ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

Βυσσινογαλακτομπούρεκο
Βυσσινογαλακτομπούρεκο
30´ 50´ 8-10 μερίδες ταψί διαμ. 36 εκ. Αναμονή μέχρι να κρυώσει η κρέμα   Ένα γαλακτομπούρεκο σκέτο όνειρο… Αφράτη κρέμα, τραγανό φύλλο αλλά με τη γλύκα του βύσσινου. Είναι σίγουρο ότι θα κλέψει...
Περισσότερα →
Πανετόνε βουτυράτο
Πανετόνε βουτυράτο
1½ ώρα 50´ 10-12 μερίδες 5 ώρες   Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει...
Περισσότερα →
Τούρτα με κάστανο και μασκαρπόνε
Τούρτα με κάστανο και μασκαρπόνε
30΄ 10΄ 6 – 8 μερίδες 9 ώρες   Χριστούγεννα χωρίς κάστανα και σοκολάτα δεν γίνεται! Εδώ τα συνδυάζω σε μια απλή τούρτα που, όταν την κόψετε, θα εμφανιστούν λαχταριστές στρώσεις με πλούσια κρέμα...
Περισσότερα →
Μελομακάρονα
Μελομακάρονα
 35΄  30΄ – 35΄  περίπου 40 κομμάτια   Είναι αδύνατον να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι μια μεγάλη πιατέλα με λαχταριστά, σιροπιαστά μελομακάρονα, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με καρυδόψιχα. Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα...
Περισσότερα →
Φλωρεντίνες με σοκολάτα
Φλωρεντίνες με σοκολάτα
30΄ 5΄ – 7΄ 24 κομμάτια –   Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά...
Περισσότερα →
Χριστόψωμο με Metaxa
Χριστόψωμο με Metaxa
 30΄ 1 ώρα για 1 καρβέλι 2 ώρες   Τα άγλυκα ψωμιά με σπόρους, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά είναι διαδεδομένα σε κάθε γωνιά τις Ελλάδας, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παίζοντας...
Περισσότερα →
Φοινίκια γεμιστά με καρύδι
Φοινίκια γεμιστά με καρύδι
30΄ περίπου 1 ώρα Για 30 – 40 φοινίκια –   Αντί για τα κλασικά μελομακάρονα, πειραματιστείτε φέτος με μια θαυμάσια παραλλαγή, τα φοινίκια, που, στην ουσία, πρόκειται για αφράτα μελομακάρονα με πλούσια, καρυδάτη...
Περισσότερα →
Τρουφάκια σοκολάτας με λουκούμι
Τρουφάκια σοκολάτας με λουκούμι
 25΄  – Για 40 τρουφάκια περίπου 2 ώρες   Βουτυράτη υφή πλούσιας σοκολάτας με έκπληξη, τα κομματάκια τριανταφυλλένιου λουκουμιού σε έναν συνδυασμό που ξαφνιάζει. Για μικρά και μεγάλα παιδιά. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. κουβερτούρα...
Περισσότερα →
Τρουφάκια Ραφαέλλο
Τρουφάκια Ραφαέλλο
 30΄ – 15-20 τρουφάκια 1 ώρα   Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας...
Περισσότερα →
Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, αμυγδαλόσκονη και καρύδα
Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα, αμυγδαλόσκονη και καρύδα
30΄ – Για 30-35 τρουφάκια 2-4 ώρες   Τα τρουφάκια αυτά διατηρούνται για αρκετές ημέρες στο ψυγείο, σε ένα δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο. Υλικά Εκτέλεση 450 γρ. καλής ποιότητας λευκή κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια...
Περισσότερα →
Τρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα
Τρουφάκια με κάστανο και σοκολάτα
 20΄  – Για 40 τρουφάκια 2-3 ώρες   Τα πιο γιορτινά σοκολατάκια, με βελούδινη, πυκνή υφή και λαχταριστή γεύση σοκολάτας-κάστανου! Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) 400 γρ. έτοιμο πατέ κάστανου (θα το...
