ΤΟΥΡΤΕΣ-ΠΑΣΤΕΣ

Charlotte παγωτό τιραμισού και παγωτό πραλίνα και βερίκοκα
Charlotte παγωτό τιραμισού και παγωτό πραλίνα και βερίκοκα
20΄ – 6-8 μερίδες 4-5 ώρες   Εκτός από βερίκοκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ροδάκινα, νεκταρίνια ή γιαρμάδες. Αν δεν έχετε κουραμπιέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μπισκότο αρκεί να είναι με αμύγδαλα. Υλικά...
Περισσότερα →
Charlotte παγωτό πραλίνα φουντουκιού με καρύδια και κουφέτα
Charlotte παγωτό πραλίνα φουντουκιού με καρύδια και κουφέτα
20΄ – 6-8 μερίδες 4-5 ώρες   Και πραλίνα φουντουκιού και καρύδια και άρωμα καφέ. Τέλεια εμφάνιση και ακόμα τελειότερη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 800 γρ. παγωτό πραλίνα φουντουκιού, ΔΩΔΩΝΗ 16-18 μπισκότα σαβαγιάρ 1 φλιτζ....
Περισσότερα →
Εξωτική τούρτα με 2 σορμπέ (μάνγκο & βατόμουρο) και παρφέ φράουλα
Εξωτική τούρτα με 2 σορμπέ (μάνγκο & βατόμουρο) και παρφέ φράουλα
2½ ώρες – 8-10 μερίδες 4-5 ώρες   Μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή αλλά είναι η πιο εύκολη τούρτα που έχετε φτιάξει ποτέ. Τα σορμπέ δίνουν εξωτική γεύση και σε συνδυασμό με το πλούσιο παρφέ φράουλα, δεν...
Περισσότερα →
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
1 ώρα – 6-8 μερίδες 5 – 6 ώρες   Ομολογουμένως «φασαριόζικο» γλύκισμα, που απαιτεί καλό χρονικό προγραμματισμό καθώς χρειάζεται αρκετές ώρες αναμονής στο ψυγείο για να σφίξει. Μπορούμε κάλλιστα να το ετοιμάσουμε από...
Περισσότερα →
Cheesecake ανοιξιάτικο με μύρτιλα
Cheesecake ανοιξιάτικο με μύρτιλα
20´ – 6-8 μερίδες 4 ώρες   Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων...
Περισσότερα →
Τούρτα παγωτό Πραλίνα Φουντουκιού με μπάρες δημητριακών
Τούρτα παγωτό Πραλίνα Φουντουκιού με μπάρες δημητριακών
15΄ – 6 μερίδες 3-4 ώρες   Γίνεται απίστευτα γρήγορα και είναι τόσο εθιστική που δύσκολα αντιστέκεσαι… Η Πραλίνα Φουντουκιού της δωδώνης είναι ένα όνειρο… Αν έχετε σπιτικό γλυκό βύσσινο νομίζω ότι θα ταιριάζει...
Περισσότερα →
Τούρτα με κάστανο και μασκαρπόνε
Τούρτα με κάστανο και μασκαρπόνε
30΄ 10΄ 6 – 8 μερίδες 9 ώρες   Χριστούγεννα χωρίς κάστανα και σοκολάτα δεν γίνεται! Εδώ τα συνδυάζω σε μια απλή τούρτα που, όταν την κόψετε, θα εμφανιστούν λαχταριστές στρώσεις με πλούσια κρέμα...
Περισσότερα →
Τουρτίτσα φράουλας με σοκολάτα
Τουρτίτσα φράουλας με σοκολάτα
 45΄ – 6 – 8 μερίδες 5-6 ώρες   Αν δεν έχετε μπισκότα σαβαγιάρ ή δεν σας αρέσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κούκις ή μπισκότα πρι-μπερ ή άλλα μπισκότα που σας αρέσουν τα οποία...
Περισσότερα →
Τουρτίτσα τριπλής σοκολάτας
Τουρτίτσα τριπλής σοκολάτας
 1 ώρα – 8 – 10 μερίδες 5 ώρες   Τούρτα αφιερωμένη σε όλους τους chocoholic. Τρεις σοκολάτες σε ένα γλυκό…  Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, σπασμένη σε κομμάτια 275 γρ. σοκολάτα γάλακτος,...
Περισσότερα →
Τούρτα παγωτό Πάβλοβα
Τούρτα παγωτό Πάβλοβα
 30΄ – 8 – 10 μερίδες 4-5 ώρες   Ένα διάσημο γλυκό γίνεται παγωτό, και το αποτέλεσμα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Οι ζουμερές φράουλες και οι τραγανοί μπλεζέδες πρωταγωνιστούν και φέρνουν καλοκαιρινό αέρα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Τούρτα φράουλας αφράτη
Τούρτα φράουλας αφράτη
 15΄ 30΄ 8 – 10 μερίδες 4+2 ώρες   Τόσο αφράτη τούρτα δεν έχετε ξαναδοκιμάσει… Αν θέλετε, μπορείτε να αλλάξετε τις φράουλες με όποιο φρούτο εποχής θέλετε. Υλικά Εκτέλεση Για το παντεσπάνι 5 αυγά, κατά...
