COCKTAIL PARTY

Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
Τρίγωνα με κιμά λουκάνικου, πεκορίνο και φυστίκι Αιγίνης
25΄ 40΄ – 45΄ 25-30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα τριγωνάκια με χωριάτικο λουκάνικο που γίνονται απίστευτα γρήγορα αφού τα Φυλλαράκια της Ευβοϊκής Ζύμης είναι έτοιμα. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. Φυλλαράκια Ζύμη Ψαχνών (περίπου 25-30...
Περισσότερα →
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
Πατάτες γεμιστές με ρεγκοσαλάτα
15´ 45´ 6 πατάτες –   Πανεύκολη συνταγή που θα την εκτιμήσουν όσοι λατρεύουν τους ουζομεζέδες. Η καπνιστή ρέγκα είναι μοναδική! Υλικά Εκτέλεση 6 πατάτες μέτριες προς μεγάλες (πατάτες φούρνου) 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό...
Περισσότερα →
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Κρεμώδες άλειμμα με σκουμπρί και ρέγγα με κριτσίνια χαρουπιού
Άλειμμα: 15´ Κριτσίνια: 20´ Κριτσίνια: 20´ – 25´ 4-6 μερίδες Άλειμμα: 1 ώρα   Τραγανά κριτσινάκια και τέλειο ορεκτικό για να συνοδέψετε μπυρίτσα ή ουζάκι. Τα καπνιστά ψαρικά δίνουν ιδιαίτερη γεύση που είμαι σίγουρη...
Περισσότερα →
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
Κέικ με μπρόκολο και αντζούγιες
20΄ 45΄ 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ –   Το ιδανικό κέικ για brunch. To αδιάφορο μπρόκολο σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές αντζούγιες γίνονται ένα ζευγάρι μοναδικό. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. μπρόκολο κομμένο σε...
Περισσότερα →
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
Λουκανικομπουκιές σε φύλλο κανταΐφι
20΄ 20΄ 30-35 μπουκίτσες –   Από τα καλύτερα μεζεδάκια για παιδικό –και όχι μόνο- πάρτι. Γίνονται γρήγορα και τρώγονται ακόμα γρηγορότερα. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. φύλλο κανταΐφι 30-35 λουκανικομπουκιές Μουτεβελής 4 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
Καρβέλι γεμιστό με λουκάνικα a la ελληνικά και πλούσια κρέμα τυριών
20΄ 10΄-15΄ 4 – 6 μερίδες –   Πεντανόστιμο, γεμιστό καρβελάκι με εθιστική κρέμα τυριών και πρωτότυπα λουκάνικα a la ελληνικά. Σας προτείνω να ψήσετε αρκετά λουκάνικα και να τα απολαύσετε κάνοντας «βουτιές» στην...
Περισσότερα →
Ταρτάκια με κοζάκικα λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
Ταρτάκια με κοζάκικα λουκάνικα, κολοκυθάκια και δυόσμο
20΄ 35΄-40΄ 8 ταρτάκια –   Ταρτάκια με φρέσκα κολοκυθάκια που παίρνουν ένταση από τα πεντανόστιμα κοζάκικα λουκάνικα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά που θα δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση. Υλικά...
Περισσότερα →
Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για...
Περισσότερα →
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
30΄  35΄ Για 30 κομμάτια 1 ώρα   Αξεπέραστα! Ετοιμάζονται εύκολα ακόμα και από αρχάριους, αρέσουν σε όλους, χορταίνουν και τρώγονται εύκολα με το χέρι διευκολύνοντας πολύ το σερβίρισμά τους στο σαλόνι, τη βεράντα...
Περισσότερα →
Χορτοπιτάκια εύκολα
Χορτοπιτάκια εύκολα
 10΄ 15΄-20΄ για 30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα πιτάκια με «Τα Φυλλαράκια». Τα έτοιμα, κομμένα, χωριάτικα φύλλα της Ευβοϊκής Ζύμης μου έχουν λύσει τα χέρια. Για τη γέμιση κάντε μια βόλτα στη λαϊκή και...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο με ζαμπόν
Τυρόψωμο με ζαμπόν
30΄  1 ώρα Για 2 φρατζόλες –   Σερβίρεται τέλεια κομμένο σε φέτες, αλειμμένες με μουστάρδα και συνοδεύονται με μπίρα! Υλικά Εκτέλεση 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 κοφτές κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
40΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες –   Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 –...
