destination taste!

ΔΙΕΘΝΗΣ


ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΡΟΓΓΑΝΟΦ
Διάσημη, ρωσική συνταγή που δημιουργήθηκε κάπου στα 1890 και στην παραδοσιακή της εκδοχή σερβίρετε με πατάτες τηγανητές. Εγώ σας προτείνω ένα αφράτο πουρέ που δένει τέλεια με την κρεμώδη σάλτσα.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ BOURGUIGNON
Διάσημη γαλλική συνταγή της Βουργουνδίας. Μιας τεράστιας οινοπαραγωγικής περιοχής με ονομαστά κρασιά. Γι’ αυτό και το μοσχαράκι βράζει σε ζωμό και κόκκινο, δυνατό κρασί.
Περισσότερα →
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ
Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.
Περισσότερα →
ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ
Διάσημο από τη βόρεια Ευρώπη μέχρι τη… βόρεια Ελλάδα. Είναι μεν τουρσί αλλά σερβίρεται σε μεγάλη ποσότητα, σαν συνοδευτικό. Στη Μακεδονία και τη Θράκη το ξινολάχανο είναι από τα κυριότερα συνοδευτικά για κρέας και κοτόπουλο...
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ
Η τάρτα αυτή είναι βασισμένη στην «pissaladière», παραδοσιακή συνταγή της γαλλικής Νίκαιας. Αν δεν έχουμε μικρές ταρτιέρες μπορούμε να φτιάξουμε μία μεγαλύτερη τάρτα, με διάμετρο 26 – 28 εκ. Η δόση των υλικών της γέμισης είναι η ίδια.
Περισσότερα →
ΠΙΚΑΛΙΛΙ – ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΟΥΡΣΙ
ΠΙΚΑΛΙΛΙ – ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΟΥΡΣΙ
Το πικαλίλι είναι τουρσί από ανάμεικτα λαχανικά που διατηρούνται σε μείγμα από ξίδι και μπαχαρικά, κυρίως μουστάρδα σκόνη και κουρκουμά. Ανάλογα με την ποσότητα των μπαχαρικών μπορεί να γίνει μέτρια καυτερό ή… σκέτη φωτιά.
Περισσότερα →
ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
Γρήγορο, απίθανα νόστιμο, γλυκόξινο και πολύ μυρωδάτο, θα σας λύσει τα χέρια όταν θέλετε ένα πιάτο γεμάτο νοστιμιά, στη στιγμή. Μην βάλετε αλάτι καθώς η σάλτσα σόγιας είναι άρτυμα ιδιαίτερα αλμυρό.
Περισσότερα →
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ, ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ
ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ, ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ
Οι πιο νόστιμες μανιταρόσουπες φτιάχνονται με μείγμα από διάφορα φρέσκα μανιτάρια όπως κλασικά λευκά, μικρά στρογγυλά με καφετί χρώμα, πορτομπέλο, πλευρότους και άλλα. Ιδιαίτερη νοστιμιά δίνουν όμως...
Περισσότερα →
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΚΡΥΑ ΣΟΥΠΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Η ισπανικής προέλευσης καλοκαιρινή αυτή σούπα είναι ιδιαίτερα δροσιστική και εξαιρετικά γευστική. Μπορούμε να τη σερβίρουμε σε ένα επίσημο γεύμα όπου στο κύριο πιάτο θα υπάρχει αρνάκι ή κατσικάκι.
Περισσότερα →
ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ
ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ
Είναι μια χωριάτικη γαλλική σούπα που, παραδοσιακά, σερβίρεται με μια χονδρή φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Εδώ προτείνουμε μια μεσογειακή εκδοχή, με θρεπτικό, νόστιμο και νηστίσιμο ταχίνι...
Περισσότερα →
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
QUICHE LORRAINE (ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ)
Κλασσική και ανεπανάληπτη γεύση. Ο ορισμός της τάρτας, χωρίς τσιγγουνιές στα λιπαρά και στη γεύση. Αν κάνετε πάρτι ή οργανώσετε μπουφέ, μοιράζετε τη ζύμη και τη γέμιση σε μικρά φορμάκια για ατομικά ταρτάκια.
Περισσότερα →
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΓΚΟΥΑΚΑΜΟΛΕ ΜΕ ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Θα σερβίρετε το γκουακαμόλε με τσιπς τορτίγιας αλλά και με μπαστουνάκια από τραγανά, ωμά λαχανικά, όπως μπουκετάκια κουνουπιδιού, κλωνάρια σέλερι, καρότα, πιπεριές κάθε χρώματος, αγγουράκια κ.ά., κομμένα σε λεπτά...
Περισσότερα →
ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΛΕΥΚΟ
ΓΚΑΣΠΑΤΣΟ ΛΕΥΚΟ
Εκτός από το κλασικό γκασπάτσο με ντομάτες, οι Ισπανοί περηφανεύονται και για το παγωμένο τους «γκασπάτσο μπλάνκο», δηλαδή μια λευκή κρεμώδη σούπα με αγγούρι, γιαούρτι και σταφύλια.
Περισσότερα →
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα.
Περισσότερα →
CROQUE MONSIEUR
CROQUE MONSIEUR
Στη Γαλλία το τοστ ονομάζεται croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα για μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί έμενταλ ή γραβιέρα...
Περισσότερα →
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)
ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΑΡΟΚΙΝΗ (ZAALOUK)
Η διαφορά με τη δική μας μελιτζανοσαλάτα είναι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τις μελιτζάνες πριν τις χρησιμοποιήσουμε. Εδώ οι μελιτζάνες γίνονται αχνιστές. Αν αντέχετε τα πικάντικα, βάλτε αρκετό τσίλι. Ταιριάζει απίστευτα.
