ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Ταρτάκια με τριανταφυλλένια μήλα
Ταρτάκια με τριανταφυλλένια μήλα
40´ 30´ μια ταρτιέρα διαμ. 20 εκ. ή 4-5 ταρτάκια (ανάλογα με το μέγεθος) 30´   Μπορεί να φαίνεται μπελαλίδικο αλλά σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε τα εντυπωσιακά τριανταφυλλάκια από φέτες...
Περισσότερα →
Πανακότα με πετιμέζι σύκου
Πανακότα με πετιμέζι σύκου
Πανακότα: 10´ Πετιμέζι: 30´ Πανακότα: 10´ περίπου Πετιμέζι: 5½ ώρες περίπου (συνολικά) Πανακότα: 6-8 μερίδες Πετιμέζι: 800-1.000 γρ. περίπου Πανακότα: 3½ ώρες Πετιμέζι: 12 ώρες ή όλο το βράδυ   Κλασσική ιταλική πανακότα που την διαφοροποιεί...
Περισσότερα →
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
Σφολιατάκια με τυρί κρέμα και κεράσια
15΄ 15΄ 24 σφολιατάκια –   Πανεύκολα σφολιατάκια που γίνονται πολύ γρήγορα. Αν δεν σας αρέσουν τα κεράσια μπορείτε να βάλετε φράουλες, βερίκοκα, βανίλιες ή όποιο άλλο φρούτο αγαπάτε. Υλικά Εκτέλεση 2 φύλλα σφολιάτα...
Περισσότερα →
Εξωτική τούρτα με 2 σορμπέ (μάνγκο & βατόμουρο) και παρφέ φράουλα
Εξωτική τούρτα με 2 σορμπέ (μάνγκο & βατόμουρο) και παρφέ φράουλα
2½ ώρες – 8-10 μερίδες 4-5 ώρες   Μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή αλλά είναι η πιο εύκολη τούρτα που έχετε φτιάξει ποτέ. Τα σορμπέ δίνουν εξωτική γεύση και σε συνδυασμό με το πλούσιο παρφέ φράουλα, δεν...
Περισσότερα →
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
Κρέμα Catalana με κόκκινα φρούτα
20΄ 15΄ 4 μερίδες 3-4 ώρες   Διάσημη κρέμα της Καταλονίας που μοιάζει αρκετά με την crème brûlée εφόσον καραμελώνεις την επιφάνεια με ζάχαρη. Δοκιμάστε την στην δροσερή εκδοχή της, χωρίς ζάχαρη αλλά με...
Περισσότερα →
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
«Τριανταφυλλένια» φραουλομηλοπιτάκια
20΄ Φυλλαράκια: 35΄ – 40΄ Φύλλο κρούστας: 30΄ – 35΄ 12 πιτάκια –   Λίγο μπελαλίδικη συνταγή αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε γεύση και εμφάνιση. Εγώ σας δίνω τη συνταγή, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά είδη φύλλων....
Περισσότερα →
Πανακότα με κεράσια
Πανακότα με κεράσια
40΄ – 4 μερίδες 6 ώρες   Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα που θα φτιάξουμε με ώριμα κεράσια και ζελέ για όμορφο χρώμα και έντονη γεύση. Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φράουλες, χρησιμοποιώντας αντίστοιχο...
Περισσότερα →
Φρουτοσαλάτα με εσπεριδοειδή
Φρουτοσαλάτα με εσπεριδοειδή
 20΄ – 4 μερίδες –   Για να φιλετάρουμε τις φέτες εσπεριδοειδών χρειαζόμαστε αρκετή πείρα, υπομονή και ένα μικρό και κοφτερό μαχαιράκι χωρίς δόντια, ώστε να αφαιρέσουμε τη λεπτή μεμβράνη κάθε φέτας δεξιά και...
Περισσότερα →
Μους ροδάκινου
Μους ροδάκινου
45΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Το μασκαρπόνε είναι από τα πιο πλούσια κρεμώδη τυριά, με ήπια γεύση. Δίνει στα γλυκίσματα ιδιαίτερα συμπαγές και απολαυστικό «σώμα», χωρίς να καλύπτει τη γεύση...
