ΜΟΥΣ-ΚΡΕΜΕΣ

Πανακότα με πετιμέζι σύκου
Πανακότα με πετιμέζι σύκου
Πανακότα: 10´ Πετιμέζι: 30´ Πανακότα: 10´ περίπου Πετιμέζι: 5½ ώρες περίπου (συνολικά) Πανακότα: 6-8 μερίδες Πετιμέζι: 800-1.000 γρ. περίπου Πανακότα: 3½ ώρες Πετιμέζι: 12 ώρες ή όλο το βράδυ   Κλασσική ιταλική πανακότα που την διαφοροποιεί...
Περισσότερα →
Μπουγάτσα διαφορετική με άνθος αραβοσίτου και μαρμελάδα ροδάκινο
Μπουγάτσα διαφορετική με άνθος αραβοσίτου και μαρμελάδα ροδάκινο
15´ 20´ 6-8 μερίδες –   Μια απίστευτη μπουγάτσα με τραγανή κρούστα και αφράτη κρέμα. Γίνεται πολύ γρήγορα και θα αρέσει σε όλους. Αν δεν σας αρέσει η μαρμελάδα ροδάκινο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια...
Περισσότερα →
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
20΄ 15΄ 4 μερίδες 3-4 ώρες   Διάσημη κρέμα της Καταλονίας που μοιάζει αρκετά με την crème brûlée εφόσον καραμελώνεις την επιφάνεια με ζάχαρη. Δοκιμάστε την στην δροσερή εκδοχή της, χωρίς ζάχαρη αλλά με...
Περισσότερα →
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
Σαρλότ φράουλα με κόκκινα φρούτα
1 ώρα – 6-8 μερίδες 5 – 6 ώρες   Ομολογουμένως «φασαριόζικο» γλύκισμα, που απαιτεί καλό χρονικό προγραμματισμό καθώς χρειάζεται αρκετές ώρες αναμονής στο ψυγείο για να σφίξει. Μπορούμε κάλλιστα να το ετοιμάσουμε από...
Περισσότερα →
Cheesecake ανοιξιάτικο με μύρτιλα
Cheesecake ανοιξιάτικο με μύρτιλα
20´ – 6-8 μερίδες 4 ώρες   Ανοιξιάτικο και εντυπωσιακό cheesecake για να καταπλήξετε με την γεύση αλλά και την εμφάνιση. Αν δεν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας το χρώμα με το σιρόπι μύρτιλων...
Περισσότερα →
Tαρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες
Tαρτάκια από φύλλο Βηρυτού με μους λεμονιού και καραμελωμένες μπανάνες
40΄ 20΄ 8 ταρτάκια –   Εθιστικά ταρτάκια με τραγανό φύλλο Βηρυτού, μια αέρινη μους λεμονιού που δίνει δροσερή αίσθηση αλλά και καραμελωμένες μπανάνες. Νομίζω ότι θα τα λατρέψετε!!! Υλικά Εκτέλεση Για τα ταρτάκια...
Περισσότερα →
Τάρτα κρεμ μπρουλέ
Τάρτα κρεμ μπρουλέ
 30΄ 30΄ + 25΄ 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Το φλόγιστρο είναι ένα μικρό καμινέτο χειρός, ειδικό για να καίει την επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ για να καραμελώσει. Εχει έντονη φλόγα και...
Περισσότερα →
Πανακότα με κεράσια
Πανακότα με κεράσια
40΄ – 4 μερίδες 6 ώρες   Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φράουλες, χρησιμοποιώντας αντίστοιχο...
Περισσότερα →
Μους ροδάκινου
Μους ροδάκινου
45΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Το μασκαρπόνε είναι από τα πιο πλούσια κρεμώδη τυριά, με ήπια γεύση. Δίνει στα γλυκίσματα ιδιαίτερα συμπαγές και απολαυστικό «σώμα», χωρίς να καλύπτει τη γεύση...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ κλασικό
Μιλφέιγ κλασικό
25΄  30΄ 4 ατομικά μιλφέιγ –   Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του προσαρμόζουμε οδοντωτό ρύγχος, ώστε η κρέμα να βγεί σαν ροζέτα....
Περισσότερα →
Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες
Χαλβάς σεμιφρέντο με φράουλες
10΄ 20΄ 6 μερίδες 5-6 ώρες   Ένας ελαφρύς διαφορετικός χαλβάς, δροσερός και φρουτένιος! Ιδανική πρόταση για επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα ή δείπνο. Εύκολη και οικονομική λύση για ένα γλυκάκι που θα...
Περισσότερα →
Τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου
Τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου
40΄ – 6 – 8 μερίδες 6 ώρες   Αντί για βερίκοκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο φρούτο θέλετε, όπως κεράσι, μπανάνα, πεπόνι, φράουλα, ροδάκινο επιλέγοντας βέβαια και το αντίστοιχο φρουί ζελέ. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Τιραμισού με φράουλες
Τιραμισού με φράουλες
 15΄  – 6 – 8 μερίδες 2 ώρες   Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για πιο δυνατό άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε στο σιρόπι της φράουλας,...
