ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
25΄ 40΄ – 45΄ 25-30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30...
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια κοτόπουλου με πατάτες καρέ σκορδοπαπρικάτες
Σουτζουκάκια κοτόπουλου με πατάτες καρέ σκορδοπαπρικάτες
15´ 1 ώρα + 20´ 4-6 μερίδες –   Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με πικάντικες, σκορδάτες πατατούλες. Τέλειο φαγητό για το καθημερινό τραπέζι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα τα παιδιά. Υλικά Εκτέλεση Για τα σουτζουκάκια 800 γρ....
Περισσότερα →
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Πίτσες ατομικές με γαύρο μαρινάτο και σπιτική σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 ατομικές πίτσες –   Γρήγορες και απίστευτα νόστιμες αυτές οι μικρές πίτσες σερβίρονται εύκολα στο καθημερινό τραπέζι. Ο μαρινάτος γαύρος είναι από τα αγαπημένα μου εδέσματα που δίνουν άρωμα καλοκαιριού. Υλικά...
Περισσότερα →
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
20΄ 20΄ 30-35 μπουκίτσες –   Από τα καλύτερα μεζεδάκια για παιδικό –και όχι μόνο- πάρτι. Γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 30-35 λουκανικομπουκιές Μουτεβελής 4 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια με λουκάνικα χωριάτικα με πράσο στο φούρνο με λεμονοσκορδάτες πατατούλες
Κεφτεδάκια με λουκάνικα χωριάτικα με πράσο στο φούρνο με λεμονοσκορδάτες πατατούλες
20΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Όλοι αγαπάμε τα κεφτεδάκια και κυρίως τα παιδιά. Χρησιμοποιώντας «κιμά» από λουκάνικο με πράσο, γίνονται πιο αφράτα, πιο νόστιμα και είμαι σίγουρη ότι θα αρέσουν σε όλους....
Περισσότερα →
Ταρτάκια με κοζάκικα λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
Ταρτάκια με κοζάκικα λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
20΄ 35΄-40΄ 8 ταρτάκια –   Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα πεντανόστιμα κοζάκικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση. Υλικά...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
20΄ 20΄ 4 πεϊνιρλί –   Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά...
Περισσότερα →
Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για...
Περισσότερα →
Πίτσα τέσσερις εποχές
Πίτσα τέσσερις εποχές
 20΄ 20΄ 2 πίτσες –   Μια πίτσα, τέσσερις γεύσεις. Θα αρέσει σίγουρα σε όλους αφού μπορεί ο καθένας να διαλέξει το κομμάτι που θέλει. Υλικά Εκτέλεση 2 κατεψυγμένες ζύμες για πίτσα ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ...
Περισσότερα →
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
30΄  35΄ Για 30 κομμάτια 1 ώρα   Αξεπέραστα! Ετοιμάζονται εύκολα ακόμα και από αρχάριους, αρέσουν σε όλους, χορταίνουν και τρώγονται εύκολα με το χέρι διευκολύνοντας πολύ το σερβίρισμά τους στο σαλόνι, τη βεράντα...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο με ζαμπόν
Τυρόψωμο με ζαμπόν
30΄  1 ώρα Για 2 φρατζόλες –   Σερβίρεται τέλεια κομμένο σε φέτες, αλειμμένες με μουστάρδα και συνοδεύονται με μπίρα! Υλικά Εκτέλεση 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κοφτές κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Τυρόμυλοι
Τυρόμυλοι
1 ώρα 20΄ 8 τυρόμυλοι –   Μια «παιχνιδιάρικη» γλυκιά συνταγή που θα ενθουσιάσει τα παιδιά. Είναι ιδανικό σνακ για το σχολείο τους ή για απογευματινό κολατσιό και μπορούν να βοηθήσουν στην παρασκευή τους....
Περισσότερα →
Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα
Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα
 10΄ 15΄ – 20΄ 6 μερίδες 20΄   Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο σαν πίτσα
Τυρόψωμο σαν πίτσα
 15΄  30΄ 6 τυρόψωμα  1 ώρα   Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω...
