ΠΙΤΕΣ-ΤΑΡΤΕΣ

Ταρτάκια με τριανταφυλλένια μήλα
Ταρτάκια με τριανταφυλλένια μήλα
40´ 30´ μια ταρτιέρα διαμ. 20 εκ. ή 4-5 ταρτάκια (ανάλογα με το μέγεθος) 30´   Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα εντυπωσιακά τριανταφυλλάκια από φέτες...
Περισσότερα →
Γαλατόπιτα με σάλτσα καραμέλας
Γαλατόπιτα με σάλτσα καραμέλας
30΄ 40΄ – 45΄ (συνολικά) 6-8 μερίδες –   Γαλατόπιτα με ντελικάτο φύλλο Βηρυτού, μοσχοβολιστό βούτυρο αλλά και μια γρήγορη σάλτσα καραμέλας που θα λατρέψετε. Υλικά Εκτέλεση 100 γρ. βούτυρο λιωμένο 500 γρ. φύλλα...
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
15΄ 15΄ 24 σφολιατάκια –   Πανεύκολα σφολιατάκια που γίνονται πολύ γρήγορα. Αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια μπορείτε να βάλετε φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάτε. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα σφολιάτα...
Περισσότερα →
Τάρτα με παρφέ φουντούκι και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα
Τάρτα με παρφέ φουντούκι και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα
20΄ – 6-8 μερίδες 3-4 ώρες   Φουντούκια και σοκολάτα με αλατισμένη καραμέλα είναι ένας ονειρεμένος συνδυασμός. Αν δεν θέλετε την μπανάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο αγαπημένο σας φρούτο ή ακόμα και...
Περισσότερα →
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
20΄ Φυλλαράκια: 35΄ – 40΄ Φύλλο κρούστας: 30΄ – 35΄ 12 πιτάκια –   Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε γεύση και εμφάνιση. Εγώ σας δίνω τη συνταγή, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά είδη φύλλων....
Περισσότερα →
Κυπριακές φλαούνες
Κυπριακές φλαούνες
30΄ 25΄- 30΄ 15-16 φλαούνες 1½ ώρα   Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για να αναγγείλουν την ανάσταση του Χριστού. Ζυμώνονταν την Μεγάλη Πέμπτη...
Περισσότερα →
Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή
Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή
15´ 1 ώρα 1 ταψί 26×38 εκ. 20´   Αγαπημένη πίτα της μαμάς μου που όταν την φτιάχνει μοσχοβολάει όλο το σπίτι κανέλα. Υλικά Εκτέλεση 16 φύλλα κρούστας ή φύλλο Βηρυτού 100 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Tαρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες
Tαρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες
40΄ 20΄ 8 ταρτάκια –   Εθιστικά ταρτάκια με τραγανό φύλλο Βηρυτού, μια αέρινη μους λεμονιού που δίνει δροσερή αίσθηση αλλά και καραμελωμένες μπανάνες. Νομίζω ότι θα τα λατρέψετε!!! Υλικά Εκτέλεση Για τα ταρτάκια...
Περισσότερα →
Τάρτα κρεμ μπρουλέ
Τάρτα κρεμ μπρουλέ
 30΄ 30΄ + 25΄ 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Το φλόγιστρο είναι ένα μικρό καμινέτο χειρός, ειδικό για να καίει την επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ για να καραμελώσει. Εχει έντονη φλόγα και...
Περισσότερα →
Πάστα Φλώρα
Πάστα Φλώρα
30΄  40΄ – 45΄ 1 φόρμα διαμέτρου 24 – 26 εκ. –   Η κλασική πάστα φλώρα είναι από τις πιο αγαπημένες και διαχρονικές γλυκές γεύσεις. Παραδοσιακά, στη γέμιση βάζουν μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα...
Περισσότερα →
Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή
Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή
 30΄ 30΄ – 35΄ περίπου 16 κομμάτια –   Παραλλαγές αυτής της γλυκιάς πίτας θα βρούμε σε όλη την Ελλάδα, από την Ηπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα, γεμιστή με κρέμα, συνήθως αρωματισμένη με μπόλικο πορτοκάλι....