Περισσότερα →
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
 30΄  – 4 – 6 μερίδες 3-4 ώρες   Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ...
Περισσότερα →
Σπιτάκι Gingerbread
Σπιτάκι Gingerbread
 40΄ 25΄ – –   Μπελαλίδικη παρασκευή, αλλά τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Αφήστε τα να σας βοηθήσουν και να ζήσετε όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 1.500 γρ αλεύρι...
Περισσότερα →
Σαρλότ «σοκοκαφέ», πανεύκολη
Σαρλότ «σοκοκαφέ», πανεύκολη
 30΄ – 4 μερίδες  3 ώρες   Αν δεν έχουμε ειδική φόρμα για σαρλότ (η οποία έχει καμπυλωτά τοιχώματα στα οποία εφαρμόζουν ακριβώς τα μπισκότα σαβαγιάρ), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παρόμοια καμπυλωτή φόρμα για ζελέ...
Περισσότερα →
Ρολό φρούτων στο φούρνο
Ρολό φρούτων στο φούρνο
20΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα. Ιδανικό φύλλο...
Περισσότερα →
Ρολό αμυγδάλου αφράτο
Ρολό αμυγδάλου αφράτο
 1 ώρα 10΄ 6 – 8 μερίδες –   Το μυστικό για να τυλίξουμε εύκολα το παντεσπάνι σε ρολό χωρίς να σπάσει, είναι να το ρολάρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και τυλιγμένο με μια πετσέτα....
Περισσότερα →
Πουτίγκα ψωμιού με σοκολάτα και λικέρ
Πουτίγκα ψωμιού με σοκολάτα και λικέρ
 40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες  20΄ – 30΄   Οι πουτίγκες ψωμιού είναι εύκολα, πεντανόστιμα και χορταστικά γλυκίσματα όπου οι φέτες ψωμιού, κατά προτίμηση μπαγιάτικου, ποτίζονται με πυκνά, κρεμώδη μίγματα, ίσως όχι τόσο εκλεπτυσμένα...
Περισσότερα →
Πουτίγκα «σοκοσόκ»
Πουτίγκα «σοκοσόκ»
 20΄  30΄ 4 μερίδες –   Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από...
Περισσότερα →
Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια, πανεύκολες
Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια, πανεύκολες
 15΄ – 6 μερίδες –   Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια. Υλικά Εκτέλεση 250 ml κρέμα γάλακτος 35%...
Περισσότερα →
Πάβλοβα με μπεζέδες
Πάβλοβα με μπεζέδες
20΄  – 4 – 6 μερίδες –   Ντελικάτο γλύκισμα δεν το φτιάχνω πάντα τα Χριστούγεννα. Γίνεται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και αρέσει πάντα.  Υλικά Εκτέλεση 20 μπεζέδες έτοιμους, σε διάφορα χρώματα (θα τους...
Περισσότερα →
Μπουγάτσα με ρόδι
Μπουγάτσα με ρόδι
15΄ 50΄ συνολικά Για ένα ταψί 30×20 εκ.   Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού. Υλικά Εκτέλεση Για την...
Περισσότερα →
Μπλακ φόρεστ καλοκαιρινό με σορμπέ
Μπλακ φόρεστ καλοκαιρινό με σορμπέ
 30΄  – 4 μερίδες  1 – 2 ώρες   Μια καλή ιδέα -αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού- είναι να μουσκέψουμε τα μπισκότα σε αδιάλυτη, παχύρρευστη βυσσινάδα. Αν μάλιστα είναι σπιτική,...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ με κεράσια
Μιλφέιγ με κεράσια
 15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο σιρόπι βίσσινο για το σερβίρισμα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας,...
Περισσότερα →
Μελομακάρονα με μπύρα
Μελομακάρονα με μπύρα
 20΄ 30΄-35΄  40-50 μελομακάρονα   Η μπύρα κάνει τα μελομακάρονα τόσο αφράτα και γευστικά που θα σας αρέσουν σίγουρα.  Υλικά Εκτέλεση 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ¾ φλιτζ. τσαγιού μπύρα 4...