Περισσότερα →
Πίτσα αφράτη με 3 τυριά
Πίτσα αφράτη με 3 τυριά
 20΄ 45΄ – 50΄ συνολικά Για 2 πίτσες (8 – 10 κομματιών η καθεμία)   Φτιάχνουμε εύκολα μια υπέροχη σπιτική σάλτσα ντομάτας ως εξής: Πολτοποιούμε στο μπλέντερ 2 κονσέρβες ολόκληρα ντοματάκια με το χυμό...
Περισσότερα →
Πεϊνιρλί με 3 τυριά
Πεϊνιρλί με 3 τυριά
 30΄ 30΄-35΄  8 πεϊνιρλί  40΄   Αφράτα πεϊνιρλί με δυνατή γεύση από μίγμα τριών τυριών. Αν σας αρέσουν οι καπνιστές γεύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε το κασέρι με ένα ωραίο Μετσοβόνε. Υλικά Εκτέλεση Για τη...
Περισσότερα →
Μπατόν σαλέ
Μπατόν σαλέ
20΄ 30΄ + 30΄ 50 – 60 κομμάτια 1 ώρα   Τα «αλμυρά μπαστουνάκια» όπως λέγονται, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ποτό και κρασί. Το μυστικό τους: Τα διπλοψήνω για να παραμείνουν τραγανά και...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
20΄ 40΄ – 45΄ 6 τάρτες –   Η πολυαγαπημένη μου «γαλλίδα», γίνεται ταρτάκια για μπουφέ ή πάρτι.  Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 1 δόση ζύμης μπριζέ ή εύκολης σφολιάτας ή 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας λίγο...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
20΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες 45΄   Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και...
Περισσότερα →
Croque monsieur
Croque monsieur
5΄ 15΄ 2 μερίδες –   Στη Γαλλία το τοστ  ονομάζεται  croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί έμενταλ ή...
Περισσότερα →
Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα
Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα
1 ώρα 20΄ 4-6 μερίδες 1 ώρα   Για τις τέλειες τυροκροκέτες, με απολαυστική τραγανή και χρυσαφένια κρούστα και κρεμώδες, μελάτο εσωτερικό, διαλέγω πάντα μαλακά κίτρινα τυριά όπως το μετσοβόνε, μια γλυκιά γραβιέρα, κασέρι, ένταμ,...
Περισσότερα →
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
Πίτσα με μανιτάρια και φέτα
40΄ 25´ 2 πίτσες 1 – 1½ ώρα   Παρόλο που συνηθίζεται στις πίτσες να βάζουμε κίτρινα, μαλακά τυριά, εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αυτή την εξαιρετική πίτσα με μανιτάρια, βάζοντας φέτα και...
Περισσότερα →
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
Πίτα-πίτσα με αραβική πίτα, βλήτα και γαλομυζήθρα
15΄ 5´-8´ 4 μερίδες –   Μία γρήγορα γεύση που σας παίρνει ελάχιστο χρόνο να το προετοιμάσετε. Τα «επίπεδα» βλήτα παίρνουν άλλη διάσταση όταν τα συνδυάσετε με τη γαλομυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο τυράκι από κατσικίσιο γάλα...
Περισσότερα →
Κρουασάν με κρέμα τυριών
Κρουασάν με κρέμα τυριών
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει...
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με λουκάνικο
Σφολιατάκια με λουκάνικο
15΄ 15΄ 18-20 πιτάκια –   Γρήγορα και νόστιμα σφολιατάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια και θα φύγουν σε χρόνο ρεκόρ από την πιατέλα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας 18-20 λουκανικάκια κοκτέιλ ή άλλα λουκάνικα...
Περισσότερα →
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
20΄ 30΄ 15-20 πιτάκια 30΄   Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους...
Περισσότερα →
Πατατοτυροκεφτέδες με ντομάτα
Πατατοτυροκεφτέδες με ντομάτα
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά οι κροκέτες αυτές αρωματίζονται με βασιλικό, τον οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό που μας αρέσει, όπως μάραθο ή δυόσμο....
