10΄ 15΄ 2 μερίδες – Διάσημο, γαλλικό επιδόρποιο με πορτοκαλένια γεύση και εντυπωσιακό σερβίρισμα. Αν δεν διαθέτετε γκάζι το οποίο είναι απαραίτητο για το φλαμπάρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα ασφαλείας ώστε να...
30´ 50´ 8-10 μερίδες ταψί διαμ. 36 εκ. Αναμονή μέχρι να κρυώσει η κρέμα Ένα γαλακτομπούρεκο σκέτο όνειρο… Αφράτη κρέμα, τραγανό φύλλο αλλά με τη γλύκα του βύσσινου. Είναι σίγουρο ότι θα κλέψει...
30´ 20´ 50-60 μελομακάρονα – Μελομακάρονα παραδοσιακά μεν, αλλά με τη γλύκα της σοκολάτας και του καρυδιού. Υλικά Εκτέλεση 2 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ½ φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι ½...
1½ ώρα 50´ 10-12 μερίδες 5 ώρες Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει...
Ζύμη: 15΄ Γκανάζ: 10΄ Πορτοκάλι: 10΄-15΄ Ψήσιμο τάρτας: 35΄ 6 – 8 μερίδες Ταρτιέρα: 24 εκ. Ζύμη: 30΄ Τάρτα: 1 ώρα Μια τάρτα που θα λατρέψετε αφού γίνεται γρήγορα και έχει το πιο αρμονικό ζευγάρι...
20΄ Για τη ζύμη: 30΄ Για την κρέμα: 15΄ 8 ταρτάκια Για τη ζύμη: 30΄ Για την κρέμα: 1 ώρα Εντυπωσιακά ταρτάκια, τέλεια για ένα επίσημο ή γιορτινό τραπέζι. Μπορείτε να τα προετοιμάσετε...
30΄ 10΄ 6 – 8 μερίδες 9 ώρες Χριστούγεννα χωρίς κάστανα και σοκολάτα δεν γίνεται! Εδώ τα συνδυάζω σε μια απλή τούρτα που, όταν την κόψετε, θα εμφανιστούν λαχταριστές στρώσεις με πλούσια κρέμα...
35΄ 30΄ – 35΄ περίπου 40 κομμάτια Είναι αδύνατον να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι μια μεγάλη πιατέλα με λαχταριστά, σιροπιαστά μελομακάρονα, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με καρυδόψιχα. Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα...
30΄ 5΄ – 7΄ 24 κομμάτια – Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά...
30΄ 1 ώρα για 1 καρβέλι 2 ώρες Τα άγλυκα ψωμιά με σπόρους, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά είναι διαδεδομένα σε κάθε γωνιά τις Ελλάδας, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παίζοντας...
30΄ περίπου 1 ώρα Για 30 – 40 φοινίκια – Αντί για τα κλασικά μελομακάρονα, πειραματιστείτε φέτος με μια θαυμάσια παραλλαγή, τα φοινίκια, που, στην ουσία, πρόκειται για αφράτα μελομακάρονα με πλούσια, καρυδάτη...
25΄ – Για 40 τρουφάκια περίπου 2 ώρες Βουτυράτη υφή πλούσιας σοκολάτας με έκπληξη, τα κομματάκια τριανταφυλλένιου λουκουμιού σε έναν συνδυασμό που ξαφνιάζει. Για μικρά και μεγάλα παιδιά. Υλικά Εκτέλεση 200 γρ. κουβερτούρα...
30΄ – 15-20 τρουφάκια 1 ώρα Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας...
20΄ – 30 τρουφάκια περίπου 2½ ώρες Τρουφάκια με λίγα υλικά αλλά με μοναδική γεύση. Αν θέλετε, μπορείτε να τα καλύψετε και με λευκή τρούφα αντί για ινδοκάρυδο. Υλικά Εκτέλεση Για τα τρουφάκια...
30΄ – Για 30-35 τρουφάκια 2-4 ώρες Τα τρουφάκια αυτά διατηρούνται για αρκετές ημέρες στο ψυγείο, σε ένα δοχείο, κατά προτίμηση γυάλινο. Υλικά Εκτέλεση 450 γρ. καλής ποιότητας λευκή κουβερτούρα, σπασμένη σε κομμάτια...
30΄ – 4 – 6 μερίδες 3 – 4 ώρες Το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι είναι από τα πιο επιτυχημένα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα. Στο EVI EVANE έχει τη θέση που του αρμόζει και παίζει πρωταγωνιστικό...
