ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή
Κολοκυθόπιτα γλυκιά στριφτή
15´ 1 ώρα 1 ταψί 26×38 εκ. 20´   Αγαπημένη πίτα της μαμάς μου που όταν την φτιάχνει μοσχοβολάει όλο το σπίτι κανέλα. Υλικά Εκτέλεση 16 φύλλα κρούστας ή φύλλο Βηρυτού 100 ml ελαιόλαδο...
Περισσότερα →
Η Φανουρόπιτα της Ντίνας
Η Φανουρόπιτα της Ντίνας
10΄ 45΄-50΄ 8-10 κομμάτια –   Αγαπημένη πίτα που την φτιάχνω κάθε φορά στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Αν δεν σας αρέσει το σουσάμι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζάχαρη άχνη. Δεν θα χάσει...
Περισσότερα →
Μουστοκούλουρα μαλακά
Μουστοκούλουρα μαλακά
30΄ 15΄ – 20΄ 30 κομμάτια –   Το μυστικό για μαλακά μουστοκούλουρα είναι να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο είναι να σκεπάσουμε το ταψί (ή τη λαμαρίνα) που θα τα ψήσουμε με ένα άλλο...
Περισσότερα →
Σουσαμομπακλαβάς
Σουσαμομπακλαβάς
30΄ 1 ώρα + 15΄ 8 – 10 μερίδες –   Συνηθίσαμε το ταπεινό σουσάμι σαν διακοσμητικό στοιχείο σε πολλά γλυκίσματα αλλά εδώ κατέχει περίοπτη θέση ως πρωταγωνιστικό υλικό στη γέμιση μπακλαβά. Είναι προτιμότερο...
Περισσότερα →
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κυδώνια
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με κυδώνια
 5΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Τα κυδώνια δίνουν μοναδική γεύση και άρωμα στον παραδοσιακό χαλβά. Υλικά Εκτέλεση 4 νεροπότηρα νερό 3 νεροπότηρα ζάχαρη 1 λοβός βανίλιας, χαραγμένος κατά μήκος στη μέση...
Περισσότερα →
Χαλβάς με σοκολάτα
Χαλβάς με σοκολάτα
 25΄ 1 ώρα  Για 1 μέτρια φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση –   Η σιροπιαστή γεύση και η μοναδική αίσθηση του πολίτικου χαλβά στο στόμα συνδυάζονται με τη βελούδινη νοστιμιά της σοκολάτας....
Περισσότερα →
Χαλβαδοπιτάκια νηστίσιμα
Χαλβαδοπιτάκια νηστίσιμα
 20΄ 30΄ Για 25 πιτάκια –   Από τις πιο εύκολες και νόστιμες νηστίσιμες γλυκές επιλογές. Τη θέλετε ακόμα πιο εύκολη; Ζυμώστε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ πάγκου, με το ειδικό...
Περισσότερα →
Σαραγλί με χαλβά του μπακάλη
Σαραγλί με χαλβά του μπακάλη
 30΄ 40΄ Για 1 ταψί 32 εκ.   Εμπλουτίζουμε τα κλασικά σαραγλάκια με τριμμένο χαλβά που δίνει «σώμα» και νοστιμιά στη γέμιση. Εκτός από τον απλό χαλβά βανίλιας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χαλβά με κακάο,...
Περισσότερα →
Σάμαλι (Πόλη)
Σάμαλι (Πόλη)
 20΄  40΄ Για 1 ταψί 33×24 εκ.  2 ώρες   Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο στην παρασκευή του και χωρίς να «πασαλείψουμε» όλη την κουζίνα....
Περισσότερα →
Ρολό με σύκα
Ρολό με σύκα
15΄ – 6 – 8 μερίδες –   Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά. Διατηρείται για καιρό εκτός ψυγείου αλλά, για καλύτερη συντήρηση, τη βάζετε...
Περισσότερα →
Παστοκύδωνο στο φούρνο
Παστοκύδωνο στο φούρνο
1 ώρα + 30΄ 30΄ Για 1 ταψί 30×35 εκ. –   Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Γεύση που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει πάλι παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς....
Περισσότερα →
Παστέλι σπιτικό
Παστέλι σπιτικό
 5΄ 15΄ 20-25 παστέλια –   Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και τα παιδιά σας θα τα...
Περισσότερα →
Μπακλαβάς παραδοσιακός
Μπακλαβάς παραδοσιακός
 30΄  2 ώρες για 1 ταψί 36 εκ. –   Ο δικός μας παραδοσιακός μπακλαβάς, γίνεται με ελαιόλαδο, αλλά αν θέλουμε ένα πιο μυρωδάτο γλυκό, μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ελαιόλαδο με βούτυρο φρέσκο. Σαφώς πιο...
Περισσότερα →
Μουστοκούλουρα τραγανά
Μουστοκούλουρα τραγανά
20΄  40΄ 40 κομμάτια –   Παραδοσιακά, τραγανά, μυρωδάτα από το μούστο και τα μπαχαρικά, είναι το καλύτερο συνοδευτικό για τον καφέ ή το χυμό.  Υλικά Εκτέλεση 500 γρ. μούστος 250 ml καλής ποιότητας...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
 5΄  20΄ 6 μερίδες  –   Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με πετιμέζι
Μουσταλευριά με πετιμέζι
 5΄  20΄  4 – 6 μερίδες –   Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, με την ασύγκριτη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση και γλύκα του πετιμεζιού. Ιδιαίτερα νόστιμη και ασυνήθιστη, σερβίρεται και σαν κρεμώδες γλύκισμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά
Μουσταλευριά
 5΄  20΄  6 μερίδες –   Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, απλώς στύβοντας ώριμα σταφύλια με τη μέθοδο...
Περισσότερα →
Μελαχρινή νηστίσιμη
Μελαχρινή νηστίσιμη
15΄ 1 ώρα  Για 1 ταψί διαμ. 28 – 30 εκ.   Όταν φτιάχνω γλυκίσματα σιροπιαστά που έχουν υφή κέικ τα αφήνω να κρυώσουν καλά και τα σιροπιάζω με χλιαρό σιρόπι. Ετσι, απορροφούν καλύτερα...
Περισσότερα →
Κρητικά «σταφιδωτά»
Κρητικά «σταφιδωτά»
30΄ 30΄ 40-45 κομμάτια   Αυτά τα γεμιστά γλυκά πιτάκια απαντώνται σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στη νότια όπου καλλιεργείται πολύ η σταφίδα. Είναι ένα εξαιρετικό νηστίσιμο γλυκό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους, νόστιμο...
Περισσότερα →
Κουλουράκια με ταχίνι
Κουλουράκια με ταχίνι
30΄ 20΄ 40-50 κομμάτια   Αφράτα κουλουράκια με ταχίνι και μπαχαρικά που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει. Υλικά Εκτέλεση 950 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 200 γρ. ταχίνι 400 γρ. φυσικό χυμό...
Περισσότερα →
Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο
Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο
20΄ 45΄ 8-10 μερίδες –   Για καλύτερο αποτέλεσμα και λεπτή, φίνα γεύση στο κέικ προτιμήστε ένα καλό και κατά προτίμηση βιολογικό σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο κ.ά.). Διαφορετικά, η καταλληλότερη επιλογή είναι ένα ελαφρύ ελαιόλαδο, όχι...
Περισσότερα →