ΜΑΡΟΚΟ

Μελιτζανοσαλάτα Μαροκινή (zaalouk)
Μελιτζανοσαλάτα Μαροκινή (zaalouk)
1 ώρα  – 6 – 8 μερίδες 4 – 5 ώρες   Η διαφορά με τη δική μας μελιτζανοσαλάτα είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Εδώ οι μελιτζάνες γίνονται αχνιστές. Αν...
Περισσότερα →
Ρεβίθια με τόνο και σάλτσα αντσούγιας
Ρεβίθια με τόνο και σάλτσα αντσούγιας
15΄ 1½ ώρα 4 μερίδες 12 ώρες   Πρόκειται για παραδοσιακό Μαροκινό φαγητό που σερβίρεται ως σαλάτα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περισσεύματα από ρεβίθια σούπα, καλά στραγγισμένα από το ζωμό τους. Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. ρεβίθια...
Περισσότερα →
Αρνάκι μαροκινό με μπαχαρικά, σταφίδες και αμύγδαλα
Αρνάκι μαροκινό με μπαχαρικά, σταφίδες και αμύγδαλα
30΄ 1ώ + 10΄ 4 – 6 μερίδες –   Βασικό και καθοριστικό υλικό εδώ είναι το αραβικό μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ, ονομασία που σημαίνει «το κεφάλι του μαγαζιού», δηλώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα, την αφρόκρεμα...
Περισσότερα →