Περισσότερα →
Ροδάκινα σε σιρόπι λεβάντας
Ροδάκινα σε σιρόπι λεβάντας
 10΄ 15΄  4 μερίδες –   Όλη η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής έγκειται στο συναρπαστικό άρωμα της λεβάντας, γι’ αυτό αξίζει να την αναζητήσουμε και να μην την αντικαταστήσουμε με άλλο μυρωδικό. Φρέσκια λεβάντα...
Περισσότερα →
Φρουτοσαλάτα με σιρόπι μαστίχας
Φρουτοσαλάτα με σιρόπι μαστίχας
 20΄ – 6 μερίδες –   Το λικέρ μαστίχας, εκτός από πολύ αρωματικό είναι ιδιαίτερα χωνευτικό. Ανάλογα με την εποχή, χρησιμοποιούμε όποια φρούτα βρίσκουμε και μας αρέσουν, π.χ. το καλοκαίρι θα βάλουμε πεπόνι, κεράσια,...
Περισσότερα →
Φοκάτσια με κεράσια
Φοκάτσια με κεράσια
 30΄ 25΄ – 30΄ 6 μερίδες 4 ώρες   Αν και η φοκάτσια συνήθως είναι αλμυρή (είναι μια ιταλική, αλμυρή ζύμη, συνήθως με δεντρολίβανο και χονδρό αλάτι), εδώ την προτείνω στη γλυκιά της μορφή,...
Περισσότερα →
Τουρτίτσα φράουλας με σοκολάτα
Τουρτίτσα φράουλας με σοκολάτα
 45΄ – 6 – 8 μερίδες 5-6 ώρες   Αν δεν έχετε μπισκότα σαβαγιάρ ή δεν σας αρέσουν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας κούκις ή μπισκότα πρι-μπερ ή άλλα μπισκότα που σας αρέσουν τα οποία...
Περισσότερα →
Τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου
Τουρτίτσα με πανακότα βερίκοκου
40΄ – 6 – 8 μερίδες 6 ώρες   Αντί για βερίκοκο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο φρούτο θέλετε, όπως κεράσι, μπανάνα, πεπόνι, φράουλα, ροδάκινο επιλέγοντας βέβαια και το αντίστοιχο φρουί ζελέ. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Τούρτα μπισκότου με κεράσια
Τούρτα μπισκότου με κεράσια
20΄ 20΄ 6 – 8 μερίδες 4-5 ώρες   Είναι από τις ωραιότερες τούρτες που υπάρχουν. Βελούδινη κρέμα, τραγανά μπισκότα και κάτι κερασάκια σκέτη απόλαυση. Φυσικά μπορείτε να την φτιάξετε και με γλυκό κουταλιού. Πορτοκάλι,...
Περισσότερα →
Τούρτα με πουράκια και σύκα
Τούρτα με πουράκια και σύκα
30΄ – 6 – 8 μερίδες 4 ώρες   Επιμένω ότι οι σπιτικές τούρτες μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολες και απλές στην παρασκευή τους από όσο φοβάστε! Διαλέξτε καλής ποιότητας μπισκότα και απογειώστε τη...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με μήλα
Τηγανίτες με μήλα
1 ώρα 20΄ – 25΄ 4 μερίδες –   Υπερέχουν από τις συνηθισμένες τηγανίτες τόσο στην εμφάνιση όσο και στη νοστιμιά, αν και απαιτούν λίγο κόπο παραπάνω. Εξωτερικά έχουν μια τραγανή και χρυσαφένια κρούστα που...
Περισσότερα →
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
Τερίνα με γιαούρτι και φράουλες
 30΄  – 4 – 6 μερίδες 3-4 ώρες   Μια ακόμη εκδοχή της τερίνας γιαουρτιού με τις κατακόκκινες φράουλες να πρωταγωνιστούν. Στη Γαλλία βρίσκω και τις μικρές αγριοφράουλες με το απίστευτο άρωμα. Όταν τις χρησιμοποιώ...
Περισσότερα →
Τερίνα με Campari και φράουλες
Τερίνα με Campari και φράουλες
 30΄  –  6 μερίδες 3-4 ώρες   Ο συνδυασμός φράουλας, πορτοκαλιού και Campari είναι απίστευτα δροσερός και κομψός. Σερβίρετε αυτή την απλή τερίνα μετά από ένα πλούσιο γεύμα, ως επιδόρπιο, για να δροσίσετε τον ουρανίσκο....
