ΨΥΓΕΙΟΥ

Charlotte παγωτό τιραμισού και παγωτό πραλίνα και βερίκοκα
Charlotte παγωτό τιραμισού και παγωτό πραλίνα και βερίκοκα
20΄ – 6-8 μερίδες 4-5 ώρες   Εκτός από βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ροδάκινα, νεκταρίνια ή γιαρμάδες. Αν δεν έχετε κουραμπιέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μπισκότο αρκεί να είναι με αμύγδαλα. Υλικά...
Περισσότερα →
Τάρτα με παρφέ φουντούκι και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα
Τάρτα με παρφέ φουντούκι και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα
20΄ – 6-8 μερίδες 3-4 ώρες   Φουντούκια και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός. Αν δεν θέλετε την μπανάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο αγαπημένο σας φρούτο ή ακόμα και...
Περισσότερα →
Charlotte παγωτό πραλίνα φουντουκιού με καρύδια και κουφέτα
Charlotte παγωτό πραλίνα φουντουκιού με καρύδια και κουφέτα
20΄ – 6-8 μερίδες 4-5 ώρες   Και πραλίνα φουντουκιού και καρύδια και άρωμα καφέ. Τέλεια εμφάνιση και ακόμα τελειότερη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 800 γρ. παγωτό πραλίνα φουντουκιού, ΔΩΔΩΝΗ 16-18 μπισκότα σαβαγιάρ 1 φλιτζ....
Περισσότερα →
Τερίνα δίχρωμη με παγωτό γιαούρτι με βύσσινο και σορμπέ βατόμουρο
Τερίνα δίχρωμη με παγωτό γιαούρτι με βύσσινο και σορμπέ βατόμουρο
15΄ – 8-10 μερίδες 4-5 ώρες   Απλούστατη πρόταση, αλλά, άκρως εντυπωσιακή. Δύο χρώματα παγωτού Δωδώνη, με δύο λατρεμένες γεύσεις. Τα φρέσκα φρούτα κάνουν τη διαφορά. Υλικά Εκτέλεση 600 γρ παγωτό σορμπέ βατόμουρο, ΔΩΔΩΝΗ...
Περισσότερα →
Εξωτική τούρτα με 2 σορμπέ (μάνγκο & βατόμουρο) και παρφέ φράουλα
Εξωτική τούρτα με 2 σορμπέ (μάνγκο & βατόμουρο) και παρφέ φράουλα
2½ ώρες – 8-10 μερίδες 4-5 ώρες   Μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή αλλά είναι η πιο εύκολη τούρτα που έχετε φτιάξει ποτέ. Τα σορμπέ δίνουν εξωτική γεύση και σε συνδυασμό με το πλούσιο παρφέ φράουλα, δεν...
Περισσότερα →
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
20΄ 15΄ 4 μερίδες 3-4 ώρες   Διάσημη κρέμα της Καταλονίας που μοιάζει αρκετά με την crème brûlée εφόσον καραμελώνεις την επιφάνεια με ζάχαρη. Δοκιμάστε την στην δροσερή εκδοχή της, χωρίς ζάχαρη αλλά με...
Περισσότερα →
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
1 ώρα – 6-8 μερίδες 5 – 6 ώρες   Ομολογουμένως «φασαριόζικο» γλύκισμα, που απαιτεί καλό χρονικό προγραμματισμό καθώς χρειάζεται αρκετές ώρες αναμονής στο ψυγείο για να σφίξει. Μπορούμε κάλλιστα να το ετοιμάσουμε από...
Περισσότερα →
Cheesecake ανοιξιάτικο με μύρτιλα
Cheesecake ανοιξιάτικο με μύρτιλα
20´ – 6-8 μερίδες 4 ώρες   Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων...
Περισσότερα →
Τούρτα παγωτό Πραλίνα Φουντουκιού με μπάρες δημητριακών
Τούρτα παγωτό Πραλίνα Φουντουκιού με μπάρες δημητριακών
15΄ – 6 μερίδες 3-4 ώρες   Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι τόσο εθιστική που δύσκολα αντιστέκεσαι… Η Πραλίνα Φουντουκιού της δωδώνης είναι ένα όνειρο… Αν έχετε σπιτικό γλυκό βύσσινο νομίζω ότι θα ταιριάζει...
