destination taste!

ΚΕΪΚ-ΣΟΥΦΛΕ

MUFFINS ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
MUFFINS ΜΕ 3 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
Τέλεια μαφινάκια με ελάχιστη ζάχαρη που θα λατρέψουν τα πιτσιρίκια σας. Φτιάξτε τα για πρωινό, για πάρτι ή για το απογευματινό κολατσιό τους.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Ένας ωραίος τρόπος σερβιρίσματος αυτού του κέικ είναι να χτυπήσουμε με το πιρούνι λίγο ανθότυρο σε ένα μπολ και να προσθέσουμε λίγη κουβερτούρα (ή σοκολάτα γάλακτος), λιωμένη σε μπεν μαρί.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΚΕΪΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
«Σταγόνες» σοκολάτας βρίσκω συσκευασμένες στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Φτιάχνω και μόνη μου ως εξής: βάζω 125 γρ. (1 πλάκα) κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα μπίτερ (πάνω από 68% κακάο) στο ψυγείο για να σφίξει λίγο...
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
Εντυπωσιακή βασιλόπιτα που θα την λατρέψουν όλοι. Πλούσια κρέμα κάστανο, κράνμπερι και σταφίδες είναι ότι χρειάζεται για να μπει ο νέος χρόνος γλυκά. Βάλτε όλη σας την τέχνη για την πρωταγωνίστρια της βραδιάς.
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ
Φοβάστε να φτιάξετε βασιλόπιτα, με τα πολύπλοκα μείγματα, τις μαγιές και τα απανωτά φουσκώματα που, συχνά, δεν πετυχαίνουν; Ηρθε η ώρα να φτιάξετε την πιο πετυχημένη, μυρωδάτη και λαχταριστή βασιλόπιτα, με τα χέρια σας...
Περισσότερα →
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα.
Περισσότερα →
RED VELVET CAKE
RED VELVET CAKE
Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
ΚΕΪΚ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ
H εμμονή μου με τα τριαντάφυλλα είναι πλέον γνωστή. Αυτό είναι το πιο αγαπημένο μου κέικ που κάνω σχεδόν κάθε εβδομάδα. Μοσχοβολιστό, βουτυράτο… όνειρο!
Περισσότερα →
Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ
Η ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΝΤΙΝΑΣ
Αγαπημένη πίτα που την φτιάχνω κάθε φορά στη γιορτή του Αγίου Φανουρίου. Αν δεν σας αρέσει το σουσάμι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζάχαρη άχνη. Δεν θα χάσει τίποτα από τη γεύση της.
Περισσότερα →
ΜΕΛΟΨΩΜΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
ΜΕΛΟΨΩΜΟ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ
Αντικαταστήστε τα ξερά φρούτα της συνταγής με όποια άλλα σας αρέσουν, όπως με χουρμάδες (ιδιαίτερα το χειμώνα), ξερά δαμάσκηνα, ξανθή σταφίδα, αποξηραμένα κράνα (για ξινούτσικο αλλά πολύ νόστιμο αποτέλεσμα) και άλλα.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
ΚΕΪΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
Ο συνδυασμός μπανάνας-κανέλας είναι πραγματικά υπέροχος, τόσο στο μείγμα του κέικ όσο και στο γλάσο. Αν θέλουμε όμως μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητά της στο μισό.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Αντί για δαμάσκηνα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βανίλιες ή συνδυασμό από φρέσκα και ξερά βερίκοκα ή φρέσκα και ξερά σύκα, με την ίδια ακριβώς διαδικασία, δηλαδή σοτάρουμε τα φρέσκα και μουσκεύουμε τα ξερά Αλευρώνουμε όλα τα φρούτα.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΓΚΛΕΖ (ANGLAISE)
ΚΕΪΚ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΓΚΛΕΖ (ANGLAISE)
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πράσινο τσάι απλό ή κάποιο αρωματικό από τα πολλά που κυκλοφορούν στην αγορά (π.χ. με άρωμα γιασεμί, ή κανέλας, ή φρούτων). Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τσάι του βουνού καλά τριμμένο ή ακόμα...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
Για ένα πιο επίσημο κέρασμα συνοδεύουμε το κέικ αυτό με μια σάλτσα φρούτων, γνωστή και σαν κουλί (coulis) που συνήθως ετοιμάζεται με κόκκινα φρούτα: Χρησιμοποιούμε 700 γρ. κατεψυγμένο μείγμα από κόκκινα φρούτα του δάσους...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Επειδή το κέικ αυτό σύντομα στεγνώνει και γίνεται αρκετά ψιχουλιαστό, μπορούμε να το διατηρήσουμε ζουμερό περιχύνοντας το, όσο είναι ακόμα καυτό από το φούρνο, με ένα απλό σιρόπι από νερό και ζάχαρη...
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
Απολαυστικό και κρεμώδες αυτό το κέικ είναι τέλειο κάθε στιγμή, ακόμα και για πρωινό. Διατηρήστε το αναλοίωτο και ολόφρεσκο για 3 ημέρες (αν μείνει ψίχουλο…), εκτός ψυγείου, σκεπασμένο καλά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΚΕΪΚ ΜΑΡΜΠΡΕ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Ένα κλασικό θέμα σε νέα εκδοχή, καθώς η άποψη του λευκού γλασαρίσματος ντύνει οπτικά και γευστικά μια σταθερή αξία Λίγο πολύ γνώριμη η γεύση, που όμως ξαφνιάζει ευχάριστα από τις πινελιές ενός αρωματικού ρετούς…
Περισσότερα →
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΕΪΚ ΑΝΑΝΑ
ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΚΕΪΚ ΑΝΑΝΑ
Αυτό το κέικ είναι κάτι σαν τάρτα Τατέν, με ανανά και ευωδιαστά μπαχαρικά. Διατηρήστε το σε γυάλινη θήκη για κέικ ή σε μεταλλικό κουτί, για να διατηρηθεί ζουμερό και νόστιμο για σχεδόν 1 εβδομάδα.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ
ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ
Το ίδιο κέικ μπορούμε να φτιάξουμε και με βερίκοκα, τα οποία επίσης θα κόψουμε στη μέση και θα «μπήξουμε» στο μείγμα του κέικ, για να βρεθούν στο κέντρο του κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Περισσότερα →
ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Αντικαθιστώντας μέρος του αλευριού με σκόνη αμυγδάλου, φτιάχνουμε τελικά ένα εξίσου αφράτο αλλά εξαιρετικά νόστιμο κέικ που θα συνοδέψει τον καφέ, το χυμό, το τσάι μας.
Περισσότερα →
MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την τριμμένη κουβερτούρα με «σταγόνες» σοκολάτας που θα βρούμε συσκευασμένες, στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Περισσότερα →
CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
CUPCAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Το κλασικότερο όλων των cupcakes. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυρί μασκαρπόνε. Είναι πιο γλυκό από το τυρί κρέμα και ταιριάζει εξίσου καλά.
Περισσότερα →
CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ
CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑ
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2-3 μπισκότα χοντροσπασμένα μέσα στη ζύμη. Προτιμήστε να είναι σοκολατένια για να υπάρχει μια ωραία χρωματική αντίθεση.
Περισσότερα →
BROWNIES ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
BROWNIES ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
Το κλασικό και αγαπημένο brownie εμπλουτίζεται με μυρωδάτη καρύδα. Προσέχουμε ωστόσο ιδιαίτερα με το καβούρδισμά της γιατί «αρπάζει» εύκολα και πικρίζει δυσάρεστα.
Περισσότερα →