ΙΣΠΑΝΙΑ

Κρύα σούπα αμυγδάλου
Κρύα σούπα αμυγδάλου
 30΄  –  4 μερίδες 3 – 4 ώρες   Η ισπανικής προέλευσης καλοκαιρινή αυτή σούπα είναι ιδιαίτερα δροσιστική και εξαιρετικά γευστική. Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε ένα επίσημο γεύμα όπου στο κύριο πιάτο θα υπάρχει...
Περισσότερα →
Γκασπάτσο λευκό
Γκασπάτσο λευκό
 30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Εκτός από το κλασικό γκασπάτσο με ντομάτες, οι Ισπανοί περηφανεύονται και για το παγωμένο τους «γκασπάτσο μπλάνκο», δηλαδή μια λευκή κρεμώδη σούπα με αγγούρι, γιαούρτι και σταφύλια....
Περισσότερα →
Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
Γκασπάτσο (παγωμένη ντοματόσουπα)
15΄  – 4 μερίδες 1 ώρα   Το γνήσιο γκασπάτσο τρώγεται όχι απλώς κρύο, αλλά παγωμένο! Αν θέλουμε λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε τη σούπα λίγο πιο πυκνή, χωρίς δηλαδή να προσθέσουμε νερό, και να ρίξουμε...
Περισσότερα →
Παέγια με κοτόπουλο και λουκάνικο με πάπρικα
Παέγια με κοτόπουλο και λουκάνικο με πάπρικα
20΄ 25΄ 4 μερίδες –   Παραδοσιακό φαγητό της Ισπανία που εκμεταλλεύεται με εντυπωσιακό τρόπο τα διάφορα περισσεύματα π.χ. κοτόπουλο, θαλασσινά κ.λπ. Εδώ το φτιάχνουμε σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή με πικάντικο λουκάνικο με πάπρικα...
Περισσότερα →