ΤΟΥΡΚΙΑ

Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
Πεϊνιρλί με γέμιση λαχματζούν
20΄ 20΄ 4 πεϊνιρλί –   Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά...
Περισσότερα →
Τηγανιά καραμανλίδικη με παστουρμά καμήλας και κοτόπουλο
Τηγανιά καραμανλίδικη με παστουρμά καμήλας και κοτόπουλο
15΄ 30΄ 4 μερίδες –   Παραδοσιακή συνταγή από το Αγιάσι Αδάνων. Σπάνια γεύση και νοστιμιά ο παστουρμάς καμήλας που τονώνει το «ουδέτερο» κοτόπουλο. Υλικά Εκτέλεση 1 στήθος κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο, κομμένο σε μέτριους κύβους 1...
Περισσότερα →
Αρνάκι ατζέμ πιλάφι
Αρνάκι ατζέμ πιλάφι
10΄ 2½ ώρες 4 – 6 μερίδες –   Ένα νόστιμο φαγητό γεμάτο με τα αρώματα της Ανατολής. Είναι λίγο χρονοβόρο στο μαγείρεμά του, αλλά η γεύση του θα σας αποζημιώσει!!! Υλικά Εκτέλεση 1½ κιλό...
Περισσότερα →
Παστουρμαδόπιτα
Παστουρμαδόπιτα
20΄ 45΄ Για 1 ταψί με διάμετρο 22 εκ. –   Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη...
Περισσότερα →
Μαντί με πρόβειο παστουρμά και σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο
Μαντί με πρόβειο παστουρμά και σάλτσα γιαουρτιού με σκόρδο
1 ώρα 45΄ 4 μερίδες  –   Παραδοσιακό φαγητό από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Υπάρχουν όμως διάφορες παραλλαγές στην Πόλη, τη Θράκη και τη Μικρασία. Μπελαλίδικη συνταγή που όμως, αξίζει να την φτιάξετε μιας και...
Περισσότερα →
Λαχματζούν
Λαχματζούν
20΄ 30΄ – 35΄ 4 – 6 μερίδες 30΄   Η πολίτικη πίτσα! Ασύγκριτη νοστιμιά, εξαιρετική απλότητα και άρωμα ανατολής. Υπέροχο πρώτο πιάτο. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,...
Περισσότερα →
Ιρί κεφτέ με παστουρμά και σπιτική σάλτσα ντομάτας
Ιρί κεφτέ με παστουρμά και σπιτική σάλτσα ντομάτας
30΄ 40΄ – 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Παραδοσιακό έδεσμα της Καππαδοκίας. Σερβίρετε με ένα αρωματικό τσίπουρο σαν μεζεδάκι. Υλικά Εκτέλεση Για τους κεφτέδες 700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς 100 γρ. παστουρμάς μόσχου, ψιλοκομμένο...
Περισσότερα →