Περισσότερα →
Τάρτα με πορτοκάλια
Τάρτα με πορτοκάλια
 25΄ 50΄ Για 1 φόρμα διαμέτρου 28 εκ.  –   Τόσο αρωματική τάρτα δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ. Άρωμα πορτοκαλιού θα πλημμυρίσει όλο το σπίτι και σίγουρα θα ξεσηκώσει τους πάντες. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο...
Περισσότερα →
Τάρτα με ακτινίδια
Τάρτα με ακτινίδια
45΄ 1 ώρα Για 1 φόρμα 24 εκ. 2-3 ώρες   Τα ελληνικά ακτινίδια της βόρειας Ελλάδας είναι εξαιρετικής ποιότητας, ζουμερά, γλυκά και αφράτα, θαυμάσια για μαρμελάδες, φρουτοσαλάτες ή σκέτα, ως επιδόρπιο. Εδώ γεμίζουμε...
Περισσότερα →
Σύκα ψητά, γεμιστά με ρυζόγαλο
Σύκα ψητά, γεμιστά με ρυζόγαλο
30΄ 20΄ 4 μερίδες –   Αυτή η συνταγή είναι ιδανική εάν μας έχει περισσέψει στο ψυγείο ρυζόγαλο, 3 – 4 ημερών. Το αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα και το...
Περισσότερα →
Σύκα ψητά με καραμέλα
Σύκα ψητά με καραμέλα
 30΄  15΄ – 20΄  4 μερίδες –   Η καλύτερη εποχή για να απολαύσουμε αυτό το γλύκισμα είναι το κατακαλόκαιρο. Τότε που τα σύκα είναι ώριμα και γλυκά. Διαλέξτε όποιο σας αρέσει, μαύρο ή πράσινο....
Περισσότερα →
Σορμπέ φράουλας με γρεναδίνη
Σορμπέ φράουλας με γρεναδίνη
15΄ – 6 – 8 μερίδες 3 ώρες   Μια λιχουδιά με άρωμα και γεύση δροσιάς, κατάλληλο για επιδόρπιο, αλλά και για μια ευχάριστη εναλλαγή ανάμεσα σε διαφορετικά  πιάτα, για να καθαρίσει τη γεύση ώστε...
Περισσότερα →
Σοκολατένιες φλούδες πορτοκαλιού
Σοκολατένιες φλούδες πορτοκαλιού
 15΄  25΄  – 2-3 ώρες   Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε σοκολατένια γλυκά από όλα τα εσπεριδοειδή. Λεμόνια, κίτρα, περγαμόντο, μανταρίνι… ακόμα και λάιμ. Τα λεμόνια και τα κίτρα θα χρειαστεί να τα βράσετε...
Περισσότερα →
Ρολό φρούτων στο φούρνο
Ρολό φρούτων στο φούρνο
20΄ 45΄ 4 – 6 μερίδες –   Στην ουσία είναι ένα στρούντελ με γέμιση από μήλα, μπανάνες, σταφίδες και αμύγδαλα. Αν δεν μας αρέσουν οι μπανάνες τις παραλείπουμε και αυξάνουμε τα μήλα. Ιδανικό φύλλο...
Περισσότερα →
Ρολό με σύκα
Ρολό με σύκα
15΄ – 6 – 8 μερίδες –   Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά. Διατηρείται για καιρό εκτός ψυγείου αλλά, για καλύτερη συντήρηση, τη βάζετε...
Περισσότερα →
Ροδακινόπιτα
Ροδακινόπιτα
 30΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Αυτό η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, θα μείνει ζουμερό...
Περισσότερα →
Πορτοκαλόπιτα
Πορτοκαλόπιτα
 20΄  1 ώρα για ένα ταψί 38 εκ.   Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό που θα αρέσει σε όλους! Μην παραλείψετε τις ελαφρώς καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού. Θα δώσει στην πίτα σας, άλλη γεύση. Υλικά Εκτέλεση 1...
Περισσότερα →
Παστοκύδωνο στο φούρνο
Παστοκύδωνο στο φούρνο
1 ώρα + 30΄ 30΄ Για 1 ταψί 30×35 εκ. –   Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Γεύση που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει πάλι παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς....
Περισσότερα →
Μπανανοκορμός
Μπανανοκορμός
 30΄ 6΄-7΄ 4-6 6 ώρες συνολικά   Η ομορφιά αυτού του κορμού είναι η όψη που έχει κάθε φέτα, όταν τον κόψετε: Στο κέντρο του θα υπάρχουν δύο ζωηρόχρωμες στρογγυλές φέτες μπανάνας που δίνουν...