Περισσότερα →
Χαλβαδοπιτάκια νηστίσιμα
Χαλβαδοπιτάκια νηστίσιμα
 20΄ 30΄ Για 25 πιτάκια –   Από τις πιο εύκολες και νόστιμες νηστίσιμες γλυκές επιλογές. Τη θέλετε ακόμα πιο εύκολη; Ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ πάγκου, με το ειδικό...
Περισσότερα →
Φουντουκόπιτα με σοκολάτα
Φουντουκόπιτα με σοκολάτα
 20΄  45΄ – 50΄ για 1 ταψάκι 28 εκ. –   Μια συνταγή σκέτη αμαρτία! Για να δυναμώσετε τη γεύση του φουντουκιού, φροντίστε να τα ψήσετε για λίγο μέχρι να βγάλουν το έλαιό τους....
Περισσότερα →
Φλογέρες γλυκές με ξερά φρούτα
Φλογέρες γλυκές με ξερά φρούτα
15΄ περίπου 30΄ για 15 φλογέρες 1-2 ώρες   Αν θέλω να κάνω τις φλογέρες νηστίσιμες, αντικαθιστώ το βούτυρο με ελαιόλαδο. Γίνεται το ίδιο γευστικές και τραγανές. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο φύλλα κρούστας (κάθε...
Περισσότερα →
Ταρτάκια με κρέμα σοκοκαφέ
Ταρτάκια με κρέμα σοκοκαφέ
 30΄  25΄ για 16-20 ταρτάκια (ανάλογα το μέγεθος) –   Αγαπημένα ταρτάκια που συνήθως, τα σερβίρω σε απογευματινό καφέ ή τσάι. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη 170 γρ. βούτυρο, παγωμένο 120 γρ. ζάχαρη 1...
Περισσότερα →
Ταρτάκια με κρέμα μασκαρπόνε
Ταρτάκια με κρέμα μασκαρπόνε
 35΄ 25΄ 6-20 ταρτάκια (ανάλογα το μέγεθος) –   Όταν δεν προλαβαίνω να φτιάξω τις βάσεις για τα ταρτάκια, αγοράζω έτοιμα από το ζαχαροπλαστείο. Φτιάχνω την κρέμα και σε 10 λεπτά είναι έτοιμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Τάρτα σοκολάτας
Τάρτα σοκολάτας
20΄ 20΄-25΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τάρτα full chocolate… Το απόλυτο γλυκό γι’ αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη σοκολάτα. Υλικά Εκτέλεση Για την τάρτα 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις...
Περισσότερα →
Ταρτάκια καπουτσίνο
Ταρτάκια καπουτσίνο
30΄ 30΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Μικρές μπουκιές σοκολατένιας νοστιμιάς με πλούσια κρέμα καφέ. Τρώγονται στη στιγμή και συνοδεύουν έναν αρωματικό καπουτσίνο. Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη σοκολάτας 120 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία...
Περισσότερα →
Τάρτα σοκολάτα – καρύδα, χωρίς ψήσιμο
Τάρτα σοκολάτα – καρύδα, χωρίς ψήσιμο
 20΄ – 6 – 8 μερίδες 5 ώρες   Πολύ γρήγορη και εντυπωσιακή τάρτα που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Ο συνδυασμός σοκολάτα-καρύδα είναι εξαιρετικός. Υλικά Εκτέλεση Για την βάση 300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά, ψιλοθρυμματισμένα 100...
Περισσότερα →
Τάρτα με πορτοκάλια
Τάρτα με πορτοκάλια
 25΄ 50΄ Για 1 φόρμα διαμέτρου 28 εκ.  –   Τόσο αρωματική τάρτα δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ. Άρωμα πορτοκαλιού θα πλημμυρίσει όλο το σπίτι και σίγουρα θα ξεσηκώσει τους πάντες. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο...
