ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ

Βυσσινογαλακτομπούρεκο
Βυσσινογαλακτομπούρεκο
30´ 50´ 8-10 μερίδες ταψί διαμ. 36 εκ. Αναμονή μέχρι να κρυώσει η κρέμα   Ένα γαλακτομπούρεκο σκέτο όνειρο… Αφράτη κρέμα, τραγανό φύλλο αλλά με τη γλύκα του βύσσινου. Είναι σίγουρο ότι θα κλέψει...
Περισσότερα →
Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή
Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή
 30΄ 30΄ – 35΄ περίπου 16 κομμάτια –   Παραλλαγές αυτής της γλυκιάς πίτας θα βρούμε σε όλη την Ελλάδα, από την Ηπειρο μέχρι τα Δωδεκάνησα, γεμιστή με κρέμα, συνήθως αρωματισμένη με μπόλικο πορτοκάλι....
Περισσότερα →
Ροδάκινα σε σιρόπι λεβάντας
Ροδάκινα σε σιρόπι λεβάντας
 10΄ 15΄  4 μερίδες –   Όλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής έγκειται στο συναρπαστικό άρωμα της λεβάντας, γι’ αυτό αξίζει να την αναζητήσουμε και να μην την αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό. Φρέσκια λεβάντα...
Περισσότερα →
Σουσαμομπακλαβάς
Σουσαμομπακλαβάς
30΄ 1 ώρα + 15΄ 8 – 10 μερίδες –   Συνηθίσαμε το ταπεινό σουσάμι σαν διακοσμητικό στοιχείο σε πολλά γλυκίσματα αλλά εδώ κατέχει περίοπτη θέση ως πρωταγωνιστικό υλικό στη γέμιση μπακλαβά. Είναι προτιμότερο...
Περισσότερα →
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κυδώνια
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κυδώνια
 5΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Τα κυδώνια δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα στον παραδοσιακό χαλβά. Υλικά Εκτέλεση 4 νεροπότηρα νερό 3 νεροπότηρα ζάχαρη 1 λοβός βανίλιας, χαραγμένος κατά μήκος στη μέση...
Περισσότερα →
Χαλβάς με σοκολάτα
Χαλβάς με σοκολάτα
 25΄ 1 ώρα  Για 1 μέτρια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση –   Η σιροπιαστή γεύση και η μοναδική αίσθηση του πολίτικου χαλβά στο στόμα συνδυάζονται με τη βελούδινη νοστιμιά της σοκολάτας....
Περισσότερα →
Φωλιές από κανταΐφι με μους γιαουρτιού και σιρόπι πορτοκαλιού
Φωλιές από κανταΐφι με μους γιαουρτιού και σιρόπι πορτοκαλιού
 40΄  20΄ Για 12 «φωλιές»   Μία ντελικάτη μους γιαουρτιού συνοδεύει το τραγανό φύλλο καταϊφι. Εκτός από το σιρόπι πορτοκαλιού που σας προτείνω, μπορείτε να το σερβίρετε με ένα σιρόπι φράουλας ή γλυκό βύσσινο....
Περισσότερα →
Φλογέρες γλυκές με ξερά φρούτα
Φλογέρες γλυκές με ξερά φρούτα
15΄ περίπου 30΄ για 15 φλογέρες 1-2 ώρες   Αν θέλω να κάνω τις φλογέρες νηστίσιμες, αντικαθιστώ το βούτυρο με ελαιόλαδο. Γίνεται το ίδιο γευστικές και τραγανές. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο φύλλα κρούστας (κάθε...
Περισσότερα →
Στρούντελ μπακλαβά με σοκολάτα
Στρούντελ μπακλαβά με σοκολάτα
30΄ 50΄ 8 – 10 μερίδες –   Εμφανίσιμος μπακλαβάς με τη σοκολάτα να κάνει τη διαφορά. Κάθε μπουκιά, σκέτη αμαρτία! Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ. τσαγιού ασπρισμένα αμύγδαλα 1 φλιτζ. τσαγιού ανάλατα φιστίκια Αιγίνης 1...
Περισσότερα →
Σαραγλί με χαλβά του μπακάλη
Σαραγλί με χαλβά του μπακάλη
 30΄ 40΄ Για 1 ταψί 32 εκ.   Εμπλουτίζουμε τα κλασικά σαραγλάκια με τριμμένο χαλβά που δίνει «σώμα» και νοστιμιά στη γέμιση. Εκτός από τον απλό χαλβά βανίλιας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαλβά με κακάο,...
Περισσότερα →
Σαραγλί γεμιστό με παγωτό καϊμάκι
Σαραγλί γεμιστό με παγωτό καϊμάκι
 40΄  30΄ για 30 σαραγλάκια περίπου  –   Μοντέρνο και παραδοσιακό συνυπάρχουν σ’ αυτό το απίθανο γλύκισμα. Το παραδοσιακό σαραγλί γεμιστό με παγωτό. Αν δεν σας αρέσει το καϊμάκι μπορείτε να βάλετε ότι γεύση θέλετε....