Περισσότερα →
Μους φράουλας με άρωμα μαστίχας
Μους φράουλας με άρωμα μαστίχας
 20΄  – 4 μερίδες 3 ώρες   Συνδυάζουμε δύο έντονες ευωδιές, της φράουλας και της μαστίχας, σε μια μους ιδιαίτερα ανάλαφρη, με «σπιτική» υφή. Το γιαούρτι αντικαθιστά θαυμάσια την κρέμα γάλακτος σε ορισμένες μους, γι’...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ με κεράσια
Μιλφέιγ με κεράσια
 15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο σιρόπι βίσσινο για το σερβίρισμα. Υλικά Εκτέλεση 1 φύλλο σφολιάτας,...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα τούρτα
Μηλόπιτα τούρτα
 30΄  25΄ – 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Μου αρέσουν οι μηλόπιτες γιατί συνδυάζουν την ευκολία και την οικεία, καθημερινή γεύση ενός κέικ αλλά τα χαρακτηρίζει η θεσπέσια γεύση του μήλου. Αφήστε που...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα με χαλβά και ζύμη σοκολάτας
Μηλόπιτα με χαλβά και ζύμη σοκολάτας
 40΄  45΄- 50΄ 8-10 κομμάτια   Αξίζει η κάπως μπελαλίδικη ετοιμασία, αφού το αποτέλεσμα αποζημιώνει με το παραπάνω με την τόσο πλούσια, γεμάτη, πολύπλοκη γεύση και τους εξαιρετικούς συνδυασμούς υλικών.  Υλικά Εκτέλεση Για τη...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα ανάποδη με πετιμέζι
Μηλόπιτα ανάποδη με πετιμέζι
 30΄ 40΄ – 45΄ 1 ταψί διαμ. 28 – 30 εκ.   Η γλύκα του παχύρρευστου πετιμεζιού μεταμορφώνει αυτή την απλή μηλόπιτα με ιδιαίτερο γλύκισμα, δίνοντάς του πλούσια γεύση και καραμελωμένη εμφάνιση. Συνοδεύεται τέλεια...
Περισσότερα →
Λουκουμάδες με φρούτα
Λουκουμάδες με φρούτα
20΄ 20΄ – 30΄ (συνολικά) 4 – 6 μερίδες 30΄   Πρωτότυποι και ιδιαίτερα νόστιμοι, οι λουκουμάδες με φρούτα θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους με την ποικιλία γεύσης και υφής σε κάθε μπουκιάς. Ανάλογα με...
Περισσότερα →
Κραμπλ με μήλα και αχλάδια
Κραμπλ με μήλα και αχλάδια
30΄ 35΄ – 40΄ 6 – 8 μερίδες –   Τα «κραμπλ», δημοφιλή και εύκολα γλυκίσματα των αγγλοσαξονικών λαών είναι ένας θαυμαστός συνδυασμός υλικών που τονίζει την αντίθεση τρυφερού και τραγανού. Βασικό τους υλικό είναι...
Περισσότερα →
Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες
Κλαφουτί με δαμάσκηνα ή βανίλιες
25΄ 40΄ 6 μερίδες –   Αν και η παραδοσιακή γαλλική εκδοχή του γλυκού περιέχει κεράσια, το κλαφουτί μπορεί να φτιαχτεί με όποια φρούτα μας αρέσουν. Καθώς είναι ένα σχετικά ελαφρύ γλυκό, μπορεί να σερβιριστεί...
Περισσότερα →
Κερασόπιτα αφράτη
Κερασόπιτα αφράτη
20΄ 1 ώρα 1 ταψάκι 24×24 εκ.   Εκτός από κεράσια, το γλύκισμα αυτό φτιάχνεται και με φρέσκες βανίλιες ή δαμάσκηνα. Αν δεν βρούμε αντίστοιχη μαρμελάδα, χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε κόκκινη μαρμελάδα, όπως από ανάμεικτα φρούτα...
Περισσότερα →
Κερασόγλυκο φούρνου
Κερασόγλυκο φούρνου
1 ώρα 15΄-20΄ 1 φόρμα διαμ. 26 εκ.   Κέικ και τάρτα μαζί… αφράτο μυρωδικό και απόλυτα καλοκαιρινό. Το τέλειο πρωινό! Υλικά Εκτέλεση Για τη ζύμη ½ λοβός βανίλιας 150 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη),...