Περισσότερα →
Πατάτες ιδιαίτερα τραγανές
Πατάτες ιδιαίτερα τραγανές
35΄ Τηγάνισμα: 15΄ ή Ψήσιμο: 1 ώρα 4 – 6 μερίδες –   Το μυστικό είναι πρώτα να βράσουμε τις πατάτες για να μαλακώσουν. Μετά, τις αρωματίζουμε με μπαχαρικά και μυρωδικά, τις νοστιμίζουμε με αλάτι και...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι σε φορμάκια
Κουνουπίδι σε φορμάκια
45΄ 15΄ – 20΄ 4   Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος σουφλέ που δεν φουσκώνει μεν πολύ, γίνεται όμως ιδιαίτερα αφράτο και ανάλαφρο. Αν δεν έχετε ατομικά φορμάκια, φτιάχνετε τη συνταγή σε ένα...
Περισσότερα →
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
15΄ 20΄ 6 ταρτάκια –   Εύκολα και πεντανόστιμα ταρτάκια, τέλεια για παιδικό πάρτι ή κρύο μπουφέ. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα κρούστας ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο Για τη γέμιση 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα...
Περισσότερα →
Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
20΄ 20΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Δεν μου αρέσει το πολύ αλεύρι στους κολοκυθοκεφτέδες γιατί τους κάνει πολύ «ψωμένιους». Προτιμώ να γεύομαι τα λεπτεπίλεπτα κολοκυθάκια και τα αρώματα των μυρωδικών. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό...
Περισσότερα →
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και...
Περισσότερα →
Ψαρομπιφτεκάκια στο φούρνο
Ψαρομπιφτεκάκια στο φούρνο
30´ 15´ – 20´ 4 μερίδες –   Νόστιμα μπιφτεκάκια ψαριού, ιδανικά για μπουφέ και παιδικά πάρτυ. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Υλικά Εκτέλεση 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένου 3 παξιμάδια κριθαροκουλούρες 2 αυγά, κατά προτίμηση...
Περισσότερα →
Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα
Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα
30΄ 15΄ -20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα. Υλικά...
Περισσότερα →
Τάρτα μπολονέζ
Τάρτα μπολονέζ
40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Ο κιμάς μπολονέζ εδώ συνδυάζεται με ζύμη αντί για τα κλασικά μακαρόνια. Το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα ιδιαίτερα πλούσια που σερβίρεται σαν κύριο πιάτο. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Πίτσα με κιμά και γιαούρτι
Πίτσα με κιμά και γιαούρτι
30΄ 25΄ 4 μερίδες 1 – 1½ ώρα   Ιδιαίτερα νόστιμη και χορταστική πίτσα που μπορούμε να ετοιμάσουμε και με αρνίσιο κιμά, αν μας αρέσει η πιο έντονη γεύση του, για να δώσουμε ελαφρώς… ανατολίτικη...
Περισσότερα →
Μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο κοκκινιστά με λαχανικά
Μπιφτέκια κοτόπουλου στο φούρνο κοκκινιστά με λαχανικά
30΄ 45΄ 4 μερίδες –   Εδώ τα μπιφτέκια ψήνονται μαζί με το συνοδευτικό τους (λαχανικά εποχής) και παίρνουν τη νοστιμιά από τα υγρά τους, ενώ παράλληλα προστατεύονται από το στέγνωμα. Το καλοκαίρι ετοιμάζουμε το...
Περισσότερα →
Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα
Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα
5΄ 20΄ -25΄ 4 – 5 μερίδες ½-1 ώρα   Το αγαπημένο μου διαιτητικό πιάτο. Συνοδεύστε το με σαλάτα ωμών λαχανικών ή απλά με την παραδοσιακή χωριάτικη… Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας...
Περισσότερα →
Μπέργκερ σπιτικά
Μπέργκερ σπιτικά
15΄ 10΄ – 12΄ 5 – 6 μερίδες 1 ώρα   Τα μπέργκερ είναι αγαπημένο φαγητό σε μικρούς και μεγάλους. Περιέχει όλα τα υλικά για ένα πλήρες γεύμα, αφού έχει και το ψωμί, και το...
Περισσότερα →
Λαχματζούν
Λαχματζούν
20΄ 30΄ – 35΄ 4 – 6 μερίδες 30΄   Η πολίτικη πίτσα! Ασύγκριτη νοστιμιά, εξαιρετική απλότητα και άρωμα ανατολής. Υπέροχο πρώτο πιάτο. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,...
Περισσότερα →
Κρεατοπιτάκια με ρύζι
Κρεατοπιτάκια με ρύζι
40΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο,...