Περισσότερα →
Τούρτα παγωτό γιαούρτι με μαρμελάδα νεκταρίνι
Τούρτα παγωτό γιαούρτι με μαρμελάδα νεκταρίνι
 40΄ – 8 – 10 μερίδες 6 ώρες   Το γιαούρτι σερβιρισμένο με μαρμελάδα είναι πολύ συνηθισμένο επιδόρπιο. Αυτό μου έδωσε την ιδέα για μια τούρτα που συνδυάζει τις δύο αγαπημένες μου γεύσεις. Είναι πανεύκολη, εντυπωσιακή...
Περισσότερα →
Τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου
Τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου
40΄ – 6 – 8 μερίδες 6 ώρες   Αντί για βερίκοκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο φρούτο θέλετε, όπως κεράσι, μπανάνα, πεπόνι, φράουλα, ροδάκινο επιλέγοντας βέβαια και το αντίστοιχο φρουί ζελέ. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Τούρτα μπισκότου με κεράσια
Τούρτα μπισκότου με κεράσια
20΄ 20΄ 6 – 8 μερίδες 4-5 ώρες   Είναι από τις ωραιότερες τούρτες που υπάρχουν. Βελούδινη κρέμα, τραγανά μπισκότα και κάτι κερασάκια σκέτη απόλαυση. Φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε και με γλυκό κουταλιού. Πορτοκάλι,...
Περισσότερα →
Τούρτα «Κόλαση»
Τούρτα «Κόλαση»
 40΄ – 6 – 8 μερίδες 3-4 ώρες   Μια τούρτα που φτιάχνετε από εύκολα και πολύ αγαπημένα σνακ των παιδιών. Γι’ αυτό και θα γίνει το αγαπημένου τους γλύκισμα. Υλικά Εκτέλεση 150 γρ. καλής ποιότητας...
Περισσότερα →
Τούρτα έκπληξη
Τούρτα έκπληξη
35΄ 10΄ 6 – 8 μερίδες 3 ώρες   Δεν είναι απλώς εύκολη αλλά και εντυπωσιακή! Αυτή η τούρτα με έτοιμο, καλής ποιότητας παντεσπάνι, κλείνει μέσα της μια βελούδινη και μυρωδάτη κρέμα και σερβίρεται κρύα....
Περισσότερα →
Τούρτα «Εσκιμό»
Τούρτα «Εσκιμό»
20΄ 10΄ 6 – 8 μερίδες 4-5 ώρες   Ποιος λέει ότι οι τούρτες είναι δύσκολες; Δοκιμάστε τη και ξεχάστε τις περίπλοκες τεχνικές και τις ατελείωτες ώρες ετοιμασίας! Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 1½ πακέτο...
Περισσότερα →
Τούρτα με πουράκια και σύκα
Τούρτα με πουράκια και σύκα
30΄ – 6 – 8 μερίδες 4 ώρες   Επιμένω ότι οι σπιτικές τούρτες μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολες και απλές στην παρασκευή τους από όσο φοβάστε! Διαλέξτε καλής ποιότητας μπισκότα και απογειώστε τη...
Περισσότερα →
Τιραμισού με φράουλες
Τιραμισού με φράουλες
 15΄  – 6 – 8 μερίδες 2 ώρες   Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για πιο δυνατό άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι της φράουλας,...
Περισσότερα →
Σαρλότ «σοκοκαφέ», πανεύκολη
Σαρλότ «σοκοκαφέ», πανεύκολη
 30΄ – 4 μερίδες  3 ώρες   Αν δεν έχουμε ειδική φόρμα για σαρλότ (η οποία έχει καμπυλωτά τοιχώματα στα οποία εφαρμόζουν ακριβώς τα μπισκότα σαβαγιάρ), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια παρόμοια καμπυλωτή φόρμα για ζελέ...
Περισσότερα →
Ρολό από αφράτο παντεσπάνι γεμιστό με κρέμα γιαουρτιού και κεράσια
Ρολό από αφράτο παντεσπάνι γεμιστό με κρέμα γιαουρτιού και κεράσια
 30΄ 20΄ – 30΄ 4 μερίδες 20΄   Το χειμώνα που δεν υπάρχουν φρέσκα κεράσια, μπορούμε να ετοιμάσουμε το ρολό με κερασάκια γλυκό του κουταλιού, πολύ καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Ρολό αμυγδάλου αφράτο
Ρολό αμυγδάλου αφράτο
 1 ώρα 10΄ 6 – 8 μερίδες –   Το μυστικό για να τυλίξουμε εύκολα το παντεσπάνι σε ρολό χωρίς να σπάσει, είναι να το ρολάρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό και τυλιγμένο με μια πετσέτα....
Περισσότερα →
Πάστα με μπισκότα σοκολάτας
Πάστα με μπισκότα σοκολάτας
 1 ώρα 45΄ 6 πάστες  2 ώρες   Μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα η παρασκευή της πάστας, αλλά αποζημιώνει με τη γεύση της.  Υλικά Εκτέλεση   Για το παντεσπάνι 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά,...