Περισσότερα →
Κέικ μπανάνας με κανέλα
Κέικ μπανάνας με κανέλα
30΄ 40΄ περίπου 4 – 6 μερίδες –   Ο συνδυασμός μπανάνας-κανέλας είναι πραγματικά υπέροχος, τόσο στο μείγμα του κέικ όσο και στο γλάσο. Αν θέλουμε όμως μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητά της στο μισό....
Περισσότερα →
Κέικ με φρέσκα και ξερά δαμάσκηνα
Κέικ με φρέσκα και ξερά δαμάσκηνα
40΄ 45΄ 6-8 μερίδες –   Αντί για δαμάσκηνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βανίλιες ή συνδυασμό από φρέσκα και ξερά βερίκοκα ή φρέσκα και ξερά σύκα, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, δηλαδή σοτάρουμε τα φρέσκα και...
Περισσότερα →
Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
Κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
15΄ 50΄ 6 – 8 μερίδες –   Ένας ωραίος τρόπος σερβιρίσματος αυτού του κέικ είναι να χτυπήσουμε με το πιρούνι λίγο ανθότυρο σε ένα μπολ και να προσθέσουμε λίγη κουβερτούρα (ή σοκολάτα γάλακτος), λιωμένη...
Περισσότερα →
Κέικ με μπανάνα και καρύδια
Κέικ με μπανάνα και καρύδια
30΄ 40΄ – 45΄  8 – 10 μερίδες –   Πεντανόστιμο κέικ που κάνει θραύση στους μικρούς φίλους. Τέλειο για το πρωινό τους, το κολατσιό τους αλλά και το απογευματινό τους. Όσο για τα μεγάλα...
Περισσότερα →
Κέικ με μήλα, κανέλα και σταφίδες
Κέικ με μήλα, κανέλα και σταφίδες
40΄ περίπου 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Η μηλόπιτα «μεταμφιέζεται» σε αφράτο, μυρωδάτο και νοστιμότατο κέικ. Ιδανικό για τον απογευματινό καφέ ή το χυμό, θαυμάσιο για το πρωινό αλλά και σαν γλυκό κέρασμα,...
Περισσότερα →
Κέικ με κεράσια
Κέικ με κεράσια
30΄ 40΄ – 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Για ένα πιο επίσημο κέρασμα συνοδεύουμε το κέικ αυτό με μια σάλτσα φρούτων, γνωστή και σαν κουλί (coulis) που συνήθως ετοιμάζεται με κόκκινα φρούτα: Χρησιμοποιούμε...
Περισσότερα →
Κέικ με βερίκοκα και γλάσο σοκολάτας
Κέικ με βερίκοκα και γλάσο σοκολάτας
40΄ 40΄ 1 κλασσική στρογγυλή φόρμα  –   Αντί για βερίκοκα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νεκταρίνια ή ροδάκινα. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή κουβερτούρα με σοκολάτα γάλακτος. Θα λιώσουμε μαζί τις δύο σοκολάτες. Υλικά Εκτέλεση 150...
Περισσότερα →
Ζελέ με κρασί Μοσχάτο και φρούτα στο ποτήρι
Ζελέ με κρασί Μοσχάτο και φρούτα στο ποτήρι
 30΄ – 6 μερίδες 3 ώρες   Επιδόρπιο αυστηρά για ενηλίκους, αφού περιέχει αρκετό αλκοόλ. Το χειμώνα βάζουμε ακτινίδια, αχλάδια, μήλα, φέτες πορτοκαλιού και μανταρινιού. Αυτή την εποχή τα καλύτερα είναι οι φράουλες, τα κεράσια...
Περισσότερα →
Ζελέ με γιαούρτι σε δύο γεύσεις
Ζελέ με γιαούρτι σε δύο γεύσεις
30΄ – 6 μερίδες 5 ώρες   Το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι… Με λίγες θερμίδες και απόλυτα απολαυστικό. Δοκιμάστε το σε όποιες γεύσεις σας αρέσουν. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που υπάρχει μεγάλη ποικιλία. Υλικά...
