ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

Φράουλες, γλυκό του κουταλιού
Φράουλες, γλυκό του κουταλιού
 15΄ 30΄ – 35΄   Μετατρέψτε εύκολα το γλυκό αυτό σε μαρμελάδα! Όταν είναι έτοιμο και το τραβήξετε από τη φωτιά, το πολτοποιείτε στο μούλτι ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ και έτοιμη...
Περισσότερα →
Φιρίκι, γλυκό του κουταλιού
Φιρίκι, γλυκό του κουταλιού
 15΄  40΄ – 45΄   Επιλέξτε τα πεντανόστιμα και σαρκώδη φιρίκια Πηλίου για τη συνταγή αυτή και αρωματίστε τη με κανέλα ή βανίλια. Αν μάλιστα θέλετε να δώσετε έντονο χρώμα στο γλυκό, ρίξτε στο...
Περισσότερα →
Υποβρύχιο σπιτικό
Υποβρύχιο σπιτικό
 30΄  8΄ – 10΄  – –   Φτιάξτε εύκολα και κάθε στιγμή το δικό σας σπιτικό υποβρύχιο, με ό,τι άρωμα σας αρέσει: βανίλια, μαστίχα ή καραμέλα! Για να φτιάξετε καραμέλα, λιώνετε σε αντικολλητικό τηγάνι...
Περισσότερα →
Υποβρύχιο σε αναψυκτικό τριαντάφυλλο
Υποβρύχιο σε αναψυκτικό τριαντάφυλλο
 5΄ – 4 –   Παραδοσιακό γλυκό το υποβρύχιο είναι το τέλειο καλοκαιρινό κέρασμα. Αν το συνοδέψετε με ένα πανεύκολο αναψυκτικό με γεύση τριαντάφυλλο θα σας ταξιδέψει… Υλικά Εκτέλεση 4 μεγάλες κουταλιές υποβρύχιο 1...
Περισσότερα →
Συκαλάκι, γλυκό του κουταλιού
Συκαλάκι, γλυκό του κουταλιού
 1½ ώρα 1 ώρα  – –   Γύρω στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου κάνουν την εμφάνισή τους στις λαϊκές τα άγουρα πράσινα συκαλάκια. Κι αν δεν βρω, σίγουρα θα παραγγείλω από κάποιον παραγωγό...
Περισσότερα →
Σταφύλι, γλυκό του κουταλιού
Σταφύλι, γλυκό του κουταλιού
 40΄  20΄ – 30΄ – –   Διαλέγουμε τσαμπιά με ρώγες σφικτές, μεγάλες και γερές. Για να δούμε αν έχει δέσει το σιρόπι σε γλυκό του κουταλιού ή σε μαρμελάδα, ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα...
Περισσότερα →
Περγαμόντο, γλυκό του κουταλιού
Περγαμόντο, γλυκό του κουταλιού
30΄ 40΄ (περίπου) 24 ώρες   Γλυκόπικρο και απίστευτα αρωματικό είναι από τα εκλεκτότερα γλυκά κουταλιού της παράδοσής μας. Χρησιμοποιήστε το υπέροχο σιρόπι του για να γαρνίρετε και να σερβίρετε παγωτό, κρέμες, μους, κέικ...
Περισσότερα →
Παστοκύδωνο στο φούρνο
Παστοκύδωνο στο φούρνο
1 ώρα + 30΄ 30΄ Για 1 ταψί 30×35 εκ. –   Από τα πιο παραδοσιακά γλυκά της Ελλάδας. Γεύση που μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας κάνει πάλι παιδιά στο σπίτι της γιαγιάς....
Περισσότερα →
Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού
Κυδώνι, γλυκό του κουταλιού
 30΄  35΄ – 40΄ Για 2 κιλά κυδώνια   Δύστροπα φρούτα αυτά τα κυδώνια… Είναι αλήθεια ότι ξεφλουδίζονται δύσκολα, μαυρίζουν σε χρόνο ρεκόρ, κόβονται εξίσου δύσκολα… Αλλά πραγματικά, όσο στυφή και αδιάφορη είναι η...
Περισσότερα →
Κεράσι, γλυκό του κουταλιού
Κεράσι, γλυκό του κουταλιού
30΄ 30΄ 12 ώρες   Τον Ιούνιο, για λίγες μόνο ημέρες θα βρείτε στη λαϊκή και στα μανάβικα τα πετροκέρασα, σκληρά και τραγανά κεράσια με ζωηρό κιτρινοκόκκινο χρώμα. Ωμά δεν τρώγονται αλλά είναι ιδανικά...
Περισσότερα →
Καρπούζι, γλυκό του κουταλιού
Καρπούζι, γλυκό του κουταλιού
10΄ 1 ώρα +15΄ – 12 ώρες   Ένα πρωτότυπο και γευστικό γλυκό που θα σας κερδίσει. Αυτό που θα σας εντυπωσιάσει όμως είναι το γεγονός ότι ενώ κατά το βρασμό θα περιμένατε να λιώσει το...
Περισσότερα →
Δαμάσκηνο, γλυκό κουταλιού
Δαμάσκηνο, γλυκό κουταλιού
40΄ 30΄ για 60 κομμάτια 2 ώρες   Τα καλύτερα δαμάσκηνα τα βρήκα στη Σκόπελο τα οποία τα χρησιμοποιούν σε πάρα πολλά φαγητά τους. Εκεί δοκίμασα και αυτό το καταπληκτικό γλυκάκι που θα σας...
Περισσότερα →
Βύσσινο, γλυκό του κουταλιού
Βύσσινο, γλυκό του κουταλιού
30΄  30΄ – 40΄ 12 ώρες   Σπιτικό γλυκισμα από τα χεράκια σας, για τα κεράσματά σας αλλά και για το γιαούρτι σας, το παγωτό σας, το τσιζ κέικ σας… Υλικά Εκτέλεση 2 κιλά βύσσινα...
Περισσότερα →