destination taste!

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ CRANBERRIES
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ CRANBERRIES
Το μυστικό για τους πιο αφράτους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη. Πριν τους «ζαχαρώσετε» θα πρέπει να έχουν κρυώσει εντελώς. Αν είναι χλιαροί, η ζάχαρη θα «νοτίσει» από τους ελάχιστους ατμούς και θα χάσει την ωραία, αφράτη όψη της.
Περισσότερα →
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΦΛΑΟΥΝΕΣ
Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για να αναγγείλουν την ανάσταση του Χριστού.
Περισσότερα →
Η Φανουρόπιτα της Ντίνας
Η Φανουρόπιτα της Ντίνας
10΄ 45΄-50΄ 8-10 κομμάτια –   Αγαπημένη πίτα που την φτιάχνω κάθε φορά στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Αν δεν σας αρέσει το σουσάμι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζάχαρη άχνη. Δεν θα χάσει...
Περισσότερα →
ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
ΜΙΛΦΕΪΓ ΚΛΑΣΣΙΚΟ
Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του προσαρμόζουμε οδοντωτό ρύγχος, ώστε η κρέμα να βγεί σαν ροζέτα.
Περισσότερα →
ΣΟΥΣΑΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
ΣΟΥΣΑΜΟΜΠΑΚΛΑΒΑΣ
Συνηθίσαμε το ταπεινό σουσάμι σαν διακοσμητικό στοιχείο σε πολλά γλυκίσματα αλλά εδώ κατέχει περίοπτη θέση ως πρωταγωνιστικό υλικό στη γέμιση μπακλαβά.
Περισσότερα →
Τσουρέκι Πασχαλινό, αρωματικό
Τσουρέκι Πασχαλινό, αρωματικό
 30΄ 45΄ Για 1 τσουρέκι συνολικά 3 ώρες   Αυτό το αφράτο τσουρέκι γίνεται εξαιρετικά αρωματικό με το μαχλέπι και τη μαστίχα. Για να φουσκώσει καλά η ζύμη την αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος...
Περισσότερα →
Τσουρέκια Πασχαλινά
Τσουρέκια Πασχαλινά
30΄ 50΄- 60΄ (ανάλογα με το μέγεθός τους) 2 μέτρια τσουρέκια περίπου 2½ ώρες   Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται. Μπορείτε όμως να ετοιμάσετε και μικρότερα, ατομικά τσουρεκάκια, για το κολατσιό των παιδιών στο...
Περισσότερα →
ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ
ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΛΗ
Εμπλουτίζουμε τα κλασικά σαραγλάκια με τριμμένο χαλβά που δίνει «σώμα» και νοστιμιά στη γέμιση. Εκτός από τον απλό χαλβά βανίλιας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαλβά με κακάο, μέλι ή φιστίκι.
Περισσότερα →
ΣΑΜΑΛΙ
ΣΑΜΑΛΙ
Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χωρίς να «πασαλείψουμε» όλη την κουζίνα.
Περισσότερα →
ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΡΟΤΟ
ΡΑΒΑΝΙ ΚΑΡΟΤΟ
Ένα ραβανί απίθανα νόστιμο και γλυκό, με τον πουρέ καρότου να δίνει υπέροχο χρώμα και χαρακτηριστική γεύση. Με άλλα λόγια, το κέικ καρότου αλά ελληνικά!
Περισσότερα →
Παστοκύδωνο στο φούρνο
Παστοκύδωνο στο φούρνο
1 ώρα + 30΄ 30΄ Για 1 ταψί 30×35 εκ. –   Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Γεύση που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει πάλι παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς....
Περισσότερα →
Παστέλι σπιτικό
Παστέλι σπιτικό
 5΄ 15΄ 20-25 παστέλια –   Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και τα παιδιά σας θα τα...
Περισσότερα →
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
20΄  40΄ 50-60 κομμάτια 30΄   Ξεροτήγανα, δηλαδή δίπλες. Μην σας τρομάζει το τηγάνισμά τους, με το μαστόρικο δίπλωμά τους μέσα στο λάδι. Λίγη εξάσκηση θέλει ώστε να γίνει με ταχύτητα, για να τυλιχτούν...
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΜΠΑΚΛΑΒΟΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
Δεν είναι μπακλαβάς, δεν είναι γαλατόπιτα… είναι ένας υπέροχος συνδυασμός και των δύο γλυκών μαζί. Δοκιμάστε το και θα ξετρελαθείτε…
Περισσότερα →
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ
ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ
Ο δικός μας παραδοσιακός μπακλαβάς, γίνεται με ελαιόλαδο, αλλά αν θέλουμε ένα πιο μυρωδάτο γλυκό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με βούτυρο φρέσκο.
Περισσότερα →
ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Όταν φτιάχνω γλυκίσματα σιροπιαστά που έχουν υφή κέικ τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα σιροπιάζω με χλιαρό σιρόπι. Ετσι, απορροφούν καλύτερα το σιρόπι και δεν λασπώνουν.
Περισσότερα →
Κρητικά «σταφιδωτά»
Κρητικά «σταφιδωτά»
30΄ 30΄ 40-45 κομμάτια   Αυτά τα γεμιστά γλυκά πιτάκια απαντώνται σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στη νότια όπου καλλιεργείται πολύ η σταφίδα. Είναι ένα εξαιρετικό νηστίσιμο γλυκό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους, νόστιμο...
Περισσότερα →
Καριόκες (Ξάνθη)
Καριόκες (Ξάνθη)
1 ώρα 20-25 κομμάτια 12 ώρες + 5-6 ώρες   Στη Ξάνθη είδα να φτιάχνουν τις καριόκες με μια ιδιαίτερα πυκνή, συμπαγή και νόστιμη ψίχα. Το μυστικό τους είναι η βανίλια «υποβρύχιο» και μου...
Περισσότερα →