Περισσότερα →
Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα
Στριφτάρια σφολιάτας πικάντικα
 10΄ 15΄ – 20΄ 6 μερίδες 20΄   Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την...
Περισσότερα →
Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα
Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα
 30΄  20΄ Για 2 μεγάλες πίτσες –   Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία και συντομία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας καλαμαράκια κονσέρβας, καλά ξεπλυμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μικρού...
Περισσότερα →
Πίτσα με βλίτα και τυρένια βάση
Πίτσα με βλίτα και τυρένια βάση
 25΄  25΄ – 30΄ για 1 μεγάλη πίτσα διαμ. 40 εκ. 1½ ώρα   Δώστε αυθεντική ιταλική νότα στην πίτσα αυτή, αντικαθιστώντας τη φέτα με μοτσαρέλα και το τριμμένο κασέρι με παρμεζάνα, κομμένη σε...
Περισσότερα →
Πίτσα εξωτική με αραβική πίτα, με σολομό και αβοκάντο
Πίτσα εξωτική με αραβική πίτα, με σολομό και αβοκάντο
 40΄ 18΄ – 20΄ (συνολικά) Για 4 ατομικές πίτσες –   Τολμηροί συνδυασμοί που όμως προσφέρουν ένα ιδιαίτερα νόστιμο αποτέλεσμα. Αντί για καπνιστό σολομό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο καπνιστής πέστροφας. Υλικά Εκτέλεση 4 αραβικές πίτες...
Περισσότερα →
Μπατόν σαλέ
Μπατόν σαλέ
20΄ 30΄ + 30΄ 50 – 60 κομμάτια 1 ώρα   Τα «αλμυρά μπαστουνάκια» όπως λέγονται, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ποτό και κρασί. Το μυστικό τους: Τα διπλοψήνω για να παραμείνουν τραγανά και...
Περισσότερα →
Κριτσίνια πολύσπορα
Κριτσίνια πολύσπορα
20΄  15΄ 50 – 60 κριτσίνια  15΄   Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα και τραγανά κριτσίνια για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδιαίτερα για τις γιορτές, τα σπιτικά, χειροποίητα κριτσίνια σας θα συνοδέψουν μους και ντιπ...
Περισσότερα →
Κριτσίνια με σουσάμι
Κριτσίνια με σουσάμι
 15΄ 15΄ – 20΄ 35 – 40 κομμάτια 20΄   Τραγανά και νόστιμα, τα κριτσίνια αυτά μπορούμε να τα σερβίρουμε με σαλάτες αλλά και κάθε είδους ντιπ. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε ένα γυάλινο...
Περισσότερα →
Κριτσίνια μαύρα με ελιές
Κριτσίνια μαύρα με ελιές
20΄ 25΄ – 30΄ 40-45 κριτσίνια 10΄ – 15΄   Απλώς υπέροχα για σνακ κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και για να συνοδέψετε όλα τα σπιτικά ντιπ και αλείμματα. Αν δεν θέλετε να βάλετε...
Περισσότερα →
Κριτσίνια με παρμεζάνα και μπούκοβο
Κριτσίνια με παρμεζάνα και μπούκοβο
10΄ 10΄ 15-18 κριτσίνια 1 ώρα   Αυτά τα κριτσίνια τα κάνω κάθε φορά που θα μου περισσέψει φύλλο σφολιάτας. Θέλω να τα σερβίρω μαζί με κάποιο μεζεδάκι, αλλά συνήθως δεν τα προλαβαίνω… Εξαφανίζονται… Υλικά...