30΄ – 4 – 6 μερίδες 3-4 ώρες Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ...
40΄ 25΄ – – Μπελαλίδικη παρασκευή, αλλά τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Αφήστε τα να σας βοηθήσουν και να ζήσετε όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 1.500 γρ αλεύρι...
30΄ – 4 μερίδες 3 ώρες Αν δεν έχουμε ειδική φόρμα για σαρλότ (η οποία έχει καμπυλωτά τοιχώματα στα οποία εφαρμόζουν ακριβώς τα μπισκότα σαβαγιάρ), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παρόμοια καμπυλωτή φόρμα για ζελέ...
20΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες – Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα. Ιδανικό φύλλο...
1 ώρα 10΄ 6 – 8 μερίδες – Το μυστικό για να τυλίξουμε εύκολα το παντεσπάνι σε ρολό χωρίς να σπάσει, είναι να το ρολάρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και τυλιγμένο με μια πετσέτα....
20΄ 10΄-15΄ 4 – 6 μερίδες – Από τα πιο γνωστά γλυκά παγκοσμίως. Εδώ σας δίνω μια ελληνική παραλλαγή με ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού και άρωμα μαστίχας. Υλικά Εκτέλεση Για τα σου 70 γρ. βούτυρο (ή...
40΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες 20΄ – 30΄ Οι πουτίγκες ψωμιού είναι εύκολα, πεντανόστιμα και χορταστικά γλυκίσματα όπου οι φέτες ψωμιού, κατά προτίμηση μπαγιάτικου, ποτίζονται με πυκνά, κρεμώδη μίγματα, ίσως όχι τόσο εκλεπτυσμένα...
20΄ 30΄ 4 μερίδες – Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από...
15΄ – 6 μερίδες – Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια. Υλικά Εκτέλεση 250 ml κρέμα γάλακτος 35%...
20΄ – 4 – 6 μερίδες – Ντελικάτο γλύκισμα δεν το φτιάχνω πάντα τα Χριστούγεννα. Γίνεται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και αρέσει πάντα. Υλικά Εκτέλεση 20 μπεζέδες έτοιμους, σε διάφορα χρώματα (θα τους...
15΄ 50΄ συνολικά Για ένα ταψί 30×20 εκ. Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού. Υλικά Εκτέλεση Για την...
30΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες Μια καλή ιδέα -αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού- είναι να μουσκέψουμε τα μπισκότα σε αδιάλυτη, παχύρρευστη βυσσινάδα. Αν μάλιστα είναι σπιτική,...
15΄ 20΄ 50-60 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος – Μπείτε στη μαγεία των Χριστουγέννων φτιάχνοντας αυτά τα υπέροχα και γευστικά μπισκοτάκια που θα μοσχοβολήσουν το σπίτι. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 250 γρ....
30΄ 15΄ 60 μπισκότα – Φτιάξτε μόνοι σας τα χριστουγεννιάτικα στολίδια που θα στολίσουν το σπίτι σας ή τα δώρα που θα προσφέρετε την περίοδο των γιορτών. Αφήστε τα παιδιά να δημιουργήσουν μαζί...
15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες – Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο σιρόπι βίσσινο για το σερβίρισμα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας,...
20΄ 30΄-35΄ 40-50 μελομακάρονα Η μπύρα κάνει τα μελομακάρονα τόσο αφράτα και γευστικά που θα σας αρέσουν σίγουρα. Υλικά Εκτέλεση 2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ¾ φλιτζ. τσαγιού μπύρα 4...
35΄ 30΄ – 35΄ περίπου 40 κομμάτια 2 ώρες Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται. Αν τα δοκιμάσετε με σοκολάτα θα ξετρελαθείτε! Υλικά Εκτέλεση Για τα μελομακάρονα 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος 250 γρ....
20΄ – 4 μερίδες 30΄ Εύκολο, γρήγορο και πολύ σοκολατένιο. Τέλειο κέρασμα για τις γιορτές. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ. κουβερτούρα 64% ή 72% κακάο (πικρή δηλαδή), τριμμένη στον τρίφτη 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά,...
1 ώρα 30´ – – Τα φρέσκα κάστανα έχουν μια μικρή δυσκολία στο καθάρισμα αλλά σίγουρα αποζημειώνουν με τη γεύση τους. Υλικά Εκτέλεση 1.800 γρ. κάστανα φρέσκα ή 1.500 γρ. έτοιμα βρασμένα και...