Περισσότερα →
Σάμαλι (Πόλη)
Σάμαλι (Πόλη)
 20΄  40΄ Για 1 ταψί 33×24 εκ.  2 ώρες   Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χωρίς να «πασαλείψουμε» όλη την κουζίνα....
Περισσότερα →
Ραβανί με καρύδα και σοκολάτα
Ραβανί με καρύδα και σοκολάτα
 30΄ 14΄ Για 1 ταψί 28 εκ. 1 ώρα   Παραδοσιακά, το ραβανί φτιάχνεται με βούτυρο γάλακτος που του δίνει εξαιρετικό άρωμα. Εδώ προτείνουμε μια πιο ανάλαφρη εκδοχή, εξίσου μυρωδάτη, με καρύδα και απλό...
Περισσότερα →
Ραβανί καρότο
Ραβανί καρότο
 40΄  40΄  6 – 8 μερίδες –   Ένα ραβανί απίθανα νόστιμο και γλυκό, με τον πουρέ καρότου να δίνει υπέροχο χρώμα και χαρακτηριστική γεύση. Με άλλα λόγια, το κέικ καρότου αλά ελληνικά! Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Πορτοκαλόπιτα
Πορτοκαλόπιτα
 20΄  1 ώρα για ένα ταψί 38 εκ.   Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό που θα αρέσει σε όλους! Μην παραλείψετε τις ελαφρώς καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού. Θα δώσει στην πίτα σας, άλλη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 1...
Περισσότερα →
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
20΄  40΄ 50-60 κομμάτια 30΄   Ξεροτήγανα, δηλαδή δίπλες. Μην σας τρομάζει το τηγάνισμά τους, με το μαστόρικο δίπλωμά τους μέσα στο λάδι. Λίγη εξάσκηση θέλει ώστε να γίνει με ταχύτητα, για να τυλιχτούν...
Περισσότερα →
Μπαμπάδες με ρούμι και φιστίκια
Μπαμπάδες με ρούμι και φιστίκια
15΄ 30΄ 4 μερίδες  45΄   Κλασικό, γαλλικό γλυκό, ιδιαίτερα μυρωδάτο και σιροπιαστό που φτιάχνεται με πάρα πολλές παραλλαγές. Εδώ, δίνουν την κλασική εκδοχή. Υλικά Εκτέλεση Για τους μπαμπάδες 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο...
Περισσότερα →
Μπακλαβάς παραδοσιακός
Μπακλαβάς παραδοσιακός
 30΄  2 ώρες για 1 ταψί 36 εκ. –   Ο δικός μας παραδοσιακός μπακλαβάς, γίνεται με ελαιόλαδο, αλλά αν θέλουμε ένα πιο μυρωδάτο γλυκό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με βούτυρο φρέσκο. Σαφώς πιο...
Περισσότερα →
Μελαχρινή νηστίσιμη
Μελαχρινή νηστίσιμη
15΄ 1 ώρα  Για 1 ταψί διαμ. 28 – 30 εκ.   Όταν φτιάχνω γλυκίσματα σιροπιαστά που έχουν υφή κέικ τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα σιροπιάζω με χλιαρό σιρόπι. Ετσι, απορροφούν καλύτερα...
Περισσότερα →
Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό
Κέικ σοκολάτας σιροπιαστό
40΄ 50΄ 6 – 8 μερίδες –   Το τυρί κρέμα θα κρατήσει το κέικ υδαρό, γι’ αυτό, αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το σιροπιάσετε. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα 2 κουτ....
Περισσότερα →
Κέικ καρύδας σιροπιαστό
Κέικ καρύδας σιροπιαστό
20΄ 50΄ 8-10 μερίδες –   Ένα κέικ σκέτη απόλαυση. Ζουμερό, αρωματικό, τέλειο. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το σιροπιάσετε για να μη λασπώσει.  Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη, μαλακωμένο ½...
Περισσότερα →
Καρυδοφλογέρες σιροπιαστές
Καρυδοφλογέρες σιροπιαστές
40΄ 30΄ – 40΄ περίπου 20 φλογέρες –   Εκπληκτικά εύκολες, απίθανα σιροπιαστές και τραγανές, φτιάχνονται στη στιγμή και θα εξαφανιστούν το ίδιο γρήγορα! Αντί για καρύδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιστίκια Αιγίνης. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Καρυδόπιτα με σοκολάτα και ΜΕΤΑΧΑ
Καρυδόπιτα με σοκολάτα και ΜΕΤΑΧΑ
20΄ 1 ώρα 8-10 μερίδες –   Καρυδόπιτα σοκολατένια… Ένα γλυκό, σκέτη κόλαση. Κόψτε την καρυδόπιτα σε μικρές μπουκίτσες και σερβίρετέ την σε πιατέλα. Αποκλείεται να αρκεστούν σε ένα μόνο κομμάτι. Υλικά Εκτέλεση Για την...
