destination taste!

ΠΙΤΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ
«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ
Μια μηλόπιτα σκέτο όνειρο! Αέρινη υφή χωρίς αλεύρι, αυγά και γάλα… Μόνο μήλα… Το απόλυτο, μαγικό γλυκό που μπορούμε να ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις!
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ LEMON PIE
ΤΑΡΤΑ LEMON PIE
H κλασική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει. Τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα με έντονη γεύση λεμονιού και βελούδινη μαρέγκα.
Περισσότερα →
Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!
Η ΤΕΛΕΙΑ ΦΥΣΤΙΚΟΠΙΤΑ!
Το φυστίκι Αιγίνης είναι από τους πιο αγαπημένους ξηρούς καρπούς που εκτός από τη νοστιμιά τους χαρακτηρίζονται και ως σούπερ, συμπληρωματική τροφή.
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
15΄ 15΄ 24 σφολιατάκια –   Πανεύκολα σφολιατάκια που γίνονται πολύ γρήγορα. Αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια μπορείτε να βάλετε φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάτε. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα σφολιάτα...
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΡΦΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Φουντούκια και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός. Αν δεν θέλετε την μπανάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο αγαπημένο σας φρούτο ή ακόμα και σπασμένο παστέλι.
Περισσότερα →
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
20΄ Φυλλαράκια: 35΄ – 40΄ Φύλλο κρούστας: 30΄ – 35΄ 12 πιτάκια –   Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε γεύση και εμφάνιση. Εγώ σας δίνω τη συνταγή, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά είδη φύλλων....
Περισσότερα →
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για να αναγγείλουν την ανάσταση του Χριστού.
Περισσότερα →
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
Τα ελληνικά ακτινίδια της βόρειας Ελλάδας είναι εξαιρετικής ποιότητας, ζουμερά, γλυκά και αφράτα, θαυμάσια για μαρμελάδες, φρουτοσαλάτες ή σκέτα, ως επιδόρπιο.
Περισσότερα →
ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΡΟΛΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα.
Περισσότερα →
Ροδακινόπιτα
Ροδακινόπιτα
 30΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Αυτό η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, θα μείνει ζουμερό...
Περισσότερα →
Ραβανί καρότο
Ραβανί καρότο
 40΄  40΄  6 – 8 μερίδες –   Ένα ραβανί απίθανα νόστιμο και γλυκό, με τον πουρέ καρότου να δίνει υπέροχο χρώμα και χαρακτηριστική γεύση. Με άλλα λόγια, το κέικ καρότου αλά ελληνικά! Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Πορτοκαλόπιτα
Πορτοκαλόπιτα
 20΄  1 ώρα για ένα ταψί 38 εκ.   Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό που θα αρέσει σε όλους! Μην παραλείψετε τις ελαφρώς καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού. Θα δώσει στην πίτα σας, άλλη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 1...
Περισσότερα →
Μπουγατσίνια
Μπουγατσίνια
40΄ 20΄-25΄ 15 πιτάκια   Μικρές λαχταριστές μπουκιές με την μυρωδάτη κρέμα μπουγάτσας στο εσωτερικό και τραγανό φύλλο εξωτερικά. Ιδανικά για πρωινό, για μικρούς και μεγάλους. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο φύλλα κρούστας ή Βυρηττού...
Περισσότερα →
Μπακλαβογαλατόπιτα
Μπακλαβογαλατόπιτα
30΄ 45΄ για 1 ταψί 32 εκ. –   Δεν είναι μπακλαβάς, δεν είναι γαλατόπιτα… είναι ένας υπέροχος συνδυασμός και των δύο γλυκών μαζί. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε… Υλικά Εκτέλεση 6 φύλλα κρούστας ½...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα με χαλβά και ζύμη σοκολάτας
Μηλόπιτα με χαλβά και ζύμη σοκολάτας
 40΄  45΄- 50΄ 8-10 κομμάτια   Αξίζει η κάπως μπελαλίδικη ετοιμασία, αφού το αποτέλεσμα αποζημιώνει με το παραπάνω με την τόσο πλούσια, γεμάτη, πολύπλοκη γεύση και τους εξαιρετικούς συνδυασμούς υλικών.  Υλικά Εκτέλεση Για τη...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα ανάποδη με πετιμέζι
Μηλόπιτα ανάποδη με πετιμέζι
 30΄ 40΄ – 45΄ 1 ταψί διαμ. 28 – 30 εκ.   Η γλύκα του παχύρρευστου πετιμεζιού μεταμορφώνει αυτή την απλή μηλόπιτα με ιδιαίτερο γλύκισμα, δίνοντάς του πλούσια γεύση και καραμελωμένη εμφάνιση. Συνοδεύεται τέλεια...
