destination taste!

COCKTAIL PARTY

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ «ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΕΣ»
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ «ΠΛΩΜΑΡΙΤΙΚΕΣ»
Ποιο «μεθυστικές» γαρίδες δεν θα έχετε ξαναδοκιμάσει. Τα αρώματα από το ούζο, το μαραθόσπορο και τη φρέσκια ρίγανη είναι μοναδικά. Το πετιμέζι θα δώσει γλύκα στις ξινούτσικες ντομάτες και θα δέσει τη σάλτσα.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ
Ένα τέλειο κέικ για σνακ, μεζεδάκι ή ακόμα και για να το σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο. Η αλμυρή και δυνατή γεύση από το μπλε τυρί έρχεται σε κόντρα με την γλύκα των σύκων.
Περισσότερα →
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΔΟΤΥΡΙ
Eκλεκτός μεζές με εκλεκτό τυράκι. Το λαδοτύρι είναι το ιδανικό τυρί για να κάνει το χοιρινό ζουμερό και πικάντικο. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια καυτερή πιπερίτσα για ακόμα πιο «δυνατή» γεύση. Συνοδέψτε την τηγανιά με τσιπουράκι.
Περισσότερα →
CHEDDAR SAUCE
CHEDDAR SAUCE
Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι παρακολουθώντας την αγαπημένη μας ταινία ή να γίνει αφορμή για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
Αξεπέραστα! Ετοιμάζονται εύκολα ακόμα και από αρχάριους, αρέσουν σε όλους, χορταίνουν και τρώγονται εύκολα με το χέρι διευκολύνοντας πολύ το σερβίρισμά τους στο σαλόνι...
Περισσότερα →
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ
ΧΟΡΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΥΚΟΛΑ
Πεντανόστιμα πιτάκια με «Τα Φυλλαράκια». Τα έτοιμα, κομμένα, χωριάτικα φύλλα της Ευβοϊκής Ζύμης μου έχουν λύσει τα χέρια. Για τη γέμιση κάντε μια βόλτα στη λαϊκή και διαλέξτε όσο πιο πολλά χόρτα βρείτε.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
Μπορείτε να το κόψετε σε χοντρές φέτες και να τις «ντύσετε» με χαρτί κουζίνας και λαδόκολλα. Έτσι θα διατηρηθούν μαλακές και θα μπορείτε να τις δίνετε τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο τους.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 – 28 εκ. Η δόση των υλικών της γέμισης είναι η ίδια.
Περισσότερα →
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Πανεύκολα και γρήγορα, σας λύνουν τα χέρια κάθε στιγμή που θέλετε να σερβίρετε ένα γρήγορο μεζεδάκι για τη μπίρα ή το κρασάκι σας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πάστα λιαστής ντομάτας με πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ το κλασικό πέστο βασιλικού μπορεί να δώσει τη θέση του σε άλλο πέστο...
Περισσότερα →
ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Χωριάτικα λουκάνικα έχω δοκιμάσει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Αυτά που μου άρεσαν ιδιαίτερα είναι τα μανιάτικα και τα βολιώτικα. Αν δεν σας αρέσει με άρωμα πορτοκάλι, θα βρείτε με διάφορες γεύσεις για να τα αντικαταστήσετε. Με πράσο, πικάντικα, καπνιστά, μοσχαρίσια…
Περισσότερα →
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΒΛΙΤΑ ΚΑΙ ΤΥΡΕΝΙΑ ΒΑΣΗ
Δώστε αυθεντική ιταλική νότα στην πίτσα αυτή, αντικαθιστώντας τη φέτα με μοτσαρέλα και το τριμμένο κασέρι με παρμεζάνα, κομμένη σε φλούδες με το εργαλείο που ξεφλουδίζετε τις πατάτες κα τα λαχανικά.
Περισσότερα →
ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ
ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟΥ
Τα πιτάκια αυτά γίνονται και τηγανητά: Ζεσταίνω 3 δάχτυλα ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζω τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά, σε δόσεις, για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Στην περίπτωση αυτή δεν τα πασπαλίζω με σουσάμι γιατί καίγεται και πικρίζει.
Περισσότερα →
ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΠΑΚΕΤΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Συνοδεύουμε τα πακετάκια λαχανικών με ένα αρωματικό λάδι άνηθου, το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής: Ρίχνουμε στο μπλέντερ 70 ml ελαιόλαδο και 1 ματσάκι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο. Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε...