Περισσότερα →
Καρυδόπιτα αφράτη
Καρυδόπιτα αφράτη
20΄ 1 ώρα 1 ταψί διαμέτρου 36 εκ. –   Αυτή η καρυδόπιτα γίνεται αφράτη και φουσκωτή γιατί στο μείγμα της περιέχει μαρέγκα που της δίνει όγκο. Για να μην λασπώσει όταν τη σιροπιάσουμε,...
Περισσότερα →
Κανταΐφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου
Κανταΐφι με κρέμα γαλακτομπούρεκου
30΄ 40΄ ταψί 32 εκ. –   Ένα κανταΐφι που θυμίζει γαλακτομπούρεκο… Νόστιμο, αφράτο, βουτυράτο… Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε… Υλικά Εκτέλεση Για το κανταΐφι 500 γρ. φύλλο για κανταΐφι 250 γρ. βούτυρο, λιωμένο...
Περισσότερα →
Κανταΐφι με κρέμα
Κανταΐφι με κρέμα
45΄ 15΄ ταψί 20 εκ. 1 ώρα   Εκμέκ κανταΐφι, μεγαλειώδες, λαχταριστό, γλύκισμα για ιδιαίτερες περιστάσεις. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό τσέρκι που θα αγοράσετε από καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας ή έστω ένα μικρό...
Περισσότερα →
Κανταΐφι παραδοσιακό
Κανταΐφι παραδοσιακό
30΄ 1 ώρα 15 κομμάτια –   Ένα από τα πιο ωραία, παραδοσιακά γλυκά της χώρας μας. Οι συνταγές ανά την Ελλάδα ποικίλουν. Αλλού χρησιμοποιούν καρύδι, αλλού φυστίκια… Η συνταγή που ακολουθεί περιέχει και τα...
Περισσότερα →
Δίπλες στο πι και φι
Δίπλες στο πι και φι
20΄ 1 ώρα 2 ταψιά   Απίστευτα εύκολες, όχι βέβαια με την πυκνή νοστιμιά της κλασικής δίπλας, αλλά με μια φίνα γεύση και ντελικάτη υφή. Αυτές οι δίπλες φτιάχνονται ακόμα και από ένα παιδί...
Περισσότερα →
Δίπλες
Δίπλες
30΄ 30΄ 60 δίπλες 1 ώρα   Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται κυρίως τα Χριστούγεννα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας μοιράζεται σε γάμους, βαφτίσια και χαρές. Υλικά Εκτέλεση 5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 1...
Περισσότερα →
Γιαουρτόπιτα με άρωμα από ρόφημα με μέλι, πορτοκάλι και κρόκο Κοζάνης
Γιαουρτόπιτα με άρωμα από ρόφημα με μέλι, πορτοκάλι και κρόκο Κοζάνης
30΄ 45΄ – 50΄ ταψί διαμ. 30 εκ. –   Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο εκπληκτικό θα γίνει το γλυκό αυτό αν, αντί για απλό γιαούρτι, χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με κομματάκια φρούτων, όπως ανανά, κεράσι, φράουλα...
Περισσότερα →
Γαλακτομπούρεκο
Γαλακτομπούρεκο
40΄ 1 ώρα ταψί 22×28 εκ. –   Για να μείνουν τα φύλλα τραγανά, σιροπιάζουμε το καυτό γαλακτομπούρεκο με το κρύο σιρόπι. Υλικά Εκτέλεση Για την κρέμα 1 λίτρο φρέσκο γάλα 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλό...
Περισσότερα →
Γαλακτομπουρεκάκια
Γαλακτομπουρεκάκια
45΄ 25΄ 12 μερίδες –   Σας αρέσουν οι πειραματισμοί; Τότε αυτά τα γαλακτομπουρεκάκια είναι ό,τι πρέπει, αφού διατηρούν στο ακέραιο την εκπληκτική του γεύση αλλά κερδίζουν και σε εμφάνιση. Υλικά Εκτέλεση Για τα φύλλα...
Περισσότερα →
Αμυγδαλωτά σε φύλλο κρούστας
Αμυγδαλωτά σε φύλλο κρούστας
30΄ 20΄ – 25΄ 34-36 κομμάτια –   Τέλειο κέρασμα με τη λεπτή γεύση του αμυγδάλου και το απίθανο άρωμα της μαστίχας. Θα ξετρελάνει όσους τα δοκιμάσουν!!! Υλικά Εκτέλεση 300 γρ. αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, καβουρδισμένη στο...
Περισσότερα →