10΄ Για τα φύλλα: 10΄ Για την κρέμα:15΄ 4 μερίδες – Ένα ανάλαφρο «μιλφέιγ» με το ρόδι να κυριαρχεί. Τέλειο επιδόρπιο για ένα επίσημο γεύμα. Υλικά Εκτέλεση Για τα φύλλα κρούστας 4 φύλλα κρούστας...
25΄ 1½ ώρα 30 – 40 μπεζέδες ανάλογα με το μέγεθος – Αν δεν θέλετε τα μπεζεδάκια σας σκέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία κρέμα με 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 2-3 κουτ. σούπας...
40΄ 20΄ – 25΄ 40 – 50 κομμάτια Διαφορετικοί, λαχταριστοί, με το καβουρδισμένο φουντούκι να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση στη γεύση! Η επιτυχία του κουραμπιέ, όμως, βασίζεται στο αληθινό βούτυρο που του δίνει...
40΄ 25΄ – 30΄ 40 – 50 κομμάτια Ολο το μυστικό για αφράτους αλλά τραγανούς κουραμπιέδες που δεν λασπώνουν στο στόμα είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό...
45΄ 20΄ – 22΄ 45-50 κομμάτια Οπως και τα μελομακάρονα, οι χιονάτοι και βουτυράτοι κουραμπιέδες δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μυστικό: επιμείνετε στο καλό χτύπημα βουτύρου-άχνης για...
20΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες – Εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων, φτιάχνω πάντα και έναν γιορτινό κορμό. Είναι ελαφρύς και τέλειος για κέρασμα μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Υλικά Εκτέλεση Για...
30΄ – 8 – 10 μερίδες 5 – 6 ώρες Μοναδικός σοκολατένιος κορμός με τραγανά μπεζεδάκια. Όταν έχω χρόνο φτιάχνω και τους μπεζέδες. Τη συνταγή θα την βρείτε στην κατηγορία: Γλυκό-Βασικές Παρασκευές. Υλικά Εκτέλεση...
1 ώρα 5΄ 8 μερίδες 8 – 12 ώρες Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση. Αν...
30΄ 15΄ 8 – 10 μερίδες 2 ώρες Το πιο γιορτινό γλύκισμα είναι οι κορμοί: Σιροπιαστό μαλακό παντεσπάνι, αφράτη πλούσια γέμιση με σαντιγί και στη μέση φρούτα, όπως κεράσια ή κάστανα. Αυτός είναι από...
40΄ 15΄ 6 – 8 μερίδες 8 – 12 ώρες Αφράτος, απλός στην παρασκευή και γευστικός, αυτός ο κορμός είναι το ιδανικό γλύκισμα-κέρασμα για ένα κάπως επίσημο κάλεσμα. Υπολογίστε απλώς ότι χρειάζεται 8 –...
20΄ 40΄ 6 – 8 μερίδες – Πλούσιο, κρεμώδες και με τον ακαταμάχητο συνδυασμό σοκολάτας-κάστανου, αυτό το κέικ ικανοποιεί τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, ιδιαίτερα τους παιδικούς. Υλικά Εκτέλεση 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 200...
40΄ 30΄ – 40΄ περίπου 20 φλογέρες – Εκπληκτικά εύκολες, απίθανα σιροπιαστές και τραγανές, φτιάχνονται στη στιγμή και θα εξαφανιστούν το ίδιο γρήγορα! Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια Αιγίνης. Υλικά Εκτέλεση Για...
20΄ 1 ώρα 1 ταψί διαμέτρου 36 εκ. – Αυτή η καρυδόπιτα γίνεται αφράτη και φουσκωτή γιατί στο μείγμα της περιέχει μαρέγκα που της δίνει όγκο. Για να μην λασπώσει όταν τη σιροπιάσουμε,...
10΄ 20΄ για 1 κιλό πάστα Είναι η τέλεια ζύμη για να διακοσμήσουμε τούρτες, cup cakes και μπισκότα. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό τυλιγμένη...
20΄ 1 ώρα 2 ταψιά Απίστευτα εύκολες, όχι βέβαια με την πυκνή νοστιμιά της κλασικής δίπλας, αλλά με μια φίνα γεύση και ντελικάτη υφή. Αυτές οι δίπλες φτιάχνονται ακόμα και από ένα παιδί...
30΄ 30΄ 60 δίπλες 1 ώρα Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται κυρίως τα Χριστούγεννα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας μοιράζεται σε γάμους, βαφτίσια και χαρές. Υλικά Εκτέλεση 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 1...