Περισσότερα →
Κουλουράκια άγλυκα με καρότο
Κουλουράκια άγλυκα με καρότο
15΄ 25΄ – 30΄ 30 κομμάτια 10΄   Υγιεινό σνακ για ανάμεσα στα γεύματα αλλά και εξαιρετικό συνοδευτικό για αναρίθμητα ντιπ, σάλτσες και τυρόκρεμες. Προσέχουμε να στύψουμε πολύ καλά τα τριμμένα καρότα διαφορετικά ο...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
20΄ 40΄ – 45΄ 6 τάρτες –   Η πολυαγαπημένη μου «γαλλίδα», γίνεται ταρτάκια για μπουφέ ή πάρτι.  Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 1 δόση ζύμης μπριζέ ή εύκολης σφολιάτας ή 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας λίγο...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
20΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες 45΄   Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και...
Περισσότερα →
Κέικ με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα
Κέικ με τυρί, ζαμπόν και ντομάτα
20΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Τα αλμυρά κέικ είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερα όμως όταν πρόκειται για παιδιά, επιλέγουμε καλής ποιότητας αγνές πρώτες ύλες. Τα...
Περισσότερα →
Κέικ με καλαμπόκι και τόνο
Κέικ με καλαμπόκι και τόνο
25΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Σερβίρω το πεντανόστιμο αυτό αλμυρό κέικ  σαν ελαφρύ γεύμα με μια πράσινη σαλάτα ή με ντοματοσαλάτα. Κόβω σε μικρά κυβάκια και το σερβίρω με το απεριτίφ. Είναι...
Περισσότερα →
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
Ελιοψωμάκια με δυόσμο
20΄ 20΄ 8 ψωμάκια 20΄+30΄   Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο...
Περισσότερα →
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
Γκουακαμόλε με κάπαρη και μπαστουνάκια λαχανικών
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα...
Περισσότερα →
Σαλατικά με σύκα και προσούτο
Σαλατικά με σύκα και προσούτο
20΄ – 4 μερίδες –   Καλής ποιότητας ελληνικό προσούτο θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Νούμπουλο, λούζα και άλλα παρόμοια παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά βρίσκουμε συνήθως σε καλά παντοπωλεία και ντελί. Υλικά Εκτέλεση Για τη...
Περισσότερα →
Σαλάτα με φύτρα, γαρίδες και φράουλες
Σαλάτα με φύτρα, γαρίδες και φράουλες
30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Φύτρα βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων καθώς και στα μαγαζιά με προϊόντα υγιεινής διατροφής και σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Υλικά Εκτέλεση 80 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Σαλάτα με σικορέ, ροκφόρ και καρύδια
Σαλάτα με σικορέ, ροκφόρ και καρύδια
10΄ – 4 μερίδες –   Μια εύκολη και γρήγορη σαλάτα που μπορεί να γίνει ελαφρύ γεύμα στο γραφείο μας. Ο ο έντονος γευστικός συνδυασμός ροκφόρ-καρύδια τονώνουν την ουδέτερη γεύση του σικορέ. Υλικά Εκτέλεση 6...
Περισσότερα →
Ρώσικη σαλάτα με γιαούρτι
Ρώσικη σαλάτα με γιαούρτι
1 ώρα – 4 – 6 μερίδες –   Ξεχάστε τις βαριές μαγιονέζες και τα αμφίβολα έτοιμα τουρσάκια και ετοιμάστε τη δική σας σπιτική ρώσικη σαλάτα με τα καλύτερα υλικά. Τη σερβίρετε είτε σε στρώσεις,...
Περισσότερα →
Πεπονοσαλάτα με ρόκα
Πεπονοσαλάτα με ρόκα
15΄  – 6 μερίδες –   Διαλέγουμε ώριμο και γλυκό πεπόνι, κατά προτίμηση μηλοπέπονο, καλά καθαρισμένο από τις ίνες και τα σπόρια στο κέντρο του. Υλικά Εκτέλεση 3 ματσάκια ρόκα (τα φύλλα), πλυμένη, καλά στεγνωμένη...