Περισσότερα →
Τάρτα με ακτινίδια
Τάρτα με ακτινίδια
45΄ 1 ώρα Για 1 φόρμα 24 εκ. 2-3 ώρες   Τα ελληνικά ακτινίδια της βόρειας Ελλάδας είναι εξαιρετικής ποιότητας, ζουμερά, γλυκά και αφράτα, θαυμάσια για μαρμελάδες, φρουτοσαλάτες ή σκέτα, ως επιδόρπιο. Εδώ γεμίζουμε...
Περισσότερα →
Τάρτα Lemon pie
Τάρτα Lemon pie
50΄ 40΄  για 1 ταρτιέρα 20 εκ. ή 4 μικρές τάρτες 30΄   H κλασική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει. Τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα με έντονη γεύση λεμονιού και βελούδινη μαρέγκα. Το τέλειο κέρασμα...
Περισσότερα →
Σοκολατόπιτα για… μεγάλα παιδιά
Σοκολατόπιτα για… μεγάλα παιδιά
 20΄  30΄ 6 – 8 μερίδες  12 ώρες   Τα… μεγάλα παιδιά λατρεύουν τη σοκολάτα στην πιο… ένοχη εκδοχή της, δηλαδή με ποτό. Αν πρόκειται να σερβίρετε μικρά παιδιά, αντικαταστήστε το ποτό με χυμό πορτοκαλιού....
Περισσότερα →
Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα
20΄ 22΄-25΄ 6 – 8 μερίδες –   Αν και με πλούσια υφή, αυτή η σοκολατόπιτα δεν πρέπει να λασπώσει. Για να το πετύχουμε αυτό, μόλις την ξεφορμάρουμε την ακουμπάμε σε μια σχάρα, ώστε να...
Περισσότερα →
Ρολό φρούτων στο φούρνο
Ρολό φρούτων στο φούρνο
20΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα. Ιδανικό φύλλο...
Περισσότερα →
Ροδακινόπιτα
Ροδακινόπιτα
 30΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Αυτό η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, θα μείνει ζουμερό...
Περισσότερα →
Ραβανί καρότο
Ραβανί καρότο
 40΄  40΄  6 – 8 μερίδες –   Ένα ραβανί απίθανα νόστιμο και γλυκό, με τον πουρέ καρότου να δίνει υπέροχο χρώμα και χαρακτηριστική γεύση. Με άλλα λόγια, το κέικ καρότου αλά ελληνικά! Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Πορτοκαλόπιτα
Πορτοκαλόπιτα
 20΄  1 ώρα για ένα ταψί 38 εκ.   Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό που θα αρέσει σε όλους! Μην παραλείψετε τις ελαφρώς καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού. Θα δώσει στην πίτα σας, άλλη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 1...
Περισσότερα →
Μπουγατσίνια
Μπουγατσίνια
40΄ 20΄-25΄ 15 πιτάκια   Μικρές λαχταριστές μπουκιές με την μυρωδάτη κρέμα μπουγάτσας στο εσωτερικό και τραγανό φύλλο εξωτερικά. Ιδανικά για πρωινό, για μικρούς και μεγάλους. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο φύλλα κρούστας ή Βυρηττού...
Περισσότερα →
Μπακλαβογαλατόπιτα
Μπακλαβογαλατόπιτα
30΄ 45΄ για 1 ταψί 32 εκ. –   Δεν είναι μπακλαβάς, δεν είναι γαλατόπιτα… είναι ένας υπέροχος συνδυασμός και των δύο γλυκών μαζί. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε… Υλικά Εκτέλεση 6 φύλλα κρούστας ½...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα με χαλβά και ζύμη σοκολάτας
Μηλόπιτα με χαλβά και ζύμη σοκολάτας
 40΄  45΄- 50΄ 8-10 κομμάτια   Αξίζει η κάπως μπελαλίδικη ετοιμασία, αφού το αποτέλεσμα αποζημιώνει με το παραπάνω με την τόσο πλούσια, γεμάτη, πολύπλοκη γεύση και τους εξαιρετικούς συνδυασμούς υλικών.  Υλικά Εκτέλεση Για τη...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα ανάποδη με πετιμέζι
Μηλόπιτα ανάποδη με πετιμέζι
 30΄ 40΄ – 45΄ 1 ταψί διαμ. 28 – 30 εκ.   Η γλύκα του παχύρρευστου πετιμεζιού μεταμορφώνει αυτή την απλή μηλόπιτα με ιδιαίτερο γλύκισμα, δίνοντάς του πλούσια γεύση και καραμελωμένη εμφάνιση. Συνοδεύεται τέλεια...