Περισσότερα →
Παρφέ μαντολάτο
Παρφέ μαντολάτο
 15΄ – 8 – 10 μερίδες  4 – 5 ώρες   Το μαντολάτο πρέπει να είναι τραγανό και σκληρό. Για να μείνει έτσι και να μην λιώσει από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, το διατηρώ πάντα στο...
Περισσότερα →
Πάβλοβα με μπεζέδες
Πάβλοβα με μπεζέδες
20΄  – 4 – 6 μερίδες –   Ντελικάτο γλύκισμα δεν το φτιάχνω πάντα τα Χριστούγεννα. Γίνεται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και αρέσει πάντα.  Υλικά Εκτέλεση 20 μπεζέδες έτοιμους, σε διάφορα χρώματα (θα τους...
Περισσότερα →
Μπανόφι
Μπανόφι
20΄ για την καραμέλα 3½ – 4 ώρες 6 μερίδες 4 ώρες   Ένα αγγλικό, παραδοσιακό γλυκό που έκανε σχετικά πρόσφατα την εμφάνισή του και έχει ενθουσιάσει με τον συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Φτιάχνεται εύκολα...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ με κεράσια
Μιλφέιγ με κεράσια
 15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο σιρόπι βίσσινο για το σερβίρισμα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας,...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα τούρτα
Μηλόπιτα τούρτα
 30΄  25΄ – 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Μου αρέσουν οι μηλόπιτες γιατί συνδυάζουν την ευκολία και την οικεία, καθημερινή γεύση ενός κέικ αλλά τα χαρακτηρίζει η θεσπέσια γεύση του μήλου. Αφήστε που...
Περισσότερα →
Κορμός χριστουγεννιάτικος
Κορμός χριστουγεννιάτικος
20΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Εκτός από τα παραδοσιακά γλυκά των Χριστουγέννων, φτιάχνω πάντα και έναν γιορτινό κορμό. Είναι ελαφρύς και τέλειος για κέρασμα μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
Κορμός σοκολατένιος με μπεζέδες
30΄ – 8 – 10 μερίδες 5 – 6 ώρες   Μοναδικός σοκολατένιος κορμός με τραγανά μπεζεδάκια. Όταν έχω χρόνο φτιάχνω και τους μπεζέδες. Τη συνταγή θα την βρείτε στην κατηγορία: Γλυκό-Βασικές Παρασκευές. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Κορμός σοκολάτας γιορτινός
Κορμός σοκολάτας γιορτινός
1 ώρα 5΄ 8 μερίδες 8 – 12 ώρες   Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση. Αν...
Περισσότερα →
Κορμός γιορτινός foret noire
Κορμός γιορτινός foret noire
30΄ 15΄ 8 – 10 μερίδες 2 ώρες   Το πιο γιορτινό γλύκισμα είναι οι κορμοί: Σιροπιαστό μαλακό παντεσπάνι, αφράτη πλούσια γέμιση με σαντιγί και στη μέση φρούτα, όπως κεράσια ή κάστανα. Αυτός είναι από...
Περισσότερα →
Κορμός αμαρέττο με τσουρέκι
Κορμός αμαρέττο με τσουρέκι
 30΄ – 1 φόρμα 12×28 εκ. 3-4 ώρες   Ένα υπέροχο κέρασμα που μπορεί να αξιοποιήσει τα περισσεύματα από το μπαγιάτικο τσουρέκι που μας περίσσεψε. Άρωμα αμυγδάλου σε συνδυασμό με δύο μοναδικές γεύσεις παγωτών από...
Περισσότερα →
Ζελέ διπλής σοκολάτας
Ζελέ διπλής σοκολάτας
 40΄ – 6 μερίδες 4 ώρες + 40΄   Για να πετύχει άψογα η εκτέλεση του αρκετά απλού αυτού γλυκίσματος, φροντίζουμε να έχουμε έτοιμα παγάκια στην κατάψυξη όταν θα τα χρειαστούμε. Υλικά Εκτέλεση 100 γρ. κουβερτούρα 52%...
Περισσότερα →
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
Εκμέκ σοκολατόπιτα ψυγείου
20΄ 15΄ 6-8 μερίδες 2 ώρες   Ένα διαφορετικό εκμέκ με κρέμα σοκολάτας που θα λατρέψετε. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση. Υλικά Εκτέλεση 400 γρ. φρυγανιές...
Περισσότερα →
Cheesecake με μπανάνες
Cheesecake με μπανάνες
40΄ – 10 μερίδες 4 ώρες   Το τσιζκέικ φτιάχνεται κυριολεκτικά με οτιδήποτε! Εδώ, μια πρόταση με μπανάνες, φρούτο που βρίσκουμε όλο το χρόνο. Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 125 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ...
Περισσότερα →
Banoffee Cheesecake
Banoffee Cheesecake
30΄ 50΄ για το γάλα 1½ – 2 ώρες 6 μερίδες 2 ώρες   Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι...
Περισσότερα →