Περισσότερα →
Ζελέ φράουλα με κρέμα μαστίχας
Ζελέ φράουλα με κρέμα μαστίχας
 10´ – 6 – 8 μερίδες 3 ώρες   Δροσερό και πανάλαφρο επιδόρπιο, ότι πρέπει για τις ζέστες του καλοκαιριού. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε οποιαδήποτε γεύση ζελέ σας αρέσει αν και το ζελέ...
Περισσότερα →
Πανακότα με κεράσια
Πανακότα με κεράσια
40΄ – 4 μερίδες 6 ώρες   Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φράουλες, χρησιμοποιώντας αντίστοιχο...
Περισσότερα →
Μους ροδάκινου
Μους ροδάκινου
45΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Το μασκαρπόνε είναι από τα πιο πλούσια κρεμώδη τυριά, με ήπια γεύση. Δίνει στα γλυκίσματα ιδιαίτερα συμπαγές και απολαυστικό «σώμα», χωρίς να καλύπτει τη γεύση...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ κλασικό
Μιλφέιγ κλασικό
25΄  30΄ 4 ατομικά μιλφέιγ –   Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του προσαρμόζουμε οδοντωτό ρύγχος, ώστε η κρέμα να βγεί σαν ροζέτα....
Περισσότερα →
Χαλβάς σοκολατένιος, σεμιφρέντο
Χαλβάς σοκολατένιος, σεμιφρέντο
 30΄  12 μερίδες 5-6 ώρες   Ένας χαλβάς διαφορετικός από τους άλλους… Δροσερός, σοκολατένιος, σκέτη απόλαυση! Υλικά Εκτέλεση 1 λίτρο φρέσκο γάλα 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο...
Περισσότερα →
Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες
Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες
10΄ 20΄ 6 μερίδες 5-6 ώρες   Ένας ελαφρύς διαφορετικός χαλβάς, δροσερός και φρουτένιος! Ιδανική πρόταση για επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο. Εύκολη και οικονομική λύση για ένα γλυκάκι που θα...
Περισσότερα →
Τουρτίτσα φράουλας με σοκολάτα
Τουρτίτσα φράουλας με σοκολάτα
 45΄ – 6 – 8 μερίδες 5-6 ώρες   Αν δεν έχετε μπισκότα σαβαγιάρ ή δεν σας αρέσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κούκις ή μπισκότα πρι-μπερ ή άλλα μπισκότα που σας αρέσουν τα οποία...
Περισσότερα →
Τουρτίτσα τριπλής σοκολάτας
Τουρτίτσα τριπλής σοκολάτας
 1 ώρα – 8 – 10 μερίδες 5 ώρες   Τούρτα αφιερωμένη σε όλους τους chocoholic. Τρεις σοκολάτες σε ένα γλυκό…  Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια 275 γρ. σοκολάτα γάλακτος,...
Περισσότερα →
Τούρτα παγωτό Πάβλοβα
Τούρτα παγωτό Πάβλοβα
 30΄ – 8 – 10 μερίδες 4-5 ώρες   Ένα διάσημο γλυκό γίνεται παγωτό, και το αποτέλεσμα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Οι ζουμερές φράουλες και οι τραγανοί μπλεζέδες πρωταγωνιστούν και φέρνουν καλοκαιρινό αέρα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Τούρτα φράουλας αφράτη
Τούρτα φράουλας αφράτη
 15΄ 30΄ 8 – 10 μερίδες 4+2 ώρες   Τόσο αφράτη τούρτα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει… Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τις φράουλες με όποιο φρούτο εποχής θέλετε. Υλικά Εκτέλεση Για το παντεσπάνι 5 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Τούρτα παγωτό γιαούρτι με μαρμελάδα νεκταρίνι
Τούρτα παγωτό γιαούρτι με μαρμελάδα νεκταρίνι
 40΄ – 8 – 10 μερίδες 6 ώρες   Το γιαούρτι σερβιρισμένο με μαρμελάδα είναι πολύ συνηθισμένο επιδόρπιο. Αυτό μου έδωσε την ιδέα για μια τούρτα που συνδυάζει τις δύο αγαπημένες μου γεύσεις. Είναι πανεύκολη, εντυπωσιακή...
Περισσότερα →
Τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου
Τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου
40΄ – 6 – 8 μερίδες 6 ώρες   Αντί για βερίκοκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο φρούτο θέλετε, όπως κεράσι, μπανάνα, πεπόνι, φράουλα, ροδάκινο επιλέγοντας βέβαια και το αντίστοιχο φρουί ζελέ. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Τούρτα μπισκότου με κεράσια
Τούρτα μπισκότου με κεράσια
20΄ 20΄ 6 – 8 μερίδες 4-5 ώρες   Είναι από τις ωραιότερες τούρτες που υπάρχουν. Βελούδινη κρέμα, τραγανά μπισκότα και κάτι κερασάκια σκέτη απόλαυση. Φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε και με γλυκό κουταλιού. Πορτοκάλι,...
