destination taste!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ CRANBERRIES
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ CRANBERRIES
Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Πριν τους «ζαχαρώσετε» θα πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς. Αν είναι χλιαροί, η ζάχαρη θα «νοτίσει» από τους ελάχιστους ατμούς και θα χάσει την ωραία, αφράτη όψη της.
Περισσότερα →
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ
ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ
Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.
Περισσότερα →
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Είναι αδύνατον να λείπει τα Χριστούγεννα από το σπίτι μια μεγάλη πιατέλα με λαχταριστά, σιροπιαστά μελομακάρονα, πασπαλισμένα γενναιόδωρα με καρυδόψιχα. Από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα γλυκίσματα της γαστρονομίας μας, απαιτούν ελάχιστο κόπο και γεμίζουν το σπιτικό με ευωδιά γιορτής.
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
Διαφορετικοί, λαχταριστοί, με το καβουρδισμένο φουντούκι να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση στη γεύση! Η επιτυχία του κουραμπιέ, όμως, βασίζεται στο αληθινό βούτυρο που του δίνει άρωμα, γεύση και τριφτή υφή.
Περισσότερα →
ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ
ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ
Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.
Περισσότερα →
ΣΠΙΤΑΚΙ GINGERBREAD
ΣΠΙΤΑΚΙ GINGERBREAD
Μπελαλίδικη παρασκευή, αλλά τα παιδιά θα ξετρελαθούν. Οργανώστε όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και μετρήστε τα! Αφήστε τα παιδιά να σας βοηθήσουν και να ζήσετε όλοι μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Περισσότερα →
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΦΛΩΡΕΝΤΙΝΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Οι Φλωρεντίνες έχουν φανατικούς φίλους, καθώς συνδυάζουν λαχταριστούς ξηρούς καρπούς (κυρίως αμύγδαλα) με καραμέλα. Εδώ βάζω τα εξίσου αγαπημένα γλυκά του κουταλιού, για ακόμα μεγαλύτερη νοστιμιά ενώ τη… χαριστική βολή δίνει η σοκολάτα!
Περισσότερα →
ΜΠΕΖΕΔΕΣ
ΜΠΕΖΕΔΕΣ
Αν δεν θέλετε τα μπεζεδάκια σας σκέτα, μπορείτε να φτιάξετε μια ωραία κρέμα με 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 2-3 κουτ. σούπας άχνη και λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
Για να χοντροτρίψουμε τις μάντολες, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Επειδή η ζάχαρη που έχουν στην επικάλυψη, κολλάει στα μαχαίρια, ρίχνουμε μαζί και ελάχιστο από το αλεύρι της συνταγής.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
MUFFINS ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
Τέλεια μαφινάκια με ελάχιστη ζάχαρη που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας. Φτιάξτε τα για πρωινό, για πάρτι ή για το απογευματινό κολατσιό τους.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
Χριστούγεννα χωρίς κάστανα και σοκολάτα δεν γίνεται! Εδώ τα συνδυάζω σε μια απλή τούρτα που, όταν την κόψετε, θα εμφανιστούν λαχταριστές στρώσεις με πλούσια κρέμα κάστανου και αφράτο παντεσπάνι.
Περισσότερα →
ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΜΕ METAXA
ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΜΕ METAXA
Τα άγλυκα ψωμιά με σπόρους, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά είναι διαδεδομένα σε κάθε γωνιά τις Ελλάδας, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, παίζοντας ιδιαίτερο συμβολικό ρόλο. Η προσθήκη του Metaxa με τα μπαχαρικά θα δώσει ξεχωριστή, γιορτινή γεύση στο ψωμί σας.
Περισσότερα →
ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
ΦΟΙΝΙΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ
Αντί για τα κλασικά μελομακάρονα, πειραματιστείτε φέτος με μια θαυμάσια παραλλαγή, τα φοινίκια, που, στην ουσία, πρόκειται για αφράτα μελομακάρονα με πλούσια, καρυδάτη γέμιση.
