ΓΑΛΛΙΑ

Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
Τάρτα με κρεμμύδια και αντζούγιες
40΄ 35΄ 6 – 8 μερίδες –   Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 –...
Περισσότερα →
Μανιταρόσουπα κρέμα βελούδινη
Μανιταρόσουπα κρέμα βελούδινη
20΄ 40΄ 6 μερίδες –   Οι πιο νόστιμες μανιταρόσουπες φτιάχνονται με μείγμα από διάφορα φρέσκα μανιτάρια όπως κλασικά λευκά, μικρά στρογγυλά με καφετί χρώμα, πορτομπέλο, πλευρότους και άλλα. Ιδιαίτερη νοστιμιά δίνουν όμως τα αποξηραμένα...
Περισσότερα →
Κρεμμυδόσουπα
Κρεμμυδόσουπα
30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Είναι μια χωριάτικη γαλλική σούπα που, παραδοσιακά, σερβίρεται με μια χονδρή φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Εδώ προτείνουμε μια μεσογειακή εκδοχή, με θρεπτικό, νόστιμο και νηστίσιμο ταχίνι,...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
Quiche Lorraine (Κις Λορέν), ατομικές
20΄ 40΄ – 45΄ 6 τάρτες –   Η πολυαγαπημένη μου «γαλλίδα», γίνεται ταρτάκια για μπουφέ ή πάρτι.  Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 1 δόση ζύμης μπριζέ ή εύκολης σφολιάτας ή 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας λίγο...
Περισσότερα →
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
Quiche Lorraine (Κις Λορέν)
20΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες 45΄   Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και...
Περισσότερα →
Mont Blanc στο ποτήρι
Mont Blanc στο ποτήρι
30΄  – 4 μερίδες –   Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα. Στην κλασική του μορφή το mont blanc είναι...
Περισσότερα →
Croque monsieur
Croque monsieur
5΄ 15΄ 2 μερίδες –   Στη Γαλλία το τοστ  ονομάζεται  croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί έμενταλ ή...
Περισσότερα →
Croque madame
Croque madame
5΄-6΄ 15΄ 2 μερίδες –   Η βάση αυτού του τοστ είναι το croque monsieur, αλλά όπως λένε οι Γάλλοι, φόρεσε …φούστα (το αυγό) και έγινε κυρία! Υλικά Εκτέλεση 2 φέτες ζαμπόν βραστό 4 φέτες...
Περισσότερα →
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
Ρατατούιγ (το γαλλικό μπριάμ)
30΄ 40΄ 4 μερίδες –   Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού μπριάμ (ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο,...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο Cordon Bleu
Κοτόπουλο Cordon Bleu
20΄ 20΄ 4 μερίδες 30΄   Το κλασικό φιλέτο Cordon Bleu, δηλαδή «Μπλε Κορδόνι», είναι μια απλή ιδέα: ένα «σάντουιτς» από λεπτές φέτες φιλέτου κοτόπουλου, τυριού και ζαμπόν, σαν ένα είδος τοστ. Χτυπήστε καλά τα...
Περισσότερα →
Navarin ανοιξιάτικο
Navarin ανοιξιάτικο
20΄ 1ώ + 45΄ 6 μερίδες –   Navarin είναι η γαλλική εκδοχή του στιφάδο. Το αργό μαγείρεμα, κάνουν το αρνάκι τρυφερό και τα λαχανικά μελώνουν μέσα στην σαλτσούλα. Συνοδεύστε το με ένα νόστιμο, φρεσκοψημένο...
Περισσότερα →
Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
Μοσχαρίσιο φιλέτο σατομπριάν με σάλτσα γιαουρτιού με τσίλι
15΄ 4΄ – 10΄ 4 μερίδες –   Τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο με ιδιαίτερα πικάντικη σάλτσα. Το δροσερό γιαούρτι, με τις πιπερίτσες τσίλι δένουν υπέροχα και απογειώνουν το φιλέτο. Υλικά Εκτέλεση     Για το φιλέτο...
Περισσότερα →