Περισσότερα →
Λυχναρόταρτα Πασχαλινή
Λυχναρόταρτα Πασχαλινή
30΄ 40΄ – 45΄ Για 3 ταρτιέρες διαμ. 26 – 28 εκ. ή 1 μεγάλο ταψί 30΄   Αυτή η τάρτα είναι μια δημιουργική παραλλαγή των κρητικών καλιτσουνιών (λυχναράκια), γεμιστά με ανθότυρο, μέλι και...
Περισσότερα →
Λεμονόπιτα
Λεμονόπιτα
 30΄ 45΄ 1 ταρτιέρα διαμ. 20-22 εκ.   Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αξιοποιήσετε τα μυρωδάτα λεμόνια. Διαλέξτε ελληνικά γιατί έχουν ασύγκριτη ευωδιά και σχεδόν πάντοτε είναι ακέρωτα, επομένως μπορείτε άφοβα να...
Περισσότερα →
Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες
Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες
25΄ 40΄ 6 μερίδες –   Αν και η παραδοσιακή γαλλική εκδοχή του γλυκού περιέχει κεράσια, το κλαφουτί μπορεί να φτιαχτεί με όποια φρούτα μας αρέσουν. Καθώς είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, μπορεί να σερβιριστεί...
Περισσότερα →
Κερασόπιτα αφράτη
Κερασόπιτα αφράτη
20΄ 1 ώρα 1 ταψάκι 24×24 εκ.   Εκτός από κεράσια, το γλύκισμα αυτό φτιάχνεται και με φρέσκες βανίλιες ή δαμάσκηνα. Αν δεν βρούμε αντίστοιχη μαρμελάδα, χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε κόκκινη μαρμελάδα, όπως από ανάμεικτα φρούτα...
Περισσότερα →
Κερασόγλυκο φούρνου
Κερασόγλυκο φούρνου
1 ώρα 15΄-20΄ 1 φόρμα διαμ. 26 εκ.   Κέικ και τάρτα μαζί… αφράτο μυρωδικό και απόλυτα καλοκαιρινό. Το τέλειο πρωινό! Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη ½ λοβός βανίλιας 150 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη),...
Περισσότερα →
Δαμασκηνοπιτάκια με σοκολάτα
Δαμασκηνοπιτάκια με σοκολάτα
30΄ 30΄ 20 πιτάκια –   Πρωτότυπα πιτάκια με τη γλύκα του δαμάσκηνου και πικάντικες νότες από το ποτό και τα μπαχαρικά. Υλικά Εκτέλεση Για τα πιτάκια 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού (κάθε πακέτο περιέχει 10...
Περισσότερα →
Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη
Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη
1 ώρα 50΄ – 55΄ ταρτιέρα 24 εκ.   Παραδοσιακά, το Πάσχα φτιάχνουμε γαλατόπιτες. Απολαυστική και νόστιμη γαλατόπιτα σε μια μοντέρνα εκδοχή με σοκολατένια βάση. Η κρέμα, βελούδινη και γαλατένια ταιριάζει εκπληκτικά με τη σοκολάτα...
Περισσότερα →
Γαλατόπιτα με καρυδένια ζύμη
Γαλατόπιτα με καρυδένια ζύμη
40΄ 50΄ ταψί διαμ. 35 εκ. 1 ώρα   Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική...
Περισσότερα →