destination taste!

ΨΩΜΙΑ & ΓΛΥΚΕΣ ΖΥΜΕΣ

CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
CHURROS ΜΕ ΚΑΥΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τα churros είναι ισπανική συνταγή που αγαπώ πολύ. Φουσκωτά, τραγανά, τυλιγμένα σε ζάχαρη και κανέλα. Απολαύστε τα μαζί με ένα φλυτζάνι καυτή σοκολάτα, δίπλα στο τζάκι και παρέα με τα παιδιά και τους φίλους.
Περισσότερα →
ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ
ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ
Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.
Περισσότερα →
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
PANCAKES ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
Το αγαπημένο πρωινό μικρών και μεγάλων. Με το σιρόπι κόκκινων φρούτων γίνεται υπερπαραγωγή. Φυσικά μπορείτε να σερβίρετε τα pancakes σας με μέλι ή με ζάχαρη και κανέλα ακόμα και με μαρμελάδα.
Περισσότερα →
Σταφιδόψωμο με μαστίχα
Σταφιδόψωμο με μαστίχα
15΄ 25΄ – 30΄ για 4 ατομικά ψωμάκια 40΄ (συνολικά)   Υπέροχα αρωματικό και γλυκό ψωμάκι, ιδανικό για σνακ στο σχολείο ή το γραφείο. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 9-10...
Περισσότερα →
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΙΝΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ
Σαν πλακέ λουκουμάδες είναι οι τηγανίτες αυτές που φτιάχνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλο τηγάνι γιατί θέλουμε το λάδι να φτάσει μερίπου μέχρι τη μέση του σκεύους.
Περισσότερα →
ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑ
Η γλύκα του μελιού, η δύναμη της σοκολάτας και η καβουρδισμένη νοστιμιά των φουντουκιών είναι η καλύτερη γέμιση για το αφράτο αυτό γιορτινό ψωμάκι που, παρόλη τη μοντέρνα γεύση του, θυμίζει την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη κουλούρα.
Περισσότερα →
ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
Το κακάο δίνει μια ελαφρά πικράδα στη γεύση, ιδιαίτερα ευχάριστη. Το σερβίρουμε στο πρωινό, αλειμμένο με σκέτο βούτυρο ή με μέλι ή μαρμελάδα, συνοδεύει όμως εξίσου καλά τα λαδερά, τις σούπες και τα κοκκινιστά πιάτα.
Περισσότερα →
ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΜΕ METAXA
ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΜΕ METAXA
Τα άγλυκα ψωμιά με σπόρους, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά είναι διαδεδομένα σε κάθε γωνιά τις Ελλάδας, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παίζοντας ιδιαίτερο συμβολικό ρόλο. Η προσθήκη του Metaxa με τα μπαχαρικά θα δώσει ξεχωριστή, γιορτινή γεύση στο ψωμί σας.
Περισσότερα →
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Αν και η φοκάτσια συνήθως είναι αλμυρή (είναι μια ιταλική, αλμυρή ζύμη, συνήθως με δεντρολίβανο και χονδρό αλάτι), εδώ την προτείνω στη γλυκιά της μορφή, με τραγανά κερασάκια γλασέ στη ζύμη και ολόφρεσκα στην επιφάνεια.
Περισσότερα →
Τσουρέκι Πασχαλινό, αρωματικό
Τσουρέκι Πασχαλινό, αρωματικό
 30΄ 45΄ Για 1 τσουρέκι συνολικά 3 ώρες   Αυτό το αφράτο τσουρέκι γίνεται εξαιρετικά αρωματικό με το μαχλέπι και τη μαστίχα. Για να φουσκώσει καλά η ζύμη την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος...
Περισσότερα →
Τσουρέκια Πασχαλινά
Τσουρέκια Πασχαλινά
30΄ 50΄- 60΄ (ανάλογα με το μέγεθός τους) 2 μέτρια τσουρέκια περίπου 2½ ώρες   Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται. Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε και μικρότερα, ατομικά τσουρεκάκια, για το κολατσιό των παιδιών στο...