Περισσότερα →
Κιμαδορολά σε φύλλο
Κιμαδορολά σε φύλλο
40΄ 45΄- 50΄ 6 – 8 μερίδες –   Κιμάς, τυριά και δυόσμος είναι αχτύπητος συνδυασμός… Εκτός από νόστιμο φαγητό τα ρολά αυτά είναι και ένα θαυμάσιο κέρασμα σε μπουφέ. Είναι εμφανίσιμα, κόβονται και σερβίρονται...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια φούρνου, αλλιώς
Κεφτεδάκια φούρνου, αλλιώς
1½ ώρα 20΄ – 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Κάτι σαν πιτάκια γεμιστά με κιμά είναι αυτά τα κεφτεδάκια. Δεν τηγανίζονται, βράζουν ήπια και στη συνέχεια τυλίγονται σε μια απλή σπιτική ζύμη και...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια Σουηδικά
Κεφτεδάκια Σουηδικά
40΄ 15΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα αγαπημένα κεφτεδάκια των Σουηδών… Αν δεν σας αρέσει το καπνιστό μπέικον μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα πιο ελαφρύ ζαμπόν. Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια με τραχανά
Κεφτεδάκια με τραχανά
20΄ 20΄ 6 μερίδες 30΄   Ο τραχανάς αντικαθιστά μέρος του ψωμιού στο μείγμα με τον κόκκο τους να γίνεται αισθητός στο στόμα, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα. Το μείγμα του κιμά γίνεται πιο στεγνό...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια γεμιστά με γραβιέρα
Κεφτεδάκια γεμιστά με γραβιέρα
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα   Αν δεν σας αρέσει η γραβιέρα χρησιμοποιήστε όποιο άλλο τυρί θέλετε. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά όπως παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και προτιμήστε αυτά που λιώνουν ωραία, όπως...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια αφράτα
Κεφτεδάκια αφράτα
20΄ 20΄ – 25΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα   Πολλές είναι οι συνταγές για αφράτα κεφτεδάκια και η καθεμία έχει το μυστικό της: καλής ποιότητας πρώτες ύλες, καλό ζύμωμα του κιμά, υλικά-έκπληξη που...
Περισσότερα →
Κεμπάπ πικάντικα
Κεμπάπ πικάντικα
15΄ 10΄ – 15΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς στο γκριλ 6 μεσαίες αραβικές πίτες, λαδωμένες και βάζω στο...
Περισσότερα →
Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ
Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ
15΄ 20΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Ζουμερά κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο...
Περισσότερα →
Κανταϊφόπιτα με πράσα και κιμά
Κανταϊφόπιτα με πράσα και κιμά
 40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες ταψί 30×35 εκ. 1 ώρα   Μια αληθινά πρωτότυπη και γευστικότατη πίτα με τη ιδιαιτερότητα ότι αντί για κλασικό φύλλο χρησιμοποιώ κανταΐφι που δίνει ποικιλία στην υφή. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Κροκέτες κοτόπουλου
Κροκέτες κοτόπουλου
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες 30΄ – 40΄   Πολύ τραγανοί εξωτερικά και με χρυσαφένιο χρώμα, κρύβουν στο εσωτερικό τους μια ευωδιαστή και αφράτη σάρκα που θα ξετρελάνει κυρίως τα μικρά παιδιά. Τους...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο με μουστάρδα και ντοματίνια, στο χαρτί
Κοτόπουλο με μουστάρδα και ντοματίνια, στο χαρτί
15΄ 30΄ 4 μερίδες 30΄   Συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά! Φιλεταρισμένες μπουκιές κοτόπουλου, μυρωδάτες και ζουμερές που τρώγονται μέσα από το πακετάκι τους! Υλικά Εκτέλεση 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (θα χρειαστείτε...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο γύρος στο φούρνο
Κοτόπουλο γύρος στο φούρνο
20΄ 1½ ώρα 4 – 6 μερίδες –   Ένας πικάντικος γύρος κοτόπουλο με την πιπεράτη γεύση του κρεμμυδιού. Είναι πανεύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι και θα αρέσει σε όλους. Υλικά Εκτέλεση 1.200 γρ. κοτόπουλο...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο γύρος μαριναρισμένος
Κοτόπουλο γύρος μαριναρισμένος
5΄ 20΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Είναι τόσο εύκολο να φτιάξουμε γύρο στο σπίτι και, μόλις αποκτήσουμε την εξοικείωση και πειραματιστούμε μερικές φορές με τα υλικά της μαρινάδας, θα γίνει από τα πιο αγαπημένα...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο Cordon Bleu
Κοτόπουλο Cordon Bleu
20΄ 20΄ 4 μερίδες 30΄   Το κλασικό φιλέτο Cordon Bleu, δηλαδή «Μπλε Κορδόνι», είναι μια απλή ιδέα: ένα «σάντουιτς» από λεπτές φέτες φιλέτου κοτόπουλου, τυριού και ζαμπόν, σαν ένα είδος τοστ. Χτυπήστε καλά τα...