Περισσότερα →
Μελιτζανοσαλάτα Μαροκινή (zaalouk)
Μελιτζανοσαλάτα Μαροκινή (zaalouk)
1 ώρα  – 6 – 8 μερίδες 4 – 5 ώρες   Η διαφορά με τη δική μας μελιτζανοσαλάτα είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Εδώ οι μελιτζάνες γίνονται αχνιστές. Αν...
Περισσότερα →
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με...
Περισσότερα →
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
Αβοκάντο γεμιστά με τονοσαλάτα
15΄  – 4 μερίδες –   Καλοκαιρινό, εύκολο, γρήγορο και υγιεινό ορεκτικό!!! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως, γιατί το αβοκάντο, αν και ραντισμένο με χυμό λεμονιού, σύντομα μαυρίζει και χαλάει η γεύση του. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα
Τυροκροκέτες με πικάντικη μαγιονέζα
1 ώρα 20΄ 4-6 μερίδες 1 ώρα   Για τις τέλειες τυροκροκέτες, με απολαυστική τραγανή και χρυσαφένια κρούστα και κρεμώδες, μελάτο εσωτερικό, διαλέγω πάντα μαλακά κίτρινα τυριά όπως το μετσοβόνε, μια γλυκιά γραβιέρα, κασέρι, ένταμ,...
Περισσότερα →
Τυροκαυτερή σπιτική
Τυροκαυτερή σπιτική
10΄  – Για 500 γρ. 1 ώρα   Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη....
Περισσότερα →
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο
10΄ 4´-6´ 4 μερίδες –   Ένα μεζεδάκι πανεύκολο και χωρίς πολλά υλικά που θα συνοδέψει το τσιπουράκι σας. Το ανθότυρο είναι το ιδανικό τυρί, μαλακό και κρεμώδες που δένει υπέροχα με τη γλύκα της...
Περισσότερα →
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
Ντακάκια με ξίγαλο και ψητά φρούτα
15΄ 5´-6´ 4 μερίδες –   Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα...
Περισσότερα →
Μπαλίτσες τυριού με ξηρούς καρπούς και ΜΕΤΑΧΑ
Μπαλίτσες τυριού με ξηρούς καρπούς και ΜΕΤΑΧΑ
15΄  – 6 μερίδες 2 ώρες   Λαχταριστές τυρομπαλίτσες με κρεμώδη υφή που κάνει υπέροχη αντίθεση με το τραγανό περίβλημα ξηρών καρπών. Για το καλοσώρισμα των καλεσμένων.  Υλικά Εκτέλεση 50 γρ. καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα...
Περισσότερα →
Μπάλες τυριού με σύκα και ρόφημα με μέντα, λεμονόχορτο & κρόκο Κοζάνης
Μπάλες τυριού με σύκα και ρόφημα με μέντα, λεμονόχορτο & κρόκο Κοζάνης
10΄ – 8 μερίδες 2 ώρες   Εξαιρετικό μεζεδάκι με τη λεπτή γεύση του τσαγιού να αναδεικνύει τους ξηρούς καρπούς και το «άνοστο» ανθότυρο. Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. ανθότυρο 50 γρ. σταφίδες μαύρες 50 γρ....
Περισσότερα →
Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς
Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς
15΄ 40΄ 4 μερίδες –   Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση...
Περισσότερα →
Κέικ με μανούρι, κυδώνια και βιολογικό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης, θυμάρι και δεντρολίβανο
Κέικ με μανούρι, κυδώνια και βιολογικό ρόφημα με κρόκο Κοζάνης, θυμάρι και δεντρολίβανο
20΄ 45΄ 8-10 μερίδες –   Πρωτότυπο κέικ με τη λεπτή γεύση του τσαγιού να ισορροπεί τα κυδώνια αλλά και να δίνει ένταση στο γλυκό μανούρι. Υλικά Εκτέλεση 100 ml ελαφρύ ελαιόλαδο + 2 κουτ....
Περισσότερα →
Cheesecake αλμυρό με 3 τυριά
Cheesecake αλμυρό με 3 τυριά
30΄ 1 ώρα 6 μερίδες –   Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με...