Περισσότερα →
Μελομακάρονα σοκολατένια
Μελομακάρονα σοκολατένια
 35΄  30΄ – 35΄ περίπου 40 κομμάτια 2 ώρες   Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται. Αν τα δοκιμάσετε με σοκολάτα θα ξετρελαθείτε! Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος 250 γρ....
Περισσότερα →
Μαρμελάδα κάστανο
Μαρμελάδα κάστανο
1 ώρα  30´  – –   Τα φρέσκα κάστανα έχουν μια μικρή δυσκολία στο καθάρισμα αλλά σίγουρα αποζημειώνουν με τη γεύση τους. Υλικά Εκτέλεση 1.800 γρ. κάστανα φρέσκα ή 1.500 γρ. έτοιμα βρασμένα και...
Περισσότερα →
Τραγανά φύλλα κρούστας με κρέμα, σος γρεναδίνης και λιωμένη σοκολάτα
Τραγανά φύλλα κρούστας με κρέμα, σος γρεναδίνης και λιωμένη σοκολάτα
10΄ Για τα φύλλα: 10΄ Για την κρέμα:15΄ 4 μερίδες –   Ένα ανάλαφρο «μιλφέιγ» με το ρόδι να κυριαρχεί. Τέλειο επιδόρπιο για ένα επίσημο γεύμα. Υλικά Εκτέλεση Για τα φύλλα κρούστας 4 φύλλα κρούστας...
Περισσότερα →
Μπεζέδες
Μπεζέδες
25΄ 1½ ώρα 30 – 40 μπεζέδες ανάλογα με το μέγεθος –   Αν δεν θέλετε τα μπεζεδάκια σας σκέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία κρέμα με 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 2-3 κουτ. σούπας...
Περισσότερα →
Κουραμπιέδες βουτυράτοι με σοκολάτα και φουντούκια
Κουραμπιέδες βουτυράτοι με σοκολάτα και φουντούκια
40΄ 20΄ – 25΄ 40 – 50 κομμάτια   Διαφορετικοί, λαχταριστοί, με το καβουρδισμένο φουντούκι να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση στη γεύση! Η επιτυχία του κουραμπιέ, όμως, βασίζεται στο αληθινό βούτυρο που του δίνει...
Περισσότερα →
Κουραμπιέδες αφράτοι
Κουραμπιέδες αφράτοι
40΄ 25΄ – 30΄ 40 – 50 κομμάτια   Ολο το μυστικό για αφράτους αλλά τραγανούς κουραμπιέδες που δεν λασπώνουν στο στόμα είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό...
Περισσότερα →
Κουραμπιέδες
Κουραμπιέδες
45΄ 20΄ – 22΄ 45-50 κομμάτια   Οπως και τα μελομακάρονα, οι χιονάτοι και βουτυράτοι κουραμπιέδες δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μυστικό: επιμείνετε στο καλό χτύπημα βουτύρου-άχνης για...
Περισσότερα →
Κορμός χριστουγεννιάτικος
Κορμός χριστουγεννιάτικος
20΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων, φτιάχνω πάντα και έναν γιορτινό κορμό. Είναι ελαφρύς και τέλειος για κέρασμα μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
30΄ – 8 – 10 μερίδες 5 – 6 ώρες   Μοναδικός σοκολατένιος κορμός με τραγανά μπεζεδάκια. Όταν έχω χρόνο φτιάχνω και τους μπεζέδες. Τη συνταγή θα την βρείτε στην κατηγορία: Γλυκό-Βασικές Παρασκευές. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Κορμός σοκολάτας γιορτινός
Κορμός σοκολάτας γιορτινός
1 ώρα 5΄ 8 μερίδες 8 – 12 ώρες   Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση. Αν...
Περισσότερα →
Κορμός γιορτινός foret noire
Κορμός γιορτινός foret noire
30΄ 15΄ 8 – 10 μερίδες 2 ώρες   Το πιο γιορτινό γλύκισμα είναι οι κορμοί: Σιροπιαστό μαλακό παντεσπάνι, αφράτη πλούσια γέμιση με σαντιγί και στη μέση φρούτα, όπως κεράσια ή κάστανα. Αυτός είναι από...