Περισσότερα →
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
 30΄  – 4 – 6 μερίδες 3-4 ώρες   Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ...
Περισσότερα →
Σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με δεντρολίβανο
Σοκολατορυζόγαλο με μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με δεντρολίβανο
 5΄ 30΄ 4 μερίδες –   Συνταγή μου από το βιβλίο συνταγών με βιολογικά προϊόντα που εκδόθηκε για την εκδήλωση Biogala στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια από το δίκτυο βιολογικών προϊόντων. Υλικά Εκτέλεση 1 φλιτζ. τσαγιού...
Περισσότερα →
Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
Παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας
 15΄  – 4 μερίδες 1 ώρα   Αν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε ένα μόνοι μας: παίρνουμε ένα μέτριου μεγέθους νάιλον σακουλάκι τροφίμων και με ένα ψαλίδι κόβουμε τη μία γωνία της...
Περισσότερα →
Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια, πανεύκολες
Πάβλοβες ατομικές σε ποτήρια, πανεύκολες
 15΄ – 6 μερίδες –   Ξεχάστε τα πολύπλοκα επιδόρπια με τις χρονοβόρες ετοιμασίες! Φτιάξτε αυτές τις πανεύκολες ατομικές πάβλοβες-αστραπή και εντυπωσιάστε με το πρωτότυπο σερβίρισμα σε ποτηράκια. Υλικά Εκτέλεση 250 ml κρέμα γάλακτος 35%...
Περισσότερα →
Ναπολεόν με δισκάκια καραμέλας, κρέμα και σάλτσα ροδάκινου
Ναπολεόν με δισκάκια καραμέλας, κρέμα και σάλτσα ροδάκινου
 15΄ 10΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Παραδοσιακό βιεννέζικο γλυκό με στρώσεις φύλλων και κρέμα ζαχαροπλαστικής. Αυτή είναι μια πιο μοντέρνα και δροσερή εκδοχή με γιαούρτι, δίσκους καραμέλας αντί για φύλλο και ροδάκινα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Μπουγατσίνια
Μπουγατσίνια
40΄ 20΄-25΄ 15 πιτάκια   Μικρές λαχταριστές μπουκιές με την μυρωδάτη κρέμα μπουγάτσας στο εσωτερικό και τραγανό φύλλο εξωτερικά. Ιδανικά για πρωινό, για μικρούς και μεγάλους. Υλικά Εκτέλεση 1 πακέτο φύλλα κρούστας ή Βυρηττού...
Περισσότερα →
Μπουγάτσα με ρόδι
Μπουγάτσα με ρόδι
15΄ 50΄ συνολικά Για ένα ταψί 30×20 εκ.   Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο ρόδινο χρώμα και απαλό άρωμα ροδιού. Υλικά Εκτέλεση Για την...
Περισσότερα →
Μπλακ φόρεστ καλοκαιρινό με σορμπέ
Μπλακ φόρεστ καλοκαιρινό με σορμπέ
 30΄  – 4 μερίδες  1 – 2 ώρες   Μια καλή ιδέα -αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού- είναι να μουσκέψουμε τα μπισκότα σε αδιάλυτη, παχύρρευστη βυσσινάδα. Αν μάλιστα είναι σπιτική,...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
 5΄  20΄ 6 μερίδες  –   Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα ή καρύδια, αλλά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με πετιμέζι
Μουσταλευριά με πετιμέζι
 5΄  20΄  4 – 6 μερίδες –   Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, με την ασύγκριτη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση και γλύκα του πετιμεζιού. Ιδιαίτερα νόστιμη και ασυνήθιστη, σερβίρεται και σαν κρεμώδες γλύκισμα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά
Μουσταλευριά
 5΄  20΄  6 μερίδες –   Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, απλώς στύβοντας ώριμα σταφύλια με τη μέθοδο...
Περισσότερα →
Μους φράουλας με άρωμα μαστίχας
Μους φράουλας με άρωμα μαστίχας
 20΄  – 4 μερίδες 3 ώρες   Συνδυάζουμε δύο έντονες ευωδιές, της φράουλας και της μαστίχας, σε μια μους ιδιαίτερα ανάλαφρη, με «σπιτική» υφή. Το γιαούρτι αντικαθιστά θαυμάσια την κρέμα γάλακτος σε ορισμένες μους, γι’...
Περισσότερα →
Κρέμες σοκολάτας παγωμένες με κρέμα φουντουκιού
Κρέμες σοκολάτας παγωμένες με κρέμα φουντουκιού
15΄ 40΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Δοκιμάστε να ετοιμάσετε αυτές τις κρέμες με σπιτικό άλειμμα φουντουκιού για να ακόμα πιο πλούσια γεύση και ιδιαίτερο γευστικό αποτέλεσμα. Υλικά Εκτέλεση 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 2...
Περισσότερα →
Κρέμα σοκολάτας με ξερά φρούτα
Κρέμα σοκολάτας με ξερά φρούτα
20΄ – 4 μερίδες 30΄   Πλούσια αλλά δροσερή αυτή η κρέμα σοκολάτας ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Μπορείτε να την συνοδέψετε με ένα εντυπωσιακό, πληθωρικό Merlot που θα την αναδείξει. Υλικά Εκτέλεση Για την κρέμα 200...