Περισσότερα →
Δαμάσκηνο, γλυκό κουταλιού
Δαμάσκηνο, γλυκό κουταλιού
40΄ 30΄ για 60 κομμάτια 2 ώρες   Τα καλύτερα δαμάσκηνα τα βρήκα στη Σκόπελο τα οποία τα χρησιμοποιούν σε πάρα πολλά φαγητά τους. Εκεί δοκίμασα και αυτό το καταπληκτικό γλυκάκι που θα σας...
Περισσότερα →
Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι
Γρανίτα φράουλα με γιαούρτι
15΄ – 4 – 6 μερίδες 4 – 5 ώρες   Πανεύκολη νοστιμιά που θα ξετρελάνει τα παιδιά σας. Γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και μπορείτε να την φτιάξετε με όποιο φρούτο αγαπούν περισσότερο τα μικρά...
Περισσότερα →
Γρανίτα καρπούζι
Γρανίτα καρπούζι
15΄ – 6 – 8 μερίδες 4 – 5 ώρες   Το δροσερό καρπούζι, γίνεται δροσερότερο αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια αν τη σερβίρετε σε χωνάκι ή τη διακοσμήσετε με...
Περισσότερα →
Βύσσινο, γλυκό του κουταλιού
Βύσσινο, γλυκό του κουταλιού
30΄  30΄ – 40΄ 12 ώρες   Σπιτικό γλυκισμα από τα χεράκια σας, για τα κεράσματά σας αλλά και για το γιαούρτι σας, το παγωτό σας, το τσιζ κέικ σας… Υλικά Εκτέλεση 2 κιλά βύσσινα...
Περισσότερα →
Βερίκοκα σε σιρόπι από σαμιώτικο Μοσχάτο και θυμάρι
Βερίκοκα σε σιρόπι από σαμιώτικο Μοσχάτο και θυμάρι
20΄ 15΄ 4 – 6 μερίδες 12 ώρες   Πανεύκολο επιδόρπιο που δεν μας κλείνει ώρες στην κουζίνα. Ιδανικό επιδόρπιο, ιδιαίτερα μετά από ένα πληθωρικό γεύμα, καθώς δροσίζει απολαυστικά τον ουρανίσκο. Υλικά Εκτέλεση 600 ml...
Περισσότερα →
Αχλαδοσοκολατόπιτα
Αχλαδοσοκολατόπιτα
40΄ 30΄ 8 – 10 μερίδες –   Ωραία πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με φρούτα της εποχής. Φροντίστε μόνο να είναι μαλακά και ώριμα. Υλικά Εκτέλεση 6 μέτρια ώριμα...
Περισσότερα →
Αχλάδια σε σάλτσα καραμέλας
Αχλάδια σε σάλτσα καραμέλας
5΄ 20΄ 4 μερίδες –   Η σάλτσα καραμέλας της συνταγής είναι μια εξαιρετική σπιτική λιχουδιά, πανεύκολη στην παρασκευή της. Μπορούμε να τη σερβίρουμε με κέικ (βανίλιας ή σοκολάτας), με μια τάρτα φρούτων, με απλό...
Περισσότερα →
Αχλάδια σε Μαυροδάφνη με μπαχαρικά
Αχλάδια σε Μαυροδάφνη με μπαχαρικά
10΄ 20΄ – 25΄ 4 μερίδες –   Αυτά τα μελωμένα αχλάδια σερβίρονται θαυμάσια σαν επιδόρπιο, σκέτα ή με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια. Σε κάθε περίπτωση τα περιχύνουμε με άφθονο από το αρωματικό σιρόπι τους....
Περισσότερα →
Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα
Αχλάδια με μους μασκαρπόνε και λιωμένη σοκολάτα
15΄ 20΄ 4 μερίδες –   Το επιδόρπιο αυτό ετοιμάζεται με διάφορα είδη αχλαδιού, κυρίως με τα μεγάλα κίτρινα και γλυκά αχλάδια. Ωστόσο ιδιαίτερα νόστιμα είναι και τα βουτυράτα και οι κοντούλες, απλώς θα χρησιμοποιήσουμε...
Περισσότερα →
Smoothies με καρπούζι, μαστίχα και παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
Smoothies με καρπούζι, μαστίχα και παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι
5΄ – 4 μερίδες –   Ελαφρύ, δροσερό και με υπέροχο άρωμα! Το παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι Μεράκι Ηλιάκη παράγετε από 100% πρόβειο κρητικό γάλα με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι ελαφρύ (μόνο 6% λιπαρά) και σε...
Περισσότερα →