Περισσότερα →
Τούρτα έκπληξη
Τούρτα έκπληξη
35΄ 10΄ 6 – 8 μερίδες 3 ώρες   Δεν είναι απλώς εύκολη αλλά και εντυπωσιακή! Αυτή η τούρτα με έτοιμο, καλής ποιότητας παντεσπάνι, κλείνει μέσα της μια βελούδινη και μυρωδάτη κρέμα και σερβίρεται κρύα....
Περισσότερα →
Τούρτα «Εσκιμό»
Τούρτα «Εσκιμό»
20΄ 10΄ 6 – 8 μερίδες 4-5 ώρες   Ποιος λέει ότι οι τούρτες είναι δύσκολες; Δοκιμάστε τη και ξεχάστε τις περίπλοκες τεχνικές και τις ατελείωτες ώρες ετοιμασίας! Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 1½ πακέτο...
Περισσότερα →
Τιραμισού με φράουλες
Τιραμισού με φράουλες
 15΄  – 6 – 8 μερίδες 2 ώρες   Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για πιο δυνατό άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι της φράουλας,...
Περισσότερα →
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
 30΄  – 4 – 6 μερίδες 3-4 ώρες   Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ...
Περισσότερα →
Σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με δεντρολίβανο
Σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με δεντρολίβανο
 5΄ 30΄ 4 μερίδες –   Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ. τσαγιού...
Περισσότερα →
Σαρλότ «σοκοκαφέ», πανεύκολη
Σαρλότ «σοκοκαφέ», πανεύκολη
 30΄ – 4 μερίδες  3 ώρες   Αν δεν έχουμε ειδική φόρμα για σαρλότ (η οποία έχει καμπυλωτά τοιχώματα στα οποία εφαρμόζουν ακριβώς τα μπισκότα σαβαγιάρ), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παρόμοια καμπυλωτή φόρμα για ζελέ...
Περισσότερα →
Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
 15΄  – 4 μερίδες 1 ώρα   Αν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ένα μόνοι μας: παίρνουμε ένα μέτριου μεγέθους νάιλον σακουλάκι τροφίμων και με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μία γωνία της...
Περισσότερα →
Ναπολεόν με δισκάκια καραμέλας, κρέμα και σάλτσα ροδάκινου
Ναπολεόν με δισκάκια καραμέλας, κρέμα και σάλτσα ροδάκινου
 15΄ 10΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό με στρώσεις φύλλων και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα και δροσερή εκδοχή με γιαούρτι, δίσκους καραμέλας αντί για φύλλο και ροδάκινα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Μωσαϊκό με φράουλες
Μωσαϊκό με φράουλες
20΄ –  6 μερίδες 3 ώρες   Το κλασικό και αγαπημένο «μωσαϊκό» με πτι-μπερ εμπλουτίζεται με χαλβά του μπακάλη για περισσότερο σώμα και «δροσίζει» με ολόφρεσκες φράουλες για ευχάριστη αντίθεση στον ουρανίσκο. Ιδανικό γλυκό κέρασμα...
Περισσότερα →
Μπλακ φόρεστ καλοκαιρινό με σορμπέ
Μπλακ φόρεστ καλοκαιρινό με σορμπέ
 30΄  – 4 μερίδες  1 – 2 ώρες   Μια καλή ιδέα -αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού- είναι να μουσκέψουμε τα μπισκότα σε αδιάλυτη, παχύρρευστη βυσσινάδα. Αν μάλιστα είναι σπιτική,...
Περισσότερα →
Μπανόφι
Μπανόφι
20΄ για την καραμέλα 3½ – 4 ώρες 6 μερίδες 4 ώρες   Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα...
Περισσότερα →
Μπανανοκορμός
Μπανανοκορμός
 30΄ 6΄-7΄ 4-6 6 ώρες συνολικά   Η ομορφιά αυτού του κορμού είναι η όψη που έχει κάθε φέτα, όταν τον κόψετε: Στο κέντρο του θα υπάρχουν δύο ζωηρόχρωμες στρογγυλές φέτες μπανάνας που δίνουν...