Περισσότερα →
Κέικ με κάστανα και σοκολάτα
Κέικ με κάστανα και σοκολάτα
20΄ 40΄ 6 – 8 μερίδες –   Πλούσιο, κρεμώδες και με τον ακαταμάχητο συνδυασμό σοκολάτας-κάστανου, αυτό το κέικ ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ιδιαίτερα τους παιδικούς. Υλικά Εκτέλεση 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 200...
Περισσότερα →
Καρυδοφλογέρες σιροπιαστές
Καρυδοφλογέρες σιροπιαστές
40΄ 30΄ – 40΄ περίπου 20 φλογέρες –   Εκπληκτικά εύκολες, απίθανα σιροπιαστές και τραγανές, φτιάχνονται στη στιγμή και θα εξαφανιστούν το ίδιο γρήγορα! Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια Αιγίνης. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Καρυδόπιτα αφράτη
Καρυδόπιτα αφράτη
20΄ 1 ώρα 1 ταψί διαμέτρου 36 εκ. –   Αυτή η καρυδόπιτα γίνεται αφράτη και φουσκωτή γιατί στο μείγμα της περιέχει μαρέγκα που της δίνει όγκο. Για να μην λασπώσει όταν τη σιροπιάσουμε,...
Περισσότερα →
Ζαχαρόπαστα
Ζαχαρόπαστα
10΄ 20΄ για 1 κιλό πάστα   Είναι η τέλεια ζύμη για να διακοσμήσουμε τούρτες, cup cakes και μπισκότα. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό τυλιγμένη...
Περισσότερα →
Δίπλες στο πι και φι
Δίπλες στο πι και φι
20΄ 1 ώρα 2 ταψιά   Απίστευτα εύκολες, όχι βέβαια με την πυκνή νοστιμιά της κλασικής δίπλας, αλλά με μια φίνα γεύση και ντελικάτη υφή. Αυτές οι δίπλες φτιάχνονται ακόμα και από ένα παιδί...
Περισσότερα →
Δίπλες
Δίπλες
30΄ 30΄ 60 δίπλες 1 ώρα   Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται κυρίως τα Χριστούγεννα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας μοιράζεται σε γάμους, βαφτίσια και χαρές. Υλικά Εκτέλεση 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 1...
Περισσότερα →
Δαμασκηνοπιτάκια με σοκολάτα
Δαμασκηνοπιτάκια με σοκολάτα
30΄ 30΄ 20 πιτάκια –   Πρωτότυπα πιτάκια με τη γλύκα του δαμάσκηνου και πικάντικες νότες από το ποτό και τα μπαχαρικά. Υλικά Εκτέλεση Για τα πιτάκια 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού (κάθε πακέτο περιέχει 10...
Περισσότερα →
Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη
Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη
1 ώρα 50΄ – 55΄ ταρτιέρα 24 εκ.   Παραδοσιακά, το Πάσχα φτιάχνουμε γαλατόπιτες. Απολαυστική και νόστιμη γαλατόπιτα σε μια μοντέρνα εκδοχή με σοκολατένια βάση. Η κρέμα, βελούδινη και γαλατένια ταιριάζει εκπληκτικά με τη σοκολάτα...
Περισσότερα →
Γαλατόπιτα με καρυδένια ζύμη
Γαλατόπιτα με καρυδένια ζύμη
40΄ 50΄ ταψί διαμ. 35 εκ. 1 ώρα   Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική...
Περισσότερα →
Γαλακτομπούρεκο
Γαλακτομπούρεκο
40΄ 1 ώρα ταψί 22×28 εκ. –   Για να μείνουν τα φύλλα τραγανά, σιροπιάζουμε το καυτό γαλακτομπούρεκο με το κρύο σιρόπι. Υλικά Εκτέλεση Για την κρέμα 1 λίτρο φρέσκο γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό...