Περισσότερα →
Λυχναρόταρτα Πασχαλινή
Λυχναρόταρτα Πασχαλινή
30΄ 40΄ – 45΄ Για 3 ταρτιέρες διαμ. 26 – 28 εκ. ή 1 μεγάλο ταψί 30΄   Αυτή η τάρτα είναι μια δημιουργική παραλλαγή των κρητικών καλιτσουνιών (λυχναράκια), γεμιστά με ανθότυρο, μέλι και...
Περισσότερα →
Λεμονόπιτα
Λεμονόπιτα
 30΄ 45΄ 1 ταρτιέρα διαμ. 20-22 εκ.   Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αξιοποιήσετε τα μυρωδάτα λεμόνια. Διαλέξτε ελληνικά γιατί έχουν ασύγκριτη ευωδιά και σχεδόν πάντοτε είναι ακέρωτα, επομένως μπορείτε άφοβα να...
Περισσότερα →
Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες
Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες
25΄ 40΄ 6 μερίδες –   Αν και η παραδοσιακή γαλλική εκδοχή του γλυκού περιέχει κεράσια, το κλαφουτί μπορεί να φτιαχτεί με όποια φρούτα μας αρέσουν. Καθώς είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, μπορεί να σερβιριστεί...
Περισσότερα →
Κερασόπιτα αφράτη
Κερασόπιτα αφράτη
20΄ 1 ώρα 1 ταψάκι 24×24 εκ.   Εκτός από κεράσια, το γλύκισμα αυτό φτιάχνεται και με φρέσκες βανίλιες ή δαμάσκηνα. Αν δεν βρούμε αντίστοιχη μαρμελάδα, χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε κόκκινη μαρμελάδα, όπως από ανάμεικτα φρούτα...
Περισσότερα →
Κερασόγλυκο φούρνου
Κερασόγλυκο φούρνου
1 ώρα 15΄-20΄ 1 φόρμα διαμ. 26 εκ.   Κέικ και τάρτα μαζί… αφράτο μυρωδικό και απόλυτα καλοκαιρινό. Το τέλειο πρωινό! Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη ½ λοβός βανίλιας 150 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη),...
Περισσότερα →
Δαμασκηνοπιτάκια με σοκολάτα
Δαμασκηνοπιτάκια με σοκολάτα
30΄ 30΄ 20 πιτάκια –   Πρωτότυπα πιτάκια με τη γλύκα του δαμάσκηνου και πικάντικες νότες από το ποτό και τα μπαχαρικά. Υλικά Εκτέλεση Για τα πιτάκια 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού (κάθε πακέτο περιέχει 10...
Περισσότερα →
Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη
Γαλατόπιτα με σοκολατένια ζύμη
1 ώρα 50΄ – 55΄ ταρτιέρα 24 εκ.   Παραδοσιακά, το Πάσχα φτιάχνουμε γαλατόπιτες. Απολαυστική και νόστιμη γαλατόπιτα σε μια μοντέρνα εκδοχή με σοκολατένια βάση. Η κρέμα, βελούδινη και γαλατένια ταιριάζει εκπληκτικά με τη σοκολάτα...
Περισσότερα →
Γαλατόπιτα με καρυδένια ζύμη
Γαλατόπιτα με καρυδένια ζύμη
40΄ 50΄ ταψί διαμ. 35 εκ. 1 ώρα   Ελαφρώς «πειραγμένη» γαλατόπιτα, αφού η παραδοσιακή -συνήθως- δεν έχει ζύμη. Τα καρύδια στη γέμιση δίνουν «σώμα» και φυσικά νοστιμιά. Ιδανικά, τρώγεται χλιαρή αλλά είναι εξίσου γευστική...
Περισσότερα →