Περισσότερα →
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ
ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΡΑΦΑΕΛΛΟ
Πυκνά και βελούδινα στην υφή, με τη γλύκα της λευκής σοκολάτας και την εξωτική επικάλυψη τριμμένης καρύδας, αυτά τα τρουφάκια που θα φτιάξετε με τα χέρια σας είναι κλάσεις ανώτερα από τα έτοιμα συσκευασμένα. Πιστέψτε με!
Περισσότερα →
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ για αυτή τη τερίνα επιλέγω τις ώριμες και τις μελωμένες για να αποφύγω όσο γίνεται την όξινη επίγευση.
Περισσότερα →
ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα.
Περισσότερα →
ΡΟΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΑΦΡΑΤΟ
ΡΟΛΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΑΦΡΑΤΟ
Το μυστικό για να τυλίξουμε εύκολα το παντεσπάνι σε ρολό χωρίς να σπάσει, είναι να το ρολάρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και τυλιγμένο με μια πετσέτα.
Περισσότερα →
ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»
ΠΟΥΤΙΓΚΑ «ΣΟΚΟΣΟΚ»
Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα, οι ξερές φέτες είναι προτιμότερες γιατί απορροφούν περισσότερη υγρασία από τις φρέσκες κι έτσι γίνονται αφράτες χωρίς να λιώνουν.
Περισσότερα →
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
ΠΑΒΛΟΒΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙΑ
Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια.
Περισσότερα →
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού.
Περισσότερα →
ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΜΙΛΦΕΪΓ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο σιρόπι βίσσινο για το σερβίρισμα.
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΑΦΡΑΤΟΙ
Ολο το μυστικό για αφράτους αλλά τραγανούς κουραμπιέδες που δεν λασπώνουν στο στόμα είναι να χτυπηθεί πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη. Γι αυτό είναι καλύτερο να τα χτυπήσετε σε ένα καλό μίξερ πάγκου.
Περισσότερα →
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
Οπως και τα μελομακάρονα, οι χιονάτοι και βουτυράτοι κουραμπιέδες δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι τις ημέρες των Χριστουγέννων. Μυστικό: επιμείνετε στο καλό χτύπημα βουτύρου-άχνης για τέλεια αφράτο αλλά τραγανό αποτέλεσμα!
Περισσότερα →
ΚΟΡΜΟΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ FORET NOIRE
ΚΟΡΜΟΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ FORET NOIRE
Το πιο γιορτινό γλύκισμα είναι οι κορμοί: Σιροπιαστό μαλακό παντεσπάνι, αφράτη πλούσια γέμιση με σαντιγί και στη μέση φρούτα, όπως κεράσια ή κάστανα. Αυτός είναι από τους πιο εύκολους κορμούς, με απίστευτη γεύση και τέλεια εμφάνιση.
Περισσότερα →
ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Αφράτος, απλός στην παρασκευή και γευστικός, αυτός ο κορμός είναι το ιδανικό γλύκισμα-κέρασμα για ένα κάπως επίσημο κάλεσμα. Υπολογίστε απλώς ότι χρειάζεται 8 – 12 ώρες (όλο το βράδυ δηλαδή) παραμονή στο ψυγείο για να σφίξει και να κόβεται εύκολα.
Περισσότερα →
ΚΑΡΥΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ
ΚΑΡΥΔΟΦΛΟΓΕΡΕΣ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ
Εκπληκτικά εύκολες, απίθανα σιροπιαστές και τραγανές, φτιάχνονται στη στιγμή και θα εξαφανιστούν το ίδιο γρήγορα! Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια Αιγίνης.
Περισσότερα →
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
Αυτή η καρυδόπιτα γίνεται αφράτη και φουσκωτή γιατί στο μείγμα της περιέχει μαρέγκα που της δίνει όγκο. Για να μην λασπώσει όταν τη σιροπιάσουμε, φροντίζουμε ώστε τόσο η καρυδόπιτα όσο και τα σιρόπι να είναι ζεστά αλλά όχι καυτά.
Περισσότερα →
ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
Είναι η τέλεια ζύμη για να διακοσμήσουμε τούρτες, cup cakes και μπισκότα. Μπορούμε να την χρωματίσουμε με διάφορα χρώματα και να την διατηρήσουμε για αρκετό καιρό τυλιγμένη σε μεμβράνη.