Περισσότερα →
Γαλακτομπουρεκάκια
Γαλακτομπουρεκάκια
45΄ 25΄ 12 μερίδες –   Σας αρέσουν οι πειραματισμοί; Τότε αυτά τα γαλακτομπουρεκάκια είναι ό,τι πρέπει, αφού διατηρούν στο ακέραιο την εκπληκτική του γεύση αλλά κερδίζουν και σε εμφάνιση. Υλικά Εκτέλεση Για τα φύλλα...
Περισσότερα →
Βερίκοκα σε σιρόπι από σαμιώτικο Μοσχάτο και θυμάρι
Βερίκοκα σε σιρόπι από σαμιώτικο Μοσχάτο και θυμάρι
20΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες 12 ώρες   Πανεύκολο επιδόρπιο που δεν μας κλείνει ώρες στην κουζίνα. Ιδανικό επιδόρπιο, ιδιαίτερα μετά από ένα πληθωρικό γεύμα, καθώς δροσίζει απολαυστικά τον ουρανίσκο. Υλικά Εκτέλεση 600 ml...
Περισσότερα →
Βασιλόπιτα τσουρέκι, πολίτικη
Βασιλόπιτα τσουρέκι, πολίτικη
30΄ μεγάλη πίτα 50΄ – 60΄ μέτριες πίτες 45΄ – 50΄ 14-16 μερίδες –   Η πολίτικη βασιλόπιτα είναι από τις αγαπημένες μου. Σας δίνω μια καταπληκτική και μοσχοβολιστή συνταγή με την έντονη γεύση της μαστίχας και...
Περισσότερα →
Βασιλόπιτα ποντιακή
Βασιλόπιτα ποντιακή
30΄ 1 ώρα 10-12 μερίδες 1 ώρα   Βασιλόπιτα με… τυρί; Κι όμως! Η ποντιακή βασιλόπιτα περιέχει μια γενναία ποσότητα ανάλατου τυριού, ανακατεμένου με άχνη και κανέλα και θυμίζει λιγάκι τη γέμιση από τα κρητικά...
Περισσότερα →
Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό
Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό
45΄ 1 ώρα 16 μερίδες –   Φοβάστε να φτιάξετε βασιλόπιτα, με τα πολύπλοκα μείγματα, τις μαγιές και τα απανωτά φουσκώματα που, συχνά, δεν πετυχαίνουν; Ηρθε η ώρα να φτιάξετε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και...
Περισσότερα →
Αχλαδοσοκολατόπιτα
Αχλαδοσοκολατόπιτα
40΄ 30΄ 8 – 10 μερίδες –   Ωραία πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με φρούτα της εποχής. Φροντίστε μόνο να είναι μαλακά και ώριμα. Υλικά Εκτέλεση 6 μέτρια ώριμα...
Περισσότερα →
Αχλάδια σε σάλτσα καραμέλας
Αχλάδια σε σάλτσα καραμέλας
5΄ 20΄ 4 μερίδες –   Η σάλτσα καραμέλας της συνταγής είναι μια εξαιρετική σπιτική λιχουδιά, πανεύκολη στην παρασκευή της. Μπορούμε να τη σερβίρουμε με κέικ (βανίλιας ή σοκολάτας), με μια τάρτα φρούτων, με απλό...
Περισσότερα →
Αχλάδια σε Μαυροδάφνη με μπαχαρικά
Αχλάδια σε Μαυροδάφνη με μπαχαρικά
10΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες –   Αυτά τα μελωμένα αχλάδια σερβίρονται θαυμάσια σαν επιδόρπιο, σκέτα ή με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια. Σε κάθε περίπτωση τα περιχύνουμε με άφθονο από το αρωματικό σιρόπι τους....
Περισσότερα →
Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα
Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα
15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Το επιδόρπιο αυτό ετοιμάζεται με διάφορα είδη αχλαδιού, κυρίως με τα μεγάλα κίτρινα και γλυκά αχλάδια. Ωστόσο ιδιαίτερα νόστιμα είναι και τα βουτυράτα και οι κοντούλες, απλώς θα χρησιμοποιήσουμε...