Περισσότερα →
Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
30΄ – 8 – 10 μερίδες 5 – 6 ώρες   Μοναδικός σοκολατένιος κορμός με τραγανά μπεζεδάκια. Όταν έχω χρόνο φτιάχνω και τους μπεζέδες. Τη συνταγή θα την βρείτε στην κατηγορία: Γλυκό-Βασικές Παρασκευές. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Κορμός σοκολάτας γιορτινός
Κορμός σοκολάτας γιορτινός
1 ώρα 5΄ 8 μερίδες 8 – 12 ώρες   Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση. Αν...
Περισσότερα →
Κορμός αμαρέττο με τσουρέκι
Κορμός αμαρέττο με τσουρέκι
 30΄ – 1 φόρμα 12×28 εκ. 3-4 ώρες   Ένα υπέροχο κέρασμα που μπορεί να αξιοποιήσει τα περισσεύματα από το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας περίσσεψε. Άρωμα αμυγδάλου σε συνδυασμό με δύο μοναδικές γεύσεις παγωτών από...
Περισσότερα →
Κορμός με σπιτική πραλίνα
Κορμός με σπιτική πραλίνα
30΄ 10-12 φέτες 4 ώρες   Αν θέλετε να σερβίρετε τον κορμό σαν παγωτό, μπορείτε να τον βάλετε στην κατάψυξη (αντί για την συντήρηση). Για να τον κόψετε, όμως, θα πρέπει να τον βγάλετε για...
Περισσότερα →
Κορμός με 2 σοκολάτες και κεράσια
Κορμός με 2 σοκολάτες και κεράσια
20΄ – 4 – 6 μερίδες 3 ώρες   Ένα πανεύκολο γλύκισμα όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής του που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.Τέλεια ιδέα για παιδικό πάρτι και μια γλυκιά ευκαιρία για να μπούμε...
Περισσότερα →
Ζελέ με κρασί Μοσχάτο και φρούτα στο ποτήρι
Ζελέ με κρασί Μοσχάτο και φρούτα στο ποτήρι
 30΄ – 6 μερίδες 3 ώρες   Επιδόρπιο αυστηρά για ενηλίκους, αφού περιέχει αρκετό αλκοόλ. Το χειμώνα βάζουμε ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού. Αυτή την εποχή τα καλύτερα είναι οι φράουλες, τα κεράσια...
Περισσότερα →
Ζελέ με γιαούρτι σε δύο γεύσεις
Ζελέ με γιαούρτι σε δύο γεύσεις
30΄ – 6 μερίδες 5 ώρες   Το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι… Με λίγες θερμίδες και απόλυτα απολαυστικό. Δοκιμάστε το σε όποιες γεύσεις σας αρέσουν. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Υλικά...
Περισσότερα →
Ζελέ διπλής σοκολάτας
Ζελέ διπλής σοκολάτας
 40΄ – 6 μερίδες 4 ώρες + 40΄   Για να πετύχει άψογα η εκτέλεση του αρκετά απλού αυτού γλυκίσματος, φροντίζουμε να έχουμε έτοιμα παγάκια στην κατάψυξη όταν θα τα χρειαστούμε. Υλικά Εκτέλεση 100 γρ. κουβερτούρα 52%...
Περισσότερα →
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
20΄ 15΄ 6-8 μερίδες 2 ώρες   Ένα διαφορετικό εκμέκ με κρέμα σοκολάτας που θα λατρέψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φρυγανιές...
Περισσότερα →
Γλυκάκι καρύδας στο πι και φι
Γλυκάκι καρύδας στο πι και φι
10΄ 30΄ 6 μερίδες 1 – 2 ώρες   Μοιάζει με κρέμα καραμελέ ή πανακότα αλλά έχει πολύ πιο ανάλαφρη υφή και φυσικά το θαυμάσιο άρωμα της καρύδας. Υλικά Εκτέλεση 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά...
Περισσότερα →
Cheesecake με μπανάνες
Cheesecake με μπανάνες
40΄ – 10 μερίδες 4 ώρες   Το τσιζκέικ φτιάχνεται κυριολεκτικά με οτιδήποτε! Εδώ, μια πρόταση με μπανάνες, φρούτο που βρίσκουμε όλο το χρόνο. Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 125 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ...
Περισσότερα →
Banoffee Cheesecake
Banoffee Cheesecake
30΄ 50΄ για το γάλα 1½ – 2 ώρες 6 μερίδες 2 ώρες   Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι...
Περισσότερα →