Περισσότερα →
Τραγανά φύλλα κρούστας με κρέμα, σος γρεναδίνης και λιωμένη σοκολάτα
Τραγανά φύλλα κρούστας με κρέμα, σος γρεναδίνης και λιωμένη σοκολάτα
10΄ Για τα φύλλα: 10΄ Για την κρέμα:15΄ 4 μερίδες –   Ένα ανάλαφρο «μιλφέιγ» με το ρόδι να κυριαρχεί. Τέλειο επιδόρπιο για ένα επίσημο γεύμα. Υλικά Εκτέλεση Για τα φύλλα κρούστας 4 φύλλα κρούστας...
Περισσότερα →
Κρέμα πορτοκαλιού με καραμελωμένα πορτοκάλια
Κρέμα πορτοκαλιού με καραμελωμένα πορτοκάλια
30΄  45΄ 6 μερίδες –   Υπέροχη, δροσερή, βελούδινη κρέμα, ψημένη στο φούρνο. Το Κουαντρό (ένα ιδιαίτερο λικέρ με γεύση πορτοκαλιού) δυναμώνει τη γεύση της κρέμας και δίνει ωραίο χρώμα στο σιρόπι.  Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Κρέμα καπουτσίνο σοκολάτα
Κρέμα καπουτσίνο σοκολάτα
45΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Γευστικό και δροσερό γλύκισμα για τα πρώτα ζεστά απογεύματα. Για όμορφο αποτέλεσμα μπορούμε να σερβίρουμε το μείγμα σε γυάλινα μικρά φλιτζάνια ή μπολάκια. Υλικά Εκτέλεση 250 γρ. φρέσκο...
Περισσότερα →
Κρεμ μπρουλέ με καρύδα
Κρεμ μπρουλέ με καρύδα
20΄ 15΄ – 20΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Την υπέροχα καραμελωμένη επιφάνεια της κρεμ μπρουλέ μπορούμε να επιτύχουμε και με το ειδικό φλόγιστρο (ένα μίνι καμινέτο, ειδικό για καραμέλωμα), που θα βρούμε στα...
Περισσότερα →
Κρεμ μπρουλέ παγωμένες, με εσπρέσο
Κρεμ μπρουλέ παγωμένες, με εσπρέσο
30΄ 45΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Οι παγωμένες αυτές κρεμ μπρουλέ με την καυτή, καραμελωμένη επιφάνεια να κάνει υπέροχη αντίθεση, σερβίρονται σκέτες αλλά ιδανικά συνοδεύονται  με καλής ποιότητας σοκολατάκια, κατά προτίμηση με γέμιση καφέ....
Περισσότερα →
Γλυκάκι καρύδας στο πι και φι
Γλυκάκι καρύδας στο πι και φι
10΄ 30΄ 6 μερίδες 1 – 2 ώρες   Μοιάζει με κρέμα καραμελέ ή πανακότα αλλά έχει πολύ πιο ανάλαφρη υφή και φυσικά το θαυμάσιο άρωμα της καρύδας. Υλικά Εκτέλεση 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά...
Περισσότερα →
Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα
Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα
15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Το επιδόρπιο αυτό ετοιμάζεται με διάφορα είδη αχλαδιού, κυρίως με τα μεγάλα κίτρινα και γλυκά αχλάδια. Ωστόσο ιδιαίτερα νόστιμα είναι και τα βουτυράτα και οι κοντούλες, απλώς θα χρησιμοποιήσουμε...
Περισσότερα →
Mont Blanc στο ποτήρι
Mont Blanc στο ποτήρι
30΄  – 4 μερίδες –   Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το περίφημο γλύκισμα. Στην κλασική του μορφή το mont blanc είναι...
Περισσότερα →
Cheesecake με μπανάνες
Cheesecake με μπανάνες
40΄ – 10 μερίδες 4 ώρες   Το τσιζκέικ φτιάχνεται κυριολεκτικά με οτιδήποτε! Εδώ, μια πρόταση με μπανάνες, φρούτο που βρίσκουμε όλο το χρόνο. Υλικά Εκτέλεση Για τη βάση 125 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ...
Περισσότερα →
Banoffee Cheesecake
Banoffee Cheesecake
30΄ 50΄ για το γάλα 1½ – 2 ώρες 6 μερίδες 2 ώρες   Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε το ταψί με κουτιά και να τα κρατήσετε στο ντουλάπι...
Περισσότερα →
Ρυζόγαλο με κρασάτα κεράσια
Ρυζόγαλο με κρασάτα κεράσια
5΄ 1 ώρα 4 – 6 μερίδες 30΄   Τα ανοιξιάτικα, ζουμερά κεράσια παίρνουν ένταση από την Μαυροδάφνη και δίνουν χρώμα στο πάνλευκο ρυζόγαλο. Υλικά Εκτέλεση 400 ml Μαυροδάφνη 200 γρ. ώριμα κεράσια, χωρίς...
Περισσότερα →