15´ 1 ώρα 1 ταψί 26×38 εκ. 20´ Αγαπημένη πίτα της μαμάς μου που όταν την φτιάχνει μοσχοβολάει όλο το σπίτι κανέλα. Υλικά Εκτέλεση 16 φύλλα κρούστας ή φύλλο Βηρυτού 100 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
10΄ 45΄-50΄ 8-10 κομμάτια – Αγαπημένη πίτα που την φτιάχνω κάθε φορά στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Αν δεν σας αρέσει το σουσάμι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζάχαρη άχνη. Δεν θα χάσει...
Περισσότερα →
30΄ 15΄ – 20΄ 30 κομμάτια – Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο είναι να σκεπάσουμε το ταψί (ή τη λαμαρίνα) που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο...
Περισσότερα →
30΄ 1 ώρα + 15΄ 8 – 10 μερίδες – Συνηθίσαμε το ταπεινό σουσάμι σαν διακοσμητικό στοιχείο σε πολλά γλυκίσματα αλλά εδώ κατέχει περίοπτη θέση ως πρωταγωνιστικό υλικό στη γέμιση μπακλαβά. Είναι προτιμότερο...
Περισσότερα →
5΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες – Τα κυδώνια δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα στον παραδοσιακό χαλβά. Υλικά Εκτέλεση 4 νεροπότηρα νερό 3 νεροπότηρα ζάχαρη 1 λοβός βανίλιας, χαραγμένος κατά μήκος στη μέση...
Περισσότερα →
5΄ 30΄ 6-8 μερίδες – Ένας παραδοσιακός χαλβάς με συνοδευτικό μια σάλτσα με τη δυνατή γεύση από το ταχίνι. Υλικά Εκτέλεση Για το χαλβά 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό ¾...
Περισσότερα →
5΄ 40΄ 6-8 μερίδες – Από τα γλυκά που συνήθως μας ζητούν και σε «πακέτο». Γι’ αυτό πάντα ετοιμάζουμε και σε μπολάκια με μπόλικη κανέλα. Πάντα με ελληνικό ελαιόλαδο και κάποιες φορές με...
Περισσότερα →
5΄ 40΄ 6-8 μερίδες – Νηστίσιμος, εξαιρετικά μυρωδάτος, κλασικός! Ο χαλβάς δεν λείπει από τη νηστεία της Σαρακοστής και όχι μόνο. Αν θέλουμε, αντικαθιστούμε τα κουκουνάρια με ασπρισμένα αμύγδαλα ή καρύδια ή τα...
Περισσότερα →
25΄ 1 ώρα Για 1 μέτρια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση – Η σιροπιαστή γεύση και η μοναδική αίσθηση του πολίτικου χαλβά στο στόμα συνδυάζονται με τη βελούδινη νοστιμιά της σοκολάτας....
Περισσότερα →
20΄ 30΄ Για 25 πιτάκια – Από τις πιο εύκολες και νόστιμες νηστίσιμες γλυκές επιλογές. Τη θέλετε ακόμα πιο εύκολη; Ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ πάγκου, με το ειδικό...
Περισσότερα →
30΄ 40΄ Για 1 ταψί 32 εκ. Εμπλουτίζουμε τα κλασικά σαραγλάκια με τριμμένο χαλβά που δίνει «σώμα» και νοστιμιά στη γέμιση. Εκτός από τον απλό χαλβά βανίλιας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαλβά με κακάο,...
Περισσότερα →
20΄ 40΄ Για 1 ταψί 33×24 εκ. 2 ώρες Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χωρίς να «πασαλείψουμε» όλη την κουζίνα....
Περισσότερα →
15΄ – 6 – 8 μερίδες – Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά. Διατηρείται για καιρό εκτός ψυγείου αλλά, για καλύτερη συντήρηση, τη βάζετε...
Περισσότερα →
15΄ – 6 – 8 μερίδες 5-6 ώρες Ίσως και να είναι το απόλυτο επιδόρπιο του καλοκαιριού. Τις ζεστές μέρες που θέλω να δροσίσω και να ευχαριστήσω τους φίλους μου τους ετοιμάζω αυτή την...
Περισσότερα →
1 ώρα + 30΄ 30΄ Για 1 ταψί 30×35 εκ. – Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Γεύση που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει πάλι παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς....
Περισσότερα →
5΄ 15΄ 20-25 παστέλια – Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και τα παιδιά σας θα τα...
Περισσότερα →
30΄ 45΄ 18 κομμάτια – Χρωστάνε το όνομά τους στον λεπτό πλάστη για πίτες (βέργα) στον οποίο τυλίγουμε σφικτά τα φύλλα για να σουρώσουν και να γίνουν σαν μικρά σαραγλάκια. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
30΄ 2 ώρες για 1 ταψί 36 εκ. – Ο δικός μας παραδοσιακός μπακλαβάς, γίνεται με ελαιόλαδο, αλλά αν θέλουμε ένα πιο μυρωδάτο γλυκό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με βούτυρο φρέσκο. Σαφώς πιο...
Περισσότερα →
20΄ 40΄ 40 κομμάτια – Παραδοσιακά, τραγανά, μυρωδάτα από το μούστο και τα μπαχαρικά, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ ή το χυμό. Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μούστος 250 ml καλής ποιότητας...
Περισσότερα →
5΄ 20΄ 6 μερίδες – Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με...
Περισσότερα →
5΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες – Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, με την ασύγκριτη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση και γλύκα του πετιμεζιού. Ιδιαίτερα νόστιμη και ασυνήθιστη, σερβίρεται και σαν κρεμώδες γλύκισμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
5΄ 20΄ 6 μερίδες – Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, απλώς στύβοντας ώριμα σταφύλια με τη μέθοδο...
Περισσότερα →
15΄ 1 ώρα Για 1 ταψί διαμ. 28 – 30 εκ. Όταν φτιάχνω γλυκίσματα σιροπιαστά που έχουν υφή κέικ τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα σιροπιάζω με χλιαρό σιρόπι. Ετσι, απορροφούν καλύτερα...
Περισσότερα →
30΄ 30΄ 40-45 κομμάτια Αυτά τα γεμιστά γλυκά πιτάκια απαντώνται σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στη νότια όπου καλλιεργείται πολύ η σταφίδα. Είναι ένα εξαιρετικό νηστίσιμο γλυκό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους, νόστιμο...
Περισσότερα →
30΄ 20΄ 40-50 κομμάτια Αφράτα κουλουράκια με ταχίνι και μπαχαρικά που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει. Υλικά Εκτέλεση 950 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ. ταχίνι 400 γρ. φυσικό χυμό...
Περισσότερα →
20΄ 45΄ 8-10 μερίδες – Για καλύτερο αποτέλεσμα και λεπτή, φίνα γεύση στο κέικ προτιμήστε ένα καλό και κατά προτίμηση βιολογικό σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.ά.). Διαφορετικά, η καταλληλότερη επιλογή είναι ένα ελαφρύ ελαιόλαδο, όχι...
Περισσότερα →
30΄ 1 ώρα 8-10 μερίδες ταψί διαμέτρου 30 εκ. – Προτείνουμε να μην αντικαταστήσετε το πετιμέζι με μέλι ή άλλη γλυκαντική ουσία, καθώς η ιδιαίτερη, ελαφρώς καπνιστή και πυκνή γεύση του δεν έχει ταίρι, ιδιαίτερα...
Περισσότερα →
Κοινοποιήστε:
- Κλικ για να το μοιραστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Πατήστε για κοινοποίηση στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για να το μοιραστείτε στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για εκτύπωση(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για αποστολή μέσω email(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)
- Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)