30΄ 30΄ 20 πιτάκια – Πρωτότυπα πιτάκια με τη γλύκα του δαμάσκηνου και πικάντικες νότες από το ποτό και τα μπαχαρικά. Υλικά Εκτέλεση Για τα πιτάκια 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού (κάθε πακέτο περιέχει 10...
15΄ – 4 – 6 μερίδες – Μην μείνετε στα μελομακάρονα! Το γλυκάκι αυτό το ετοιμάζω και με διάφορα μπισκότα που έχουν περισσέψει, καθώς και με… πρώην αφράτα κουλουράκια που μπαγιάτεψαν και ξεράθηκαν. Τα...
1 ώρα 50΄ – 55΄ ταρτιέρα 24 εκ. Παραδοσιακά, το Πάσχα φτιάχνουμε γαλατόπιτες. Απολαυστική και νόστιμη γαλατόπιτα σε μια μοντέρνα εκδοχή με σοκολατένια βάση. Η κρέμα, βελούδινη και γαλατένια ταιριάζει εκπληκτικά με τη σοκολάτα...
40΄ 50΄ ταψί διαμ. 35 εκ. 1 ώρα Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική...
40΄ 1 ώρα ταψί 22×28 εκ. – Για να μείνουν τα φύλλα τραγανά, σιροπιάζουμε το καυτό γαλακτομπούρεκο με το κρύο σιρόπι. Υλικά Εκτέλεση Για την κρέμα 1 λίτρο φρέσκο γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό...
45΄ 25΄ 12 μερίδες – Σας αρέσουν οι πειραματισμοί; Τότε αυτά τα γαλακτομπουρεκάκια είναι ό,τι πρέπει, αφού διατηρούν στο ακέραιο την εκπληκτική του γεύση αλλά κερδίζουν και σε εμφάνιση. Υλικά Εκτέλεση Για τα φύλλα...
30΄ 15΄ 4 μερίδες – Μπορούμε να φτιάξουμε την ίδια συνταγή με ροδάκινα (ή με μείγμα από βερίκοκα και ροδάκινα), με μπανάνες και, το χειμώνα, με μήλο ή αχλάδι ή συνδυασμό τους. Υλικά Εκτέλεση...
20΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες 12 ώρες Πανεύκολο επιδόρπιο που δεν μας κλείνει ώρες στην κουζίνα. Ιδανικό επιδόρπιο, ιδιαίτερα μετά από ένα πληθωρικό γεύμα, καθώς δροσίζει απολαυστικά τον ουρανίσκο. Υλικά Εκτέλεση 600 ml...
30΄ μεγάλη πίτα 50΄ – 60΄ μέτριες πίτες 45΄ – 50΄ 14-16 μερίδες – Η πολίτικη βασιλόπιτα είναι από τις αγαπημένες μου. Σας δίνω μια καταπληκτική και μοσχοβολιστή συνταγή με την έντονη γεύση της μαστίχας και...
30΄ 1 ώρα 10-12 μερίδες 1 ώρα Βασιλόπιτα με… τυρί; Κι όμως! Η ποντιακή βασιλόπιτα περιέχει μια γενναία ποσότητα ανάλατου τυριού, ανακατεμένου με άχνη και κανέλα και θυμίζει λιγάκι τη γέμιση από τα κρητικά...
30΄ 1 ώρα 12-14 μερίδες – Εντυπωσιακή βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι. Πλούσια κρέμα κάστανο, κράνμπερι και σταφίδες είναι ότι χρειάζεται για να μπει ο νέος χρόνος γλυκά. Βάλτε όλη σας την τέχνη...
45΄ 1 ώρα 16 μερίδες – Φοβάστε να φτιάξετε βασιλόπιτα, με τα πολύπλοκα μείγματα, τις μαγιές και τα απανωτά φουσκώματα που, συχνά, δεν πετυχαίνουν; Ηρθε η ώρα να φτιάξετε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και...
40΄ 30΄ 8 – 10 μερίδες – Ωραία πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με φρούτα της εποχής. Φροντίστε μόνο να είναι μαλακά και ώριμα. Υλικά Εκτέλεση 6 μέτρια ώριμα...
5΄ 20΄ 4 μερίδες – Η σάλτσα καραμέλας της συνταγής είναι μια εξαιρετική σπιτική λιχουδιά, πανεύκολη στην παρασκευή της. Μπορούμε να τη σερβίρουμε με κέικ (βανίλιας ή σοκολάτας), με μια τάρτα φρούτων, με απλό...
10΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες – Αυτά τα μελωμένα αχλάδια σερβίρονται θαυμάσια σαν επιδόρπιο, σκέτα ή με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια. Σε κάθε περίπτωση τα περιχύνουμε με άφθονο από το αρωματικό σιρόπι τους....
15΄ 20΄ 4 μερίδες – Το επιδόρπιο αυτό ετοιμάζεται με διάφορα είδη αχλαδιού, κυρίως με τα μεγάλα κίτρινα και γλυκά αχλάδια. Ωστόσο ιδιαίτερα νόστιμα είναι και τα βουτυράτα και οι κοντούλες, απλώς θα χρησιμοποιήσουμε...
30΄ 20΄ – 25΄ 34-36 κομμάτια – Τέλειο κέρασμα με τη λεπτή γεύση του αμυγδάλου και το απίθανο άρωμα της μαστίχας. Θα ξετρελάνει όσους τα δοκιμάσουν!!! Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, καβουρδισμένη στο...
30΄ – 4 μερίδες 2 ώρες Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα...
20΄ 25΄ – 30΄ 8 μεγάλα ή 12 μικρά Δώστε στα παιδιά αυτά τα μικρά κέικ για κολατσιό στο σχολείο ή σαν απογευματινό σνακ ή ακόμα και στο πρόγευμά τους. Θα τους δώσει...
40΄ 20΄ – 25΄ 12 muffins – Τέλεια μαφινάκια με ελάχιστη ζάχαρη που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας. Φτιάξτε τα για πρωινό, για πάρτι ή για το απογευματινό κολατσιό τους. Υλικά Εκτέλεση 320 γρ....
30΄ – 4 μερίδες – Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα. Στην κλασική του μορφή το mont blanc είναι...
30΄ 30΄ 8 μερίδες 15΄ – 20΄ + 7 ώρες Το Μetaxa δίνει μοναδική γεύση και άρωμα σε όλη την πουτίγκα. «Ξυπνάει» τις σταφίδες και ενισχύει το γλυκό πορτοκάλι. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ. τσαγιού σταφίδες,...
30΄ 15΄ 12 μερίδες 1 ώρα + 30΄ Πρωτότυπα cupcakes τσουρεκάκια που θα ξετρελάνει τα μικρά παιδιά. Είναι ιδανικά για το πρωινό αλλά και για παιδικά πάρτι και το σχολείο τους. Για την διακόσμησή τους,...
15´ 20΄-25΄ 12 cupcakes – Η κολοκύθα και οι σταφίδες θα κρατήσουν ιδαρά τα cupcakes. Όσοι τα δοκιμάσουν, θα νομίζουν ότι τα έχετε σιροπιάσει. Υλικά Εκτέλεση 2 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 170...
1 ώρα 20΄ – 25΄ 12 cupcakes – Αν δεν έχετε κορνέ, κανένα πρόβλημα: Αδειάζετε το κάθε γλάσο σε ένα νάιλον σακουλάκι και στρίβετε το άνοιγμα για να κλείσει. Με ένα ψαλίδι κόβετε...
20´ 25´-30´ 8-10 cupcakes – Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση. Υλικά Εκτέλεση Για τα cupcakes 160...
40΄ 25΄ 60-80 cookies – Το τέλειο κουλουράκι των Χριστουγέννων. Κάντε τα στολίδια για το δέντρο σας, γεμίστε τα με διάφορες κρέμες για να ευχαριστήσετε τα παιδιά σας, χαρίστε τα μαζί με τα...
20΄ 25΄ – 30΄ 6 μερίδες – Η απόλυτη αμαρτία… Η κρέμα γιαουρτιού θα απογειώσει τη γεύση της σοκολάτας και θα κάνει τους αμετανόητους σοκολατομανείς να ξετρελαθούν. Υλικά Εκτέλεση Για το μπράουνι 200 γρ....
20΄ 35΄ ταψί 20×30 εκ. – Για τους λάτρεις της ευωδιάς της κανέλας, αυτά τα μπράουνις συνδυάζουν την αφράτη υφή με το άρωμα ου αγαπημένου μπαχαρικού. Αν δεν σας αρέσουν τα αμύγδαλα, μπορείτε να...
30΄ 50΄ για το γάλα 1½ – 2 ώρες 6 μερίδες 2 ώρες Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι...