destination taste!

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Παραδοσιακή και διαχρονική Λιβανέζικη συνταγή που θα βρείτε σε πολλές παραλλαγές. Άλλες φορές με ρεβίθια και άλλες όχι! Το ταχίνι δίνει απίθανη, σουσαμένια γεύση και απαλή υφή.
Περισσότερα →
Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
Η κυρά Σαρακοστή είναι από τα παλαιότερα έθιμα της ελληνικής παράδοσης που σχετίζεται με τη μεγάλη 40ήμερη νηστεία πριν τη γιορτή του Πάσχα. Πρόκειται για το αυτοσχέδιο ημερολόγιο που έφτιαχναν οι γυναίκες, για να μπορούν...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΚΡΗΤΗΣ
Η τυροκουλούρα είναι ένα πλούσιο ψωμί που «στέκεται» μόνο του… σαν μεζεδάκι. Χρησιμοποίησα κεφαλοτύρι Κρήτης για την ισορροπία που έχει μεταξύ αλμυρού και πικάντικου και νομίζω ότι πρέπει να το δοκιμάσετε…
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
Το μυστικό της αφράτης αυτής τυρόπιτας είναι το αναψυκτικό σόδας που περιέχει. Να ξέρετε ότι το ανθρακικό αφρατεύει όλες τις ζύμες και τα μείγματα, δίνοντάς τους αέρινη υφή.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε 12 φύλλα κρούστας. Κάθε πακέτο περιέχει 10 – 11 φύλλα, επομένως θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο από 1 πακέτο. Θα πάρουμε 1 – 2 φύλλα από το δεύτερο πακέτο και θα φυλάξουμε τα υπόλοιπα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη, για άλλη πίτα.
Περισσότερα →
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Την τραχανόπιτα την έχω δοκιμάσει από την Ήπειρο μέχρι την Κρήτη. Είναι παραδοσιακή πίτα που φτιάχνετε σε όλη, σχεδόν, την Ελλάδα. Με την προσθήκη της λιαστής ντομάτας γίνεται πολύ πικάντικη και μπορείτε να την σερβίρετε και σαν μεζεδάκι.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Το μυστικό αυτής της ζύμης είναι να μην παραδουλευτούν τα υλικά γιατί έτσι απελευθερώνεται η γλουτένη του αλευριού, οπότε η ζύμη θα γίνει κολλώδης και δεν θα ανοίγεται εύκολα. Μια απλή ανάμειξη με τον «γάντζο» του μίξερ για 1 λεπτό ή ένα απλό ζύμωμα με τα χέρια για 2 λεπτά είναι αρκετά.
Περισσότερα →
ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥΡΣΙ
Ακόμα και μέχρι τώρα το Δεκέμβριο, σε πολλές λαϊκές αγορές θα βρούμε πράσινα ντοματάκια που, λόγω καιρού, θερμοκρασίας και λιγότερης ηλιοφάνειας δεν προλαβαίνουν να κοκκινίσουν. Με αυτές ακριβώς τις πράσινες ντομάτες θα ετοιμάσουμε το καλύτερο τουρσί, αρωματικό και πεντανόστιμο.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΨΩΜΟ… ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ… ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ
Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις και θα τα τηγανίσουμε, και στη συνέχεια θα απλώσουμε επάνω τα υλικά της αρεσκείας μας. Εδώ δίνουμε τα υλικά...
Περισσότερα →
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΡΣΙ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΤΟ ΤΟΥΡΣΙ
Στάνταρ τουρσάκι που φτιάχνω το καλοκαίρι που βρίσκω ωραίες πιπεριές. Αν βρω μακριές, καυτερές πιπεριές φρέσκες, προσθέτω 1-2 ψιλοκομμένες και αντικαθιστώ τις αποξηραμένες. Γίνεται ακόμα πιο πικάντικο.