Περισσότερα →
Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά Καμήλας
Χορτόπιτα cheesecake με παστουρμά Καμήλας
45΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Ανάλογα με την εποχή του χρόνου επιλέγω διάφορα χορταρικά όπως ραδίκια κάθε είδους, λάπατα, σπανάκι, σέσκουλα, βλίτα, ζωχούς κ.ά.). Ο παστουμάς καμήλας έχει ιδιαίτερα ελαφριά γεύση και...
Περισσότερα →
Σπετζοφάι (Πήλιο)
Σπετζοφάι (Πήλιο)
15΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες, μαζί με τις πιπεριές....
Περισσότερα →
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
Λουκανικοπιτάκια διαφορετικά
20΄ 30΄ 15-20 πιτάκια 30΄   Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους...
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα γιαούρτι-μουστάρδα 20΄  – 4 μερίδες 1-2 ώρες   Υπέροχο ορεκτικό που αξιοποιεί τα περισσευούμενα πασχαλινά αυγά. Τα ραπανάκια δίνουν μια πικάντικη γεύση και συνοδεύουν τέλεια το ουζάκι ή το τσίπουρο....
Περισσότερα →
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
Αυγά βραστά, γεμιστά με κρέμα αβοκάντο
30΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Φυλάμε στο ψυγείο τα περισσευούμενα κόκκινα αυγά του Πάσχα (γερά ή τσουγκρισμένα και ραγισμένα) μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά αναρίθμητοι και ευφάνταστοι τρόποι να τα σερβίρουμε! Υλικά...
Περισσότερα →
Μελιτζανορολά στο φούρνο με Μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας
Μελιτζανορολά στο φούρνο με Μετσοβόνε και σάλτσα ντομάτας
30΄ 15΄ 4 μερίδες –   Γρήγορο μπυρομεζεδάκι με την καπνιστή γεύση του Μετσοβόνε. Αν δεν σας αρέσει το Μετσοβόνε μπορείτε μπορείτε να το αντικαταστήσετε όποιο άλλο καπνιστό τυρί σας αρέσει. Υλικά Εκτέλεση Για τα...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι σε φορμάκια
Κουνουπίδι σε φορμάκια
45΄ 15΄ – 20΄ 4   Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος σουφλέ που δεν φουσκώνει μεν πολύ, γίνεται όμως ιδιαίτερα αφράτο και ανάλαφρο. Αν δεν έχετε ατομικά φορμάκια, φτιάχνετε τη συνταγή σε ένα...
Περισσότερα →
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
Κολοκυθοταρτάκια «στο πι και φι»
15΄ 20΄ 6 ταρτάκια –   Εύκολα και πεντανόστιμα ταρτάκια, τέλεια για παιδικό πάρτι ή κρύο μπουφέ. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα κρούστας ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο Για τη γέμιση 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα...
Περισσότερα →
Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι
20΄ 20΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Δεν μου αρέσει το πολύ αλεύρι στους κολοκυθοκεφτέδες γιατί τους κάνει πολύ «ψωμένιους». Προτιμώ να γεύομαι τα λεπτεπίλεπτα κολοκυθάκια και τα αρώματα των μυρωδικών. Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό...
Περισσότερα →
Ρεβιθοκεφτέδες πανεύκολοι
Ρεβιθοκεφτέδες πανεύκολοι
20΄ 30΄ 4 μερίδες 2 – 3 ώρες   Το ρεβιθάλευρο είναι απίθανο συστατικό για ψωμί, κράκερς, κροκέτες και κεφτεδάκια. Εδώ το προτείνω για υπέροχους, αφράτους ρεβιθοκεφτέδες, αντικαθιστώντας τα ρεβίθια με το πολύωρο μούλιασμα...
Περισσότερα →
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Ντολμαδάκια γιαλαντζί
40΄ 50΄ 30 ντολμαδάκια   Dolma δηλαδή γεμιστό και yalanji δηλαδή ψεύτικο. Ψεύτικοι ντολμάδες γιατί τους λείπει το κρέας, ο κιμάς αλλά με γεύση περίσσια από τις λιαστές ντομάτες, τα καβουρντισμένα κουκουνάρια και τις...