Περισσότερα →
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ
Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’ αυτή τη συνταγή, θα την δοκιμάσετε σε μια πιο πικάντικη παραλλαγή με πιπεριά και λιαστή ντομάτα.
Περισσότερα →
Croque madame
Croque madame
5΄-6΄ 15΄ 2 μερίδες –   Η βάση αυτού του τοστ είναι το croque monsieur, αλλά όπως λένε οι Γάλλοι, φόρεσε …φούστα (το αυγό) και έγινε κυρία! Υλικά Εκτέλεση 2 φέτες ζαμπόν βραστό 4 φέτες...
Περισσότερα →
ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ… ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΡΙΑΜ
ΡΑΤΑΤΟΥΙΓ… ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΡΙΑΜ
Λίγες είναι οι διαφορές του γαλλικού μπριάμ (ή τουρλού) από το δικό μας. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το ρατατούγ μαγειρεύεται σχεδόν πάντοτε στην κατσαρόλα και όχι στο φούρνο, γι’ αυτό και δεν το αφήνουν να μελώσει πολύ γιατί θα διαλυθούν τα λαχανικά.
Περισσότερα →
ΦΑΛΑΦΕΛ ΜΕ ΦΑΚΕΣ
ΦΑΛΑΦΕΛ ΜΕ ΦΑΚΕΣ
Αν και τα παραδοσιακά ανατολίτικα φαλάφελ φτιάχνονται με ρεβίθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα φακές γιατί είναι ιδιαίτερα νόστιμες και γευστικά τούς ταιριάζει το τηγάνισμα.
Περισσότερα →
ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
ΡΕΒΙΘΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΑ
Κάτι ανάμεσα σε ζουμερό φαγητό κατσαρόλας και σούπα είναι αυτό το φαγητό που πραγματικά μοσχοβολά από το κύμινο και τη σάλτσα χαρίσα, θυμίζοντας αμυδρά χούμους.
Περισσότερα →
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ
Τα εξωτικά προϊόντα όπως η σάλτσα ψαριού, έχου ιδιαίτερη και έντονη γεύση και είναι από τα αρτύματα που χαρακτηρίζουν τα ασιατικά πιάτα. Η χρήση της σάλτσα είναι προαιρετική, ωστόσο δίνει έντονο θαλασσινό άρωμα στη σούπα.
Περισσότερα →
ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ
ΓΑΡΙΔΟΥΛΕΣ ΜΕ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ
Για να έχουμε πάντα διαθέσιμο ολόφρεσκο τζίντζερ, αγοράζουμε 2 – 3 τεμάχια, τα ξεφλουδίζουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τυλίγουμε το καθένα σε διάφανη μεμβράνη...
Περισσότερα →
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ… ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ
ΤΣΙΛΙ ΚΟΝ ΚΑΡΝΕ… ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ
Πικάντικο, αρωματικό, χορταστικό. Αν αντέχετε τις καυτερές γεύσεις, το τσίλι κον κάρνε (που σημαίνει τσίλι με κρέας) θα γίνει από τα αγαπημένα σας πιάτα, χειμώνα-καλοκαίρι. Ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλετε το πιάτο, επιλέξετε σκόνη τσίλι πολύ ή λιγότερο καυτερό.
Περισσότερα →
ΜΑΝΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
ΜΑΝΤΙ ΜΕ ΠΡΟΒΕΙΟ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Παραδοσιακό φαγητό από την Καισάρεια της Καππαδοκίας. Υπάρχουν όμως διάφορες παραλλαγές στην Πόλη, τη Θράκη και τη Μικρασία. Μπελαλίδικη συνταγή που όμως, αξίζει να την φτιάξετε μιας και η γεύση της θα σας αποζημιώσει.
Περισσότερα →
ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
ΣΟΥΗΔΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Λαχταριστά, ζουμερά κεφτεδάκια που στη Σουηδία πλασσάρονται σαν street food. Μπορείτε να τα σερβίρετε με βραστά λαχανικά (κολοκυθάκια, καρότα, μπρόκολο) με μικρές, βραστές πατατούλες και για τους πιο τολμηρούς, με συνοδεία μιας κόκκινης μαρμελάδας.
Περισσότερα →
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΙ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΙ
Πεντανόστιμο κοτόπουλο με αρωματικό κάρι και αμύγδαλα. Τα μπαχαρικά αλλά και το μήλο είναι αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει!
Περισσότερα →
ΑΡΝΑΚΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΑΡΝΑΚΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Βασικό και καθοριστικό υλικό εδώ είναι το αραβικό μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-χανούτ, ονομασία που σημαίνει «το κεφάλι του μαγαζιού», δηλώνοντας έτσι την υψηλή ποιότητα, την αφρόκρεμα των μπαχαρικών του καταστήματος.
Περισσότερα →
NAVARIN ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ
NAVARIN ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ
Navarin είναι η γαλλική εκδοχή του στιφάδο. Το αργό μαγείρεμα, κάνουν το αρνάκι τρυφερό και τα λαχανικά μελώνουν μέσα στην σαλτσούλα. Συνοδεύστε το με ένα νόστιμο, φρεσκοψημένο ψωμί.
Περισσότερα →
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ NOODLES
Το γουκ είναι ένα σκεύος που μοιάζει με τηγάνι. Ο κοίλος πυθμένας του έχει την ιδιότητα να κατανέμει ισομερώς την θερμοκρασία σε ολόκληρο το σκεύος. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να τηγανίζουμε ομοιόμορφα, γρήγορα αλλά το σημαντικότερο, με λίγη λιπαρή ουσία.
Περισσότερα →