Περισσότερα →
Κοτόπιτα σε ρολό
Κοτόπιτα σε ρολό
40΄ 45΄ 5 ρολά –   Η κοτόπιτα αυτή μπορεί να συνδυαστεί με μια ωραία κοτόσουπα. Φτιάχνω την κοτόσουπα την οποία σερβίρω ως πρώτο πιάτο μόνο με τα λαχανικά και χρησιμοποιώ το κοτόπουλο για την...
Περισσότερα →
Κοτομπουκιές χρυσαφένιες
Κοτομπουκιές χρυσαφένιες
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες 30΄ – 40΄   Χορταστικές, υπέροχα τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό είναι μια πρώτης τάξεως πρόταση για γεύμα ή ακόμα και για ένα παιδικό πάρτι. Οι κροκέτες...
Περισσότερα →
Κοπανάκια κοτόπουλου στο φούρνο με γλάσο μελιού και σουσάμι
Κοπανάκια κοτόπουλου στο φούρνο με γλάσο μελιού και σουσάμι
10΄ 45΄ 4 μερίδες 2 ώρες   Υλικά Εκτέλεση 12 κοπανάκια κοτόπουλου (είναι η στρογγυλή άκρη του μπουτιού του κοτόπουλου και θα τα βρείτε είτε χύμα στα περισσότερα κρεοπωλεία, συσκευασμένα, σε πακέτα των 6 τεμαχίων,...
Περισσότερα →
Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα
Κοπανάκια κοτόπουλου γλασαρισμένα
10΄ 30΄ – 35΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Είναι πεντανόστιμα και γίνονται πανεύκολα. Το μόνο που χειάζονται είναι ένα πυκνό, πικάντικο γλάσο και λίγος χρόνος για μαρινάρισμα. Τα σερβίρετε σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ...
Περισσότερα →
Γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλου
Γεμιστά εσκαλόπ κοτόπουλου
30΄ 20΄ – 30΄ 4 μερίδες 30΄   Υλικά Εκτέλεση 4 στήθη κοτόπουλου (χωρίς κόκαλα και δέρμα –υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου 1½ δισκάκι με έτοιμα φιλέτα) 4 φέτες χοιρινό ζαμπόν, από μπούτι 4 φέτες...
Περισσότερα →
Γύρος σπιτικός στο φούρνο
Γύρος σπιτικός στο φούρνο
5΄ 20′ – 25′ 4 μερίδες 1 ώρα   Κάθε πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα είναι πολύ ταιριαστή με τις πίτες, αλλά εγώ προτιμώ μια εξαιρετικά δροσερή και μυρωδάτη: κόβω μερικά μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια σε πολύ...
Περισσότερα →
Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
15′ 20′ 6 μερίδες 12 ώρες   Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους 1 μεγάλη, κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2 ξερά...
Περισσότερα →
Τορτίγια με γλασαρισμένη πανσέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια
Τορτίγια με γλασαρισμένη πανσέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια
10΄ 10΄ 4 μερίδες –   Αν σας περισσέψει Πανσέτα με γλάσο από Metaxa και πετιμέζι μπορείτε να την αξιοποιήσετε φτιάχνοντας υπέροχα σάντουιτς με τορτίγια και φρέσκα λαχανικά. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. πανσέτα με γλάσο από...
Περισσότερα →