Περισσότερα →
ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
Τα «αλμυρά μπαστουνάκια» όπως λέγονται, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ποτό και κρασί. Το μυστικό τους: Τα διπλοψήνω για να παραμείνουν τραγανά και τα φυλάω σε γυάλινο ή μεταλλικό δοχείο...
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ
Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχα και τραγανά κριτσίνια για κάθε στιγμή της ημέρας. Ιδιαίτερα για τις γιορτές, τα σπιτικά, χειροποίητα κριτσίνια σας θα συνοδέψουν μους και ντιπ για το γιορτινό τραπέζι ή το μπουφέ.
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Τραγανά και νόστιμα, τα κριτσίνια αυτά μπορούμε να τα σερβίρουμε με σαλάτες αλλά και κάθε είδους ντιπ. Διατηρούνται για αρκετές ημέρες σε ένα γυάλινο ή μεταλλικό κουτί, σε δροσερό...
Περισσότερα →
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΑΥΡΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Απλώς υπέροχα για σνακ κάθε στιγμή της ημέρας αλλά και για να συνοδέψετε όλα τα σπιτικά ντιπ και αλείμματα. Αν δεν θέλετε να βάλετε ελιές παραλείψτε τις ή αντικαταστήστε τις...
Περισσότερα →
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και τη γέμιση σε μικρά φορμάκια για ατομικά ταρτάκια.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΤΥΡΙ, ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Τα αλμυρά κέικ είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ μικρών και μεγάλων. Ιδιαίτερα όμως όταν πρόκειται για παιδιά, επιλέγουμε καλής ποιότητας αγνές πρώτες ύλες. Τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα αλμυρό κέικ...
Περισσότερα →
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
ΕΛΙΟΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΥΟΣΜΟ
Αν δεν θέλετε να φτιάξετε ατομικά ψωμάκια μπορείτε να φτιάξετε 2 μεγάλα καρβέλια. Για να διαπιστώσετε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό τους, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο «χτυπήστε τα» με τα δάχτυλά σας...
Περισσότερα →
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα σε λεπτά...
Περισσότερα →
ΣΑΛΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
ΣΑΛΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
Καλής ποιότητας ελληνικό προσούτο θα βρούμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Νούμπουλο, λούζα και άλλα παρόμοια παραδοσιακά ελληνικά αλλαντικά βρίσκουμε συνήθως σε καλά παντοπωλεία και ντελί.
Περισσότερα →
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΡΩΣΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Ξεχάστε τις βαριές μαγιονέζες και τα αμφίβολα έτοιμα τουρσάκια και ετοιμάστε τη δική σας σπιτική ρώσικη σαλάτα με τα καλύτερα υλικά. Τη σερβίρετε είτε σε στρώσεις, μέσα σε γυάλινο μπολ, είτε με ανακατεμένα τα υλικά της.
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)
Η διαφορά με τη δική μας μελιτζανοσαλάτα είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Εδώ οι μελιτζάνες γίνονται αχνιστές. Αν αντέχετε τα πικάντικα, βάλτε αρκετό τσίλι. Ταιριάζει απίστευτα.
Περισσότερα →
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
ΜΑΪΝΤΑΝΟΣΑΛΑΤΑ
Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται σαν ντιπ με κριτσίνια ή με σφικτοβρασμένα αυγά ή με μια πατατοσαλάτα.
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
Για τις τέλειες τυροκροκέτες, με απολαυστική τραγανή και χρυσαφένια κρούστα και κρεμώδες, μελάτο εσωτερικό, διαλέγω πάντα μαλακά κίτρινα τυριά όπως το μετσοβόνε, μια γλυκιά γραβιέρα, κασέρι, ένταμ, ένα καλό κατακίτρινο τσένταρ ή γκούντα...
Περισσότερα →
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ
ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ ΣΠΙΤΙΚΗ
Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη αλλά αν δεν μας αρέσει την αντικαθιστούμε με κάποια ηπιότερη.