Περισσότερα →
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
Εύκολη πίτα χωρίς φύλλο, με διάφορα τυριά. Αν σας αρέσει το μπλε τυρί μπορείτε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι, αφαιρώντας από την ποσότητα της φέτας.
Περισσότερα →
ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ
ΛΑΧΑΝΟ ΤΟΥΡΣΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ
Ουζομεζές από τους λίγους, χειμώνα-καλοκαίρι. Όπως και στην ωμή εκδοχή της σαλάτας, ο συνδυασμός λάχανου άσπρου και κόκκινου με την καυτερή πιπερίτσα και το σέλινο είναι από τους καλύτερους που έχω δοκιμάσει.
Περισσότερα →
ΛΑΓΑΝΑ ΣΠΙΤΙΚΗ
ΛΑΓΑΝΑ ΣΠΙΤΙΚΗ
Είναι τόσο εύκολη στην ετοιμασία της που αξίζει να τη φτιάξουμε με τα χεράκια μας. Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας συναντάμε πολλές παραλλαγές (με ξηρούς καρπούς, σταφίδες, μπαχαρικά κ.ά.).
Περισσότερα →
ΛΑΓΑΝΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΛΑΓΑΝΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Δεν θα το πιστεύετε πόσο νοστιμότερη γίνεται η λαγάνα αν βάλετε αλεύρι ολικής αλέσεως. Εγώ την κάνω αρκετά συχνά. Κόβω σε κομμάτια και τα γεμίζω με φέτα και ντομάτα. Τέλειο σάντουιτς!
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΚΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΚΟΥΡΚΩΤΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
Στον τόπο καταγωγής μου, την ορεινή Φθιώτιδα, φτιάχνουμε όλο το χρόνο το κουρκωτό, μια πίτα με κουρκούτι δηλαδή, χωρίς φύλλο, συνταγή που συναντάμε και σε άλλα μέρη της Ελλάδας άλλωστε, όπως την ζυμαρόπιτα (ή κασόπιτα) της Ηπείρου.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ
ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕΛΕΡΙ
Αν θέλουμε ή έχουμε χρόνο, βράζουμε ένα ολόκληρο κοτόπουλο με τα ίδια μυρωδικά και το ξεψαχνίζουμε καλά, πετώντας τα κόκαλα και το δέρμα και χρησιμοποιούμε αυτό το ψαχνό για την πίτα.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
ΚΟΤΟΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ
Ιδανικά, για την κοτομπουγάτσα χρησιμοποιώ τα περισσεύματα από βραστό ή ψητό κοτόπουλο, ξεψαχνισμένο και κομματιασμένο με το χέρι. Ακόμη μπορώ να χρησιμοποιήσω περισσεύματα από λεμονάτο κοτόπουλο...
Περισσότερα →
ΚΑΠΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ
ΚΑΠΠΑΡΗ ΤΟΥΡΣΙ
Αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για τουρσί είναι οι γνωστές πράσινες μπαλίτσες που δεν είναι άλλο από τα μπουμπούκια της (τα λένε και καππαρόμηλα ή κουμπιά κάππαρης). Τα μπουμπούκια θα τα μαζέψετε από το Μάιο ως τον Αύγουστο.
Περισσότερα →
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
ΚΑΝΤΑΪΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Τέλεια για μπουφέ, ιδανικά για να απολαύσουμε τη μπιρίτσα μας και, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα κλασικά τυροπιτάκια. Πειραματιστείτε ελεύθερα με τα τυριά, αντικαθιστώντας όποιο σας αρέσει με κάποιο άλλο αντίστοιχης υφής...
Περισσότερα →
ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ
ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ
Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς πικρούτσικη γεύση αλλά όσο πιο πολύ τους αφήσετε στο ελαιόλαδο θα γλυκαίνουν όλο και περισσότερο.
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ ΜΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ
Τα βλίτα είναι ένα πολύ φτηνό υλικό που τα βρίσκουμε παντού το καλοκαίρι. Ευκαιρία να τα δοκιμάσετε σε μια διαφορετική συνταγή που ξεφεύγει από τα κλασσικά. Το Καλαθάκι είναι διάσημο τυράκι της Λήμνου...
