destination taste!

ΤΟΥΡΤΕΣ-ΠΑΣΤΕΣ

ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
ΤΟΥΡΤΑ BROWNIE ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ METAXA
Για να χοντροτρίψουμε τις μάντολες, τις χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Επειδή η ζάχαρη που έχουν στην επικάλυψη, κολλάει στα μαχαίρια, ρίχνουμε μαζί και ελάχιστο από το αλεύρι της συνταγής.
Περισσότερα →
CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
CHEESECAKE ΤΡΙΧΡΩΜΟ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ
Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ
Χριστούγεννα χωρίς κάστανα και σοκολάτα δεν γίνεται! Εδώ τα συνδυάζω σε μια απλή τούρτα που, όταν την κόψετε, θα εμφανιστούν λαχταριστές στρώσεις με πλούσια κρέμα κάστανου και αφράτο παντεσπάνι.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΤΟΥΡΤΙΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αν δεν έχετε μπισκότα σαβαγιάρ ή δεν σας αρέσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κούκις ή μπισκότα πρι-μπερ ή άλλα μπισκότα που σας αρέσουν τα οποία και αυτά θα μουσκέψετε στο χυμό πορτοκαλιού.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ «ΚΟΛΑΣΗ»
ΤΟΥΡΤΑ «ΚΟΛΑΣΗ»
Μια τούρτα που φτιάχνετε από εύκολα και πολύ αγαπημένα σνακ των παιδιών. Γι’ αυτό και θα γίνει το αγαπημένου τους γλύκισμα.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΤΟΥΡΤΑ ΕΚΠΛΗΞΗ
Δεν είναι απλώς εύκολη αλλά και εντυπωσιακή! Αυτή η τούρτα με έτοιμο, καλής ποιότητας παντεσπάνι, κλείνει μέσα της μια βελούδινη και μυρωδάτη κρέμα και σερβίρεται κρύα.
Περισσότερα →
ΤΟΥΡΤΑ «ΕΣΚΙΜΟ»
ΤΟΥΡΤΑ «ΕΣΚΙΜΟ»
Ποιος λέει ότι οι τούρτες είναι δύσκολες; Δοκιμάστε τη και ξεχάστε τις περίπλοκες τεχνικές και τις ατελείωτες ώρες ετοιμασίας!
Περισσότερα →
Ρολό από αφράτο παντεσπάνι γεμιστό με κρέμα γιαουρτιού και κεράσια
Ρολό από αφράτο παντεσπάνι γεμιστό με κρέμα γιαουρτιού και κεράσια
 30΄ 20΄ – 30΄ 4 μερίδες 20΄   Το χειμώνα που δεν υπάρχουν φρέσκα κεράσια, μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρολό με κερασάκια γλυκό του κουταλιού, πολύ καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Ρολό αμυγδάλου αφράτο
Ρολό αμυγδάλου αφράτο
 1 ώρα 10΄ 6 – 8 μερίδες –   Το μυστικό για να τυλίξουμε εύκολα το παντεσπάνι σε ρολό χωρίς να σπάσει, είναι να το ρολάρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και τυλιγμένο με μια πετσέτα....
Περισσότερα →
Πάστα με μπισκότα σοκολάτας
Πάστα με μπισκότα σοκολάτας
 1 ώρα 45΄ 6 πάστες  2 ώρες   Μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα η παρασκευή της πάστας, αλλά αποζημιώνει με τη γεύση της.  Υλικά Εκτέλεση   Για το παντεσπάνι 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά,...
Περισσότερα →
Παρφέ μαντολάτο
Παρφέ μαντολάτο
 15΄ – 8 – 10 μερίδες  4 – 5 ώρες   Το μαντολάτο πρέπει να είναι τραγανό και σκληρό. Για να μείνει έτσι και να μην λιώσει από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, το διατηρώ πάντα στο...