Περισσότερα →
ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΝΤΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΞΙΓΑΛΟ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΡΟΥΤΑ
Το ξίγαλο είναι ένα μαλακό, λευκό επιτραπέζιο τυρί, αλοιφώδους υφής, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα, που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Ψήστε όποιο φρούτο σας αρέσει, και ένα καλό ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Ένα υπέροχο ορεκτικό που δεν χρειάζεται πολλά υλικά και δύσκολες παρασκευές για να δείξει την αξία του. Το Κεφαλοτύρι Κρήτης παρασκευάζεται αποκλειστικά από πρόβειο και αίγειο γάλα. Η γεύση του είναι αλμυρή και πικάντικη.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
CHEESECAKE ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ
Σερβίρετε αυτό το δροσερό και κομψό cheesecake σαν πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα ή σαν ορεκτικό, σε μπουφέ. Αν δεν σας αρέσει το ροκφόρ, το αντικαθιστάτε με μαλακή φέτα.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
CHEESECAKE ΜΕ ΓΑΛΟΜΥΖΗΘΡΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
Ένα cheesecake με άρωμα Ελλάδας. Αντί για τα ξενόφερτα τυριά που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σας προτείνω να δοκιμάσετε τη γαλομυζήθρα. Είναι ένα μαλακό τυρί, με αλοιφώδη υφή, υπόξινη και δροσερή γεύση και άρωμα.
Περισσότερα →
ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ
ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ
Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 πιπερίτσες τσίλι ψιλοκομμένες, μαζί με τις πιπεριές.
Περισσότερα →
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ
Το σαλάμι αέρος είναι ένα υπέροχο αλλαντικό με ελαφρά πικάντικη γεύση. Με το ελαφρό γκρατινάρισμα που θα κάνετε στις μπρουσκέτες θα βγάλει όλες του τις μυρωδιές και θα γίνει ο τέλειος μεζές για τη μπύρα ή το ουζάκι σας.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΑΚΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Ξεχάστε τα… συνηθισμένα, βαρετά, σκέτα λουκανικοπιτάκια και δημιουργήστε με φαντασία τα πιο λαχταριστά, τραγανά και πρωτότυπα πιτάκια με χωριάτικο λουκάνικο και πλούσια γέμιση που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Περισσότερα →
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΕ ΦΟΡΜΑΚΙΑ
Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα είδος σουφλέ που δεν φουσκώνει μεν πολύ, γίνεται όμως ιδιαίτερα αφράτο και ανάλαφρο. Αν δεν έχετε ατομικά φορμάκια, φτιάχνετε τη συνταγή σε ένα μεγάλο, κλασικό σκεύος για σουφλέ.
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ
ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟΙ
Το ρεβιθάλευρο είναι απίθανο συστατικό για ψωμί, κράκερς, κροκέτες και κεφτεδάκια. Εδώ το προτείνω για υπέροχους, αφράτους ρεβιθοκεφτέδες, αντικαθιστώντας τα ρεβίθια με το πολύωρο μούλιασμα και βράσιμο.
Περισσότερα →
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
Dolma δηλαδή γεμιστό και yalanji δηλαδή ψεύτικο. Ψεύτικοι ντολμάδες γιατί τους λείπει το κρέας, ο κιμάς αλλά με γεύση περίσσια από τις λιαστές ντομάτες, τα καβουρντισμένα κουκουνάρια και τις γλυκιές λιαστές σταφίδες.
Περισσότερα →
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ ΤΣΙΠΣ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ
Ξέρετε πόσο νόστιμα τσιπς μπορείτε να φτιάξετε με λαζάνια; Γίνονται ιδιαίτερα τραγανά, είναι πολύ νόστιμα (δοκιμάστε μάλιστα να φτιάξετε τσιπς και με τα πράσινα λαζάνια σπανακιού) και είναι ένας εξαίρετος μεζές για μπίρα.
Περισσότερα →
ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ
ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ
Συχνά σερβίρω αυτά τα ντολμαδάκια με μια απλή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύω όσο ζουμάκι έχει μείνει στην κατσαρόλα με 1 κουτ. σούπας ταχίνι, λίγη μουστάρδα και από 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού.
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
Αξίζει να αναζητήσουμε φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα καλό φυτώρια και στα ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ, καθώς το άρωμά τους εισχωρεί καλύτερα στον κορμό κάθε γαρίδας και τις μαρινάρει έξοχα.
Περισσότερα →
ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
ΨΑΡΟΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΡΟΚΑΣ
Το πέστο ρόκας μπορούμε να το ετοιμάσουμε μέχρι και 5 ημέρες νωρίτερα και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο, μέσα σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει καλά, με λίγο ελαιόλαδο από πάνω για να μην χαλάσει. Στην περίπτωση αυτή...
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
ΤΕΡΙΝΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Μπορεί να μοιάζει εξεζητημένη συνταγή, όμως στην πραγματικότητα είναι ένας απλός τρόπος να απολαύσουμε φιλεταρισμένο ψάρι, χωρίς να χάσουμε τίποτα από τη γεύση και την αφράτη υφή τους, που μας δίνει το ψήσιμο σε μπεν μαρί.