Περισσότερα →
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
Λαζανόφυλλα τσιπς με πάπρικα
40΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες –   Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και...
Περισσότερα →
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
Φωλιές με γαρίδες και λαχανικά
20΄ 20΄ 4 μερίδες –   Προτιμήστε τις φρέσκες γαρίδες, από τις κατεψυγμένες. Δίνουν περισσότερη νοστιμιά στα λαχανικά που τις συνοδεύουν. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα κρούστας 1 κουτ. γλυκού μαύρο σουσάμι (προαιρετικά -θα το...
Περισσότερα →
Μαρουλοντολμάδες θαλασσινοί
Μαρουλοντολμάδες θαλασσινοί
1 ώρα 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Συχνά σερβίρω αυτά τα ντολμαδάκια με μια απλή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όσο ζουμάκι έχει μείνει στην κατσαρόλα με 1 κουτ....
Περισσότερα →
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
Γαριδοφλογέρες με ανθότυρο
20´ 15´ 4 μερίδες –   Μεζεδάκι τέλειο για ούζο…  Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι πεντανόστιμο. Υλικά Εκτέλεση 4 φύλλα παραδοσιακό για πίτες κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια 10 x 10 εκατοστά Για τη γέμιση 500...
Περισσότερα →
Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
Γαρίδες στο τηγάνι με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Αξίζει να αναζητήσουμε φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα καλό φυτώρια και στα ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ, καθώς το άρωμά τους εισχωρεί καλύτερα στον κορμό κάθε γαρίδας και τις...
Περισσότερα →
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
Γαρίδες σοτέ με ούζο, τρίμμα φέτας και φινόκιο
15´ 15´ 4 μερίδες –   Μια συνταγή που μοσχοβολάει Ελλάδα… Ούζο, μαραθόσπορος και φινόκιο θα σας ταξιδέψουν σε καλοκαιρινές παραλίες. Υλικά Εκτέλεση 16 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες από τα κελύφη, κρατάμε μόνο το κεφάλι 300...
Περισσότερα →
Γαρίδες με άνηθο, σε ζελέ
Γαρίδες με άνηθο, σε ζελέ
20΄ – 4 – 6 μερίδες 3 ώρες   Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό, τέλειο για ένα καλοκαιρινό μπουφέ. Υλικά Εκτέλεση 6 φύλλα ζελατίνης ½ λίτρο ζωμός λαχανικών 1 κουτ. γλυκού σπιτική κέτσαπ ή κέτσαπ βιολογική 250...
Περισσότερα →
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
Γαρίδες καραμελωμένες με δεντρολίβανο
10΄ 6΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα κλαδιά δεντρολίβανου, γίνονται σούβλες για τις γαρίδες, χαρίζοντάς τους ιδιαίτερο άρωμα και ο συνδυασμός ούζο-μέλι δίνουν μια γεύση απίστευτη! Υλικά Εκτέλεση ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2...
Περισσότερα →
Ψαρομπιφτεκάκια στο φούρνο
Ψαρομπιφτεκάκια στο φούρνο
30´ 15´ – 20´ 4 μερίδες –   Νόστιμα μπιφτεκάκια ψαριού, ιδανικά για μπουφέ και παιδικά πάρτυ. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν. Υλικά Εκτέλεση 700 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένου 3 παξιμάδια κριθαροκουλούρες 2 αυγά, κατά προτίμηση...
Περισσότερα →
Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα
Ψαροκεφτέδες με ούζο και μουστάρδα
30΄ 15΄ -20΄ 4 – 6 μερίδες –   Τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που σας προτείνω είναι ιδιαίτερα πικάντικη και αν δεν την αντέχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα. Υλικά...
