destination taste!

ΑΓ. ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON
Διάσημη γαλλική συνταγή της Βουργουνδίας. Μιας τεράστιας οινοπαραγωγικής περιοχής με ονομαστά κρασιά. Γι’ αυτό και το μοσχαράκι βράζει σε ζωμό και κόκκινο, δυνατό κρασί.
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ, ΣΤΑΦΥΛΙΑ, ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ
Πλούσια και γιορτινή σαλάτα που μπορεί να σταθεί και σαν πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να καβουρδίσουμε και λίγη καρυδόψιχα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι απλώς να ροδίσει απαλά και να πασπαλίσουμε πάνω από τη σαλάτα.
Περισσότερα →
ΜΑΡΟΥΛΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
ΜΑΡΟΥΛΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
Δείτε πώς το μαρουλάκι, που το έχουμε συνηθίσει ωμό σε σαλάτα, μπορεί να μας δώσει μια απίθανη χειμωνιάτικη βελούδινη σούπα, χορταστική και πεντανόστιμη!
Περισσότερα →
ΡΟΖ ΡΙΖΟΤΟ
ΡΟΖ ΡΙΖΟΤΟ
Ίσως το πιο «ερωτικό» ριζότο που έχετε δοκιμάσει. Το χρώμα του αλλά και η γεύση του ταιριάζουν τέλεια σε ένα ρομαντικό γεύμα.
Περισσότερα →
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες, από τις κατεψυγμένες. Δίνουν περισσότερη νοστιμιά στα λαχανικά που τις συνοδεύουν. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα κρούστας 1 κουτ. γλυκού μαύρο σουσάμι (προαιρετικά -θα το...
Περισσότερα →
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Το ριζότο αυτό είναι ένα ντελικάτο φαγητό που χρειάζεται και ένα ιδιαίτερο κρασί για να το αναδείξει. Ένα κομψό λευκό κρασί με διακριτικό άρωμα και εκρηκτική γεύση θα είναι το ιδανικό.
Περισσότερα →
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
Μοντέρνο όσο το ριζότο, παραδοσιακό όσο μια “σκέτη από γιουβέτσι”. Αυτή η συνταγή, απλή και ταυτόχρονα εντυπωσιακή, αποτελεί το τέλειο πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο γεύμα με ψάρια ή θαλασσινά.
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
Καλοκαιρινό φαγητό που αρέσει στους πάντες. Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες γιατί αυτές είναι που αφήνουν όλη τους τη γεύση στο νερό που θα χρησιμοποιήσετε για να βράσετε τα ζυμαρικά σας.
Περισσότερα →
ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ ΠΟΣΕ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Ποσάρισμα είναι το μαγείρεμα με λιγοστό υγρό σε πολύ χαμηλή φωτιά και με καλά κλεισμένο σκεύος, ώστε το κρέας ή το ψάρι να μαγειρευτεί στους εγκλωβισμένους υδρατμούς. Το αποτέλεσμα είναι ένα ψαχνό πραγματικά τρυφερό με θαυμάσια απαλή γεύση.
Περισσότερα →
ΟΡΤΥΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
ΟΡΤΥΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ
Εξαιρετικό φαγητό, για ιδιαίτερες περιστάσεις. Τα ορτύκια είναι μικρά και με λίγο αλλά εκλεκτό ψαχνό –στην αγορά βρίσκω εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ορτύκια από φάρμες εκτροφής, συσκευασμένα, απλά ή μαριναρισμένα –προτιμώ τα απλά και τα μαρινάρω με τα υλικά που σας προτείνω.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Από τις πιο αγαπημένες συνταγές αφού περιλαμβάνει δύο υλικά που όλοι αγαπούν... Κοτόπουλο και μανιτάρια. Η κρασάτη σάλτσα μαζί με την παρμεζάνα απλά τα απογειώνει!
Περισσότερα →