Περισσότερα →
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ
ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ
Αυτές οι μικρές τηγανίτες-μπουκιές σερβίρονται πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη αλλά, αν θέλουμε, μπορούμε να τις περιχύσουμε με μυρωδάτο θυμαρίσιο μέλι και να τις πασπαλίσουμε με σκόνη κανέλας, σαν λουκουμάδες.
Περισσότερα →
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Από τα προτιμότερα ψωμάκια για πρωινό που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Αν θέλουμε, πλάθουμε δύο μεγαλύτερα καρβέλια ή φρατζόλες, αντί για μικρά ψωμάκια.
Περισσότερα →
ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΠΙΤΙΚΑ
ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΠΙΤΙΚΑ
Αφράτα και φουσκωτά ντόνατς, οι γνωστοί μας «λουκουμάδες» που σκοτωνόμασταν να προλάβουμε στο φούρνο ή στο κυλικείο του σχολείου.
Περισσότερα →
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
20΄  40΄ 50-60 κομμάτια 30΄   Ξεροτήγανα, δηλαδή δίπλες. Μην σας τρομάζει το τηγάνισμά τους, με το μαστόρικο δίπλωμά τους μέσα στο λάδι. Λίγη εξάσκηση θέλει ώστε να γίνει με ταχύτητα, για να τυλιχτούν...
Περισσότερα →
ΜΠΑΧΑΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
ΜΠΑΧΑΡΟΨΩΜΟ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
Αυτό το σφικτό και συμπαγές ψωμί με την υπόγλυκη γεύση έχει θαυμάσια αρώματα που οφείλονται όχι μόνο στα μπαχαρικά αλλά και στα άλευρά του.
Περισσότερα →
Μελόψωμο με ξερά φρούτα
Μελόψωμο με ξερά φρούτα
 40΄ 1 ώρα 1 ψωμί   Αντικαταστήστε τα ξερά φρούτα της συνταγής με όποια άλλα σας αρέσουν, όπως με χουρμάδες (ιδιαίτερα το χειμώνα), ξερά δαμάσκηνα, ξανθή σταφίδα, αποξηραμένα κράνα (για ξινούτσικο αλλά πολύ νόστιμο...
Περισσότερα →
Παξιμαδάκια γλυκάνισου με ούζο
Παξιμαδάκια γλυκάνισου με ούζο
30΄ 15΄+ 30΄ 30 – 32 κομμάτια 3 ώρες   Πρόκειται για τα αγαπημένα μου παξιμαδάκια, τα οποία φτιάχνω εδώ και χρόνια και συνοδεύουν σταθερά τον καφέ μου. Σας τα προτείνω για την εξαιρετική...
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΚΟΙ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΚΟΙ
Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Το μόνο που προσέχουμε είναι πώς θα ρίξουμε κάθε λουκουμά στο καυτό λάδι, γι’ αυτό θα δείτε στη διαδικασία έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να ρίχνετε κάθε δόση χυλού στο λάδι.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ
Υπάρχει καλύτερο γλυκό από τους αφράτους, φουσκωτούς λουκουμάδες; Εκτός από μέλι μπορείτε να τους σερβίρετε και με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Περισσότερα →
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
Πρωτότυποι και ιδιαίτερα νόστιμοι, οι λουκουμάδες με φρούτα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με την ποικιλία γεύσης και υφής σε κάθε μπουκιάς.
Περισσότερα →
Κρουασάν εύκολα, γεμιστά με σοκολάτα
Κρουασάν εύκολα, γεμιστά με σοκολάτα
 20΄  20΄ – 25΄  12 κρουασάν   Σπιτικά κρουασάν για μικρά και… μεγάλα παιδιά, φτιαγμένα με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Εννοείται ότι μπορείτε να τα γεμίσετε με κρέμα λεμονιού, κρέμα ζαχαροπλαστικής ή...
Περισσότερα →
Καστανόψωμο
Καστανόψωμο
30΄ 45΄ – 50΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Ημίγλυκο και απίστευτα αφράτο και νόστιμο είναι ότι πρέπει για όλα τα γιορτινά σας πρωινά, με τον καφέ ή το τσάι.  Υλικά Εκτέλεση 20 – 25...
Περισσότερα →