Περισσότερα →
Τερίνα γλώσσας και σολομού με σπανάκι
Τερίνα γλώσσας και σολομού με σπανάκι
25΄ 40΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Μπορεί να μοιάζει εξεζητημένη συνταγή, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας απλός τρόπος να απολαύσουμε φιλεταρισμένο ψάρι, χωρίς να χάσουμε τίποτα από τη γεύση και την αφράτη υφή τους,...
Περισσότερα →
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
Σουβλάκια με φιλέτο από σκουμπρί, μανιτάρια και ντοματίνια
15΄ 8΄ – 10΄ 4 μερίδες 30΄   Πικάντικα και πεντανόστιμα σουβλάκια, ότι πρέπει για βραδιές με τσίπουρο ή ουζάκι. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φιλέτο από καπνιστό σκουμπρί κονσέρβας, κομματιασμένο με το χέρι σε μέτρια...
Περισσότερα →
Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες
Ρεγκοσαλάτα με σταφίδες
45΄  – 6 – 8 μερίδες –   Από τις πιο νόστιμες σαλάτες-κρέμες, με αναπάντεχο αλλά εξαίσιο συνδυασμό υλικών. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και σφικτή, αλειμμένη σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού ή σαν ντιπ,...
Περισσότερα →
Μπακαλιαρολουκουμάδες αφράτοι
Μπακαλιαρολουκουμάδες αφράτοι
20΄ 15΄ – 20΄ 4 μερίδες 24 ώρες   Το μυστικό είναι στο ασπράδι και τη μπίρα! Αυτά τα δύο υλικά είναι φύσει διογκωτικά και δίνουν στο μείγμα αέρινη υφή. Ειλικρινά, δεν πρόκειται για απλούς...
Περισσότερα →
Τάρτα μπολονέζ με γιαουρτόκρεμα και πικάντικη σάλτσα κόκκινων φρούτων
Τάρτα μπολονέζ με γιαουρτόκρεμα και πικάντικη σάλτσα κόκκινων φρούτων
1 ώρα 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Πλούσια και χορταστική, δεν είναι άλλο από κλασική σάλτσα μπολονέζ για ζυμαρικά, εμπλουτισμένη με τυριά που λιώνουν στο μείγμα και το μελώνουν τέλεια. Κι όλο αυτό...
Περισσότερα →
Τάρτα μπολονέζ
Τάρτα μπολονέζ
40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Ο κιμάς μπολονέζ εδώ συνδυάζεται με ζύμη αντί για τα κλασικά μακαρόνια. Το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα ιδιαίτερα πλούσια που σερβίρεται σαν κύριο πιάτο. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές
Σουτζουκάκια με πράσινες ελιές
 20΄ 30΄ 4 μερίδες –   Πεντανόστιμα σουτζουκάκια με ιδιαίτερη γεύση. Οι ελιές δίνουν πικάντικη γεύση και γίνονται το τέλειο μεζεδάκι για μπύρα. Υλικά Εκτέλεση 650 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από σπάλα 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη 2...
Περισσότερα →
Σουτζουκάκια γεμιστά, κρασάτα
Σουτζουκάκια γεμιστά, κρασάτα
30΄ 35΄ 6 μερίδες –   Η γέμιση με τυριά είναι προαιρετική και, αν θέλουμε, την παραλείπουμε και φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια σκέτα. Υλικά Εκτέλεση 350 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο 350 γρ. κιμάς χοιρινός, από...
Περισσότερα →
Ρολό κιμά με σάλτσα κρεμμυδιών
Ρολό κιμά με σάλτσα κρεμμυδιών
15΄ 1½ ώρα 6 μερίδες –   Το ρολό απογειώνετε με αυτή την σάλτσα κρεμμυδιών. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα χρησιμοποιώντας ένα κρεμμύδι και ένα πράσο. Θα γίνει εξίσου υπέροχη! Υλικά Εκτέλεση ¼...
Περισσότερα →
Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα
Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα
5΄ 20΄ -25΄ 4 – 5 μερίδες ½-1 ώρα   Το αγαπημένο μου διαιτητικό πιάτο. Συνοδεύστε το με σαλάτα ωμών λαχανικών ή απλά με την παραδοσιακή χωριάτικη… Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας...
