγμα από φύλλα ρόκας, τρυφερές καρδιές μαρουλιού και κορυφούλες από...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
Σαλάτα με σπανάκι, μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας
40΄ – 4 μερίδες –   Για περισσότερη ευκολία αγοράζουμε συσκευασμένο καθαρισμένο φρέσκο σπανάκι, το οποίο χρειάζεται μόνο πλύσιμο και στέγνωμα. Σε καλά μανάβικα και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκουμε και σπανάκι baby, με...
Περισσότερα →
Πράσινη σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου και σάλτσα κερασιών
Πράσινη σαλάτα με συκωτάκια κοτόπουλου και σάλτσα κερασιών
20΄ 15΄ 4 μερίδες –   Αν θέλουμε, γαρνίρουμε τη σαλάτα με μερικά ολόκληρα κεράσια από τα οποία έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαιόλαδο 250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου (τα βρίσκουμε χύμα ή...
Περισσότερα →
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
Ντοματοσαλάτα με φέτα, στο τηγάνι
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αντί για ντοματίνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα νοστιμότατα πομοντόρια, τα μακρουλά ντοματάκια με την σφικτή σάρκα, τα οποία θα κόψουμε τη μέση. Θα χρειαστούμε 16 – 18 τεμάχια. Υλικά...
Περισσότερα →
Νισουάζ ανοιξιάτικη
Νισουάζ ανοιξιάτικη
20΄ 5΄ 6 μερίδες –   Η Νισουάζ είναι από τις γευστικότερες και πιο ευφάνταστες μεσογειακές σαλάτες. Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα από τις ίνες τους και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα. Τα...
Περισσότερα →
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με...
Περισσότερα →
Τυροκαυτερή σπιτική
Τυροκαυτερή σπιτική
10΄  – Για 500 γρ. 1 ώρα   Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη....
Περισσότερα →
Παστουρμαδόπιτα
Παστουρμαδόπιτα
20΄ 45΄ Για 1 ταψί με διάμετρο 22 εκ. –   Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη...
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα 20΄  – 4 μερίδες 1-2 ώρες   Υπέροχο ορεκτικό που αξιοποιεί τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά. Τα ραπανάκια δίνουν μια πικάντικη γεύση και συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρο....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
30΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Φυλάμε στο ψυγείο τα περισσευούμενα κόκκινα αυγά του Πάσχα (γερά ή τσουγκρισμένα και ραγισμένα) μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά αναρίθμητοι και ευφάνταστοι τρόποι να τα σερβίρουμε! Υλικά...
Περισσότερα →
Σαρμάς καραμανλίδικος με πλιγούρι και παστουρμά (Βόρεια Ελλάδα)
Σαρμάς καραμανλίδικος με πλιγούρι και παστουρμά (Βόρεια Ελλάδα)
30´ 45´ 4 – 6 μερίδες –   Παραδοσιακή πασχαλινή συνταγή που συνηθίζεται στη Βόρεια Ελλάδα. Με την προσθήκη του παστουρμά παίρνει άλλη διάσταση. Υλικά Εκτέλεση 1 κατσικίσια συκωταριά (χωρίς το πνευμόνι), κομμένη σε μικρά...
Περισσότερα →