ΑΓ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Μαρουλόσουπα βελουτέ
Μαρουλόσουπα βελουτέ
 20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Δείτε πώς το μαρουλάκι, που το έχουμε συνηθίσει ωμό σε σαλάτα, μπορεί να μας δώσει μια απίθανη χειμωνιάτικη βελούδινη σούπα, χορταστική και πεντανόστιμη! Υλικά Εκτέλεση 1 μεγάλο και...
Περισσότερα →
Ροζ ριζότο
Ροζ ριζότο
1 ώρα 20΄ – 30΄ 4 μερίδες –   Ίσως το πιο «ερωτικό» ριζότο που έχετε δοκιμάσει. Το χρώμα του αλλά και η γεύση του ταιριάζουν τέλεια σε ένα ρομαντικό γεύμα. Υλικά Εκτέλεση 2 μεγάλα παντζάρια,...
Περισσότερα →
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες, από τις κατεψυγμένες. Δίνουν περισσότερη νοστιμιά στα λαχανικά που τις συνοδεύουν. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα κρούστας 1 κουτ. γλυκού μαύρο σουσάμι (προαιρετικά -θα το...
Περισσότερα →
Ριζότο με γαρίδες
Ριζότο με γαρίδες
10΄ 35΄ 4 μερίδες –   Το ριζότο αυτό είναι ένα ντελικάτο φαγητό που χρειάζεται και ένα ιδιαίτερο κρασί για να το αναδείξει. Ένα κομψό λευκό κρασί με διακριτικό άρωμα και εκρηκτική γεύση θα είναι...
Περισσότερα →
Κριθαρότο με γαρίδες
Κριθαρότο με γαρίδες
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Μοντέρνο όσο το ριζότο, παραδοσιακό όσο μια “σκέτη από γιουβέτσι”. Αυτή η συνταγή, απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα με ψάρια ή...
Περισσότερα →
Γαριδομακαρονάδα
Γαριδομακαρονάδα
40΄ 10΄ 4 μερίδες –   Καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει στους πάντες. Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες γιατί αυτές είναι που αφήνουν όλη τους τη γεύση στο νερό που θα χρησιμοποιήσετε για να βράσετε τα ζυμαρικά...
Περισσότερα →
Ορτύκια ψητά με πέστο ελιάς και πουρέ
Ορτύκια ψητά με πέστο ελιάς και πουρέ
45΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες 5 ώρες   Εξαιρετικό φαγητό, για ιδιαίτερες περιστάσεις. Τα ορτύκια είναι μικρά και με λίγο αλλά εκλεκτό ψαχνό –στην αγορά βρίσκω εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ορτύκια από φάρμες εκτροφής, συσκευασμένα,...
Περισσότερα →
Κουνέλι κρασάτο με δεντρολίβανο
Κουνέλι κρασάτο με δεντρολίβανο
10΄ 1 ώρα 4 μερίδες –   Το «λεπτό» κρέας του κουνελιού είναι από τα πιο νόστιμα και σε συνδυασμό με το δεντρολίβανο -είναι το τέλειο μυρωδικό για να το συνοδεύσει- παίρνει άλλη διάσταση. Υλικά...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο με μανιτάρια
Κοτόπουλο με μανιτάρια
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Το μυστικό για τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο είναι το αρχικό του σοτάρισμα σε ελάχιστο ελαιόλαδο, σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να ροδίσει καλά εξωτερικά και στη συνέχεια να μαγειρευτεί...
Περισσότερα →
Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, λιαστές ντομάτες και με αρωματικό πλιγούρι
Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί, λιαστές ντομάτες και με αρωματικό πλιγούρι
20΄ 40΄ 4 μερίδες –    Για περισσότερη γεύση και νοστιμιά στο πλιγούρι, μπορείτε να αντικαταστήσετε το νερό με ζωμό λαχανικών. Υλικά Εκτέλεση 800 – 850 γρ. ψαρονέφρι (ανάλογα με το μέγεθός τους θα χρειαστείτε...
Περισσότερα →
Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
15΄ 4΄ – 10΄ 4 μερίδες –   Τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με ιδιαίτερα πικάντικη σάλτσα. Το δροσερό γιαούρτι, με τις πιπερίτσες τσίλι δένουν υπέροχα και απογειώνουν το φιλέτο. Υλικά Εκτέλεση     Για το φιλέτο...
Περισσότερα →