Περισσότερα →
Πάβλοβα με μπεζέδες
Πάβλοβα με μπεζέδες
20΄  – 4 – 6 μερίδες –   Ντελικάτο γλύκισμα δεν το φτιάχνω πάντα τα Χριστούγεννα. Γίνεται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και αρέσει πάντα.  Υλικά Εκτέλεση 20 μπεζέδες έτοιμους, σε διάφορα χρώματα (θα τους...
Περισσότερα →
Μπανόφι
Μπανόφι
20΄ για την καραμέλα 3½ – 4 ώρες 6 μερίδες 4 ώρες   Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ με κεράσια
Μιλφέιγ με κεράσια
 15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο σιρόπι βίσσινο για το σερβίρισμα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας,...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα τούρτα
Μηλόπιτα τούρτα
 30΄  25΄ – 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Μου αρέσουν οι μηλόπιτες γιατί συνδυάζουν την ευκολία και την οικεία, καθημερινή γεύση ενός κέικ αλλά τα χαρακτηρίζει η θεσπέσια γεύση του μήλου. Αφήστε που...
Περισσότερα →
Κορμός χριστουγεννιάτικος
Κορμός χριστουγεννιάτικος
20΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων, φτιάχνω πάντα και έναν γιορτινό κορμό. Είναι ελαφρύς και τέλειος για κέρασμα μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
30΄ – 8 – 10 μερίδες 5 – 6 ώρες   Μοναδικός σοκολατένιος κορμός με τραγανά μπεζεδάκια. Όταν έχω χρόνο φτιάχνω και τους μπεζέδες. Τη συνταγή θα την βρείτε στην κατηγορία: Γλυκό-Βασικές Παρασκευές. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Κορμός σοκολάτας γιορτινός
Κορμός σοκολάτας γιορτινός
1 ώρα 5΄ 8 μερίδες 8 – 12 ώρες   Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση. Αν...
Περισσότερα →
Κορμός γιορτινός foret noire
Κορμός γιορτινός foret noire
30΄ 15΄ 8 – 10 μερίδες 2 ώρες   Το πιο γιορτινό γλύκισμα είναι οι κορμοί: Σιροπιαστό μαλακό παντεσπάνι, αφράτη πλούσια γέμιση με σαντιγί και στη μέση φρούτα, όπως κεράσια ή κάστανα. Αυτός είναι από...
Περισσότερα →
Κορμός αμαρέττο με τσουρέκι
Κορμός αμαρέττο με τσουρέκι
 30΄ – 1 φόρμα 12×28 εκ. 3-4 ώρες   Ένα υπέροχο κέρασμα που μπορεί να αξιοποιήσει τα περισσεύματα από το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας περίσσεψε. Άρωμα αμυγδάλου σε συνδυασμό με δύο μοναδικές γεύσεις παγωτών από...
Περισσότερα →
Ζελέ διπλής σοκολάτας
Ζελέ διπλής σοκολάτας
 40΄ – 6 μερίδες 4 ώρες + 40΄   Για να πετύχει άψογα η εκτέλεση του αρκετά απλού αυτού γλυκίσματος, φροντίζουμε να έχουμε έτοιμα παγάκια στην κατάψυξη όταν θα τα χρειαστούμε. Υλικά Εκτέλεση 100 γρ. κουβερτούρα 52%...
Περισσότερα →
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
20΄ 15΄ 6-8 μερίδες 2 ώρες   Ένα διαφορετικό εκμέκ με κρέμα σοκολάτας που θα λατρέψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φρυγανιές...
Περισσότερα →
Cheesecake με μπανάνες
Cheesecake με μπανάνες
40΄ – 10 μερίδες 4 ώρες   Το τσιζκέικ φτιάχνεται κυριολεκτικά με οτιδήποτε! Εδώ, μια πρόταση με μπανάνες, φρούτο που βρίσκουμε όλο το χρόνο. Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 125 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ...
Περισσότερα →
Banoffee Cheesecake
Banoffee Cheesecake
30΄ 50΄ για το γάλα 1½ – 2 ώρες 6 μερίδες 2 ώρες   Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι...
Περισσότερα →