Περισσότερα →
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
ΡΕΓΚΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Από τις πιο νόστιμες σαλάτες-κρέμες, με αναπάντεχο αλλά εξαίσιο συνδυασμό υλικών. Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα και σφικτή, αλειμμένη σε ζεστές φρυγανισμένες φέτες χωριάτικου ψωμιού ή σαν ντιπ, με κριτσίνια ή αλμυρά κρακεράκια.
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
Το μυστικό είναι στο ασπράδι και τη μπίρα! Αυτά τα δύο υλικά είναι φύσει διογκωτικά και δίνουν στο μείγμα αέρινη υφή. Ειλικρινά, δεν πρόκειται για απλούς μπακαλιαροκεφτέδες αλλά για αέρινους λουκουμάδες με υπέροχη γεύση!
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Πλούσια και χορταστική, δεν είναι άλλο από κλασική σάλτσα μπολονέζ για ζυμαρικά, εμπλουτισμένη με τυριά που λιώνουν στο μείγμα και το μελώνουν τέλεια. Κι όλο αυτό το λαχταριστό μείγμα αγκαλιασμένο από αφράτη...
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
ΤΑΡΤΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ
Ο κιμάς μπολονέζ εδώ συνδυάζεται με ζύμη αντί για τα κλασικά μακαρόνια. Το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα ιδιαίτερα πλούσια που σερβίρεται σαν κύριο πιάτο.
Περισσότερα →
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΡΥΖΙ
Νόστιμα και χορταστικά πιτάκια που γίνονται το τέλειο σνακ. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον κιμά, με κρέας από σπάλα κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια. Το κίμινο, η πιπεριά και το γιαούρτι θα δώσουν...
Περισσότερα →
ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Λαχταριστά, ζουμερά κεφτεδάκια που στη Σουηδία πλασσάρονται σαν street food. Μπορείτε να τα σερβίρετε με βραστά λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, μπρόκολο) με μικρές, βραστές πατατούλες και για τους πιο τολμηρούς, με συνοδεία μιας κόκκινης μαρμελάδας.
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ
Ο τραχανάς αντικαθιστά μέρος του ψωμιού στο μείγμα με τον κόκκο τους να γίνεται αισθητός στο στόμα, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα. Το μείγμα του κιμά γίνεται πιο στεγνό μεν, αλλά τηγανίζεται ομοιόμορφα.
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ
Αν δεν σας αρέσει η γραβιέρα χρησιμοποιήστε όποιο άλλο τυρί θέλετε. Αποφύγετε τα πολύ σκληρά όπως παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και προτιμήστε αυτά που λιώνουν ωραία, όπως κασέρι, γκούντα, ένταμ, γραβιέρα γλυκιά, ακόμη και μια μαλακή φέτα ή ένα ροκφόρ!
Περισσότερα →
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ
Πολλές είναι οι συνταγές για αφράτα κεφτεδάκια και η καθεμία έχει το μυστικό της: καλής ποιότητας πρώτες ύλες, καλό ζύμωμα του κιμά, υλικά-έκπληξη που μαλακώνουν και κάνουν το μείγμα ζουμερό. Ο συνδυασμός τους τελικά είναι το μυστικό για νόστιμα και ζουμερά, αφράτα κεφτεδάκια.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Για αυθεντική ανατολίτκη γεύση βάζουμε στο μείγμα και αρνίσιο κιμά, αλλιώς βάζουμε μόνο μοσχαρίσιο. Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε από τον κρεοπώλη να περάσει το κρέας δύο φορές από τη μηχανή του κιμά, καθώς τα κεμπάπ –σε αντίθεση με τα μπιφτέκια- έχουν πιο συμπαγή και σφικτή υφή.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ
Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς στο γκριλ 6 μεσαίες αραβικές πίτες, λαδωμένες και βάζω στο κέντρο τους τα ψημένα κεμπάπ.
Περισσότερα →
ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
ΚΕΜΠΑΠ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ
Ζουμερά κεμπάπ με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά με το άρωμα του κύμινου να επικρατεί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να τα αρωματίσουμε με φρέσκα αρωματικά ψιλοκομμένα όπως δυόσμο ή μαϊντανό  τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα ξερά.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ
ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΕΣ
Χορταστικές, υπέροχα τραγανές εξωτερικά και αφράτες στο εσωτερικό είναι μια πρώτης τάξεως πρόταση για γεύμα ή ακόμα και για ένα παιδικό πάρτι. Οι κροκέτες αυτές ψήνονται και στο φούρνο...
Περισσότερα →