Περισσότερα →
Κρεατοπιτάκια με ρύζι
Κρεατοπιτάκια με ρύζι
40΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο,...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια φούρνου, αλλιώς
Κεφτεδάκια φούρνου, αλλιώς
1½ ώρα 20΄ – 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Κάτι σαν πιτάκια γεμιστά με κιμά είναι αυτά τα κεφτεδάκια. Δεν τηγανίζονται, βράζουν ήπια και στη συνέχεια τυλίγονται σε μια απλή σπιτική ζύμη και...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια Σουηδικά
Κεφτεδάκια Σουηδικά
40΄ 15΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα αγαπημένα κεφτεδάκια των Σουηδών… Αν δεν σας αρέσει το καπνιστό μπέικον μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα πιο ελαφρύ ζαμπόν. Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια με τραχανά
Κεφτεδάκια με τραχανά
20΄ 20΄ 6 μερίδες 30΄   Ο τραχανάς αντικαθιστά μέρος του ψωμιού στο μείγμα με τον κόκκο τους να γίνεται αισθητός στο στόμα, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα. Το μείγμα του κιμά γίνεται πιο στεγνό...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια γεμιστά με γραβιέρα
Κεφτεδάκια γεμιστά με γραβιέρα
20΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα   Αν δεν σας αρέσει η γραβιέρα χρησιμοποιήστε όποιο άλλο τυρί θέλετε. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά όπως παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και προτιμήστε αυτά που λιώνουν ωραία, όπως...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια αφράτα
Κεφτεδάκια αφράτα
20΄ 20΄ – 25΄ 4 – 6 μερίδες 1 ώρα   Πολλές είναι οι συνταγές για αφράτα κεφτεδάκια και η καθεμία έχει το μυστικό της: καλής ποιότητας πρώτες ύλες, καλό ζύμωμα του κιμά, υλικά-έκπληξη που...
Περισσότερα →
Κεμπάπ πικάντικα
Κεμπάπ πικάντικα
15΄ 10΄ – 15΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς στο γκριλ 6 μεσαίες αραβικές πίτες, λαδωμένες και βάζω στο...
Περισσότερα →
Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ
Κεμπάπ παραδοσιακά στο γκριλ
15΄ 20΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Ζουμερά κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο...
Περισσότερα →
Ιρί κεφτέ με παστουρμά και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Ιρί κεφτέ με παστουρμά και σπιτική σάλτσα ντομάτας
30΄ 40΄ – 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Παραδοσιακό έδεσμα της Καππαδοκίας. Σερβίρετε με ένα αρωματικό τσίπουρο σαν μεζεδάκι. Υλικά Εκτέλεση Για τους κεφτέδες 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 100 γρ. παστουρμάς μόσχου, ψιλοκομμένο...
Περισσότερα →
Κοτομπουκιές χρυσαφένιες
Κοτομπουκιές χρυσαφένιες
1 ώρα 30΄ 4 – 6 μερίδες 30΄ – 40΄   Χορταστικές, υπέροχα τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό είναι μια πρώτης τάξεως πρόταση για γεύμα ή ακόμα και για ένα παιδικό πάρτι. Οι κροκέτες...
Περισσότερα →
Γύρος σπιτικός στο φούρνο
Γύρος σπιτικός στο φούρνο
5΄ 20′ – 25′ 4 μερίδες 1 ώρα   Κάθε πράσινη σαλάτα ή ντοματοσαλάτα είναι πολύ ταιριαστή με τις πίτες, αλλά εγώ προτιμώ μια εξαιρετικά δροσερή και μυρωδάτη: κόβω μερικά μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια σε πολύ...
Περισσότερα →
Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
Χοιρινά σουβλάκια με λαχανικά
15′ 20′ 6 μερίδες 12 ώρες   Υλικά Εκτέλεση 1 κιλό χοιρινή σπάλα, κομμένη σε κύβους 1 μεγάλη, κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2 ξερά...
Περισσότερα →