Περισσότερα →
ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ
ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ
Αφήνω τα βαζάκια σε σκοτεινό και δροσερό σημείο για 2 εβδομάδες πριν τα ανοίξω. Μετά το άνοιγμα το τουρσί διατηρείται για καιρό εντός ή εκτός ψυγείου, πάντα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
Περισσότερα →
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
Τα μυστικά για την τέλεια ταραμοσαλάτα για να γίνει ένας «αφρός» είναι το σχολαστικό χτύπημα στο μπλέντερ (όχι τόσο στο μούλτι) και η σταδιακή προσθήκη λαδιού, με την τεχνική δηλαδή τη μαγιονέζας.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ
Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ
Παραδοσιακή πίτα για την την εβδομάδα της Τυρινής. Είναι η εβδομάδα πριν την Καθαρά Δευτέρα όπου απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος αλλά επιτρέπονται όλα τα γαλακτοκομικά.
Περισσότερα →
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ
Τα κρουασάν είναι τέλεια για πρωινό. Δεν είναι απαραίτητο, όμως, να γίνεται γλυκά. Η γέμιση που σας δίνω είναι μια πλούσια κρέμα τυριών που θα σας αρέσει σίγουρα.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα.
Περισσότερα →
ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ
ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ
Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες, μαζί με τις πιπεριές.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Κολοκύθα πωλείται ολόκληρη, σε κομμάτια και ψίχα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και, φυσικά, σε λαϊκές αγορές και μανάβικα. Το ιδιαίτερα αρωματικό βορειοαφρικάνικο μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ πωλείται έτοιμο σε μπαχαράδικα.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Για αυθεντική ανατολίτκη γεύση βάζουμε στο μείγμα και αρνίσιο κιμά, αλλιώς βάζουμε μόνο μοσχαρίσιο. Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει το κρέας δύο φορές από τη μηχανή του κιμά, καθώς τα κεμπάπ –σε αντίθεση με τα μπιφτέκια- έχουν πιο συμπαγή και σφικτή υφή.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς στο γκριλ 6 μεσαίες αραβικές πίτες, λαδωμένες και βάζω στο κέντρο τους τα ψημένα κεμπάπ.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
Ζουμερά κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο ή μαϊντανό  τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα ξερά.
Περισσότερα →
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
ΒΛΙΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Τα ταπεινά βλίτα γίνονται βάση για μια χορταστική πίτα με κιμά και τυριά. Αν δεν σας αρέσει η φέτα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ανθότυρο ή μανούρι. Θα γίνει εξίσου νόστιμη.
Περισσότερα →
ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ METAXA ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΑΠΟ METAXA ΚΑΙ ΠΕΤΙΜΕΖΙ
Σας συμβουλεύω να μην παραλείψετε ή αντικαταστήσετε το πετιμέζι! Είναι ακριβώς αυτό το υλικό που απογειώνει το γευστικό αποτέλεσμα, καραμελώνει έξοχα και κυρίως, δίνει μια εξαιρετική ελαφρώς καπνιστή, πυκνή, μεστή γεύση στο γλάσο.
Περισσότερα →
ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ
ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΤΗΣ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ
Τσικνίζουμε με ευωδιαστά ψητά μπριζολάκια, μαριναρισμένα σε μπίρα και τα ψήνουμε εύκολα και γρήγορα για το δείπνο της Τσικνοπέμπτης. Οσο για το συνοδευτικό, ξεχνάμε για λίγο τις τυπικές τηγανητές πατάτες και τις σοτάρουμε με μπέικον, για ιδιαίτερη νοστιμιά.
Περισσότερα →

Dina’s Daily RecipesΚέικ αλμυρό με ανάμεικτα λαχανικά, τυριά και βασιλικό

Dina’s Daily RecipesΤάρτα με λαχανικά σοτέ και ντοματίνια