Περισσότερα →
Αμυγδαλωτά σε φύλλο κρούστας
Αμυγδαλωτά σε φύλλο κρούστας
30΄ 20΄ – 25΄ 34-36 κομμάτια –   Τέλειο κέρασμα με τη λεπτή γεύση του αμυγδάλου και το απίθανο άρωμα της μαστίχας. Θα ξετρελάνει όσους τα δοκιμάσουν!!! Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, καβουρδισμένη στο...
Περισσότερα →
Triffle γιορτινό και στιγμιαίο
Triffle γιορτινό και στιγμιαίο
30΄ – 4 μερίδες 2 ώρες   Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα...
Περισσότερα →
Muffins με 3 σοκολάτες
Muffins με 3 σοκολάτες
40΄ 20΄ – 25΄ 12 muffins –   Τέλεια μαφινάκια με ελάχιστη ζάχαρη που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας. Φτιάξτε τα για πρωινό, για πάρτι ή για το απογευματινό κολατσιό τους. Υλικά Εκτέλεση 320 γρ....
Περισσότερα →
Mont Blanc στο ποτήρι
Mont Blanc στο ποτήρι
30΄  – 4 μερίδες –   Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα. Στην κλασική του μορφή το mont blanc είναι...
Περισσότερα →
Cupcakes τσουρεκάκια
Cupcakes τσουρεκάκια
30΄ 15΄ 12 μερίδες 1 ώρα + 30΄   Πρωτότυπα cupcakes τσουρεκάκια που θα ξετρελάνει τα μικρά παιδιά. Είναι ιδανικά για το πρωινό αλλά και για παιδικά πάρτι και το σχολείο τους. Για την διακόσμησή τους,...
Περισσότερα →
Cupcakes με κολοκύθα και φυστίκια
Cupcakes με κολοκύθα και φυστίκια
15´ 20΄-25΄ 12 cupcakes –   Η κολοκύθα και οι σταφίδες θα κρατήσουν ιδαρά τα cupcakes. Όσοι τα δοκιμάσουν, θα νομίζουν ότι τα έχετε σιροπιάσει. Υλικά Εκτέλεση 2 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 170...
Περισσότερα →
Cupcakes βανίλια
Cupcakes βανίλια
20´ 25´-30´ 8-10 cupcakes –   Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση. Υλικά Εκτέλεση Για τα cupcakes 160...
Περισσότερα →
Cookies Gingerbread
Cookies Gingerbread
40΄ 25΄ 60-80 cookies –   Το τέλειο κουλουράκι των Χριστουγέννων. Κάντε τα στολίδια για το δέντρο σας, γεμίστε τα με διάφορες κρέμες για να ευχαριστήσετε τα παιδιά σας, χαρίστε τα μαζί με τα...
Περισσότερα →
Brownies με κρέμα γιαουρτιού και γλάσο
Brownies με κρέμα γιαουρτιού και γλάσο
20΄ 25΄ – 30΄ 6 μερίδες –   Η απόλυτη αμαρτία… Η κρέμα γιαουρτιού θα απογειώσει τη γεύση της σοκολάτας και θα κάνει τους αμετανόητους σοκολατομανείς να ξετρελαθούν. Υλικά Εκτέλεση Για το μπράουνι 200 γρ....
Περισσότερα →
Brownies με κανέλα και αμύγδαλα
Brownies με κανέλα και αμύγδαλα
20΄ 35΄ ταψί 20×30 εκ. –   Για τους λάτρεις της ευωδιάς της κανέλας, αυτά τα μπράουνις συνδυάζουν την αφράτη υφή με το άρωμα ου αγαπημένου μπαχαρικού. Αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα, μπορείτε να...
Περισσότερα →
Banoffee Cheesecake
Banoffee Cheesecake
30΄ 50΄ για το γάλα 1½ – 2 ώρες 6 μερίδες 2 ώρες   Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι...
Περισσότερα →