Περισσότερα →
ΔΙΠΛΕΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ
ΔΙΠΛΕΣ ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ
Απίστευτα εύκολες, όχι βέβαια με την πυκνή νοστιμιά της κλασικής δίπλας, αλλά με μια φίνα γεύση και ντελικάτη υφή. Αυτές οι δίπλες φτιάχνονται ακόμα και από ένα παιδί και θα ξαφνιάσουν τους πάντες!
Περισσότερα →
ΔΙΠΛΕΣ
ΔΙΠΛΕΣ
Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται κυρίως τα Χριστούγεννα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας μοιράζεται σε γάμους, βαφτίσια και χαρές.
Περισσότερα →
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
Παραδοσιακά, το Πάσχα φτιάχνουμε γαλατόπιτες. Απολαυστική και νόστιμη γαλατόπιτα σε μια μοντέρνα εκδοχή με σοκολατένια βάση. Η κρέμα, βελούδινη και γαλατένια ταιριάζει εκπληκτικά με τη σοκολάτα της ζύμης.
Περισσότερα →
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΕΝΙΑ ΖΥΜΗ
Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική και κρύα.
Περισσότερα →
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Σας αρέσουν οι πειραματισμοί; Τότε αυτά τα γαλακτομπουρεκάκια είναι ό,τι πρέπει, αφού διατηρούν στο ακέραιο την εκπληκτική του γεύση αλλά κερδίζουν και σε εμφάνιση.
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΗ
Βασιλόπιτα με… τυρί; Κι όμως! Η ποντιακή βασιλόπιτα περιέχει μια γενναία ποσότητα ανάλατου τυριού, ανακατεμένου με άχνη και κανέλα και θυμίζει λιγάκι τη γέμιση από τα κρητικά καλιτσούνια ή λυχναράκια. Γίνεται τόσο αφράτη και μεστή που αξίζει να την δοκιμάσετε, όχι μόνο για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς...
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Εντυπωσιακή βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι. Πλούσια κρέμα κάστανο, κράνμπερι και σταφίδες είναι ότι χρειάζεται για να μπει ο νέος χρόνος γλυκά. Βάλτε όλη σας την τέχνη για την πρωταγωνίστρια της βραδιάς.
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ
Φοβάστε να φτιάξετε βασιλόπιτα, με τα πολύπλοκα μείγματα, τις μαγιές και τα απανωτά φουσκώματα που, συχνά, δεν πετυχαίνουν; Ηρθε η ώρα να φτιάξετε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και λαχταριστή βασιλόπιτα, με τα χέρια σας...
Περισσότερα →
ΑΧΛΑΔΟΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΑΧΛΑΔΟΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Ωραία πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με φρούτα της εποχής. Φροντίστε μόνο να είναι μαλακά και ώριμα.
Περισσότερα →
TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ
TRIFFLE ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ
Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν στις γιορτές (αν και διατηρούνται για καιρό και δεν χαλάνε εύκολα), να μια συνταγή που θα τα αξιοποιήσει άψογα!
Περισσότερα →
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
MONT BLANC ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα.
Περισσότερα →
CUPCAKES ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
CUPCAKES ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Πρωτότυπα cupcakes τσουρεκάκια που θα ξετρελάνει τα μικρά παιδιά. Είναι ιδανικά για το πρωινό αλλά και για παιδικά πάρτι και το σχολείο τους. Για την διακόσμησή τους, σας δίνω, δύο διαφορετικά μίγματα για να φτιάξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο.
Περισσότερα →
CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ
CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.
Περισσότερα →
COOKIES GINGERBREAD
COOKIES GINGERBREAD
Το τέλειο κουλουράκι των Χριστουγέννων. Κάντε τα στολίδια για το δέντρο σας, γεμίστε τα με διάφορες κρέμες για να ευχαριστήσετε τα παιδιά σας, χαρίστε τα μαζί με τα δώρα σας σε φίλους.
Περισσότερα →
BANOFFEE CHEESECAKE
BANOFFEE CHEESECAKE
Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι σας για να έχετε έτοιμη καραμέλα για τα γλυκά σας.
Περισσότερα →